Editörler : gül-feşan
03 Mart 2026 14:34

Angarya işler verilmesi

Merhaba.

Son atamada ilçe müdürlüğüne sosyal çalışmacı olarak atandım.

İşe başladıktan sonra kısa bir süre içerisinde başka bir ilçeye arşiv çalışması yapmak için yaklaşık 1 aylık gönderildim - görevlendirme yazısı olmaksızın -.

Şimdi aynı şekilde tekrardan arşiv çalışması için göndereceklerini söylediler.

Kamu ve kamuya dair çok bilgim yok, sendikam da yok. Bu süreçte nasıl bir yol izleyebilirim?

Teşekkürler.

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
03 Mart 2026 15:48

Aday memur olmanız, haklarınızın ortadan kalktığı anlamına gelmez. Herhangi bir ilçeye uzun süreli gönderilmenin mutlaka yazılı bir görevlendirme ile yapılması gerekir. Yazılı bir işlem olmadan gitmek, hem sorumluluk hem de özlük hakları açısından risklidir.

Süreci sakin ve makul şekilde yürütmek en doğrusu. Tekrar gönderilmek istenirse önce yazılı görevlendirme talep edin. Bu hem doğal hem de hukuken hakkınızdır. Ayrıca sosyal çalışmacı olarak atanmışsanız, mesleki görevleriniz dışında sürekli unvan dışı iş yaptırılması doğru değildir. Kurumun geçici ihtiyaçları olabilir; ancak bunun makul süreli, gerekçeli ve yazılı olması gerekir.

Ben olsam yazılı görevlendirme talep eder, gerekli olmadıkça unvanıma uygun görevler dışında çalıştırılmamayı beklerdim. Bu şekilde haklarımı korurken, kuruma da saygılı bir tutum sergilemiş olurum.

lDeimosl
Müsteşar Yardımcısı
03 Mart 2026 16:16

Sözleşmeli personel, bir takvim yılında bir ayı geçmemek kaydıyla sadece eğitim maksadıyla görevlendirilebilir. Görevlendirme olmadan kesinlikle gitmeyin.

magerush
Aday Memur
04 Mart 2026 09:12

Geri bildirimler için teşekkür ederim.

Bir kesim dediğiniz gibi bulunan statü ve konum bağlamında kendinizi korumamı tavsiye ederken bir kesim de tam tersi bir şekilde "çok ses çıkarma, aşırıya kaçma, işi yap" tarzında cevaplar alıyorum. Kendimi bu konuda korumadıkça suiistimale açık bir durum ortaya çıkar değil mi?

magerush
Aday Memur
09 Mart 2026 15:38

Merhaba hocam, başka bir il'e bağlı başka bir yerleşkede arşiv birimine görevlendirme yazısı kurum içi kanalıyla yapıldı. Ancak elime ulaşan resmi yazıda işin süresine ve görev tanımına dair hiçbir ibare bulunmuyor. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?

lDeimosl, 2 hafta önce

Sözleşmeli personel, bir takvim yılında bir ayı geçmemek kaydıyla sadece eğitim maksadıyla görevlendirilebilir. Görevlendirme olmadan kesinlikle gitmeyin.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi