Fatih bey dediklerinize katılıyorum çok haklısınız fakat 1 ay bedelli askerlik yaptım bana bunun için bir sorun teşkili yok çalışma süresi için sayılır denildi atandığın tarihte gel dilekçe ver denildi kadroya geçmen de çok sürmez dediler bende ona dayanarak söylüyorum
Fatih bey dediklerinize katılıyorum çok haklısınız fakat 1 ay bedelli askerlik yaptım bana bunun için bir sorun teşkili yok çalışma süresi için sayılır denildi atandığın tarihte gel dilekçe ver denildi kadroya geçmen de çok sürmez dediler bende ona dayanarak söylüyorum
fthklcsln , 4 hafta önce
Sanırım sizi biraz yanlış anlamışım. Evet YÖK merkezi sınava katılımları 2 Mart 2026 tarihine kadar belirtmeyen Üniversiteler katılamaz dedi. Ancak bu kararı güncelleyerek 2026 yılının Haziran ayının ortasına kadar uzatmış. Eğer siz sözleşmeli personel olarak ara vermeden yani ücretsiz izine askerlik, doğum vb. sözleşme fesihederek ayrılmadıysanız 3 yılınızı doldurduktan sonra başvuracaksınız ve idare yaklaşık 60 gün içinde sizi kadroya geçirecek. Bu demek oluyor ki Yök merkezi yazılı sınava son başvuru tarihini 20 Temmuz olarak belirlerse başvuramama riskiniz var çünkü Yönetmelik yazılı sınav tarihinde şartları sağlayana değil son başvuru tarihinde şartları sağladığımız ünvanlardan biri için yarışmamızı kabul ediyor. Benim tavsiyem sendikalarınızla görüşün onları YÖK'ün yazılı sınavı 2026 yılının Aralık ayında yapması ve diğer kurumlarda olduğu gibi yazılı sınav tarihinden 2 ay öncesine kadar Üniversite idari personelinin bu sına başvurmasının sağlanması için gerekli yazışmaları başvurularını yapsınlar. Sizler dilerseniz CİMER ya da ıslak imzalı dilekçe ile YÖK'e bu hususta başvurunuzu yapın işinizi garantiye alın. Çünkü 2024 yılında son başvuru tarihinden 5 ay 10 gün sonra yazılı sınav yapıldı. Bu oldukça uzun ve birçok insanı mağdur eden bir süreydi ama bizim insanımız eleştirmek yerine kızmak yerine uslubu uygun bir dilekçe ile başvurmadığından itiraz etmediğinden bu takvim yıllardır böyle ama bu yıl bir farkı var kadroya geçecek binlerce sözleşmeli var eğer YÖK bu konuda resmi kanallardan bilgilendirilmez ise çok fazla arkadaşımız bu sınava başvuramayacak ve fırsat eşitliğini kaybedecek. Özellikle çalıştığınız kurumlarda bu sınava girecek diğer statüdeki adaylar sözleşmeli personelin bu sınava katılmasını istemiyor. Bunun içinde başvuruların Temmuz ağustos eylül ekim gibi tarihlere kalması istenmiyor. Sözleşmeli personelin birlik olup kendini güzel ifade etmesi aynı kurumda çalıştığınız hizmeti sizden fazla olan arkadaşlarınızın farklı derecelerdeki kadrolara atanabileceği örneğin 1. 2. 3. 4. dereceli ancak sizin atanamayacağınız doğal olarak onlarla rakip olmadığınız sözleşmeden kadroya geçecek personelin genel olarak hizmet süresi 5 yılın altında aynı öğrenim düzeyine sahip adaylar ile kendi içinde yarışacağını anlatmak gerekiyor . Anlatmalısınız.