Editörler : E.Kayı Han

İhsan. K
Kapalı
02 Nisan 2026 13:39

Adalet Bakanlığında taşra teşkilatında kadrolu memurum (Katip). İktisat mezunuyum KPSS'den iktisat bölümünden 4421 kodu ile alanımla ilgili bir bölüme memur olarak yerleşsem (Bilgisayar işletmeni gibi) kurum muvafakat verir mi, alanımdan yerleşeceğim için vermesi lazım mı, muvafakat vermezse idare mahkemesi ile davayı kazanabilir miyim, emsal karar var mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.
barbarossa25, 2 ay önce

Adalet bakanlığından kurum değiştirmiş birisi olarak özelden sorularınızı yanıtlayabilirim.

barbarossa25
Aday Memur
02 Nisan 2026 14:38

merhabalar. Muvafakat veriyor böyle durumda zira idare mahkemesine açılan davalar da da hemen hemen hepsini kaybetti bakanlık. Merkezi atama ile atamanızın yapılmış olması aslında bir nevi yeterli. Siz bir düz memurluktan bir branş memurluğuna geçiş yapıyorsunuz (iktisat ). Hayırlısı olsun hakkınızda.

İhsan. K, 2 ay önce
Adalet Bakanlığında taşra teşkilatında kadrolu memurum (Katip). İktisat mezunuyum KPSS'den iktisat bölümünden 4421 kodu ile alanımla ilgili bir bölüme memur olarak yerleşsem (Bilgisayar işletmeni gibi) kurum muvafakat verir mi, alanımdan yerleşeceğim için vermesi lazım mı, muvafakat vermezse idare mahkemesi ile davayı kazanabilir miyim, emsal karar var mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.

asadaf1993
Memur
03 Nisan 2026 15:47

Sürecin uzaması bence Adalet Bakanı ve bakanlık kadrolarının (genel müdür ve daire başkanlarından tetkik hakimlere kadar) değişmiş olmasından kaynaklı değildir arkadaşlar.

03 Nisan 2026 19:26

Sizin mezuniyetiniz teknik miydi yani mühendislik mi bitirdiniz

barbarossa25, 2 ay önce

Pek girmeye vaktim olmadığından Genel olarak Konu hakkında bir cevaplandırma yapayım. Zabıt Katibi kadrosundan belediyeye V.H.K.İ olarak geçiş yaptım. Süreç şöyle işler; önce siz sizi isteyen bir kurum bulursunuz. Sizi Adalet Bakanlığından talep eder; bu personeli biz almak istiyoruz şu şu ünvana izin verin gelsin diye yazı yazar. Tabiki dayınız neneniz has torpilli değilse bakanlıkta size bak bak kuş çıktı al sana müvafakat yani izin der :) ve otur oturduğun yerde pis köle.... akabinde dava açma hakkınız başlar. idare mahkemesine iyi bir dosya ve sağlam kararlar sunarsanız kazanma ihtimaliniz artar. mezuniyetiniz eğer teknik ise, branş bir mezuniyetiniz varsa sizi isteyen kurum bulmanız kolaylaşır ve hatta müvafakat almanız bile mümkün olur.. Herkese selamlar olsun.

kenandere
Memur
07 Nisan 2026 15:26

merhaba yim den düz memurluğa geçiş mumkunmu
barbarossa25, 2 ay önce

Adalet bakanlığından kurum değiştirmiş birisi olarak özelden sorularınızı yanıtlayabilirim.

vvatanseverr
Memur
08 Nisan 2026 21:16

istifa et

barbarossa25
Aday Memur
29 Nisan 2026 14:46

mümkün.

kenandere, 1 ay önce
merhaba yim den düz memurluğa geçiş mumkunmu
Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular