Editörler : bilgisayartekniker
29 Mart 2026 16:18

4b sözleşmeli eş durumu tayin davası açan var mı?

Kurumlar 7433'ü bahane göstererek sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda 1 yıl demesine rağmen eş durumu tayini için 3 yıl şartı istiyor. Ben açtım sonucu bekliyorum. Kazanan arkadaşlar var. Aranızda dava açan var mı?

YouWillStayMine
Aday Memur
30 Mart 2026 11:36

tayin için verdiğim dilekçeyi Bakanlığa bile göndermiyor il müdürlüğü, kendi 3+1 deyip reddediyor. Dolayısıyla dava da açamıyorum. İl müdürlüğünü es geçip bakanlığa direk PTT yolu ile dilekçemi iletsem silsileyi bozduğum için bir yaptırıma uğrar mıyım diye de çekiniyorum açıkçası.. bu konuda bilgisi olan var mı? eğer kanuni yönden bir sakıncası yok ise bakanlık personel genel müdürlüğüne PTT yolu ile dilekçemi göndereceğim..

30 Mart 2026 15:35

İl müdürlüğünün tayin dilekçesini bakanlığa göndermemesi durumunda, dilekçenin "görüldü" alındısı (sayı numarası) ile birlikte doğrudan üst makama (Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü) başvurulabilir. Dilekçeye cevap verilmemesi zımni ret sayılacağından, idari dava açma veya CİMER/Ombudsmanlık kanalları kullanılabilir.

YouWillStayMine, 2 ay önce

tayin için verdiğim dilekçeyi Bakanlığa bile göndermiyor il müdürlüğü, kendi 3+1 deyip reddediyor. Dolayısıyla dava da açamıyorum. İl müdürlüğünü es geçip bakanlığa direk PTT yolu ile dilekçemi iletsem silsileyi bozduğum için bir yaptırıma uğrar mıyım diye de çekiniyorum açıkçası.. bu konuda bilgisi olan var mı? eğer kanuni yönden bir sakıncası yok ise bakanlık personel genel müdürlüğüne PTT yolu ile dilekçemi göndereceğim..

30 Mart 2026 15:36

Tayin dilekçelerine, idari kurumlar tarafından yasal olarak en geç 30 gün içinde cevap verilmesi zorunludur. Eğer bu süre içinde cevap verilmezse, talebiniz reddedilmiş sayılır (zımni ret) ve 60 gün içinde dava açma hakkınız doğar. Kurum içindeki imza süreçlerine bağlı olarak bu süre 15-20 gün gibi daha kısa da olabilir.

YouWillStayMine, 2 ay önce

YouWillStayMine
Aday Memur
01 Nisan 2026 14:16

Teşekkür ederim yanıtınız için..

bilgisayartekniker, 2 ay önce

İl müdürlüğünün tayin dilekçesini bakanlığa göndermemesi durumunda, dilekçenin "görüldü" alındısı (sayı numarası) ile birlikte doğrudan üst makama (Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü) başvurulabilir. Dilekçeye cevap verilmemesi zımni ret sayılacağından, idari dava açma veya CİMER/Ombudsmanlık kanalları kullanılabilir.

10 Nisan 2026 11:04

süresiz sözleşmeli personel 3+1 yönetmeliğine tabii tutularak hukuksuzca red yiyor. o zaman personeli de bu kapsamda istihdam etselerdi bu nasıl iş? son 2 aydır herkesin başvurusuna red geliyor. gerekçe olarak da başlık sahibi arkadaşın dediği kanunu gösteriyorlar. aile yılıymış peeh. hepsi hikaye. doğum oranları düşüyor memurlar çocuk yapmıyor deniyor. genç memurlar yan yana mı gelebiliyor ki çocuk yapsın. bu kadar ani değişen içi boşaltılan bir sistem olamaz. el insaf!

yldz21
Aday Memur
10 Nisan 2026 14:25

https://ibb.co/MkqThDXc

mahkeme kararının bir kısmını koydum yukarı. biz dava açtık kazandık. eş durumundan tayin bir yılda yapılabilir.

Müfettiş91
Aday Memur
10 Nisan 2026 18:52

dava ne kadar sürede sonuçlandı acaba
yldz21, 1 ay önce

mahkeme kararının bir kısmını koydum yukarı. biz dava açtık kazandık. eş durumundan tayin bir yılda yapılabilir.

14 Nisan 2026 15:29

bunu bende merak ediyorum. bir de davanın ücretlendirilmesiyle ilgili yasan bir cetvel var mı?
Müfettiş91, 1 ay önce
dava ne kadar sürede sonuçlandı acaba

RIZZIKZAMANI
Aday Memur
14 Nisan 2026 20:31

Hocam hayırlı olsun. Kaç ayda esas karar açıklandı acaba?

yldz21, 1 ay önce

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi