Editörler : Pangaea
03 Mart 2026 10:09

İş bırakma eylemi sırasında nöbet tutulur mu?

İyi günler,

Yarın sendikamın aldığı karar doğrultusunda iş bırakma eylemine katılmayı düşünüyorum fakat okul nöbetine denk geliyor. Ben yarın okula gideceğim fakat derslere girmeyeceğim. Nöbeti tutmak gerekir mi?

03 Mart 2026 10:42

öğrencilerin başına birşey gelirse ,sendikanda seni kurtaramaz

rocketrols
Aday Memur
03 Mart 2026 11:26

iş bırakma eyleminde okula neden gidiliyor ? Doktorlar direkt hastaneye gitmiyorlar iş bırakınca

berkaydal
Genel Müdür
03 Mart 2026 11:39

Nöbet iş değil mi hocam? Okula gidip nöbet tutup derslere girmezsen iş bırakmış olmazsın. O zaman derslere girmemiş görev yerinde olmamış olursun. Ya tam ya hiç.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
03 Mart 2026 11:40

arkadaşım okula neden gidiyorsunuz iş bırakma eyleminde. madem bi iş yapıyorsunuz sendikaların protesto ve anma eylemine gitsenize.

berkaydal
Genel Müdür
03 Mart 2026 11:41

Parazit yapma. Öğretmen sendikal hakkı kapsamında iş bırakır. Geri kalanı idarenin görev ve sorumluluğu.

bahçesaray, 2 hafta önce
öğrencilerin başına birşey gelirse ,sendikanda seni kurtaramaz
03 Mart 2026 12:11

memurlar.net iş bırakma eyleminin haberini yapmış mı ben göremedim.

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 12:40

Göremeyince google'da arattım, yine göremedim.

Yalnız idari soruşturma başlatılacağını ve bakanın taziyesini haber yapmış.

komodin bahattinn, 2 hafta önce
memurlar.net iş bırakma eyleminin haberini yapmış mı ben göremedim.

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 12:46

İş bırakacak sendikalar:

? Türk Eğitim-Sen

? Eğitim Sen

? Eğitim-İş

? Hürriyetçi Eğitim-Sen

? Anadolu Eğitim Sen

03 Mart 2026 12:49

öğrencinin eğitim hakkı, senin iş bırakma hakkında üstündür.
berkaydal, 2 hafta önce

Parazit yapma. Öğretmen sendikal hakkı kapsamında iş bırakır. Geri kalanı idarenin görev ve sorumluluğu.

berkaydal
Genel Müdür
03 Mart 2026 12:57

Parazit yapma. Uza.

bahçesaray, 2 hafta önce
03 Mart 2026 13:02

yaşam Hakkı da eğitim hakkından daha üstündür herhalde tam emin değilim.???
bahçesaray, 2 hafta önce

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 13:25

İş bırakmaya ek birşeyler de yapılmalı.

Bu arada sadece öğretmenlerin değil öğrencilerin korunması için bu elzem.

Öğrencilerin sokaklara yansıyan zorbalık görüntüleri ve bizlere bile ulaşmayan tehditler ciddi tedbirleri gerektiriyor.

Okullara gardiyan/bekçi (öğretmen) vermek bu iş bitmiyor. Yaşı 50'lileri geçmiş idareciler ve öğretmenler (kendileri de öyle olsa) idealist öğretmenleri az frenlemek (gerketiğinde) için sizden bekledikleri bakıcılık, bekçilik, gardiyanlık diyerek söyleyecekleirni söylemeleri durumu gösteriyor.

hsnsylk
Genel Müdür
03 Mart 2026 13:46

iş bırakma farklı şeyler arkadaşlar bu durumların suçlusu öğrenci falan okul idaresi değil, bunbların sorumlusu il milli eğitim müdürlerdi ve valilerdir, eylem yapılamlı fakat valilere bu konuda öğretmenleri geçtim, kimse ses çıkaramıyor. okullarda güvenlik sorunları, angarayalar, aşırı proje baskısı vs tek sorumlusu yukarıya şirin görünmeye çalışan il milli eğitim müdürleridir. iş bırakma amacına ulaşacak bir eylem değil, istediklerimiz net şekilde ifade etmeliyiz.

Yiğitalp
Genel Müdür
03 Mart 2026 14:01

Nöbet de işin bir parçası değil mi? Eylem yapan nasıl nöbet tutar?

03 Mart 2026 14:04

İşte bunun gibi kçükbaşlar yüzünden öğretmenin itibarı kalmadı cinayete kurban gidiyorlar.

bahçesaray, 2 hafta önce

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 14:11

Kastınız aşağıdaki gibi eylemler mi?

Gerekli düzenlemeler getirilmedikçe her hafta şiddeti artacak eylemler...

Okullarda gönüllü adı altındaki angaryalar, bazı yük çizelgeler vb. bahsetmeyeceğim. Farklı eylemler...

Okul bahçelerinde öğretmenlerin belli bir teneffüs saatinde ya da öğle aralarında ağızları bantlı, elleri bağlı şekilde (belki kanlı önlüklerle) belli bir süre durması. Taşınacak pankartlarda öğrencimin ve öğretmenimin hakkını istiyorum, yazılması. Puslanmış görüntülerinin devamlı paylaşılması... x vb. platformlarda kamuoyu oluşturulması...

Öğrencilerin desteği ile (bu konuda onlara propaganda yapılmamalı) milyonların yapacağı bir eylem...

Sendikaların yazılı ve görsel materyal üretmesi...

Amacın sadece öğretmenlerin değil, öğrencilerin, anne ve babaların ve milletin huzur ve güvenliği ve geleceği olduğun vurgulayacak eylemeler...

Yürütmeyi harekete geçirmek zorunda bırakacak eylemler...

Aslında ayrı başlık açılabilir, istenirse açılabilir (MEB Eylem Önerileri/Öğretmen Eylem Önerileri -Milletim İçin- vb. başlıklarla). Fakat önce bu konuda yazmış bulundum. Dilenirse farklı önerilerin bulunduğu bir başlık açılabilir.

hsnsylk, 2 hafta önce

iş bırakma farklı şeyler arkadaşlar bu durumların suçlusu öğrenci falan okul idaresi değil, bunbların sorumlusu il milli eğitim müdürlerdi ve valilerdir, eylem yapılamlı fakat valilere bu konuda öğretmenleri geçtim, kimse ses çıkaramıyor. okullarda güvenlik sorunları, angarayalar, aşırı proje baskısı vs tek sorumlusu yukarıya şirin görünmeye çalışan il milli eğitim müdürleridir. iş bırakma amacına ulaşacak bir eylem değil, istediklerimiz net şekilde ifade etmeliyiz.

hsnsylk
Genel Müdür
03 Mart 2026 14:15

ne öğrenci ne veli kimsenin umrunda değiliz, sorunlar vali ve il müdürlerinden kaynaklanıyor, öğretmenleri kullanılacak köle olarak görüyorlar, her işe bizi koşturuyorlar, servis denetimimini bile siz yapacaksınız diyenler var, bunu sebebi il müdürlerdir, bu sebepten diyorum ki iş bırakma değil, il müdürleri önünde eylem yapılmalıdır. biz ne istiyoruz nasıl okullar istiyoruz, angarya istemiyoruz, proje baskısı istemiyoruz, bekçilik yapmak, servis denetlemek istemiyoruz.

atahoca, 2 hafta önce

Kastınız aşağıdaki gibi eylemler mi?

Gerekli düzenlemeler getirilmedikçe her hafta şiddeti artacak eylemler...

Okullarda gönüllü adı altındaki angaryalar, bazı yük çizelgeler vb. bahsetmeyeceğim. Farklı eylemler...

Okul bahçelerinde öğretmenlerin belli bir teneffüs saatinde ya da öğle aralarında ağızları bantlı, elleri bağlı şekilde (belki kanlı önlüklerle) belli bir süre durması. Taşınacak pankartlarda öğrencimin ve öğretmenimin hakkını istiyorum, yazılması. Puslanmış görüntülerinin devamlı paylaşılması... x vb. platformlarda kamuoyu oluşturulması...

Öğrencilerin desteği ile (bu konuda onlara propaganda yapılmamalı) milyonların yapacağı bir eylem...

Sendikaların yazılı ve görsel materyal üretmesi...

Amacın sadece öğretmenlerin değil, öğrencilerin, anne ve babaların ve milletin huzur ve güvenliği ve geleceği olduğun vurgulayacak eylemeler...

Yürütmeyi harekete geçirmek zorunda bırakacak eylemler...

Aslında ayrı başlık açılabilir, istenirse açılabilir (MEB Eylem Önerileri/Öğretmen Eylem Önerileri -Milletim İçin- vb. başlıklarla). Fakat önce bu konuda yazmış bulundum. Dilenirse farklı önerilerin bulunduğu bir başlık açılabilir.

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 14:33

Bahsettiğiniz eylemleri yapmak için okula gitmemek ya da hafta sonu yapmak gerekiyor.

Eylemin içeriği de önemli.

hsnsylk, 2 hafta önce

ne öğrenci ne veli kimsenin umrunda değiliz, sorunlar vali ve il müdürlerinden kaynaklanıyor, öğretmenleri kullanılacak köle olarak görüyorlar, her işe bizi koşturuyorlar, servis denetimimini bile siz yapacaksınız diyenler var, bunu sebebi il müdürlerdir, bu sebepten diyorum ki iş bırakma değil, il müdürleri önünde eylem yapılmalıdır. biz ne istiyoruz nasıl okullar istiyoruz, angarya istemiyoruz, proje baskısı istemiyoruz, bekçilik yapmak, servis denetlemek istemiyoruz.

03 Mart 2026 17:24

bu nöbet denilen şeyi öğretmenler neden yapıyor anlamış değilim.

atahoca
Müsteşar
03 Mart 2026 18:15

Öğrencilerin ve okulun güvenliği için.

Ortaya çıkacak sorunları tespit etmek için.

sanatogretmeni, 2 hafta önce

bu nöbet denilen şeyi öğretmenler neden yapıyor anlamış değilim.

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi