12 Mart 2026 17:51

Eş Durumu Atama (ACİL YARDIM)

İlk şark görevindeyim 4 yıllık sürenin 2,5 yılını tamamladım. Eşim batıya memur olarak atandı. İlk etapta ona destek olmak için yanında bulunmak istiyorum küçük çocuğumuz var. Fakat emniyet talebimi red etti. Dava açtım mahkeme yürütme durdurma vermedi dava devam ediyor. ACİL YARDIMCI OLABİLECEK YOL GÖSTERECEK, EMSAL GÖSTERECEK VAR MI?

bkbkkk
Aday Memur
12 Mart 2026 18:25

eşiniz ne olarak atandı 657 veya 4B mi

asilkan1734
Aday Memur
12 Mart 2026 19:42

657 olarak atandı şefim. Belediye personeli zabıta olarak

bkbkkk, 4 hafta önce
eşiniz ne olarak atandı 657 veya 4B mi

mix-mix
Memur
12 Mart 2026 19:49

malesef 2. bölge hizmet süreni tamamlamadan emniyet batıya vermiyor. mahkemenin vereceği kararı bilemem tabiki.hakkından hayırlısı

asilkan1734
Aday Memur
12 Mart 2026 19:54

Emniyet vermedi şefim zaten "nüfuzumuz yok" o yüzden mahkeme aşamasındayım

mix-mix, 4 hafta önce
malesef 2. bölge hizmet süreni tamamlamadan emniyet batıya vermiyor. mahkemenin vereceği kararı bilemem tabiki.hakkından hayırlısı

Anteplim2746
Aday Memur
12 Mart 2026 22:33

Bana mahkeme yürütme durdurma verdi ama İstinaf bozdu. Şimdi esas kararı bekliyorum. Ama benimki batı batı. En azından geçici görevle vermesi lazımdı seni

asilkan1734, 4 hafta önce

657 olarak atandı şefim. Belediye personeli zabıta olarak

asilkan1734
Aday Memur
12 Mart 2026 22:47

Bende onu istiyorum geçici görevle gönder bir süre sonra gelip kalan süreyi tamamlarım. Şark görevimden sarfinazar edeyim demiyorum ama yok nafile. Şefim o zaman idare mahkemesinin kararını bölge idare mahkemesi bozabilir demek bu. Bana hep bölge idare mahkemesi kararı bozmaz dediler...

Anteplim2746, 4 hafta önce

Bana mahkeme yürütme durdurma verdi ama İstinaf bozdu. Şimdi esas kararı bekliyorum. Ama benimki batı batı. En azından geçici görevle vermesi lazımdı seni

mdk33
Aday Memur
12 Mart 2026 23:01

ilk şark olduğu için vermez idare mahkemesi de gerekçe olarak idare anayasadaki eşitler arası eşitlik ilkesinden sabunma yapacak çünkü sizi geçici olarak bile verse eşinizin atanma ihtimali yok benim eşimde belediye personeli ve çakılı kadro üstelik ben ikinci şarktayım sanırım bana da veremeyecek idare ama benim ikinci sarkta olmam büyük bir avantaj mahkeme aşamasında

asilkan1734
Aday Memur
12 Mart 2026 23:09

Sizin yürütme dururma çıktı mı şef ne aşamada ? Bu arada Eşim gelemesede en azından çocuğum biraz daha büyüyene kadar yanında olmam, gelişim çağında ona destek olmam gerekmez mi ?

mdk33, 4 hafta önce
ilk şark olduğu için vermez idare mahkemesi de gerekçe olarak idare anayasadaki eşitler arası eşitlik ilkesinden sabunma yapacak çünkü sizi geçici olarak bile verse eşinizin atanma ihtimali yok benim eşimde belediye personeli ve çakılı kadro üstelik ben ikinci şarktayım sanırım bana da veremeyecek idare ama benim ikinci sarkta olmam büyük bir avantaj mahkeme aşamasında

mdk33
Aday Memur
12 Mart 2026 23:17

henüz mahkeme aşamasında degilim ama sizin ilk şark olması ve eşinizin atamaya tabi olmaması sebebiyle mahkemeye karşı idarenin eli güçlü şayet idare mahkemesi haklı bulursa sizi ve bölge idarede onarsa geçici görevli çıkar atmanız hayırlısı hakkınızda

asilkan1734
Aday Memur
12 Mart 2026 23:20

İnşallah hayırlısı olur şefim. Daha önce gidenler olmuş ama şahsen bulamadım. Ayrıca çakılı kadro muhabbetleri artık 3 yılla filan sınırlı oluyor. Sonrasında uygun pozisyonlara atanma süreçleri olabiliyor. Hakkımızda hayırlısı

mdk33, 4 hafta önce
henüz mahkeme aşamasında degilim ama sizin ilk şark olması ve eşinizin atamaya tabi olmaması sebebiyle mahkemeye karşı idarenin eli güçlü şayet idare mahkemesi haklı bulursa sizi ve bölge idarede onarsa geçici görevli çıkar atmanız hayırlısı hakkınızda

mdk33
Aday Memur
12 Mart 2026 23:24

eğer sizin esinizde 3+1 türünden olsaydı verirdi idare bu şekilde giden oldu Şubat ayında da Ama idare mahkemesi aile birliğinin koruması hususunda çok hassas davranıyor umarım bu sizin için avantaj olur

asilkan1734
Aday Memur
12 Mart 2026 23:28

İdare bunu sorgulamadı ki. Eşim çakılı kadro mu değil mi ? Direk red verdi, mahkemede yd ye ret verdi. Hiç sorgu sual yok

mdk33, 4 hafta önce
eğer sizin esinizde 3+1 türünden olsaydı verirdi idare bu şekilde giden oldu Şubat ayında da Ama idare mahkemesi aile birliğinin koruması hususunda çok hassas davranıyor umarım bu sizin için avantaj olur

mdk33
Aday Memur
12 Mart 2026 23:34

idare statukoyu korumak için yani emsal teşkil etmemesi için ret verebilir bir çok talebe ama dediğim gibi mahkemeler aile bütünlüğü konusunda hassaslar inşallah kazanırsıniz

asilkan1734
Aday Memur
12 Mart 2026 23:35

İnşallah Abi Allah razı olsun. Çok sağol

mdk33, 4 hafta önce
idare statukoyu korumak için yani emsal teşkil etmemesi için ret verebilir bir çok talebe ama dediğim gibi mahkemeler aile bütünlüğü konusunda hassaslar inşallah kazanırsıniz

mdk33
Aday Memur
12 Mart 2026 23:37

Senden de razı olsun

Tyler.Dur.Ulen
Aday Memur
14 Mart 2026 03:58

öncelikle hakkında hayırlısı olsun. yanlış bilgi vermeyeyim ama arkadaşım eşinin üniversitede memur olmasından dolayı gih oldu. şarkta çalıştığı vakit eşinin çakılı kadro olmasından dolayı eşini getiremediğini, şark bitene kadar ayrı kaldıklarını, eşinden boşuna ayrı kaldıklarını, eşinin de talebi halinde eşinin idari izinli sayılarak (maaşının 3/2sini alacak şeklide) yanına gelebileceğini, şark süresini doldurduktan sonra eşinin yanına atanabileceğinden bahsetmişti. önceki yönetmelikte de yer alabilir. konunuza çok vakıf değilim.

dediğine göre çoğu personelci bu durumu ya bilmiyor, yada paylaşmıyormuş. en azından hem aile birlikteliğinin sağlanması hem de maaş konusunda da tam alamasa bile 3/2sinin alabileceğini söylemişti.

tekrardan belirteyim. arkadaşın dediklerini aktarıyorum. bu dediklerim eşinin bağlı olduğu kurum mevzuatı çerçevesinde olabilir. hiç olmazsa konuyu bu şekilde araştırma yapmanı öneririm.

asikral1
Şef
14 Mart 2026 05:28

Eşin sana tabi olarak gelir senin şark görevi bitmeden gidemezsin eğer şarkta olsaydı giderdin

asikral1
Şef
14 Mart 2026 05:29

Okumadım cevapları maalesef beklenecek diye bilim amma daire daha net söyler
asikral1, 4 hafta önce
Eşin sana tabi olarak gelir senin şark görevi bitmeden gidemezsin eğer şarkta olsaydı giderdin

asilkan1734
Aday Memur
14 Mart 2026 19:22

Şefim teşekkür ederim. Dediğine göre eşim idari izinli sayılarak yanıma gelebiliyor diye anladım. Yani bu konuyu da bir araştırırım. Ayrıca GİH resmi olarak tamamen kaldırılmış olmasa bile şu an için 2. bir emre kadar GİH'E geçişler tamamen durduruldu.

Tyler.Dur.Ulen, 4 hafta önce

öncelikle hakkında hayırlısı olsun. yanlış bilgi vermeyeyim ama arkadaşım eşinin üniversitede memur olmasından dolayı gih oldu. şarkta çalıştığı vakit eşinin çakılı kadro olmasından dolayı eşini getiremediğini, şark bitene kadar ayrı kaldıklarını, eşinden boşuna ayrı kaldıklarını, eşinin de talebi halinde eşinin idari izinli sayılarak (maaşının 3/2sini alacak şeklide) yanına gelebileceğini, şark süresini doldurduktan sonra eşinin yanına atanabileceğinden bahsetmişti. önceki yönetmelikte de yer alabilir. konunuza çok vakıf değilim.

dediğine göre çoğu personelci bu durumu ya bilmiyor, yada paylaşmıyormuş. en azından hem aile birlikteliğinin sağlanması hem de maaş konusunda da tam alamasa bile 3/2sinin alabileceğini söylemişti.

tekrardan belirteyim. arkadaşın dediklerini aktarıyorum. bu dediklerim eşinin bağlı olduğu kurum mevzuatı çerçevesinde olabilir. hiç olmazsa konuyu bu şekilde araştırma yapmanı öneririm.

asilkan1734
Aday Memur
14 Mart 2026 19:24

Şefim bunu biz zaten defalarca duyduk. Amma velakin benimle aynı durumda olup mahkemeyle hiç uğraşmadan direk emniyete yazdığı dilekçe ve "dayı faktörü" ile gidenide duyduk, emniyetin göndermeyip dava açıp kazanıp gidenide duyduk. Benim şimdiki amacım "dayı faktörüm" olmadığı için emniyet kısmını eledik, en azından mahkemeyle gitmeye çalışmak onun için de daha önce giden bir arkadaşın emsal kararına ulaşmak elimi güçlendirir. Teşekkürler

asikral1, 4 hafta önce
Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi