Editörler : gül-feşan
09 Mart 2026 17:49

Lisans 3.sınıfta KPSS girilir mi?

Bazı yerlerde mezun olmadan girildiği bazı yerlerde puanın 1 sene geçerli olduğu yazıyor ancak tam tersini söyleyenler de var sınava 6 ay kalmış Türkçe ve Matematik derslerinde fena değilim diğer derslere de çalışıp sınava girmek istiyorum çünkü 2027 de mezun olacağım belki bir atamada atanırım belki de gelecek sınava tecrübe olur diye düşünüyorum Bilgisayar Mühendisliği bölümüm.

Sınava girebilir miyim ve puan 2 sene mi geçerli bunu sormak istiyorum.

Mavi.Ufuklar
Genel Müdür
09 Mart 2026 18:56

ÖSYM'nin başvuru kitapçıklarında 3 ve 4. sınıftakilerin de girebileceği yazılı iken giremez diyenler neye dayanarak öyle söylüyor, hayret ediyorum. Giremez demek, tek yıllarda mezun olacakları cezalandırmak anlamına gelir. Girebilirsin dostum.

2028 KPSS sonuçları açıklanana dek 2026 KPSS puanları geçerli olacak.

dawkimo
Aday Memur
10 Mart 2026 00:14

Teşekkür ederim çalışmak için bir tavsiyeniz var mı? Özellikle genel yetenek dersleri hakkında.

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

ÖSYM'nin başvuru kitapçıklarında 3 ve 4. sınıftakilerin de girebileceği yazılı iken giremez diyenler neye dayanarak öyle söylüyor, hayret ediyorum. Giremez demek, tek yıllarda mezun olacakları cezalandırmak anlamına gelir. Girebilirsin dostum.

2028 KPSS sonuçları açıklanana dek 2026 KPSS puanları geçerli olacak.

dawkimo
Aday Memur
10 Mart 2026 00:17

Pardon yanlış yazdım Genel Kültür dersleri hakkında tavsiyeniz var mı demek istedim.

dawkimo, 1 ay önce

Teşekkür ederim çalışmak için bir tavsiyeniz var mı? Özellikle genel yetenek dersleri hakkında.

Mavi.Ufuklar
Genel Müdür
10 Mart 2026 00:35

Kaynak, çalışma yöntemi gibi konularda öznel bilgilerin işe yarayacağını pek düşünmüyorum. O yüzden tavsiyede bulunamayacağım. Youtube'da çok sayıda tavsiye videoları var. KPSS'de başarı sağlamış birkaç yayıncının tavsiyelerini içeren videoları izleyerek işe yarar veriler elde edebilirsiniz. @calismaodam kanalı da kpss çalışacaklar için faydalı bilgiler/tavsiyeler sunuyor.

dawkimo, 1 ay önce

Pardon yanlış yazdım Genel Kültür dersleri hakkında tavsiyeniz var mı demek istedim.

afad26jeo
Aday Memur
11 Mart 2026 11:05

kpss ortaöğretimden girersin

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi