Editörler : bilgisayartekniker
05 Mart 2026 19:30

Atama da istifa ACİL BAKABİLİR MİSİNİZ ?

Ben van üniversitesine güvenlik görevlisi olarak atandım 3+1 ama başka alımlarıda takip edip başvuruyorum ama güvenlik için değil büro personeli için (İkisininde şartları herhangi bir önlisans olan ama ünvanları farklı meslekler). Ben personel büro ile konuştuğumda eğer istifa edersem 1 yıl cezaya düşeceğimi ve hiçbir memuriyetten atanamayacağımı söylediler fakat bir arkadaşım adalet bakanlığında 3+1 atanmış güvenlik görevlisiyken istifa edip kendi mesleğinden (paramedik) olarak atandı .Burda anlamadığım bir yıl ceza varsa arkadaşım nasıl kendi mesleğine geçti acaba sadece üniversitelere mi özel ya da kurumun istifanı kabul edip etmemesine mi bağlı ? Bilgisi olan varsa Allah rızası için aydınlatırsa çok sevinirm

Çilli8787
Aday Memur
05 Mart 2026 19:49

Güvenlik görevlisi ile büro personeli aynı cetvelde yer alıyorsa isimlerinin farklı olması bir anlam taşımıyor. Arkadaşınız diplomasından kaynaklı atanmış. Ama sizin durumunuzda diplomaniza özel bir atama olmayacak. Siz güvenlik görevlisi ile büro personelinin aynı cetvelde olup olmadığını araştırmanız gerekiyor.

05 Mart 2026 20:46

Arkadaşın mezun olduğu bölümden atandığı için cezaya takılmamış. Diploma ile kazanılan ünvanlarda cezaya takılmazsın.

ehander
Aday Memur
05 Mart 2026 23:52

Sağ olun hocam peki aynı vetvelde olduklarını anlayacağımız bir yol var mıdır ? İnternette kurumlar için cetvel gözüküyor

Çilli8787, 1 ay önce

Güvenlik görevlisi ile büro personeli aynı cetvelde yer alıyorsa isimlerinin farklı olması bir anlam taşımıyor. Arkadaşınız diplomasından kaynaklı atanmış. Ama sizin durumunuzda diplomaniza özel bir atama olmayacak. Siz güvenlik görevlisi ile büro personelinin aynı cetvelde olup olmadığını araştırmanız gerekiyor.

06 Mart 2026 09:28

4 SAYILI CETVELE BAKIN Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar

https://www.mevzuat.gov.tr/anasayfa/MevzuatFihristDetayIframe?MevzuatTur=21&MevzuatNo=715754&MevzuatTertip=5

ehander, 1 ay önce

Sağ olun hocam peki aynı vetvelde olduklarını anlayacağımız bir yol var mıdır ? İnternette kurumlar için cetvel gözüküyor

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi