Editörler : Pangaea
26 Şubat 2026 10:46

İki farklı kademeden yönetici yetiştirme programına başvurabilir miyim?

Arkadaşlar eğitime bu sene temel eğitimden başvurup, seneye de ortaöğretimden başvurabilir miyiz?

sürem seneye doluyor?

hangi okullar daha fazla ise tercih sürecinde temel eğitim mi orta öğretim mi yapacağıma karar vereceğim branşım rehberlik.

omerkose07
Memur
26 Şubat 2026 11:22

Sanırım olmaz hocam seneye başvuru ekranında girdiğinizde geçerliliği devam eden sertifikanız varder

kartalova
Aday Memur
26 Şubat 2026 14:25

Hiç bir şey açık ve net değil. Eğitim nasıl olacak, sadece birini seçecek isek branşı itibariyle ortaöğretim ve temel eğitime atananlar ciddi hak kaybına uğruyor bu durumda.

omerkose07, 1 hafta önce

Sanırım olmaz hocam seneye başvuru ekranında girdiğinizde geçerliliği devam eden sertifikanız varder

muallim_34
Genel Müdür
26 Şubat 2026 17:55

Ben de merak ediyorum. Her kademeye başvurabilir bir kademe ile sınırlandırılmamalı.

ulubeyli
Aday Memur
26 Şubat 2026 23:05

Özel Eğitim okulunda müdür yardımcısısıyım ancak bana sadece ortaöğretim yetiştirme programı açılıyor bu nasıl iş kendi

0109
Memur
27 Şubat 2026 00:52

Hiç bir kurumda kuruluşta böyle bir uygulama yok.Yani 20 yıllık idareciyi sınava sok mevcut durumunu konumunu sınav belirlesin.Kardeşim adam zaten sınavla ek 2 ile idareci olmuş bu vasıflar zaten var.Akademiye kurs gibi seminer gibi alda sınav ne allahaşkına.Bu kendi yöneticinize hakaret sayılmazmı..Neden il ilçe ve bakanlıktaki bütün amirler müdürler girmiyor bu sınavlara sorusu sorulur o zaman haklı olarak.hizmetiçi kursu anlarım lakin sınav hiç olmadı.Doktor 20 yıl sonra sınava alınıyor kazanamassa hemşire yada memurmu oluyor hastanede.Polis kazanamassa sınavı 30 yıllık polis bekçimi oluyor.Yüzbaşı sınavı kazanamassa assubaymı oluyor.Tapida,diyanette,vergi,nüfus,sosyal hizmetler,osym,çalışzn idarecileri 15 yıl 20 yıl sonra sınava sokulup kazanamassa rütbesi makamı alınıyormu.Demem o ki kardeşim nedir bu okul yöneticilerine olan eziyet bu düşmanlık.İdareci arkadaşlarım iyi düşünsün iyi değerlendirsin.Yemon ederim birdaha başa dönsem okulda idareci olmam asla.Bıktırdılar baydılar yeter yav.

kartalova
Aday Memur
27 Şubat 2026 10:47

Din kültürü,bilişim,ingilizce,rehberlik branşları hak kaybına uğruyor.

Ali ZOBALI
Aday Memur
27 Şubat 2026 11:05

arkadaşlar ben yöneticilikten ayrılanlar takviminde müdürlüğe başvuracağım.bu eğitimi alacak mıyım

Sevdim-Seni
Genel Müdür
27 Şubat 2026 12:13

evet,

Yönetici yetiştirme programı belgesi olmayan görevlendirilmeyecek artık.

Ali ZOBALI, 1 hafta önce

arkadaşlar ben yöneticilikten ayrılanlar takviminde müdürlüğe başvuracağım.bu eğitimi alacak mıyım

emreçalışkan
Aday Memur
27 Şubat 2026 13:23

Arkadaşlar ben kurumumda 2 yıldır müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum.Şu anda norm fazlası görünüyorum ve sanırım Haziran ayında 4 ve 8 8 yılını dolduran arkadaşlar ile birlikte tercih hakkı verilecek.Bu eğitimi almak zorunda mıyım.teşekkürler .

Sevdim-Seni
Genel Müdür
27 Şubat 2026 14:09

yönetmeliğe göre; görevlendirme tarihinden önce bir kurs açılmşsa katılmış olmak zorunlu.

emreçalışkan, 1 hafta önce
Arkadaşlar ben kurumumda 2 yıldır müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum.Şu anda norm fazlası görünüyorum ve sanırım Haziran ayında 4 ve 8 8 yılını dolduran arkadaşlar ile birlikte tercih hakkı verilecek.Bu eğitimi almak zorunda mıyım.teşekkürler .

Gladi0luS
Memur
27 Şubat 2026 20:16

merhaba ben ekys ye daha yeni gireceğim , kaç puan alacağım belli değil, buna başvurmam gerekiyor mu ?

ulubeyli
Aday Memur
28 Şubat 2026 00:12

Neden birden fazla eğitime başvuramıyoruz bana sadece ortaöğretim açılıyor bu şekilde atama ihtimali çok zor

b3rn4
Müsteşar
02 Mart 2026 09:54

Bu eğitimlerin geçerlilik süresi var mı? Diyelim ki bu yıl 4 yılım doldu ama ikinci 4 yılı istemiyorum öğretmenliğe döndüm. Seneye pişman oldum. Bu yıl aldığım eğitimle seneye yeniden idareciliğe başvurabilir miyim?

ALİYAS
Daire Başkanı
04 Mart 2026 00:32

ben sendika genel merkezine ve il mem e sordum. her yıl farkkı belge alabilirsin ancak birini kullanabilirsin dediler.

ömer42
Genel Müdür
04 Mart 2026 00:44

Bu sene programa katılırsanız bu eğitim yılı hariç dört sene geçerli hocam.

b3rn4, 6 gün önce

Bu eğitimlerin geçerlilik süresi var mı? Diyelim ki bu yıl 4 yılım doldu ama ikinci 4 yılı istemiyorum öğretmenliğe döndüm. Seneye pişman oldum. Bu yıl aldığım eğitimle seneye yeniden idareciliğe başvurabilir miyim?

Sevdim-Seni
Genel Müdür
04 Mart 2026 17:43

buna yeniler başvuramıyor, sınavı kazananlar için nisanda yeni kurs açılacak,

sınav kazansan da görevlendirme için sertifika şart

Gladi0luS, 1 hafta önce

merhaba ben ekys ye daha yeni gireceğim , kaç puan alacağım belli değil, buna başvurmam gerekiyor mu ?

kartalova
Aday Memur
05 Mart 2026 09:27

Arkadaşlar temel eğitimden sertifika aldık diyelim o zaman ortaöğretimi yazamayacak mıyız?

Branşı ingilizce, din kültürü, rehberlik, bilişim olanlar her yeri yazabiliyordu.

Girebileceği ders var ama sertifikan temel eğitim sadece temel eğitimi mi yazabilirsin diyecekler?

Eğer böyleyse çok büyük bir haksızlık ve hak kaybı var.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
05 Mart 2026 09:39

Matematik öğretmeninin ne kadar hakkı varsa senin de o kadar hakkın var demek haksızlık sayılmaz aslında.

Baştan kimseye vermedikleri hakları vermişler, bence sorun o

kartalova, 3 gün önce

Arkadaşlar temel eğitimden sertifika aldık diyelim o zaman ortaöğretimi yazamayacak mıyız?

Branşı ingilizce, din kültürü, rehberlik, bilişim olanlar her yeri yazabiliyordu.

Girebileceği ders var ama sertifikan temel eğitim sadece temel eğitimi mi yazabilirsin diyecekler?

Eğer böyleyse çok büyük bir haksızlık ve hak kaybı var.

kartalova
Aday Memur
05 Mart 2026 11:47

Mantıklı ve tutarlı düşenebilmen lazım. Kişinin ortaöğretimde de dersi var temel eğitimde de. Girebileceğin ders olması lazım yönetmelik gereği atamalarda.

Şimdi sadece idarecilere kısıtlama geliyor ama öğretmenler her yere atanabiliyor.

Senin dediğin ilköğretim matematik ayrı lise matematik ayrı atamalardır. Önce matematiğin tek branş olmadığını öğrenmen lazım.

Sevdim-Seni, 3 gün önce

Matematik öğretmeninin ne kadar hakkı varsa senin de o kadar hakkın var demek haksızlık sayılmaz aslında.

Baştan kimseye vermedikleri hakları vermişler, bence sorun o

Sevdim-Seni
Genel Müdür
05 Mart 2026 14:47

Evet evet, rehber öğretmenler, ingilizce öğretmenleri, din kültürü öğretmenleri gerekirse tarım müdürlüğüne bile müdür olabilmelidir. Ne öyle kurum kısıtlaması

kartalova, 3 gün önce

Mantıklı ve tutarlı düşenebilmen lazım. Kişinin ortaöğretimde de dersi var temel eğitimde de. Girebileceğin ders olması lazım yönetmelik gereği atamalarda.

Şimdi sadece idarecilere kısıtlama geliyor ama öğretmenler her yere atanabiliyor.

Senin dediğin ilköğretim matematik ayrı lise matematik ayrı atamalardır. Önce matematiğin tek branş olmadığını öğrenmen lazım.

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi