Editörler : gül-feşan
03 Mart 2026 19:05

Sağlık mazereti dilekçeme 2 aydır cevap yok

5 ocakta sağlık mazareti dilekçesi verdim hala cevap yok bakanlığı arıyorum cevap yok. dys den bakıyorum evrak kaydında yok.Ne zaman sonuçlanır bilgisi olan var mı?

clkaysgl
Aday Memur
04 Mart 2026 00:24

Hangi bakanlık bende 20 ocakta verdim değerlendirme aşamasında diyorlar sadece

Ahmett izmir
Aday Memur
04 Mart 2026 09:14

Sağlık bakanlığı

clkaysgl, 1 hafta önce

Ahmett izmir
Aday Memur
05 Mart 2026 15:54

Bugün cevap geldi ret verilmiş

Gerekçe; sağlık raporunun üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinden alınması gerekliymiş

Devlet hastanesi kabul edilmiyormuş

Nasıl iş anlamadım.

Ahmett izmir, 1 hafta önce

Sağlık bakanlığı

lDeimosl
Müsteşar Yardımcısı
05 Mart 2026 16:30

Sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği

MADDE 19 ? (Başlığı ile birlikte değişik:RG-4/4/2015-29316)

(1) Personelin kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi hâlinde tehlikeye gireceğini, üniversiteler veya Bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına sağlık mazereti değerlendirme komisyonu kararı doğrultusunda atanır.

(2) Sağlık mazereti değerlendirme komisyonu, gerekli durumlarda bu raporların başka eğitim ve araştırma hastanelerinin sağlık kurullarınca da usule ve fenne uygunluğunun tespit edilmiş olma şartını arayabilir.

Ahmett izmir
Aday Memur
05 Mart 2026 20:49

Peki hocam eğitim araştırma hastanesine başvururken nasıl bir talepte bulunacağız

Hastalığın tehlikeye girdiği nasıl tespit edilecek.

Mevcut engelli raporumuzda böyle bir bilgi yok yazmıyor.

lDeimosl, 1 hafta önce

Sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği

MADDE 19 ? (Başlığı ile birlikte değişik:RG-4/4/2015-29316)

(1) Personelin kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi hâlinde tehlikeye gireceğini, üniversiteler veya Bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına sağlık mazereti değerlendirme komisyonu kararı doğrultusunda atanır.

(2) Sağlık mazereti değerlendirme komisyonu, gerekli durumlarda bu raporların başka eğitim ve araştırma hastanelerinin sağlık kurullarınca da usule ve fenne uygunluğunun tespit edilmiş olma şartını arayabilir.

lDeimosl
Müsteşar Yardımcısı
05 Mart 2026 21:51

Yakınınızın bulunduğu ile gidecekseniz tek başına hayatını idame ettiremez veya sizin bulunduğunuz ilde tedavisini devam ettiremez ibaresi olacak. Kendi sağlık durumunuz için gidecekseniz bulunduğunuz ilde tedavinizin devam edemeyeceği ibaresi olacak.

Ahmett izmir, 1 hafta önce

Peki hocam eğitim araştırma hastanesine başvururken nasıl bir talepte bulunacağız

Hastalığın tehlikeye girdiği nasıl tespit edilecek.

Mevcut engelli raporumuzda böyle bir bilgi yok yazmıyor.

Berkaymms
Aday Memur
13 Mart 2026 12:45

cevap alabildiniz mi acaba
clkaysgl, 1 hafta önce

13 Mart 2026 13:06

engelilik durumu ve sağlık mazeret tayini ayrı şeyler. engelilik durumu komisyona takılmadan 3-5 günde onaylanır. saglik mazereti 2-3 ayda bir toplanır. engelilik durumu tayini verecek kişiler personel özlük çalışanına diyecek ki dilekçenin üst yazısını engellilik durumu tayini diye sececekler konusunu. konuyu sağlık mazereti secerlerse 2 ay komisyona takilirsiniz. özlük çalışanları iş bilmiyor isizin sürece dahil olmanız lazım. ben sırf bu yüzden gereksiz işlerle uğraştım ve sonunda ozlugun üst yazıyı yanlış yolladığım öğrendim. duzelttirdigimde üst yazıyı 3 günde onayladilar

Berkaymms
Aday Memur
14 Mart 2026 00:25

Evet ben de bugün verdim mazeret olarak ama sisteme girildiği için geri çekemediler o yüzden Ankara'ya o şekil gidecek ama ben tekrar bir dilekçe yazmayı düşünüyorum yanlış gönderdik engelli tayini olarak değerlendirilmesi için sizce bakanlık bu dilekçemi kabum eder mi yoksa dosyamı geri mi gönderir
husaysem066, Dün
engelilik durumu ve sağlık mazeret tayini ayrı şeyler. engelilik durumu komisyona takılmadan 3-5 günde onaylanır. saglik mazereti 2-3 ayda bir toplanır. engelilik durumu tayini verecek kişiler personel özlük çalışanına diyecek ki dilekçenin üst yazısını engellilik durumu tayini diye sececekler konusunu. konuyu sağlık mazereti secerlerse 2 ay komisyona takilirsiniz. özlük çalışanları iş bilmiyor isizin sürece dahil olmanız lazım. ben sırf bu yüzden gereksiz işlerle uğraştım ve sonunda ozlugun üst yazıyı yanlış yolladığım öğrendim. duzelttirdigimde üst yazıyı 3 günde onayladilar
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi