Editörler : bilgisayartekniker
05 Mart 2026 18:08

İşçi memurun amiri olabilir mi?

Arkadaşlar selam ben muzdarip olduğum bir konudan bahsedeceğim. Ben bir üniversitede destek personeli olarak çalışmaya başladım. Beni çevre temizlik personeli olarak kullanmayı tercih ettiler hatta o alımla gelen herkesi. Tamam her şey çok güzel ancak başımızda iki şef var ve ikisi de işçi. Sürekli emir veriyorlar ve emrivaki konuşmaları çok fazla can sıkmaya başladı. Azar yediğimiz bile oluyor ve sesimizi çıkaramıyoruz. Yok sözleşmeniz fesh olur yok şöyle olur böyle olur diyerek hep korkutulduk. Bu durumu nasıl aşarız canıma tak etmeye başladı istifa bile etmeyi düşünüyorum işimden soğudum resmen. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

06 Mart 2026 00:50

Merhabalar hocam, hangi üniveriste acaba ?

06 Mart 2026 00:52

benzer sorunları bizde yaşadık işe atandığımız ilk dönem, DMden ulaşırsanız anlatayım

corporal
Şef
06 Mart 2026 08:34

İşçi statüsünde çalışan bir kişi, memurun amiri olamaz!

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurun amiri memur statüsünde ve yetkisi resmi olarak tanımlanmış kişiler olabilir.

Hizmetli, sözleşmeli personel veya aday memur da olsanız kurumdaki en kıdemli işçi dahi sizin amiriniz, üstünüz veya sorumlunuz olamaz.

İşçilerin idari amir gibi davranarak sizi sözleşme feshiyle tehdit etmesi kendileri açısından disiplin suçu oluşturur ve iş akitlerinin feshi dahil yaptırımlara konu olabilir.

r.diyojen
Genel Müdür
06 Mart 2026 10:03

Bununla ilgili Yök'ün yazısı vardı. Ünipersen bu konuya çok eğilmişti, Yök'de yazı yazmak zorunda kalmıştı.

destekpersneli33
Aday Memur
06 Mart 2026 13:20

Paylaşmam uygun düşmez hocam.

sözleşmelipersonel50, 1 ay önce

Merhabalar hocam, hangi üniveriste acaba ?

Memurunn
Aday Memur
06 Mart 2026 15:33

işçi memurun amiri olamaz yönetime itiraz dilekçesi verin

cevherdudayev1
Genel Müdür
08 Mart 2026 17:19

istediğiniz dilekçeyi verin hiç bişey olmaz

escobar2
Aday Memur
09 Mart 2026 10:19

Benzer bir durum çalıştığım belediyede oldu. Daire başkanı işçiyi memurun amiri yapmaya kalktı, memur bu duruma itiraz edince memuru başka daire başkanlığına yolladılar.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi