Editörler : Pangaea
02 Mart 2026 19:57

İstanbul'da katledilen öğretmen

İstanbul'un Çekmeköy Taşdelen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir öğrencinin bıçaklı saldırısında iki öğretmenimiz ve bir öğrencimiz yaralandı. Maalesef ağır yaralı olan Fatma Nur Çelik öğretmenimiz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bir eğitim neferi hayattan cahil bir yaratık tarafından koparıldı.Artık caydırıcı cezalar olması gerekiyor. Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun hocamızın.

Peyami.safa81
Aday Memur
02 Mart 2026 20:29

Bakan efendi öğretmenin tatiliyle uğraşacağına önce bunlara bir çözüm bulsun.

dehneliler
Genel Müdür
02 Mart 2026 20:37

Allah rahmet etsin Öğretmenimize... Yıllardır uygulanan her öğrenci değerlidir, her çocuk okuyacak gibi popülist politikaların acı sonuçlarından birisi daha
02 Mart 2026 20:41

zorunlu eğitim kaldırılsın

liselerde karma eğitim olmasın

okullarda teknik bilgiden çok ahlaki din namus maneviyat mukaddesat bilinci verilsin

berkaydal
Genel Müdür
02 Mart 2026 21:07

adam öldürme teknikleri kelebek bıçak sallama, kasten yaralama dersleri müfredattan kaldırılsın.

gibide ilkkana yılmaz "insan ne yaşadığını bilmez mi" diyor ya o hesap. abi siz cam fanusta mı yaşıyorsunuz, hiç insan içine çıkmıyor musunuz? İnsan yaşadığı toplumu azıcık bile tanımaz mı ya. bugün toplumun geldiği noktaya dair çözüm "din namus mukaddesat" eğitimi mi? yıllardır içinde olduğun öğretiğin şeyleri müfredatta "yalan söylemenin kötü olduğunu bilir" kazanımı ile olmadığını bunun başka bir boyut olduğunu zerrece anlamaz mı ya?

ingilizceci78, 6 gün önce

zorunlu eğitim kaldırılsın

liselerde karma eğitim olmasın

okullarda teknik bilgiden çok ahlaki din namus maneviyat mukaddesat bilinci verilsin

Zeynp060606
Memur
02 Mart 2026 21:39

Mekanı cennet olsun çok ama çok üzüldüm :(:( zorunlu eğitim her kademe kalkmalı okumak istemeyeni zorla okulda tutuyorlar. Velisi ayrı sorun kendisi ayrı sorun ama suç hep ogretmenlerde.

02 Mart 2026 22:18

ders anlatarak olmaz diyorsun yani

berkaydal, 6 gün önce

adam öldürme teknikleri kelebek bıçak sallama, kasten yaralama dersleri müfredattan kaldırılsın.

gibide ilkkana yılmaz "insan ne yaşadığını bilmez mi" diyor ya o hesap. abi siz cam fanusta mı yaşıyorsunuz, hiç insan içine çıkmıyor musunuz? İnsan yaşadığı toplumu azıcık bile tanımaz mı ya. bugün toplumun geldiği noktaya dair çözüm "din namus mukaddesat" eğitimi mi? yıllardır içinde olduğun öğretiğin şeyleri müfredatta "yalan söylemenin kötü olduğunu bilir" kazanımı ile olmadığını bunun başka bir boyut olduğunu zerrece anlamaz mı ya?

02 Mart 2026 23:20

2 yaşlarında lösemi hastası çocuğu varmış. Allah rahmet eylesin. Sözün bittiği yer, kimse öğretmene sen ne yaşıyorsun diye sormuyor.

an_atua
Daire Başkanı
03 Mart 2026 00:01

Okullarda güvenlik artırılmalı artık. Bir çok okula isteyen elini kolunu sallayıp giriyor kimin ne olduğu belli değil. Güvenlik ve x-ray cihazları ve en önemlisi idarecilere üst arama yetkisi verilmeli.

Talai
Memur
03 Mart 2026 01:30

Eğitim şehitimiz Fatma Nur Çelik.. Allah rahmet eylesin

okuryazar3
Müsteşar
03 Mart 2026 01:41

Allah rahmet eyleye. İnsanın değil İnsanlığın can çekiştiği güzelim ülkemde maalesef ki: "Dokunulmazlık zırhı, koruma ordusu ile dolaşan terör bitiriciler; sokak terörünün geldiği aşamadan vatandaşın canı ve malının eşkıyaya emanet olduğundan ya haberleri yok ya da ha bir fazla ha iki eksik kellenin ne önemi var diye düşünüyor olmalılar. Ülkemin geldiği hale bak. Allah Kurtarsın ne diyelim. "Benzeri bir başlığa yazmışım. Hak ,hukuk, hakkaniyet, liyakat, güvenlik ve tedbir alması gerekenlerin halen suça sürüklenen bebek(!)denetimli serbestlik ve etkin pişmanlık adı altında çıkarmış oldukları suçluya cüret, sonucunda mükâfat gibi yasal tedbirleri İnşallah bir an önce gözden geçirirler ümidindeyiz artık...

okuryazar3
Müsteşar
03 Mart 2026 02:55

Allah kalanlarına yardım eyleye, sabırlar ihsan eyleye. Maalesef etkinlik şovlarla eğitimin sorunları sümenaltı ediliyorken dayak yemeden azar işitmeden, şu vicdanları sızlatan durumlara maruz kalmadan eve gidebildiği güne şükreder haldeki eğitimin lokomotifi öğretmene reva görülen dadılık! Eğitme diyorlar, eğitimli toplumu dilediklerince manipüle edemeyeceklerini gayet iyi bilen ehli saltanat. Bu durumun vahametini dillendirmeye çalışınca damgan hazır! Dinsiz! Allah ıslah eyleye...

civardakitoroslar, 6 gün önce

2 yaşlarında lösemi hastası çocuğu varmış. Allah rahmet eylesin. Sözün bittiği yer, kimse öğretmene sen ne yaşıyorsun diye sormuyor.

birKEDİgördümSANKİ
Müsteşar Yardımcısı
03 Mart 2026 04:34

Zorunlu eğitime hayır.

birKEDİgördümSANKİ
Müsteşar Yardımcısı
03 Mart 2026 04:41

Aşağıdaki yoruma ekşi sözlükte rast geldim. Sene 2012, Sevilay Durukan öğretmenimizin sınıfta öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sonrası yapılan yorumlardan biri. O zamandan bu zamana değişen ne olmuş öğretmen lehine????

"ne ilk ne de son hadisedir.olayın en vurucu noktası bir orta okul öğrencisinin fail olmasıdır.ben de bir orta okulda görev yapıyorum ve orta okullar dahilinde pratikte ne bir disiplin cezası ne de sınıfta bırakma olayı uygulanabilmekte.bakın 14-15 yaşında çocuklara gestapo gibi davranalım, gönderelim,atalım demiyorum.kazanmaya çalışalım tabi ki ama bugünkü orta öğretimler gibi disiplinin sıfır olduğu bir ortamda öğrenci kazanmanın mümkünatı yok. hatta 3-4 tane yüzünden tonla öğrenci kaybediliyor.geçen sene okul müdürüm, öğretmenleri odasına çağırdı ve disiplin problemi olan öğrencilere karşı çok çeşitli yaptırımlar uygulayabileceğimizi anlattı.merak ettim sordum. yaptırımlar öğrencinin sırasının değiştirilmesi veya çok kötü olursa şubesinin değiştirilmesiymiş...daha ölmedik çok şükür ama gözlerim okulun kapısınun önünde bir 8. sınıf öğrencisinin, bir öğretmenine hayvan gibi bir sopa ile saldırışını gördü.daha acısı ertesi gün o öğrencinin sırıta sırıta okula gelişini de gördü.durumu kötü olan öğrencilere, "bakın azcık çaba gösterin,1 düşecek olan notunuzu 3'e kadar çıkartırım" dediğimde "çıkartmazsan çıkarma. sınıfta kalma mı var sanki" dediğini kulaklarım işitti ne yazık ki.yine 8. sınıftaki bir öğrencimin, daha 6. sınıftaki dünya tatlısı ama ironik bir şekilde şeker hastası olan bir kız öğrencime saldırışını gördüm.saldıran öğrenci yine ertesi gün okula devam...bunlar gibi tonla örnek yaşanıyor ülkemizin her yerinde ve her gün.öğrencileri dövmeye son derece karşıyım. kendi çocuğum olsa başkasının dövmesini istemem, bu yüzden ben de başkasının çocuğunu dövmüyorum. ama ufak da olsa bir kural kırıntısı olmalı. 14-15 yaş bebeklik çağı değildir. gençliği ilk adımların atıldığı ve biraz da olsa dizginlenmesi gereken bir çağdır.hatta ülkemizde hala nüfusa geç kayıtların gerçekleştiğini düşünürsek (benim 6. sınıfta olan ama benim 2 katım sakalı olan öğrencim var) sorunlu öğrencilerin fazlasıyla tehlikeli olabileceği düşünülmelidir."

hsnsylk
Genel Müdür
03 Mart 2026 09:51

çok üzücü bu iş hep öğretmenlere her işi görevi yüklemekten geliyor, öğretmenler güvenlikçi mi bakıcı mı belirsiz, servis denetle, kantin denetle, 1000 öğrenciyi aynı binaya sok, eğiteceksin başında sen duracaksın diyeceksiniz, sonra hiç bir maaş hak vermeyeceksiniz. sonuçları ortada öğretmenlik yapmıyoruz.

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 12:35

Bir arkadaş bir forumdan paylaşım yapmış. Ben de bir ikisini -yorumsuz- paylaşayım:

bazılarının asla anlamadığı bir şey var, konu sadece öğretmenlerle ilgili değil.

sizin çocuğunuz, yeğeniniz, kuzeniniz, arkadaşınızın çocuğu, komşunuzun çocuğu ya da hiç tanımadığınız o masum yavrular? bu tehdit hepimiz için. okullar artık kontrolden çıktı neden görmüyorsunuz?

öğretmen nefreti bu başlıklarda bile ortaya çıkıyor, bu işlerin ucu bir yerlerde hepinizin canını yakacak. ama siz gelip böyle bir konuda bile hala nefret kusuyorsunuz. gencecik bir kadın öldü, daha ne olsun istiyorsunuz?

----------------

hepiniz mebe yazın biz doktor değiliz şizofren ve ya psiko ile baş edemeyiz özel eğitim alan siddete meyilli öğrenciler kaynaştırma olarak okulda yer almasın yer alacak ise her okula hemşire ve güvenlik görevlisi verin diye.iş bıraktın ne oldu ?

-----------------

öğretmenim. hayatımda ilk defa bir eyleme katıldım. ölen öğretmen arkadaşımı da tanıyordum. çok etkilendik, sıra bize gelmesin ; bir süre sonra benim bu entrym bak zamanında yazmış diye ölüm haberimle paylaşılmasın diye uğraşım. (bir de kanlı önlük görseli bırakmış)

-------------------

bu tür eylemler 1 haftadan başlaması gerekiyor. ışık hızında düzenleme gelmedikçe hafta hafta uzatılmalı.

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 12:48

Fatma Nur Çelik Hoca, geçen yıl aynı okulda iki öğrenci birbirini bıçakladığında ?Can güvenliğimiz yok, sıradaki biz olabiliriz? ifadelerini kullanmış. Öğretmenler kurulunda riskli görülen üç öğrencinin adı veriliyor. İsmi verilenlerden biri tarafından görevi başında iken katledildi.

Kurulda görüşülen şeyler dışarıya isimle yansıtılmışsa cidden büyük sorun.

Biz Şube Öğretmenler Kurulu kararı ile öğrencilerin açığa gönderilmesini tartışırken oylama gizli olmlı diye boşuna demiyor muşsuz?

silivripdr
Genel Müdür
04 Mart 2026 10:49

20 yıllık deneyimi olan psikolojik danışman olarak önerilerim şunlar;

Psikotik tip dediğimiz ; intihara meyilli, sosyopat, şizofren vs vs . şüphesi görülen çocuklarda Okul Psikolojik Danışmanının hastane yönlendirmesi veliye zorunlu olmalı, bunu takip etmeyen veli hapis de dahil cezai yaptırımlara tabi tutulmalı.

Bu tür vakalar kendisine gelince psikiyatri hekimi ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatışı zorunlu olmalı. Bunun takibini veli yapmalı , yapmadığı takdirde hapis de dahil hukuki yaptırımlara tabi tutulmalı.

ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde takibi esnasında da veli hukuki olarak sorumlu olmalı. Ve bir gün iyileşti denilip serbest bırakıldığında düzenli psikiyatrik testler , şizofreni belirtisi olan gaipten sesler duyma gibi, sanrı ve sabuklamalar ( halüsinasyon ve paranoya ) görülürse anında yatışı yapılmalı bu takipten veli hukuken sorumlu olmalı.

gönül hiç arzu etmez lakin bunca işlemden sonra o insan yine başkasına zarar verdiyse ne kadar hapis cezası alıyorsa velisinin de aynı hapis cezası ile karşı karşıya kalması gerekir.

her okulda 200 öğrenci başına bir güvenlik görevlisi atanmalı fakat bu güvenlik görevlileri özel olarak eğitilmeli ve olaylara anında müdahale etmesi gerekir. Müdahale etmeyen değiştirilmelidir.

Son olarak bütün eğitimcilerin değerli olduğu yayınları, kamu spotları verilmelidir.

Ayrıca Eğitimcilere yönelik tehdit, saldırı anında fail okuldan uzaklaştırma ve hapis cezası ile karşı karşıya bırakılmalıdır.

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
04 Mart 2026 11:02

Okullarda acilen x ray cihazları olmalı

edebiyatci22
Başbakan Müsteşarı
04 Mart 2026 11:05

Okullarda acilen x ray cihazları olmalı

Disiplin yönetmeliği sil baştan yenilenmeli

Okuldan atılma geri gelsin

Ayrica öğretmen ve idarecilere üst arama yetkisi verilsin

Arkadaşlar okulların güvenliği ile ilgili taleplerinizi

Cimerden istek talep kısmından da yazabilirsiniz

Hocamızın ailesine ve tüm eğitim camiasına bas sağlığı diliyorum

Hocamiz şehittir mekani cennet olsun cok üzüldüm gerçekten

Fanuba1045
Aday Memur
04 Mart 2026 11:15

Bu üzücü olay üzerinden Bakana saldırmak hata olur, burda basına yansıdığı kadar şizofreni hastası olan bu çocuk ailesinin imzası ile hastaneden çıkartılıyor, cinayet sebebi asli olarak bu,

Tabi arka planda sorun kaynağı zorunlu eğitim, kesinlikle zorunlu eğitim kalkmalı,

Bu üzücü olayı Bakan istifa diye kullanmaya kalkmak ahlaksızlıktır,

Milli ve manevi değerlerden yoksun yetişen nesiller var, buda sorun kaynağı olarak görülmeli,

Ramazan ayı etkinliklerine karşı kin ve nefreti olanların bu üzücü olay üzerinden Bakan a saldırmalarını ne ahlaki ne vicdani nede hukuki olarak doğru bulmuyorum

Ayrıca Suça Sürüklenen Çocuk tabirinin acilen kaldırılıp en son Adalet Bakanının ifade ettiği 12 yaş sınırına kadar cezai ehliyet getirilmelidir, malesef bu cezasızlık algısıda bu çocukların suç işlemlede onlara cesaret veriyor, avrupada yanlış hatırlamıyorsam 10 yaşa kadar cezai ehliyeti indiren ülkeler var

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi