Editörler : Lanet
02 Mart 2026 10:54

Cep tel numarası ile ev adresi tespiti yapılabilir mi

emniyette polis tanıdığı olan biri başkasına ait cep telefonu numarasından EV ADRESİ tespiti yaptırabilir mi. bilgisi olan var mı. suçsuz yere birinin tehdidine maruz kaldım. polis arkadaşım çok diyor. adresini bulacağım diyor.

Mavi.Ufuklar
Daire Başkanı
02 Mart 2026 14:47

Sadece Polisler değil. nüfus müdürlüğünün uygulamasına erişimi olan herkes bu bilgilere erişebiliyor. İcra büroları, icra müdürlükleri, adliyeler, askerler, bankalar ve daha bir çok özel veya kamu sektöründeki kurum çalışanları.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
03 Mart 2026 15:50

Hangi akıllı sana başkasının kişisel verilerini verecek merak ediyorum. Bu TCK kapsamında suçtur.

cells
Aday Memur
04 Mart 2026 18:59

millet kanunu suçu takıyor mu sanki. biz de biliyoruz suç olduğunu. ama ne kadar cezası olacak sanki. adresi bulunan kişi öldürülür. adresi verene de kınama cezası verirler olur biter.

ÇOTANAK, 2 hafta önce

Hangi akıllı sana başkasının kişisel verilerini verecek merak ediyorum. Bu TCK kapsamında suçtur.

06 Mart 2026 23:49

Evet bu tip kanunsuz işleri yapanlar var.

Belki de karşındaki laf olsun diye demiştir ama bunu yapan memur cezasız kalmaz.

Log kayıtlarında çıkar.

Bı herif var 2000e yakın kişinin gbtsine bakmış.

Her baktığı kişi kadar disiplin cezası aldı, ceza davası haric

cells, 1 hafta önce

millet kanunu suçu takıyor mu sanki. biz de biliyoruz suç olduğunu. ama ne kadar cezası olacak sanki. adresi bulunan kişi öldürülür. adresi verene de kınama cezası verirler olur biter.

cells
Aday Memur
07 Mart 2026 10:40

ben de onu diyorum. belki de bu kişi yüzünden kaç kişi öldürüldü. kaç kişinin bilgilerini 3. kişilere verdi. ama disiplin cezası falan filan. ciddi bir yaptırım yok. ceza evine atmak yok. memuriyetten atmak yok. ölen öldüğü ile kalıyor. bir kanun getirmeleri lazım. polisin savcılık izni olmadan milletin kişisel bilgilerine ulaşmasına sistemsel olarak izin verilmemeli. istese de bu bilgilere ulaşamamalı. adam eline cihazı alıp istediği şeye bakabiliyor. bu sistemsel açık kapatılmalı.

Canimİstanbul, 1 hafta önce

Evet bu tip kanunsuz işleri yapanlar var.

Belki de karşındaki laf olsun diye demiştir ama bunu yapan memur cezasız kalmaz.

Log kayıtlarında çıkar.

Bı herif var 2000e yakın kişinin gbtsine bakmış.

Her baktığı kişi kadar disiplin cezası aldı, ceza davası haric

07 Mart 2026 10:57

Bu iş iki uçlu bir iş.

Devlet memuruna güvenmek zorunda.

Başka türlü ne asayiş kalır ne düzen.

cells, 1 hafta önce

ben de onu diyorum. belki de bu kişi yüzünden kaç kişi öldürüldü. kaç kişinin bilgilerini 3. kişilere verdi. ama disiplin cezası falan filan. ciddi bir yaptırım yok. ceza evine atmak yok. memuriyetten atmak yok. ölen öldüğü ile kalıyor. bir kanun getirmeleri lazım. polisin savcılık izni olmadan milletin kişisel bilgilerine ulaşmasına sistemsel olarak izin verilmemeli. istese de bu bilgilere ulaşamamalı. adam eline cihazı alıp istediği şeye bakabiliyor. bu sistemsel açık kapatılmalı.

cells
Aday Memur
07 Mart 2026 13:24

bu konuda güven olmaz. ortada ciddi sonuçları olabilecek bir sistemsel eksiklik var.

Bu iş iki uçlu bir iş.

Devlet memuruna güvenmek zorunda.

Başka türlü ne asayiş kalır ne düzen.

07 Mart 2026 16:13

O zaman da başına bir hal geldiginde suçluyu bulun diye polisi darlamayacaksin.

cells, 1 hafta önce

bu konuda güven olmaz. ortada ciddi sonuçları olabilecek bir sistemsel eksiklik var.

cells
Aday Memur
07 Mart 2026 23:50

suç varsa savcılık kararı çıkarılır. hemen bulunur. benim bahsettiğim konu bambaşka bir şey.

O zaman da başına bir hal geldiginde suçluyu bulun diye polisi darlamayacaksin.

08 Mart 2026 00:05

Savcılık kararı ne alaka?

Ayrıca savcı emretse dahi emniyetin kullandığı materyaller belli.

Elektronik sistemleri belli yani.

Bir iki kendini bilmez görevi kötüye kullanır diye tüm insanlar mağdur mu olsun?

cells, 1 hafta önce

suç varsa savcılık kararı çıkarılır. hemen bulunur. benim bahsettiğim konu bambaşka bir şey.

muhendisbey06
Kapalı
09 Mart 2026 04:13

2-4 yıl arasında TCK madde 136. Kamu davası açılır, uzlaşmaya tabi de değil

cells, 1 hafta önce

muhendisbey06
Kapalı
09 Mart 2026 04:18

konu sahibine şunu da söyleyeyim, sen bir başkasına ait telefon numarasından adresini polis tanıdığı aracılığıyla bulursan hatta polnetten bile sorgulatsan savcılık kararı olmadığı için hem sen hem de o polis arkadaşı görevi kötüye kullanmak ve kişisel veriyi hukuka aykırı ele geçirmekten ceza alırsınız

muhendisbey06
Kapalı
09 Mart 2026 04:47

eğer tanımadığın bir numara arayıp seni tehdit emişse o numara hakkında suç duyurusunda bulunabilirsin

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi