Editörler : Pangaea
25 Şubat 2026 23:31

Proje okul sayısı azalıyor

Bu konuda okul müdürleri ile toplantılar başladı. Nitelikleri tespit için geçmişe dönük çalışmalar ve geleceğe yönelik planlar isteniyor.

okuryazar3
Müsteşar
26 Şubat 2026 02:59

Eğitimde sıkıntımız, sadece mesleğe erişim aşamaları haline getirilmiş sistem adına dayatılan sistemsizlikler. Nitelik, nicelik, içerik, kalite, fırsat eşitliği ve yancılık yağcılık liyakat esasları çerçevesinde kurgulanmış personel istihdamı, itibarsızlaştırmak için birilerin cehaletle mücadele eden öğretmen kesimini cehalete emanet etmesi gibi handikaplarla yuvarlanıp gidiyoruz. Mesleğe başladığım yıllardaki idealistliğimin yerinde yeller esiyor, dadılık unvanımın gereğini mükemmel yapıyorum maalesef.

atahoca
Müsteşar
26 Şubat 2026 05:29

Bu okullarda öğretmenler diken üzerinde. Misal müdürler bazen başka okula ilk görevlendirme gidiyor. Kadroları kendi okullarında kalıyor. Yeni müdürle iyi anlaşıp eskisi ile arası o ya da bu sebepten iyi olmayan personel 4. senesinde ikinci dört için hangi müdür karar verecek kaygısında oluyor. Hayır eskisi döneminde de az karşı çıkma ya da yanlış anlaşılmada yine aynı durumda. Şahıs doğum iznine 6 aydan fazla çıkarsa kadrosu direkt merkeze alınıyor. Bu okulların tek avantajı öğrenci profilinin nisbeten iyi olabilme ihtimali. Hayır okula geliyor, bu sefer okulun bu özelliği gidiyor. İki sene sonra eski okulundan hallice hala geliyor.

Yap boz tahtası. Eskiden de Fen/Anadolu Lisesi Öğretmenliği sınavı ile okula gidiliyordu.. Bu sefer okulun niteliği değişiyor. Yer bulabilirse oraya tayin istiyor. Yok, proje çıkıyor, sınav puanları çöp oluyor. Bir proje okulunda 20 ücretli öğretmenin çalıştığını görebiliyorsunuz. Şimdilerde 4-5'e düştü. İlk atamada atananlar oluyor. Buraya gelmek isteyen gelemiyor.

Nerede huzurulu iseniz, orası iyidir.

Hakiki huzur ise gidilirse herhalde cennettedir.

Çay çökene kadar yazdım.

Haydi sahuru geciktirmeyin, efendim.

okuryazar3, 1 hafta önce

Eğitimde sıkıntımız, sadece mesleğe erişim aşamaları haline getirilmiş sistem adına dayatılan sistemsizlikler. Nitelik, nicelik, içerik, kalite, fırsat eşitliği ve yancılık yağcılık liyakat esasları çerçevesinde kurgulanmış personel istihdamı, itibarsızlaştırmak için birilerin cehaletle mücadele eden öğretmen kesimini cehalete emanet etmesi gibi handikaplarla yuvarlanıp gidiyoruz. Mesleğe başladığım yıllardaki idealistliğimin yerinde yeller esiyor, dadılık unvanımın gereğini mükemmel yapıyorum maalesef.

ayse104
Memur
27 Şubat 2026 11:54

Kesinleşti mi? Hangi proje okulları azaltıldı? Güncel listeye nereden ulaşabiliriz.

furkan ak
Aday Memur
27 Şubat 2026 12:05

Kesinlikle azaltılmalı, elini sallasan proje okulu, hiçbi niteliği olmayan okulları proje okulu yapmışlar. Öğretmenlerinde elini kolunu bağlıyor sistem.

atahoca
Müsteşar
27 Şubat 2026 12:59

Geçen eğtim öğretim yılında yanlış hatırlamıyorsam bazı okullar için uygulama yapıldı. Şimdilerde okullardan veriler toplanıyor, herhalde. Sınavlı hal devam edecek proje olmayacak söylemi de vardır.

Eski sistemde sınavlı okulları öğretmenler sınav puanına ve kontenjana göre tercih ediyordu. O sistem daha iyi idi. Proje okulla beraber değerlendirme ölçüsü olmayan bir sistemle şahısların kararına göre seçim başladı.

ayse104, 1 hafta önce

Kesinleşti mi? Hangi proje okulları azaltıldı? Güncel listeye nereden ulaşabiliriz.

Fatih TURAB
Memur
27 Şubat 2026 18:47

Güncel

atahoca
Müsteşar
27 Şubat 2026 18:58

Sınavlı hal kısmında düzeltme yapayım. Proje okullar, sınavlı okullar ve sınavsız şeklinde...

atahoca, 1 hafta önce

Geçen eğtim öğretim yılında yanlış hatırlamıyorsam bazı okullar için uygulama yapıldı. Şimdilerde okullardan veriler toplanıyor, herhalde. Sınavlı hal devam edecek proje olmayacak söylemi de vardır.

Eski sistemde sınavlı okulları öğretmenler sınav puanına ve kontenjana göre tercih ediyordu. O sistem daha iyi idi. Proje okulla beraber değerlendirme ölçüsü olmayan bir sistemle şahısların kararına göre seçim başladı.

ayse104
Memur
28 Şubat 2026 16:15

Güncel

ayse104
Memur
05 Mart 2026 18:53

atahoca
Müsteşar
05 Mart 2026 20:07

Geçen sene bir miktar yapıldı herhalde. Şu anda daha veri toplama vs. işlemleri yapılmadan hemen belli olmaz. Muhtemelen bu veriler devamlı toplanıp okulların durumuna göre çıkarmalar devam eder. Fakat sadece toplantılardan sonuç çıkarılmaz.

ayse104, 3 gün önce

Fatih TURAB
Memur
06 Mart 2026 23:18

Haklısın Ahi. %10 a düşecek her vilayette.
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi