Editörler : Pangaea

Serdes
Şef
14 Nisan 2026 10:47

Matematik temel bilgisi olan dört işlemi, sayı yuvalarlamayı dahi bilmeyen birinin ekonomi hakkında anlattıkları anlama ihtimali kahvedeki mehmet dayının algoritma konusunu anlama ihtimalinden farksız. Anlama öğrenme derdi yok zaten sahip olduğu tassupları algılarını örtüyor. Bir fikir aktardığınızda anlamaya çalışmak yerine wiki den araştırma yapıp kopyala yapıştır yapan savunma malzemesi üretmeye çalışan birinin derdi öğrenmek anlamak değil zihnindeki düşüncelere yanlışlarıyla beraber sımsıkı tutunmaktadır. Buraya bin sayfa yazı yazsanız teknik bilgi aktarsanız saatlerinizi harcasanız alım gücünün düştüğünü ekonomist gibi delillendirerek açıklasanız duyacağınız cümle ama kafeler insan dolu alım gücü olmasa bu insanlar kafede nasıl oturuyor gibi matematiksel zekadan uzak boş cümleler olacaktır. 25 yıl önce 9/1 kademe derecesindeyken aldığım çıplak öğretmen maaşım X lira bugün 1/4 kademesinde 25 yıllık başöğretmen maaşım ek ders dyk nöbet ıvır zıvır herşeyle beraber gelirim Y lira bakın x lirayla başladım bugün y lira alıyorum alım gücüm ne kadar artmış diyen birine birşey anlatamazsınız anlatsanızda kavrayamaz. O sebeple kendimize zulmetmeyelim

berkaydal, 1 ay önce

özgüven cesaretinin vücut bulmuş halisiniz. neresinden tutsak elinizde kalıyor. elinizde tek bir matematik infosu ile geldiniz o da dolar. maalesef onun da ne reel enflasyon değerini ne gerçek enflasyon değerini ne de türk lirasının mevcut duruma göre alım gücü endeksini ele alarak yorum yaptınız. maalesef gerçekten telefonunu çıkar diyen dayıdan pek bir farkınız yok. altın konusunda da bugüne özel bir durum olduğu için hesap dışı bıraktım ben. bu durum anlık. o yüzden altınla karşılaşlaştıran arkadaşlara söyleyecek tek bir kelimeniz dahi yok. çünkü altın gerçek alım gücünün bin yıldır nihai değeridir. bugün anlık olarak tutmayan hesap ya 6 ay sonra ya bir sene tutar hale gelir. sizin gerçekten anlayacağınız konular değil. çok samimi söylüyorum. 20 yıl önce 7 milyon araç varmış şimdi 32 milyon ifadenizden sonra kimsenin sizi ciddiye dahi almaması lazım ama işte öğretmenlik refleksi ile cevap veriyoruz.

bize değil matematiğe karşı geliyorsunuz. bu da inanılmaz bir şey gerçekten. insan hayret ediyor.

seuzan
Şube Müdürü
14 Nisan 2026 12:47

tekrar ediyorum hocam herhangi bir konu hakkında akıl yürütürken karşıdaki kişiyi boşverin. sizin inançlarınızı paylaşmayabilir, dört işlem dışında bir şey bilmiyor olabilir, körü körüne bir ideolojiye saplanmış olablir vs vs. dikkat ederseniz şu ana kadar konuyla ilgili olarak sizinle ilgili hemen hiç bir şey yazmadım. kişiliğiniz, neye inandığınız, siyasi angajmanınız, sendikanız vs beni ilgilendirmiyor, çünkü hakikat temelli tartışmalar bu şekilde ilerlemez. bu dandık bir savunma avukatı yoludur. ilgi gösterilecek şey dediklerinizdir ki orada da benimle ilgili yargılarınızı çıkarınca geriye pek bir şey kalmıyor. gençsiniz okuyun, düşünün, eleştirel olun. bugün x iktidarda olur yarın y olur. demokrasi böyle bir şeydir

Serdes, 1 ay önce

Matematik temel bilgisi olan dört işlemi, sayı yuvalarlamayı dahi bilmeyen birinin ekonomi hakkında anlattıkları anlama ihtimali kahvedeki mehmet dayının algoritma konusunu anlama ihtimalinden farksız. Anlama öğrenme derdi yok zaten sahip olduğu tassupları algılarını örtüyor. Bir fikir aktardığınızda anlamaya çalışmak yerine wiki den araştırma yapıp kopyala yapıştır yapan savunma malzemesi üretmeye çalışan birinin derdi öğrenmek anlamak değil zihnindeki düşüncelere yanlışlarıyla beraber sımsıkı tutunmaktadır. Buraya bin sayfa yazı yazsanız teknik bilgi aktarsanız saatlerinizi harcasanız alım gücünün düştüğünü ekonomist gibi delillendirerek açıklasanız duyacağınız cümle ama kafeler insan dolu alım gücü olmasa bu insanlar kafede nasıl oturuyor gibi matematiksel zekadan uzak boş cümleler olacaktır. 25 yıl önce 9/1 kademe derecesindeyken aldığım çıplak öğretmen maaşım X lira bugün 1/4 kademesinde 25 yıllık başöğretmen maaşım ek ders dyk nöbet ıvır zıvır herşeyle beraber gelirim Y lira bakın x lirayla başladım bugün y lira alıyorum alım gücüm ne kadar artmış diyen birine birşey anlatamazsınız anlatsanızda kavrayamaz. O sebeple kendimize zulmetmeyelim

metal3
Memur
14 Nisan 2026 12:55

ekonominin kötü olduğunu anlatmak için bu kadar laf salatası yapmaya gerek yok. Köydeki dayı bile 200 TL nin 20 TL olduğunu alım gücünün düştüğünü biliyor.
Serdes, 1 ay önce

Serdes
Şef
14 Nisan 2026 13:05

iddia: Sizinle ilgili hiç bir şey yazmadım

Cevap hemen birkaç mesaj geride diğerlerine bakamadım bile. Cevap: yazdıklarınız bana bir hakikat arayışı gibi gelmiyor, siz mevzi kapmak ya da haklı çıkmak istiyor gibisiniz

gençsiniz okuyun, düşünün, eleştirel olun

Aklınca kelime oyunlarıyla laf sokuyor. Kibirli egolu ve taassup sahibi insanların can sıkıntısını gidermek, anlamadığı anlamak için çaba sarfetmediği konuda birşey anlatmaya çalışarak kendime zulmedemem. Zaten sana birşeyler öğretmekte benim derdim değil.

seuzan
Şube Müdürü
14 Nisan 2026 14:20

neyse yazılanlar yukarıda duruyor, dileyen okur ve yazılanlar ışığında hüküm verir. çok sevdiğim hocam ioanna kuçuradi derdi ki bir konuyu iyi biliyorsanız, bu bir felsefe kavramıya da problemi olsa bile, açık zihinli on yaşındaki bir çocuğa bile anlatabilmelisiniz. sanırım buradaki anahtar cümle açık zihinli olmak.

Serdes, 1 ay önce

iddia: Sizinle ilgili hiç bir şey yazmadım

Cevap hemen birkaç mesaj geride diğerlerine bakamadım bile. Cevap: yazdıklarınız bana bir hakikat arayışı gibi gelmiyor, siz mevzi kapmak ya da haklı çıkmak istiyor gibisiniz

gençsiniz okuyun, düşünün, eleştirel olun

Aklınca kelime oyunlarıyla laf sokuyor. Kibirli egolu ve taassup sahibi insanların can sıkıntısını gidermek, anlamadığı anlamak için çaba sarfetmediği konuda birşey anlatmaya çalışarak kendime zulmedemem. Zaten sana birşeyler öğretmekte benim derdim değil.

Serdes
Şef
14 Nisan 2026 15:33

Kendi sığ çevresinden taraflı bir iki kişiye bakarak Memurluğun olayı bu sürekli ağlamak diye genelleme üretip hasty generalization hastalığına kapılan bir kişi bırakın felsefe eğitimi almayı üniversitenin kapısından bile geçmemiştir.

Otoriteden alıntı yapıp içi boş cümlelerini güçlendirmeye çalışırken yazdıklarını formasyon eğitiminde bütün hocalar öğretmen adaylarına söylüyor zaten. Evet zihin açık olmadımı veya kavramsal zeka yeterli donanıma sahip olmadımı 5 yaşında çocuğa anlatır gibide anlatılsa boş. Bunun yanında yaşında etkisi var yaş ilerledikçe insan fikirlere değişime gelişime daha kapalı hale geliyor ve paralelinde nöroplastisite azalıyor. Kısır atışma modunuzds size başarılar diliyoruz velhasıl vakit değerli.

seuzan
Şube Müdürü
15 Nisan 2026 13:01

evet sosyal medyada cümle paylaşan nesil kitabın kendisini okumadığı için kendinden önceki nesli de oyle sanıyor. okumayı sevmiyor ama okumuş gibi görünmeyi çok seviyor. demorasiyi sevmiyor seviyormuş gibi yapıyor. kutuplaştırmadan acı acı yakınıyor ama ömrünü o ile üzerine inşa ediyor falan. almanların meşhur als ob kalıbı işte miş gibi yapmak:)

Serdes, 1 ay önce

Kendi sığ çevresinden taraflı bir iki kişiye bakarak Memurluğun olayı bu sürekli ağlamak diye genelleme üretip hasty generalization hastalığına kapılan bir kişi bırakın felsefe eğitimi almayı üniversitenin kapısından bile geçmemiştir.

Otoriteden alıntı yapıp içi boş cümlelerini güçlendirmeye çalışırken yazdıklarını formasyon eğitiminde bütün hocalar öğretmen adaylarına söylüyor zaten. Evet zihin açık olmadımı veya kavramsal zeka yeterli donanıma sahip olmadımı 5 yaşında çocuğa anlatır gibide anlatılsa boş. Bunun yanında yaşında etkisi var yaş ilerledikçe insan fikirlere değişime gelişime daha kapalı hale geliyor ve paralelinde nöroplastisite azalıyor. Kısır atışma modunuzds size başarılar diliyoruz velhasıl vakit değerli.

Serdes
Şef
15 Nisan 2026 15:38

Bunca üzücü ülke gündemi içerisindeyken ergenler gibi laf yetiştirme hırsı içinde olmanıza anlam veremiyorum. Allah şifa versin size.

Toplam 88 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi