Editörler : gül-feşan
03 Nisan 2026 00:25

TCDD eş durum tayin reddi

Şartlar sağlanıyor. 3 yılda 900 gün veya son 1 yılda aynı iş yerinde olması. Yakında 2. senemde dolacak ve tayin dilekçemi vereceğim. Peki bu süreçte bulunduğum iş yerinde personel eksikliğini gösterip red verebilir mi ? Çünkü personel eksikliği hiçbir zaman dolmaz. Norm kadrosu sayısı yüksek. Onun dışında mahkeme de red verebilir mi ?

KIPIRTI27
Aday Memur
03 Nisan 2026 15:09

Kuruma başlarken imzaladığınız taahütnamede 5 yıl nakil yasağınız varsa ret gelebilir. Ama bu mahkemece geçerli bir sebep değildir.

Kurum muhtemelen ret verir, idare mahkemesine dava açıp gidebilirsiniz. Kurum bölge idare mahkemesine iptal davası açar. Belki geri dönersiniz. Daha sonra danıştaya dava açıp gidebilirsiniz veya gidemeyebilirsiniz. Danıştay kararı kesindir. Bu süreç en az 6 ay en fazla 2 yıl sürer.

Zzzeeeggg
Aday Memur
08 Nisan 2026 10:35

Şimdi sözleşmeye baktığımda 5 yıl diye bir şey yok. Öyle bir şey olsa amenna der oturur kalırım. Lakin eş durumunda bu da geçerli değil. Sadece kpss şartlarında 5 yıl şart koşmuş o kadar.

Bana red gelirse iş mahkemesinden dava açılmıyor mu? Kurum geri dönüş için dava açması saçma olmaz mı? . Eş durum tayin yönetmeliği şartları sağlıyor.

KIPIRTI27, 2 ay önce

Kuruma başlarken imzaladığınız taahütnamede 5 yıl nakil yasağınız varsa ret gelebilir. Ama bu mahkemece geçerli bir sebep değildir.

Kurum muhtemelen ret verir, idare mahkemesine dava açıp gidebilirsiniz. Kurum bölge idare mahkemesine iptal davası açar. Belki geri dönersiniz. Daha sonra danıştaya dava açıp gidebilirsiniz veya gidemeyebilirsiniz. Danıştay kararı kesindir. Bu süreç en az 6 ay en fazla 2 yıl sürer.

yeşilrussel
Memur
08 Nisan 2026 13:06

Tcdd altyapidaysan genel müdür tayin yapmayın demiş kimsenin yapilmiyormus tasimaciligi bilmiyorum

hsynkrt33
Aday Memur
08 Nisan 2026 14:20

genel müdür bütün tayinleri bekletiyor. Şuanda kimse yerinden kimildamiyor
08 Nisan 2026 14:40

tcdd'de tayin imkansız diyorlar

KIPIRTI27
Aday Memur
10 Nisan 2026 13:40

siz biraz daha araştırın :)

Zzzeeeggg, 1 ay önce

Şimdi sözleşmeye baktığımda 5 yıl diye bir şey yok. Öyle bir şey olsa amenna der oturur kalırım. Lakin eş durumunda bu da geçerli değil. Sadece kpss şartlarında 5 yıl şart koşmuş o kadar.

Bana red gelirse iş mahkemesinden dava açılmıyor mu? Kurum geri dönüş için dava açması saçma olmaz mı? . Eş durum tayin yönetmeliği şartları sağlıyor.

Zzzeeeggg
Aday Memur
11 Nisan 2026 02:34

Sözleşmenin bir nüshası bende. Avukat ile de konuştum, aile birliğine engel olunamaz. Hiçbir şart geçerli değil diyor. Neyi araştırayım? Anlamadım.

KIPIRTI27, 1 ay önce

siz biraz daha araştırın :)

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi