Editörler : E.Kayı Han
01 Mart 2026 14:18

Subay Alımı İtiraz Davası

arkadaşlar merhaba, bu seneki subay alımında 11 derece skolyozla elendim (itiraz dahil). dava açmayı düşünüyorum, bir takım sorularım var, bunu tecrübe edinmiş, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1-Dava açsak bu seneki eğimi yetişir miyiz ? Mülakatlar yapılmış olsa bile beni mülakata alırlar mı ?

2-Diyelim ki davayı kazandık ama bu seneki eğitime yetişemedik, bir sonraki sene bu sene tercih yaptığımız sınıflardan mı gireriz, seneye açılacak kontenjanlardan mı ?

3-Davayı kazanamadık, bir sonraki alımlarda benim için olumsuz bir durum olur mu ?

mikomubu
Aday Memur
01 Mart 2026 23:09

ilk derece mahkemesine açacağınız dava en erken 1 yılda sonuçlanır, ardından idare tarafından istinaf süreci başlar, istinaf ne kadar sürecek bilemeyiz. 3-4 yıl sonra sonuçlanıp eğitime gelen de var, mahkeme lehizine sonuctandiktan sonraki ilk dönemde eğitime alınırsınız. artısı şu ki geriye dönük maddi haklarınız iade edilir.

adayaday35
Aday Memur
02 Mart 2026 21:14

eğitime alınmaz, mülakat aşamasını geçmediği için orada bir muallaklık var. mülakatı geçip gs den elenenler için sizin dediğiniz geçerli ama.
mikomubu, 2 hafta önce
ilk derece mahkemesine açacağınız dava en erken 1 yılda sonuçlanır, ardından idare tarafından istinaf süreci başlar, istinaf ne kadar sürecek bilemeyiz. 3-4 yıl sonra sonuçlanıp eğitime gelen de var, mahkeme lehizine sonuctandiktan sonraki ilk dönemde eğitime alınırsınız. artısı şu ki geriye dönük maddi haklarınız iade edilir.
Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi