Editörler : Pangaea
25 Şubat 2026 16:15

İngilizce öğretmeni birinci sınıf öğrencisine evde eğitim için görevlendirilebilir mi?

Arkadaşlar mrb, kadrom ilçe milli eğitimdeydi ama görevlendirmemi uzatmayacaklar ve mart ayında görevim sona erecek.

Beni orta düzeydi zihinsel engeli olan birinci sınıf öğrencisine ders vermem için görevlendirmişler...Branşım İngilizce ve bu iş için uygun olmadığımı düşünüyorum...

Benzer bir şekilde daha önce çalışan birileri var mı? Deneyimleriniz nelerdir?

buraközeleğitim
Müsteşar
26 Şubat 2026 08:42

Artık ilçe emrindeki öğretmenleri bu şekilde değerlendiriyorlar. Hatta özel eğitim sınıflarına görevlendiriyorlar.

ta345
Şube Müdürü
26 Şubat 2026 09:07

lise matematik öğretmeniyim 30 km uzakta bir ortaokula ilköğretim matematik öğretmeni görevlendirdiler. Şube müdürü ile yaptığım görüşmede sınıf öğretmenliği olarak bile görevlendirmenin yapıldığını söyledi.

bu son durumu ben de anlamadım ama bence lise matematikçisi ilköğretimde görevlendirilememeli. Ben de şeklen hatalı olduğunu düşünüyorum.

thenglishteacher
Aday Memur
26 Şubat 2026 09:18

Görevi kabul etmeme gibi bir şansımız yok mu? Özel eğitim hakkında hiçbir bilgim yok.Haftada 15 saat çocuğa elimde kitap bile olmadan ne anlatacağım onu düşünüyorum....

ta345, 1 hafta önce

lise matematik öğretmeniyim 30 km uzakta bir ortaokula ilköğretim matematik öğretmeni görevlendirdiler. Şube müdürü ile yaptığım görüşmede sınıf öğretmenliği olarak bile görevlendirmenin yapıldığını söyledi.

bu son durumu ben de anlamadım ama bence lise matematikçisi ilköğretimde görevlendirilememeli. Ben de şeklen hatalı olduğunu düşünüyorum.

atahoca
Müsteşar
26 Şubat 2026 09:23

İlçe'ye branşınızın İngilizce olduğunu, ilgili alanda uzmanlığınızın olmadığını belirten, okutmakla yükümlü olunan derslerden olmadığını bildiren bir dilekçe yazınız. Düzelmezse en azından sorumluluğu kuruma atmış olursunuz. İl içinde alanınIızda boşluk varsa o şekilde değerlendirmenizi de isteyebilirler. Artılarına eksiklerine bakınız.

Hala görevlendirme olursa BEP Planı isteyiniz.

Zeynp060606
Memur
27 Şubat 2026 15:53

Hocam bunun için dilekçe verin. Alanınız olmadığını ve çocuğun sağlık durumu göz önünde bulundurularak alanında uzman kişilerin ders vermesinin daha doğru olduğunu falan ekleyin. Ne yazık ki norm fazlası olduğumuz için bu tür görevlendirmeler olmaya başladı. Ya özel eğitim alanında ya da sınıf Ogrt alanına yolluyorlar artık. Ben bu şekilde olmasın diye km uzakta bir yere resen atamaya dahi itiraz etmek istemedim.

0109
Memur
28 Şubat 2026 13:04

Olmaz hocam öyle komiklik.mi olur

thenglishteacher
Aday Memur
28 Şubat 2026 15:44

Sendikama sordum, kaymakam oluruyla gorevlendirebildillerini soylediler. Direkt ilce milli egitim mudurune itirazimi yaptim sahsen, daha once baska ogretmenleri de gorevlendirdiklerini ve bunun bana ozel olmadigini soyledi...Yapacak birsey kalmadi sanirim

Zeynp060606
Memur
28 Şubat 2026 16:07

Yani hiç mi özel eğitim ya da sınıf Ogrt norm fazlası yok? İngilizce Ogrt olarak hepimizin derslerini azalttilar ordan oraya surukluyorlar. Kendi dersimiz olsa sorun yok ama bu alanlar kendi öğretmenleri ile daha mantıklı... Hakkınızda hayırlısı olsun hocam

thenglishteacher, 1 hafta önce

Sendikama sordum, kaymakam oluruyla gorevlendirebildillerini soylediler. Direkt ilce milli egitim mudurune itirazimi yaptim sahsen, daha once baska ogretmenleri de gorevlendirdiklerini ve bunun bana ozel olmadigini soyledi...Yapacak birsey kalmadi sanirim

thenglishteacher
Aday Memur
28 Şubat 2026 16:51

tesekkurler, hayirlisi demekten baska carem yok su an icin...

Zeynp060606, 1 hafta önce

Yani hiç mi özel eğitim ya da sınıf Ogrt norm fazlası yok? İngilizce Ogrt olarak hepimizin derslerini azalttilar ordan oraya surukluyorlar. Kendi dersimiz olsa sorun yok ama bu alanlar kendi öğretmenleri ile daha mantıklı... Hakkınızda hayırlısı olsun hocam

ta345
Şube Müdürü
28 Şubat 2026 18:28

merhaba, bu minvaldeki dilekçe ilçe meme mi yazılacak yoksa kadromuzun bulunduğu okula mı ?

atahoca, 1 hafta önce

İlçe'ye branşınızın İngilizce olduğunu, ilgili alanda uzmanlığınızın olmadığını belirten, okutmakla yükümlü olunan derslerden olmadığını bildiren bir dilekçe yazınız. Düzelmezse en azından sorumluluğu kuruma atmış olursunuz. İl içinde alanınIızda boşluk varsa o şekilde değerlendirmenizi de isteyebilirler. Artılarına eksiklerine bakınız.

Hala görevlendirme olursa BEP Planı isteyiniz.

atahoca
Müsteşar
01 Mart 2026 06:20

Size görevi hangi kurum tebliğ ettiyse ilgi tutarak (belgenin sayısı ve konusunu girerek oraya dilekçe verirsiniz. Sözlü olarak söyledilerse zaten bir hükmü yok. Siz de sözlü olarak konuşursunuz.

Yalnız dediğim gibi uzak bir yerde görevlendirebilirler.

ta345, 1 hafta önce

merhaba, bu minvaldeki dilekçe ilçe meme mi yazılacak yoksa kadromuzun bulunduğu okula mı ?

thenglishteacher
Aday Memur
02 Mart 2026 09:06

sizi de mi benzer şekilde görevlendirdiler hocam???

ta345, 1 hafta önce

ta345
Şube Müdürü
03 Mart 2026 22:18

ben lise matematik öğretmeniyim ve bu yıl 5. sınıf ile 7. sınıflara derse giriyorum. Şube müdürü ile yapmış olduğum yüzyüze görüşmede bana cevaben (anladığım kadarıyla) gelecek yıl için "sınıf öğretmenliği" için de görevlendirme olabileceğine dair sinyaller verdi.

kişisel görüş: meb idaresi bence çok sıkıntılı şuan yapılanlar da sanki şu: kendi gibi düşünmeyen herkesi niteliği hiç farketmeksizin sürgüne göndermek.

ben başka birşey göremiyorum öğretmen olarak yaşadıklarımdan.

thenglishteacher, 6 gün önce

sizi de mi benzer şekilde görevlendirdiler hocam???

thenglishteacher
Aday Memur
04 Mart 2026 14:10

Gittiğim özel eğitim okulunda norm fazlası matematikçi, fenci, türkçeci vs vardı....Bu işin eğitimini almamış insanların böyle hassas bir göreve atanması cidden akıl almaz ama bu ülkede normal böyle şeyler...

ta345, 5 gün önce

ben lise matematik öğretmeniyim ve bu yıl 5. sınıf ile 7. sınıflara derse giriyorum. Şube müdürü ile yapmış olduğum yüzyüze görüşmede bana cevaben (anladığım kadarıyla) gelecek yıl için "sınıf öğretmenliği" için de görevlendirme olabileceğine dair sinyaller verdi.

kişisel görüş: meb idaresi bence çok sıkıntılı şuan yapılanlar da sanki şu: kendi gibi düşünmeyen herkesi niteliği hiç farketmeksizin sürgüne göndermek.

ben başka birşey göremiyorum öğretmen olarak yaşadıklarımdan.

ta345
Şube Müdürü
04 Mart 2026 23:28

hocam arkanız sağlamsa birşey yapmıyorlar şuan çünkü yeni görevlendirme gittiğim okulda müdür bunu kendi tecrübesini de bir örnekle yaşadığı şeyi ekleyerek yüzüme söyledi.

saçma ama yaşanmakta olan şey bu malesef.

thenglishteacher, 4 gün önce

Gittiğim özel eğitim okulunda norm fazlası matematikçi, fenci, türkçeci vs vardı....Bu işin eğitimini almamış insanların böyle hassas bir göreve atanması cidden akıl almaz ama bu ülkede normal böyle şeyler...

thenglishteacher
Aday Memur
06 Mart 2026 11:07

Benim arkam olmadığını anlamaları biraz zaman aldı sanırım, yoksa çok daha önceleri benzer bir görevlendirme yaparlardı :) Evde eğitim diyen bir şeyin varlığından bile haberdar değildim ama 22 senelik öğretmenlik hayatımda bunu da görmek kısmet oldu....

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi