Editörler : Pangaea
01 Mart 2026 06:38

155 Kanlı Çanta

Dünyanın farklı bölgelerinde kişilerin şahsi hırsları ve ikballeri için çocuklar, en masumlar katlediliyor. Ve kalplerde en ufak sızı bile duyulmuyor.

Ve çocuklar ölüyor. Ve masumlar ölüyor.

Dışarıdan gelenler sevilen ya da sevilmeyen fakat temsil makamında bulanan liderleri katlediyor. Alkışlanıyor. En ufak ibret alınmıyor.

Şahsi olarak sevmediklerimiz ve düşüncelerinden uzak olduklarımız veya tarihten gelen anlaşmazlıkların etkisi ile soğuk baktığımız bazı devletler olabilir. Tamamen pragmatik bir siyaset izleyen makyavelist zihniyetlerinden, tarihte en değer verdiğim şahıslara nefretle bakanlardan fersah fersah uzak olmak başka bir milleti temsil edenlerin ve çocukların daha doğrusu masumların katli başka.

Öğretmenlere çok iş düşüyor. Bu belki kanunlardan kaynaklanmasa da gelecek nesillere karşı borçtan kaynaklanıyor. Geleceğin yılanları ve çıyanları tarafından sokulmamaları, yılanlaşmamaları için çalışmalıyız.

Zulüm nereden gelirse rengine, diline, diline bakmaksızın hepsinden uzak bir nesil, merhametli ama devrin oyunlarını en iyi bilen bir nesil yetiştirmeli.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
01 Mart 2026 14:06

Müslümanın müslümanı katlettiği kadar ecnebiler müslüman katletmemistir.

İran liderlerinin katlettiği kadar, eziyet ettigi kadar iranliyi ecnebiler katletmemiştir.

Kahrolsun kendi halkina eziyet edenler

atahoca
Müsteşar
01 Mart 2026 17:35

Kendileri hakkında düşüncelerime zaten işaret ettim. Cümleleri dikkatle okursanız işaret edilen başka hususlar var.

Vurulan ilkokulda katledilen, çiçekli çantlara kanlara boyanan 155 tane kız öğrenci kimseyi öldürmemişti. Vuran daha önce başka yerlerde de çocukları öldürmüştü.

Sapla samanı ayırmak gerekiyor.

Sevdim-Seni, 2 hafta önce

Müslümanın müslümanı katlettiği kadar ecnebiler müslüman katletmemistir.

İran liderlerinin katlettiği kadar, eziyet ettigi kadar iranliyi ecnebiler katletmemiştir.

Kahrolsun kendi halkina eziyet edenler

01 Mart 2026 18:22

tabi ki netenyahu en birinci düşmanlarımızdan. lakin iran sayı olarak daha çok müslüman öldürmüş suriyede masum kadınlara tecavüz etmiş çocukları öldürmüş bir zattı.

bir zalimden intikamın başka bir zalimle alınması olarak okudum.

o 155 çocuk ise inşAllah şehittir.

thmus79
Memur
01 Mart 2026 18:35

Bir gerçek olarak, özellikle I. Dünya Savaşı sonrasında, cephe gerisindeki sivilleri hedef alarak askerlerin moralini ve devletin direncini zayıflatma amacı taşıyan savaş taktikleri bu zalimlerce kullanılmaya başladı. Artık savaşın bir gereği olarak telakki ediyorlar. Vicdanları öksüz maymunlar için sızlıyor. Ellerinden silahları ve paraları alınmadıkça anlayış beklemek imkansız.

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 12:19

Yaşları 7 ile 12 arasında değişen 168 kız çocuğu...

Basında kabirlerinin resimleri var. Diğer resimler de var.

Ders esnasında öldürülen kız çocukları...

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi