Editörler : gül-feşan
03 Mart 2026 09:10

08.09.1999 Sonrası göreve başlayıp 25 yıl hizmetini tamamlayanlar

Arkadaşlar 08.09.1999 sonrası göreve başlayıp 25 yılını doldurup emekli olan var mı çevrenizde? Sağlık Müdürlükleri 2023 teki yasa ile hizmet yılını yani bu şartları taşıyanlar emekli olmak istediğinde ne emekli maaşı nede emekli ikramiyesi yaş şartını doldurana kadar yani 60 yaşa kadar ödenmez emekli olabilirsiniz ama bekleyeceksiniz diyor fakat bireysel idare mahkemesine açılacak dava ile emekli ikramiyesini alanların olduğu söylüyorlar. Konu hakkında hiç bilgisi, duyumu olan var mı?

garibimmemur
Memur
03 Mart 2026 10:09

Maalesef öyle bir şey yok. Yıllardır birileri bu umutla yola çıkanlar oldu. Olsaydı ilk ben olurdum ;)

bivarmış1yokmuş
Şube Müdürü
04 Mart 2026 09:57

Valla yıllardır EYT de olmaz olamaz seçime bile mal olsa yapmam dediler tbmm den bağırarak defalarca ama seçimlerde oy için 38-43 yaş 5000 günle çoluk çocuğu emekli edip faturasını da 08.09.99 sonrası işe başlayan herkese yüklediler. Çok şükür bizim yaşımızda var (53) primimiz de var (9000 gün) elbet bir gün biride bu haksızlığa dur der. 08.09.99 öncesini ile 1 gün sonrası arasında bayanlarda 20 erkeklerde 17 yıl farka dur diyecek bi Allah kulu çıkar.

garibimmemur, 2 hafta önce

Maalesef öyle bir şey yok. Yıllardır birileri bu umutla yola çıkanlar oldu. Olsaydı ilk ben olurdum ;)

pervasizkartal
Aday Memur
11 Mart 2026 19:35

38-43 yaş aralığında emekli olan Türkiye'de toplam kaç kişi var? Bunun bütçeye yükü nedir? Bir de bunu çıkarttılar sanki herkes 38 yaşında emekli oldu. Bu koca bir algı operasyonu. Primini tamamlayan günü dolduğunda emekli olma hakkına sahip olmalıdır. Günümüz şartlarında insanlar zaten 30 yaşından sonra bir meslek sahibi olabiliyorlar ve düzenli olarak sigorta başlangıcı yapıyorlar bu insanların 30 yıl çalışması gayet normal fakat 20 yaşında girmiş bir insanın 60 yaşına kadar çalışması akılla mantıkla hiçbir şeyle izah edilir bir durum değildir. yetkililerin acil bir şekilde bu garabete bir çözüm bulması lazım. Zaten böyle bir hak tanındığında millet akın akın emekli olmayacaktır. Hali hazırdaki emekli maaşları ortada.
Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi