Editörler : StMngr
01 Mart 2026 19:02

2026 Mart Doçentlik Başvuru

Merhabalar, Mart 2026 dönemi başvurular hakkında yardımlaşmak için bu başlığı buraya bırakıyorum.

Aliert06
Aday Memur
02 Mart 2026 12:18

Merhaba sayin hocalarim, 2026 mart doneminde basvuru yapmayi planliyorum. ÜAK in sitesinde henuz resmi bir aciklama gorunmuyor. Resmi aciklama beklemeli miyiz? Sistem su anda acik mi? Basvuru dosyalarini hazirlayip yukleyebilir miyiz?

dsballi
Aday Memur
02 Mart 2026 14:43

Ben de merak içindeyim hocam. Etrafımda docentlige başvuru yapıp böyle bir şey yaşayan hiç olmamış, umarım başvuru koşullarını yüklerler bir an evvel.

Aliert06, 2 hafta önce

Merhaba sayin hocalarim, 2026 mart doneminde basvuru yapmayi planliyorum. ÜAK in sitesinde henuz resmi bir aciklama gorunmuyor. Resmi aciklama beklemeli miyiz? Sistem su anda acik mi? Basvuru dosyalarini hazirlayip yukleyebilir miyiz?

yaprakgülümser
Aday Memur
03 Mart 2026 07:59

Merhaba hocalarim. Dbs acik. Suan dosyalarinizi yukleyebilirsiniz. Ben yuklemeye basladim. Beyanname kismi basvuru tarihleri arasinda açiliyor.

Aliert06
Aday Memur
03 Mart 2026 12:25

Süreçte dikkat etmemiz gerekenler, yapmamız gerekenler ve yapMAmamız gerekenler nelerdir? Bu konuda tecrübeli hocalarımızın uyarıları varsa onları da buradan dinlemek isteriz. Saygılar.

Mesut ERYİĞİT
Aday Memur
03 Mart 2026 23:17

Merhaba Sayın Hocalarım,

TÜBİTAK BİDEB 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Programı kapsamında yürütmüş olduğumuz proje çalışması, doçentlik kriterlerinde ?TÜBİTAK araştırma projesi? olarak puanlandırılabilir mi?

Seldaozs
Aday Memur
04 Mart 2026 10:44

Hocam, proje kısmında değil 13. Diğer kısmında "yök?ün kabul ettiği sıralama kuruluşlarının** herhangi birinde yer alan ilk 300 üniversitede kesintisiz en az altı ay yurt dışı araştırma veya öğretim faaliyetinde bulunmuş olmak" kısmında koşullar uygunsa puanlayabiliyorsunuz.

Mesut ERYİĞİT, 2 hafta önce

Merhaba Sayın Hocalarım,

TÜBİTAK BİDEB 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Programı kapsamında yürütmüş olduğumuz proje çalışması, doçentlik kriterlerinde ?TÜBİTAK araştırma projesi? olarak puanlandırılabilir mi?

Seldaozs
Aday Memur
04 Mart 2026 10:47

Bu arada ÜAK'ın sitesinde neden resmi bir açıklama görünmüyor sizce? Daha önceki dönemlerde mart dönemleri için şubat sonu, ekim dönemi başvurusu için eylül sonu açıklama yapılmış. Neden gecikti acaba? Yine bir değişiklik olabilir mi? Bilgisi olan var mı?

fange
Aday Memur
04 Mart 2026 14:06

Değişiklik olmaz, olursa da ekim 2026'ya yansır.

Seldaozs, 1 hafta önce

Bu arada ÜAK'ın sitesinde neden resmi bir açıklama görünmüyor sizce? Daha önceki dönemlerde mart dönemleri için şubat sonu, ekim dönemi başvurusu için eylül sonu açıklama yapılmış. Neden gecikti acaba? Yine bir değişiklik olabilir mi? Bilgisi olan var mı?

Mesut ERYİĞİT
Aday Memur
04 Mart 2026 18:38

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Keşke puanlanabilseydi . BİDEB 2218 programı kapsamında yürütülen projelerin araştırma projesi olarak değerlendirildiğini öğrendim. Bu nedenle 2219 programı kapsamında yürütülen projelerin de aynı şekilde değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini merak ettim. Tüm hocalarıma sorunsuz ve başarılı bir dönem diliyorum
Seldaozs, 1 hafta önce

Hocam, proje kısmında değil 13. Diğer kısmında "yök?ün kabul ettiği sıralama kuruluşlarının** herhangi birinde yer alan ilk 300 üniversitede kesintisiz en az altı ay yurt dışı araştırma veya öğretim faaliyetinde bulunmuş olmak" kısmında koşullar uygunsa puanlayabiliyorsunuz.

pedalizawing
Memur
04 Mart 2026 20:00

Hocam, EKİM 2025 sayfalarını okumanızı tavsiye ederim. Bu süreçte yeni başvuru yapacak hocalarımız için tavsiyem de, umarım işini iyi yapan, iyi hakkaniyetli jürilere denk gelmenizi temenni ederim.

Aliert06, 2 hafta önce

Süreçte dikkat etmemiz gerekenler, yapmamız gerekenler ve yapMAmamız gerekenler nelerdir? Bu konuda tecrübeli hocalarımızın uyarıları varsa onları da buradan dinlemek isteriz. Saygılar.

Aliert06
Aday Memur
05 Mart 2026 01:17

Malesef hocam. Ekim 2025 başvurusunda bu sebeple puanı silinen çok kişi oldu. Sen yürütücü değil, bursiyersin, bu da araştırma projesi değil, burs programı demişler.

Mesut ERYİĞİT, 2 hafta önce

Merhaba Sayın Hocalarım,

Doçentlik01
Daire Başkanı
05 Mart 2026 23:33

Mart 2026 döneminde başvuru yapacak arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.

Psipsikologgg
Aday Memur
06 Mart 2026 12:39

Hocalarım merhaba, Erasmus+ K210 projesinde araştırmacı olan biri, kaç puan alabilir ve projede bir STK ile çalıştı ise, sadece araştırmacı olarak sistemde kendini belirtebilir mi? Proje belgelerinde tüm bilgiler mevcut ancak sistemde STK için giriş yapılamıyor.

Aliert06
Aday Memur
06 Mart 2026 15:06

Sayın Hocalarım,

Atıflar ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Yüzden fazla atıfım var. Ne yapmalıyım? Kaç tanesini raporlamalıyım? Bu konuda bir taktik verebilecek olanınız var mı? SSCI atıfları ayrı, diğerlerini ayrı mı raporlamalıyım? Önerilerinize açığım.

yaprakgülümser
Aday Memur
07 Mart 2026 09:38

Merhaba hocam. Ekim doneminde de sorulmustu sıklıkla. Benim de atıfım cok fazla(Alanim muhendislik). Ben her makem icin farkli yillardan iyi dergilerden yapilmis 5-10 arası SCIE atif ekliyorum. Riske girmemek icin 40-45 puan civarı ekleyin diyorlardı forumlarda. Hepsini girmek mümkün degil zaten.

Aliert06, 1 hafta önce

Sayın Hocalarım,

Atıflar ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Yüzden fazla atıfım var. Ne yapmalıyım? Kaç tanesini raporlamalıyım? Bu konuda bir taktik verebilecek olanınız var mı? SSCI atıfları ayrı, diğerlerini ayrı mı raporlamalıyım? Önerilerinize açığım.

Doc. Adayı
Aday Memur
07 Mart 2026 23:32

Merhabalar hocalarım, bu dönem için asgari koşulları sağlıyorum ancak başvuru için dosyamı güçlendirmeyi düşünüyorum. Acaba kriterlerin değişmesi yönünde bir duyum alan var mı acaba? Ne önerirsiniz?

cenistan
Aday Memur
08 Mart 2026 00:07

Dosyani güçlendirmeyle uğraşma başvurunu yap. Yarın ne olacagoni bilemezsin.
Doc. Adayı, 1 hafta önce

Merhabalar hocalarım, bu dönem için asgari koşulları sağlıyorum ancak başvuru için dosyamı güçlendirmeyi düşünüyorum. Acaba kriterlerin değişmesi yönünde bir duyum alan var mı acaba? Ne önerirsiniz?

martisefasi
Aday Memur
08 Mart 2026 00:40

Muhtemelen değişiklik olacak ama bu döneme yetişir mi belli değil. Geçen dönem yeni koşulları yayımlayıp sonra vazgeçtiler. Şimdi de doktora öğrencisi ve araştırma görevlisi alım koşulları değişti. Yeni bir yapılanma olduğu bariz. Mart 2026 koşullarının hala yayımlanmamış olması da muhtemelen bu sebepten. Ben değişiklik bekliyorum.

Soruya gelince, duyumluk bir mesele yok ortada. Zaten başvurular başlamadan önce Ekim 2026'da geçerli olacak kriterleri yayımlamak zorundalar. Duruma göre başvurunuzu yapar ya da gerekirse beklersiniz.

Doc. Adayı, 1 hafta önce

Aliert06
Aday Memur
08 Mart 2026 15:34

Teşekkürler hocam. Bir video izledim. Videodaki hoca çok fazla WOS'ta atıfı bulunan yayınlarını WOS'tan alıp vermiş, diğer atıflarını da normal raporlamış. Dediğiniz gibi 50-100 puan en fazla normal raporlama yeterli olacaktır. Ben de bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Atıfı girmedin diye etik kurula verebilirler mi? Böyle bir saçmalık daha önceden yaşanmış mı acaba diye merak ettim.

yaprakgülümser, 1 hafta önce

Merhaba hocam. Ekim doneminde de sorulmustu sıklıkla. Benim de atıfım cok fazla(Alanim muhendislik). Ben her makem icin farkli yillardan iyi dergilerden yapilmis 5-10 arası SCIE atif ekliyorum. Riske girmemek icin 40-45 puan civarı ekleyin diyorlardı forumlarda. Hepsini girmek mümkün degil zaten.

Aliert06
Aday Memur
08 Mart 2026 15:36

Ben de başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Bu konudaki genel kanı, eğer ki bu ayın sonuna kadar değişiklik yayınlamazlarsa sonraki değişiklik en erken 2027 martta uygulanabilir. Dolayısıyla 2026 ekimde uygulayamazlar. Genelde yapılan değişiklikten önümüzdeki ilk doçentlik başvurusu etkilenmeyecek şekilde yapıyorlar.

Doc. Adayı, 1 hafta önce

Toplam 50 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi