Editörler : Pangaea
12 Mart 2026 21:33

Tayin ve promosyon ile ilgili

https://akyurt.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_11/22135726_bankapromosyonsartnamesi.pdf

Tayinim çıktı. Haliyle işlerim bittikten sonra gittim ilçe mem e ve dilekçe verdim banka promosyonunu istiyorum diye. Bana eski anlaşmalı bankanızın promosyonunu iade etmemi ancak öyle alabileceğimi söylediler. Anlaşma böyleymiş .Neyse geldim baktım madde 15 te aynen yazıyor. Bu yasal mı? Bunu nereye şikayet edebilirim ? Memurun aleyhine olacak bir durumu nasıl anlaşmaya eklemişler anlamdım. Bankarlar ayrı ve ikisi de özel ,.size ne önceki bankadan.

12 Mart 2026 23:28

Aynı banka ise makul. Ama farklı banka ise onlara ne oluyor deriz normalde. Ama bankalar yasal yoldan her haltı yeme potansiyeli olan yapılar, para koparmak için her türlü yolu deniyorlar ve çoğunlukla da bu konuda başarılılar.
12 Mart 2026 23:29

Sonunu görmedim yazının özür dilerim. Ayrı bankalar olduğunu zaten yazmışsınız. Dediğim gibi haklısınız. Ama bizim memleket artık muz cumhuriyetinden hallice, namı diğer Sirkiye.

biyurugit
Aday Memur
13 Mart 2026 00:34

https://www.memurlar.net/haber/1108077/nakil-oldugu-ilden-promosyon-alan-personel-yeni-geldigi-ilden-nasil-promosyon-alir.html

Yakın zamanda böyle bir olay olmasına rağmen yine de aynı işi yapıyorlar. promosyon vermeyecekse ben eski bankamdan maaş almak istiyorum yok ,benim haksız kazanç elde ettiğimi düşünüyorsa benim promosyonumu şehit gazi engelli gibi vakıflara bağışlasınlar. Benim maaşım üstünden gelir elde etmesini istemiyorum bankanın yani.

metaverse
Memur
13 Mart 2026 02:04

hocam eski görev yerinizde 90 bin aldınız diyelim 3 ay sonra tayininiz x ilçesine çıktı ve tekrar promosyon alıyorsunuz. bu hak mı? sizin gibiler yüzünden promosyonunu iade etmeyenler yüzünden kalıcı kişiler daha az promosyon alıyor!

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
13 Mart 2026 08:52

Paylaştığınız belge sözleşme ya da protokol değil de şartname. Asıl önemli olan bankayla yapılan sözleşme ya da protokoldür. Ordaki madde farklı olabilir, onu da incelemenizi öneririm.

Kurumunuz nasıl böyle bir şartname hazırlamış anlamadım. Aynı madde içinde kendileriyle çelişmişler. Hem promosyon alıp da ayrılandan geri para istenmeyeceğini, bunun için Bakanlığın bir düzenlemesi olduğunu belirtmişler hem de yeni gelen eski aldığı promosyonu iade etsinler demişler. Çok saçma.

Konunun özüne bakarsak önce de belirttiğim gibi önemli olan sözleşme ya da protokoldür. Orda ne yazıyorsa uygulanmak zorunda.

Biz uzun yıllardır sözleşmelerimizde "eski aldığı promosyon ve kalan süreyi yeni alacağı promosyon ve kalan süreyle karşılaştırıp aradaki farkı ödeme" şeklinde sözleşme yapıyoruz. Bunun aksini isteyen bankaları ihaleden çıkarıyoruz. Yeni personel geldiğinde de eski kurumuyla yazışıp aldığı promosyon bilgisini öğreniyor ve bankaya alması gereken promosyon tutarını bildirip ödetiyoruz. Personelden başvuru beklemiyoruz.

m.r_f
Genel Müdür
13 Mart 2026 10:22

Merhabalar, sırf merakımdan soruyorum; eski maaş bankanız ve tayin olduğunuz yerdeki maaş bankanız hangi bankalar?

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
13 Mart 2026 10:41

Bir ara Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın bilgilerini görebildikleri ve buna göre promosyon olayını takip ettiklerini söyleyen arkadaşlar olmuştu. Ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle bir durum olabilir. Ayrıca son dönemde Personel Nakil Bildirimine ... tarihden ... tarihe kadar şu kadar promosyon almış yazıyorlar. Yeni görev yeride kıyaslama yaparak aradaki farkı ödüyor. Ülke genelinde farklı uugulamalar var. Şahsi kanaatim ise ortada bir haksızlık olmadığı. Sonuçta çalıştığınız aylar kadar promosyon her türlü alıyorsunuz. Denk gelmeyi fırsat olarak değerlendirip 2 kere almaya çalışıyorsunuz bu olmadığı için tepki göstermişsiniz.

m.r_f
Genel Müdür
13 Mart 2026 11:16

Evet, ben söylemiştim onu :D

alparslan..., 4 hafta önce

Bir ara Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın bilgilerini görebildikleri ve buna göre promosyon olayını takip ettiklerini söyleyen arkadaşlar olmuştu. Ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle bir durum olabilir. Ayrıca son dönemde Personel Nakil Bildirimine ... tarihden ... tarihe kadar şu kadar promosyon almış yazıyorlar. Yeni görev yeride kıyaslama yaparak aradaki farkı ödüyor. Ülke genelinde farklı uugulamalar var. Şahsi kanaatim ise ortada bir haksızlık olmadığı. Sonuçta çalıştığınız aylar kadar promosyon her türlü alıyorsunuz. Denk gelmeyi fırsat olarak değerlendirip 2 kere almaya çalışıyorsunuz bu olmadığı için tepki göstermişsiniz.

biyurugit
Aday Memur
13 Mart 2026 11:59

hocam banka sizin maaşınız üzerinden emin olun kat ve kat fazlasını kazanıyor. yani tayin ile gelenlerin ,oradaki personele oranı kaçtır ki Allah aşkına. %1 %2 %5 ? yani bankalar promosyon verirken zaten bu yeni gelecek ya da tayin ile gidecek kişi sayısını hesaplıyorlardır. tayin ile gelen insanın bir dünya masrafı da oluyor emin olun yolluk diye verilen para masrafına yetmiyor. yani bakış açınız çok yanlış.

metaverse, 4 hafta önce
hocam eski görev yerinizde 90 bin aldınız diyelim 3 ay sonra tayininiz x ilçesine çıktı ve tekrar promosyon alıyorsunuz. bu hak mı? sizin gibiler yüzünden promosyonunu iade etmeyenler yüzünden kalıcı kişiler daha az promosyon alıyor!

biyurugit
Aday Memur
13 Mart 2026 12:02

Aslında promosyon alamadığım için değil tepkim .Mesajlarıma bakarsanız bana verilmesi gereken promosyonu vakıflara versinler gerekirse demişim. Kızdığım nokta memurun hakkını savunması gerekn kişilerin ,sanki eski bankanın temsilcisiymiş gibi maddeler ekletmesi. mesela bu promosyon aylık verilse aslında böyle bir sorun olmazdı. memur gidince promosyon kesilir , yeni gittiği yerden devam ederdi promosyona. şu an ki durumla banka benim maaşımı karşılıksız işletip para kazanıyor . benim sinirimi bozan para alamamak değil , sendikanın işgüzarlığı ve bankanın benden haksız kazanç elde etmesi.

alparslan..., 4 hafta önce

Sevdim-Seni
Genel Müdür
13 Mart 2026 12:31

Onceki bankan zarar ediyor yeni bankan kâr ediyor. Tersine tayin olan baska bir memur icinde tersi olur, bankalar ödeşmiş olur.

Senin için bir kâr zarar durumu yok aslında.

biyurugit, 4 hafta önce

Aslında promosyon alamadığım için değil tepkim .Mesajlarıma bakarsanız bana verilmesi gereken promosyonu vakıflara versinler gerekirse demişim. Kızdığım nokta memurun hakkını savunması gerekn kişilerin ,sanki eski bankanın temsilcisiymiş gibi maddeler ekletmesi. mesela bu promosyon aylık verilse aslında böyle bir sorun olmazdı. memur gidince promosyon kesilir , yeni gittiği yerden devam ederdi promosyona. şu an ki durumla banka benim maaşımı karşılıksız işletip para kazanıyor . benim sinirimi bozan para alamamak değil , sendikanın işgüzarlığı ve bankanın benden haksız kazanç elde etmesi.

biyurugit
Aday Memur
13 Mart 2026 13:58

Önceki banka kardan zarar eder en fazla , kaldı ki bu onun problemi yani hesabını kitabını yapması gereken o. Yeni banka ise eski bankanın ne verdiğine ne aldığına karışamaz bunlar özel şirket. Benim maaşımı alıyorsa ,bu maaş üzerinden gelir elde ediyorsa bana bundan pay vermeli mantıken. Bankaların karını zararını düşünmek MEB in veya sendikanın görevi değil , onların görevi bizim haklarımızı korumak. Öğretmenler işte bu yüzden itilip kakılıyor. Empati kuracaksanız ,milyar dolarlık şirketlerle değil ,ay sonunu denkleştirmeye çalışan meslektaşlarınızla empati kurun .

Ayrıca yorumları da okumamışsınız ,sorun para alamamak değil.

Sevdim-Seni, 4 hafta önce

Onceki bankan zarar ediyor yeni bankan kâr ediyor. Tersine tayin olan baska bir memur icinde tersi olur, bankalar ödeşmiş olur.

Senin için bir kâr zarar durumu yok aslında.

Talai
Memur
13 Mart 2026 14:04

Eğer ki şartnamede yer değiştiren personelin promosyonu iade etmeyeceği ile ilgili bir madde var ise özellikle hareketliliğin çok olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde bankalar çok düşük teklifler veriyor.

Bu sebeple tayin olan öğretmenin iade etmesi ve gittiği ildeki bankadan promosyon alması daha mantıklı.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
15 Mart 2026 23:46

Sen hem eskisinden hem yenisinden 2 defa promosyon alacaksın diye bana niye bu şart yüzünden banka daha az tekif versin.

Bir önceki anlaşmada banka sırf bı yüzden %10 gelen giden olacaksa bende %10 az promosyon veririm demişti.

Yani alıp giden ve gelip bi daha alanlar gitmeden yerinde duranların parasının %10'unu almış oluyor.

Bankalar işin matemetiğine bakar ama sen sadece kendini düşünüyorsun.

biyurugit, 4 hafta önce

Önceki banka kardan zarar eder en fazla , kaldı ki bu onun problemi yani hesabını kitabını yapması gereken o. Yeni banka ise eski bankanın ne verdiğine ne aldığına karışamaz bunlar özel şirket. Benim maaşımı alıyorsa ,bu maaş üzerinden gelir elde ediyorsa bana bundan pay vermeli mantıken. Bankaların karını zararını düşünmek MEB in veya sendikanın görevi değil , onların görevi bizim haklarımızı korumak. Öğretmenler işte bu yüzden itilip kakılıyor. Empati kuracaksanız ,milyar dolarlık şirketlerle değil ,ay sonunu denkleştirmeye çalışan meslektaşlarınızla empati kurun .

Ayrıca yorumları da okumamışsınız ,sorun para alamamak değil.

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
16 Mart 2026 10:35

Sizin almanız gerekeni vakıflar versinler "el kesesinden zekat vermek" oluyor. Ortada hak ettiğiniz bir para yok zaten. Siz maaşınıza karşılık her şekilde promosyon alıyorsunuz. Derdiniz aynı dönem için 2 bankadan ayrı ayrı para alabilmek, bu olmayınca da zekat versinler işine başlamışsınız. Asıl yanlış bakış açısı bu. Siz vb. durumda olanlar 2 kere aldıkları zaman toplamda oluşan değer bir risk olarak kabul ediliyor ve tekliflere etki ediyor. Sonuç olarak 2 bankadan yüksek teklif olanı seçme hakkınız bile olmuş. Eski banka fazlaysa iade etmez yeniden almazsınız, yeni fazlaysa eskiyi verir fazlayı alırsınız. Gerisi lafı güzaf.

biyurugit, 4 hafta önce

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi