02 Mart 2026 17:48

Belediyede memur iken polis olmak.

merhaba ben büyükşehir belediyesinde memurdum asaletim de tastik olmuştu şimdi polis okulundayım mezun olup polis olursam tekrardan asalet tastiki olmuyor değil mi ve belediyede geçirdiğim süreyide saydırabiliyormuyum bilginiz varmı bu konuda veya benim durumum gibi durumla karşılaştıgınız dlbirileri oldu mu ?

Mustfa4444
Şube Müdürü
02 Mart 2026 18:12

Önceki 3 yıllık hizmetiniz kazanılmış hak aylık derece/kademe için sayılır (hizmet birleştirme yapılır), ama adaylık sıfırlanır.YENİ STATÜ OLDUĞU İÇİN ADAY MEMURLUK SIFIRDAN BAŞLAR.

Mustfa4444
Şube Müdürü
02 Mart 2026 18:14

Yanlış oldu.3 yıllık kısmı.Önceden ne kadar memurluğun varsa....şeklinde düzeltme
Mustfa4444, 2 hafta önce
Önceki 3 yıllık hizmetiniz kazanılmış hak aylık derece/kademe için sayılır (hizmet birleştirme yapılır), ama adaylık sıfırlanır.YENİ STATÜ OLDUĞU İÇİN ADAY MEMURLUK SIFIRDAN BAŞLAR.
02 Mart 2026 18:16

Teşekkür ederim ama 657 göre aday memurluk sadece 1 defaya mahsus olmuyor mu şefim.

Mustfa4444, 2 hafta önce
Yanlış oldu.3 yıllık kısmı.Önceden ne kadar memurluğun varsa....şeklinde düzeltme

Mustfa4444
Şube Müdürü
02 Mart 2026 19:30

Hayır aynı sınıfa atanırsan(Emniyet Hizmetleri Sınıfı,Sağlık H. Sınıfı,Teknik H. Sınınıf vs vs) Aday memurluk olmaz,ama farklı sınıfa atanırsan ki sen Emniyet Hzmetleri Sınıfına atanıyorsun.Tekrar Aday Memur olarak başlarsın
Kanunyönetme, 2 hafta önce

Teşekkür ederim ama 657 göre aday memurluk sadece 1 defaya mahsus olmuyor mu şefim.

02 Mart 2026 19:48

Anladım şefim teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Mustfa4444, 2 hafta önce
Hayır aynı sınıfa atanırsan(Emniyet Hizmetleri Sınıfı,Sağlık H. Sınıfı,Teknik H. Sınınıf vs vs) Aday memurluk olmaz,ama farklı sınıfa atanırsan ki sen Emniyet Hzmetleri Sınıfına atanıyorsun.Tekrar Aday Memur olarak başlarsın

mutsuz17
Daire Başkanı
03 Mart 2026 04:05

Bütün haklarınız saklı kalır yani aday memurluk olmayacak. Ben de memurluktan istifa etmiştim sistemde mesleğe girişim polis okulu sonu , memuriyete girişim önceki mesleğe giriş tarihim , asalet tasdik zamanım ise önceki memuriyetteasaletiimin tasdik olduğu zamanı gösteriyor. Devrelerim (Pomem) yemin etmeye gittiğinde gitmemiştim. Derece kademe ilerlemem yansıtılmıştı( bunun için okulda dilekçe vermeniz gerekiyor).

Ayrıca doğrudan yıllık izin açık halde başlarsınız. Net bilgidir hayırlı olsun.

03 Mart 2026 11:26

Cevabınız için teşekkür ederim şefim.

mutsuz17, 2 hafta önce

Bütün haklarınız saklı kalır yani aday memurluk olmayacak. Ben de memurluktan istifa etmiştim sistemde mesleğe girişim polis okulu sonu , memuriyete girişim önceki mesleğe giriş tarihim , asalet tasdik zamanım ise önceki memuriyetteasaletiimin tasdik olduğu zamanı gösteriyor. Devrelerim (Pomem) yemin etmeye gittiğinde gitmemiştim. Derece kademe ilerlemem yansıtılmıştı( bunun için okulda dilekçe vermeniz gerekiyor).

Ayrıca doğrudan yıllık izin açık halde başlarsınız. Net bilgidir hayırlı olsun.

ebola_31
Şef
03 Mart 2026 11:49

Belediye memurluğundan polisliğe geçme motivasyonun neydi memurluğun hoşuna gitmeyen yanı neydi de onun yerine az paralı köleliği seçtin?
03 Mart 2026 12:11

Özele yazdım.

ebola_31, 2 hafta önce
Belediye memurluğundan polisliğe geçme motivasyonun neydi memurluğun hoşuna gitmeyen yanı neydi de onun yerine az paralı köleliği seçtin?
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi