Editörler : Pangaea
27 Şubat 2026 14:04

Erken emekli olunmalı mı?

Erken emeklilik konusu hakkında ne düşünüyorsunuz?

sariisik
Aday Memur
27 Şubat 2026 14:04

Erken emeklilik muhabbeti açılınca ben önceden biz erken emekli olamayız diyordum. Çünkü maaş belli, gider belli falan ama sonra şunu düşündüm erken emekli olmak belki daha sonra işi bırakmak için değil de ileride biraz daha rahat edebilmek için düşündüm. Benimki zaten öyle büyük bir plan değil. Sadece maaşın az bir kısmını kenara ayırmaya başladım. Kendi başıma yapamayınca da bireysel emeklilik sistemine girdim. Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden açtım hesabı, her ay otomatik gidiyor ve fark edilmiyor bile. En azından emekliliğim için hiçbir şey yapmıyorum demiyorum artık. Erken emeklilik olur mu bilmiyorum artık bakalım.

jajacoelho
Genel Müdür
27 Şubat 2026 14:55

reklamcı troll

sariisik, 1 hafta önce

Erken emeklilik muhabbeti açılınca ben önceden biz erken emekli olamayız diyordum. Çünkü maaş belli, gider belli falan ama sonra şunu düşündüm erken emekli olmak belki daha sonra işi bırakmak için değil de ileride biraz daha rahat edebilmek için düşündüm. Benimki zaten öyle büyük bir plan değil. Sadece maaşın az bir kısmını kenara ayırmaya başladım. Kendi başıma yapamayınca da bireysel emeklilik sistemine girdim. Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden açtım hesabı, her ay otomatik gidiyor ve fark edilmiyor bile. En azından emekliliğim için hiçbir şey yapmıyorum demiyorum artık. Erken emeklilik olur mu bilmiyorum artık bakalım.

buraközeleğitim
Müsteşar
27 Şubat 2026 16:01

Erken emeklilik emekli olmadan önce kendini ayarlama meselesi. Emekli olunca rahat edebileceğine inanıyorsan dakika durma hocam

okuryazar3
Müsteşar
27 Şubat 2026 22:20

6 aylık gülme ihtiyacımı giderdiniz valla:)Sağ olun var olun da:

85 bin maaşım,15 bin civarı ek dersim ortalama 100 bin geliri...

Maaşımın %80 i ile emekli olmayı çok gören mÖbarek zihniyetin dayatması ile mevcut maaşın % 40-45 ine tekabül eden 38 bin liraya rıza göstermektense kovulana kadar devam:))

Erkeni boş ver geç emekli olmak şart oldu..Saygılar.

17 milyon emekli var diyorlar inanmıyorum emekli açlığa mecbur ediliyor ve halen 17 milyon oy yer değiştirmiyor işte bütün sıkıntı bu Möbarekliği* anlayamayan bendeniz algı terazisi bozuk mahlukatta:))

turkcecii05
Memur
27 Şubat 2026 22:58

60 yaşındasın maas cok dusuk diye 2 sene daha çalışayım diye düşünüyorsun ve su oluyor. 2025 temmuzda emekli ikramiyenle 280 gram altin alıyorsun 1.2 milyonun su an 2 milyon oluyor. Yani 800bin artıyor. Ayni süre zarfında çalışsan ne kadar fark olacak senede 500bin 2 senede 1 milyon. Yani emekli olup keyfine baksan 2 3 evin araban olsa ve bu maas dususunden emekli olmuyorsan böyle gereksiz çalışmış oluyorsun

okuryazar3
Müsteşar
28 Şubat 2026 04:44

Benim hesap tutmamış bana eksi döşenmişler, ranta yönelmişler sana artı:))

Sayın hocam mevduat elbette ki metaa olarak artıyor gibi düşünülse de alım gücü her gün eriyor...Hazıra dağ dayanmaz demişler atalarımız. Bizim emekli ikramiyesi hastaya serum etkisi az rahatlatır tedavi etmez:))

turkcecii05, 1 hafta önce
60 yaşındasın maas cok dusuk diye 2 sene daha çalışayım diye düşünüyorsun ve su oluyor. 2025 temmuzda emekli ikramiyenle 280 gram altin alıyorsun 1.2 milyonun su an 2 milyon oluyor. Yani 800bin artıyor. Ayni süre zarfında çalışsan ne kadar fark olacak senede 500bin 2 senede 1 milyon. Yani emekli olup keyfine baksan 2 3 evin araban olsa ve bu maas dususunden emekli olmuyorsan böyle gereksiz çalışmış oluyorsun

Albatraus
Aday Memur
28 Şubat 2026 09:47

Kim kaç yaşında emekli olur bilemem ama öğretmenlik için en fazla 55 yaş sınırı olmalı. Okulllarda görüyoruz, özellikle 50 yaş üstü öğretmenlerin ne hevesi kalmış ne de enerjisi. Tamamen otomatiğe bağlanmış şekilde derslere girilip çıkılıyor.

Hizmet süreleri itibariyle hizmet puanları da yüksek ve iyi okullarda onlar görev yapıyor. İyi öğrenciler hep 50 yaş üstü hocalarla muhattap oluyorlar.

Ekonomik durumdan dolayı kimse emekli olmak istemiyor doğru ama burada öğretmenlere de eleştirim var. Eşi de öğretmen olup mesleklerinde 25- 30 yılı devirmiş olan hocalarım nasıl geçiniriz kaygısına düşüyorlar. Çünkü birikim, tasarruf namına birşey yapılmamış, olan yenilmiş ve hep birikim işi ertelenmiş. Gelinen noktada istese bile emekli olamıyorlar çünkü çocuk üniversitede veya düğünü olacak.

Okullar böyle hocalarla dolu. Ülkenin durumu hiçbir dönem için kolay olmadı. Gelecekte iyi olur düşüncesiyle sonra bakarız demeden tasarruflarınızı yapın. 60 üstü yaşa geldiğinizde çalışmak zorundayım demeyine

Mesleğe yeni başlayan arkadaşlar, lütfen birikime de yönelin. Evet çok geç atanıyoruz ve gezip eğlenmek istiyoruz ama 60 yaşından sonra istediğiniz zaman emekli olmak için bugünden birşeyler yapmak zorundasınız.

Türkiye'de maaşlı çalışan hiç kimse zengin olamaz. Ancak günü kurtarır. Diğerlerine fark atmak veya ekonomik bağımsızlığınızı tam anlamıyla kazanmak istiyorsanız bireysel olarak birşeyler yapmalısınız.

turkcecii05
Memur
28 Şubat 2026 09:58

hocam bu dediğim 55 yaşındaki icij geçerli değil. 60a gelmiş hali kalmamış ama maas düşüyor diye emekli olmayan zihniyete. Aslında yaptıkları hic kar olmadığını söylemek istiyorum. 55te emekli olursan tabi erken olur
okuryazar3, 1 hafta önce

Benim hesap tutmamış bana eksi döşenmişler, ranta yönelmişler sana artı:))

Sayın hocam mevduat elbette ki metaa olarak artıyor gibi düşünülse de alım gücü her gün eriyor...Hazıra dağ dayanmaz demişler atalarımız. Bizim emekli ikramiyesi hastaya serum etkisi az rahatlatır tedavi etmez:))

Braweheart01
Genel Müdür
28 Şubat 2026 10:35

gücümün yettiği kadar çalışacağım ne erken emekliliği

ahmetbulut47
Genel Müdür
28 Şubat 2026 17:51

özellikle 2008 sonrası atananlar emekli olduğunuzda taban maaşınızın %40 ını yani ekdersle beraber 100.000 den 30-35000 emekli maaşı alacaksınız ekders gidecek uzman başöğretmen tazminatı eş çocuk hepsi gidiyor alacağınız max 35.000 tl bu durumu kim isterki o yüzden acil bir düzenleme yapılmazsa mezarda emeklilik bizi bekliyor 2008 öncesi memur olanlar maaşlarının %75 ine kadar emekli maaşı bağlanabiliyor bu haksızlık giderilmeli yakın gelecekte çok can yakacak bu durum.

okuryazar3
Müsteşar
28 Şubat 2026 20:35

Turnayı gözünden vurmak buna denir işte:))Resene kadar direnen henüz merdivenleri ikişer ikişer basamak atlayarak çıkan,üç kağıtçılığın Nirvanasındaki demans döneminin başlamasına bile nice yılları olan bendeniz valla inadına çalışıyorum:))

O kadar çok çalışıyorum ki günde 4 saatten haftada 20 saat teneffüsleri içinde valla çok yoruluyorum çokkk..Ha okuldayken dinlenip evde yoruluyorum:))

hocam bu dediğim 55 yaşındaki icij geçerli değil. 60a gelmiş hali kalmamış ama maas düşüyor diye emekli olmayan zihniyete. Aslında yaptıkları hic kar olmadığını söylemek istiyorum. 55te emekli olursan tabi erken olur

turkcecii05
Memur
28 Şubat 2026 20:42

2025te emekli olup tum emekli ikramiyesiyle altin alsa bi ogretmen su an 800bin lira kardaydi. Muhtemel temmuza kadar 1 milyon karda olacak. Peki çalışan ne kadar fark kazanıyor emekliye göre. 500 600 bin civarı. 2 senede ancak su farki cikariyorsun. Yasi 60a gelip sırf para icin emekli olmayanın kafasından şüphe ederim. Evi arabası olmaz kıyıda parası olmaz tamam ama diğer türlü. TL her gun değer kaybediyorken nakit bu kadar değerliyken havadan gelen 1.2 milyon cok değerli oluyor
ahmetbulut47, 1 hafta önce
özellikle 2008 sonrası atananlar emekli olduğunuzda taban maaşınızın %40 ını yani ekdersle beraber 100.000 den 30-35000 emekli maaşı alacaksınız ekders gidecek uzman başöğretmen tazminatı eş çocuk hepsi gidiyor alacağınız max 35.000 tl bu durumu kim isterki o yüzden acil bir düzenleme yapılmazsa mezarda emeklilik bizi bekliyor 2008 öncesi memur olanlar maaşlarının %75 ine kadar emekli maaşı bağlanabiliyor bu haksızlık giderilmeli yakın gelecekte çok can yakacak bu durum.

okuryazar3
Müsteşar
28 Şubat 2026 22:30

2008 den çok önce memurus idim, valla çalıştığım maaşın % 75 ini bağlasalar okul olan yerin önünden geçmem...85 binin %75 i takriben 60 bin civarı eder neredeee 60 bin emekli maaşı bağlanan öğretmen:)) Bana bağlayacağı en fazla 38- 40 bin:))Malum zihniyet seyyanen zam,unvan içerikli zam gibi şark kurnazlığı ile daha çalışırken çalışanın mezarını hazırlıyor.Allah yokluklarını vermeye sağ olsun var olsunlar diyeceğim de dilim varmıyor:))

turkcecii05
Memur
28 Şubat 2026 23:16

85binin 15bini seyyanen zam. Dolayisiyla 60binin yuzde 60i düşüneceksiniz. Ayrica konuya da hakim değilsiniz. 2008den sonra kamuya baslayanlar tamamen yuzde 40 civarı alacak. 2000de baslayan 8 yil gene yuzde 75 80 hakkını almis olacak
okuryazar3, 1 hafta önce

2008 den çok önce memurus idim, valla çalıştığım maaşın % 75 ini bağlasalar okul olan yerin önünden geçmem...85 binin %75 i takriben 60 bin civarı eder neredeee 60 bin emekli maaşı bağlanan öğretmen:)) Bana bağlayacağı en fazla 38- 40 bin:))Malum zihniyet seyyanen zam,unvan içerikli zam gibi şark kurnazlığı ile daha çalışırken çalışanın mezarını hazırlıyor.Allah yokluklarını vermeye sağ olsun var olsunlar diyeceğim de dilim varmıyor:))

okuryazar3
Müsteşar
28 Şubat 2026 23:54

ben de farklı bir şey demedim ki zaten sayın hocam,seyyanen dedim,uvana bağlı ücretler dedim onlar doğrudan iptal olunca 60 binin Yüzdeden kalanı 38-40 civarı dedim:))

85binin 15bini seyyanen zam. Dolayisiyla 60binin yuzde 60i düşüneceksiniz. Ayrica konuya da hakim değilsiniz. 2008den sonra kamuya baslayanlar tamamen yuzde 40 civarı alacak. 2000de baslayan 8 yil gene yuzde 75 80 hakkını almis olacak

Sevdim-Seni
Genel Müdür
03 Mart 2026 12:37

55-60'tan sonra sınıf yönetmek zor ama isterseniz yetmişinizden sonra siyasete girebilirsiniz

Yiğitalp
Genel Müdür
03 Mart 2026 14:00

"Beşikte emeklilik" ! gelsin, her doğan emekli doğsun!

arda011
Memur
04 Mart 2026 00:26

Maalesef 2008 öncesi işe başlayan 42000 civarında alırken 2008 sonrası SGK uzmanlarına göre en düşük emekli aylığına yakın (20 bin civarında)bir maaş alacaklar. Emekli maaşı hesaplanırken ek ders, yan ödemeler vs hesaplamaya dahil edilmiyor.

arda011
Memur
04 Mart 2026 00:27

5510 sayılı kanuna göre maalesef 2008 sonrası çok düşük emekli maaşı alacak.

okuryazar3
Müsteşar
04 Mart 2026 01:18

Hee neden olmasın ki bak vatandaşlık maaşı yolda,65 maaşı yetmiyor:)) 65 yaşadı mı her doğan emekli olabiliyor prim yatırmış yatırmamış,çalışmış,çalışmamış alıyor 5-6 bin hiç olmazsa ekmek alıp karnını doyuruyor..

Yiğitalp, 5 gün önce

"Beşikte emeklilik" ! gelsin, her doğan emekli doğsun!

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi