Editörler : gül-feşan
07 Mart 2026 06:37

KİT'ten 657 4/A geçiş hk.

Merhaba, bir kit kurumuna yerleştirmem yapıldı. Şuan evrak teslim sürecinde. 399'a tabi olan bu kit kurumunda bilindiği üzere 3 yıl başka kamu ve kuruluşlara atanma yasağı var.

"/1/2026 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atanan personel, işe başlama tarihinden itibaren 3 yıl geçmedikçe halen görev yaptıkları kuruluşlara ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamazlar. Kamu teşebbüslerinde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar, sadece mesleğe özel yarışma sınavı ile yardımcı olarak girilen kadrolar (örneğin müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı gibi kadrolar) ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibarıyla ihraz ettikleri ünvanlı kadro ve pozisyonlara (örneğin memur ünvanlı pozisyona atanmış personelin mühendis ünvanlı bir kadro veya pozisyona atanması) atanabilir."

Hakim / Savcı yardımcılığı pozisyonunu kazanmam durumunda herhangi bir bekleme süresine takılır mıyım? Bunu merak etmekteyim açıkçası. Mevzuatı incelediğimde zaten mesleki yarışma yardımcılık ile diploma ihraz edilen unvanlar istisna sayılmış. Ek olarak bu tebliğinin kapsamı KİT olarak belirtilmiş. Hukuken bir engel çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak uygulamada bir engel çıkartılıyor mu? Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Ek olarak Hakim / Savcı Yardımcılığı unvanı 657 DMK 4/A kadrolu statüdedir. Teşekkürler.

kazımreis34
Aday Memur
07 Mart 2026 10:01

Merhabalar hocam, hangi ünvanda yerleştiniz biliyorum ama Avukat olarak yerleştiğinizi varsayıyorum. belirtiğiniz gibi mesleğe özel yarışma ile yardımcı olarak girenler? kısmından dolayı hakim/savcı olmanıza engel değil bu durum. Ayrıca, diğer kamu kurum kuruluşlarına atanamazlardan kastedilen; varsayıma göre siz avukat olarak kite atanmışsınız, 3 hizmet yılı dolmadan kendi kurumunuza veya diğer kurumlara 4/kadrolu, 4/b sözleşmeli avukat olarak atanamazsınız(yerleşseniz dahi atamanız yapılma).

Mavi.Ufuklar
Genel Müdür
07 Mart 2026 10:17

Hakim/savcılık da mesleğe özel yarışma sınavı ile kazanılan bir unvan olduğu için geçişinizde engel olmaz. 3 yıl yasağı kpss ile yapılan alımları kapsıyor.

broman
Aday Memur
07 Mart 2026 19:49

657 ye tabi kurum avukatlığı da dahil mi bu 3 yıl yasağına

Sadece diğer Kitlere olan atamalara yönelik diye biliyordum

kazımreis34, 1 ay önce

Merhabalar hocam, hangi ünvanda yerleştiniz biliyorum ama Avukat olarak yerleştiğinizi varsayıyorum. belirtiğiniz gibi mesleğe özel yarışma ile yardımcı olarak girenler? kısmından dolayı hakim/savcı olmanıza engel değil bu durum. Ayrıca, diğer kamu kurum kuruluşlarına atanamazlardan kastedilen; varsayıma göre siz avukat olarak kite atanmışsınız, 3 hizmet yılı dolmadan kendi kurumunuza veya diğer kurumlara 4/kadrolu, 4/b sözleşmeli avukat olarak atanamazsınız(yerleşseniz dahi atamanız yapılma).

ecemdertli
Aday Memur
09 Mart 2026 14:18

.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi