Editörler : Pangaea
04 Mart 2026 16:11

Öğretmenin işine burnunu sokan müdürü hiç sevmiyorum

kardeş sen 20 yıldır idarecilik yaptığını söylüyorsun, sürekli gelip dersi kontrol ediyorsun , yok gel gelmesine de dersten sonra yandaşa iltifat edip, sen gibi düşünmeyene ne diye hakaret edersin veya kem söz söylersin veya ahkam keser, illede şu şöyledir böyle değildir dersin.

Anlamak çok zor bazı tipolojideki insanları.

muallim_34
Genel Müdür
04 Mart 2026 16:21

Seni yetkin görmemiş demek ki..

atahoca
Müsteşar
04 Mart 2026 16:42

İşinize burnunu sokturmayınız. Mevzuat onlara da geçerli.

Zaten hakaret edemez.

Mavi.Ufuklar
Daire Başkanı
04 Mart 2026 17:42

Kamuda torpille idareci olmuş liyakatsiz kişilerin ortak özellikleri;

-Yaptığı işi en iyi kendisinin yaptığını söyler, kendisi olmasa işyerinin tepetaklak olacağını öne sürerler.

-Bütün liyakatsizliklerine rağmen kendisini duayen idareci olarak görürler.

-Etrafındakilerin kendisine iltifat etmesinden büyük keyif duyarlar.

-Mümkünse işyerine her girişinde kırmızı halıyla alkışlarla karşılanmayı beklerler.

-Yaptığı işte süründüğünü çok daha iyi makamlarda olması gerektiğini düşünürler.

-En ufak bir muhalefete/eleştiriye bile tahammül etmezler.

-Kendisine rakip olarak gördüğü veya rakip olma ihtimali bile ihtimal olan biri varsa işyerinde, o kişye işyerini zindan ederler.

-İşyerindeki nitelikli personeli hiç sevmezler. En sevdikleri personel iş bilmeyen, her konuda kendisine danışan personeldir.

-İmam Gazali'nin "Layık olmadan makam sahibi olanlar astlarını ısırıp, üstlerine kuyruk sallar." sözüyle benzetmede bulunduğu "bekçi köpeği"nin vücut bulmuş halidirler.

Daha birçok ortak özellikleri var, ben daha genel olanları yazmak istedim.

okuryazar3
Müsteşar
05 Mart 2026 00:50

İmam Gazali'nin "Layık olmadan makam sahibi olanlar astlarını ısırıp, üstlerine kuyruk sallar." sözüyle benzetmede bulunduğu "bekçi köpeği"nin vücut bulmuş halidirler.

Yukarıdaki yorum sahibi Mavi.Ufuklar'ın yorumundan aşırdığım cümleyi çerçeveleme isteği geldi içimden:

İmam Gazali bir cümlede günümüz insanlarından insan olamayanların karakteristik özelliklerini özetlemiş, tabii istisna olan gerçekten makamının gerektirdiği sorumlulukları hakkaniyetle yerine getiren binlerce idarecimiz olduğu gerçeği de inkar edilemez.

seuzan
Şube Müdürü
05 Mart 2026 09:08

Bu cevabı yazanın öğretmenliğini düşünmek istemem bile. Müdürün işleri arasında öğretmenlerin işlerine burnunu sokmak var zaten.

albatros52
Memur
05 Mart 2026 09:35

Sınıfa gelip ders mi anlatıyor.
05 Mart 2026 10:55

müdür değilim ama hiçbirşey yapamazsın ne yapacaksın ki ?

atahoca
Müsteşar
05 Mart 2026 15:17

Hocam,

Yukarıdaki olay özelinde yazıyorum. Yoksa benim böyle bir sıkıntım yok.

Senede kaç defa ders izleme göreviniz var? (Son Danıştay kararı mahfuz)

Her hafta ya da birkaç haftada bir derse girilmesi mevzuata uygun mudur?

Yukarıdaki durum sasdece bir öğretmene yapılıyorsa mobbing sayılmaz mı?

Eğer öğretmen sorunluysa müfettiş istenmesi gerekmiyor mu?

Bu arada müdürün de öğretmenlerin de sınırları bellidir. Sınırlar aşılamaz.

seuzan, 1 hafta önce

Bu cevabı yazanın öğretmenliğini düşünmek istemem bile. Müdürün işleri arasında öğretmenlerin işlerine burnunu sokmak var zaten.

berkaydal
Genel Müdür
05 Mart 2026 17:41

Müdürün öyle bir işi yok. Şikayet yoksa, sorun yoksa sürekli işlere müdahale edilmesi kötü yöneticiliğin tarifidir. Bu forumda kendini özel sektörde yöneticilik yaptığını sananlar var.

Bunlar hep kendini gelişriememekten kaynaklı. İsmini dolduramayan ünvanı ile doldurmaya çalışıyor. Yazık.

seuzan, 1 hafta önce

kimuni
Genel Müdür
06 Mart 2026 00:06

Aynen , ve evet bu oldu. O'na "hocam şikayet var mı , öğrenci şikayet etmiş mi ki? " dediğimde bana dedi ki :

"hocam ben şikayetçiyim!" diye yüksek ses tonu ile bunu söylemişti.

berkaydal, 1 hafta önce

Müdürün öyle bir işi yok. Şikayet yoksa, sorun yoksa sürekli işlere müdahale edilmesi kötü yöneticiliğin tarifidir. Bu forumda kendini özel sektörde yöneticilik yaptığını sananlar var.

Bunlar hep kendini gelişriememekten kaynaklı. İsmini dolduramayan ünvanı ile doldurmaya çalışıyor. Yazık.

berkaydal
Genel Müdür
06 Mart 2026 00:11

bazıları egoları ile kavrulup hayatın gerçeklerinden oldukça uzaklaşıyor. arada silkelemek gerekiyor bu tipleri.

kimuni, 1 hafta önce

Aynen , ve evet bu oldu. O'na "hocam şikayet var mı , öğrenci şikayet etmiş mi ki? " dediğimde bana dedi ki :

"hocam ben şikayetçiyim!" diye yüksek ses tonu ile bunu söylemişti.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi