Editörler : cihan27E.Kayı Han
07 Nisan 2026 13:54

PEK (Prime Esas Kazanç) Düşük Gösterilmesi

Hepinizinde gördüğü üzere maaşlar 70 -80 bin civarı iken e devletten görülen PEK 38 bin olarak SGK Primlerimiz yatırılıyor. SĞK emekli aylığını Aylık Bağlama oranı üzerinden hesaplanıyor ve meslekteki her yılınıza %2 yansıyor, ama bu miktar maaşımızın değil bu PEK değeri üzerinden. Basit bir hesap ile 25 yılını veren birisi 38 bini yüzde 50 si olan 19 bin tl emekli maaşı alıcak şuan ki tabloda. yani asgari ücretin çok çok altında. Bu çok vahim durum olduğu kanatindeyim. Maaşımız ne ise PEK değeri o gösterilmeli düşüncesindeyim. Konu hakkında Sizin düşünceniz nedir, Saygılar

hagiyatmaz
Şube Müdürü
07 Nisan 2026 14:24

o da bir şey mi yıllarca asgari ücretin altında hesaplayıp pek farkı şeklinde ödediler ne kadar yasal bilmiyorum, çıkıp 1 sendika ağzını açmıyor.

ek ödeme ve ilave ödeme altında yapılan ödemeler taban aylığa eklenmesi lazım bu da emekli ikramiyeleri ve maaşlarını etkileyeceği için bulaşmıyorlar. 2008 sonrası memurlar mağdur olup eyt gibi birleşince kabaca 25-30 yıl sonra hak aramaya başlarız.

2008 öncesi girişliler sendikalardan tasfiye edilmelidir ki sıra bize gelsin yoksa daha çok masallar dinlersiniz yok 20 sene önce yok 30 sene önce diye uyuturlar. israil-filistin-cuma namazı-ramazan- baş örtüsü gündemleri ile devam.

Memur demek yük demek, memur demek gereksiz adam demek, zihniyeti ile olmaz.

DenetimNet
Memur
09 Nisan 2026 10:06

15 yıl önce emeklilik sistemini yarım yamalak değiştirerek geçen yıllar EYT sorununu ortaya çıkardılar, Şimdi ise ABO sistemi ile 25 yıl sonranın sorununa zemin hazırladılar. Deve kuşu misali kafasını kuma gömmek yarın daha büyük sorun olarak karşımıza çıkacaktır. Devlet kimdir Devlet benim sensin hakkını arayan millet ve hakkı gözeten yöneticilerdir. Lütfen artık adamakıllı topluma hitap eden icraatler istiyoruz

üçbuçukali
Müsteşar
09 Nisan 2026 10:34

SGK da çalışan bir memur olarak söylüyorum

2008 den sonra işe giren ben de dahil tüm memurlar BABAYI aldınız!!!

vatana millete ve sizlere hayırlı uğurlu olsun

fakir.adam
Şube Müdürü
09 Nisan 2026 11:22

babayla zor yarışırlar.

üçbuçukali, 1 ay önce

üçbuçukali
Müsteşar
09 Nisan 2026 11:24

tak tak tak tak kapıda kim var

şu anda kutuplardayım :)))

fakir.adam, 1 ay önce

babayla zor yarışırlar.

09 Nisan 2026 19:29

65 yaşından sonra ben ne yapayım parayı o saatten sonra full ahirete çalışırım zaten inşallah.

bana şuan kiramı rahat ödeyecek para lazım

mutlu_50
Başbakan Müsteşarı
10 Nisan 2026 09:37

01.10.2008 sonrası işe başlayan (5510 sayıılı kanuna tabi) memurlar şuan güzellik uykusunda. İş işten geçitikten sonra her şeyi görecekler. Primleri en düşükten yani asgari ücretten yatıyor şuan. Şuan emekli olsalar 20.000 TL civarı alacaklar. İyi uykular.

üçbuçukali, 1 ay önce

üçbuçukali
Müsteşar
10 Nisan 2026 10:57

hastalandığında full ahiret ile tedavi olmuyorsun

yaşlanınca sağlık sorunları artıyor

o zaman da para lazım

ingilizceci78, 1 ay önce

65 yaşından sonra ben ne yapayım parayı o saatten sonra full ahirete çalışırım zaten inşallah.

bana şuan kiramı rahat ödeyecek para lazım

iras
Genel Müdür
10 Nisan 2026 11:46

Akp ve Recep Tayyip Erdoğan bu kanunu geçirdiğinde bunun böyle olacağı söylendi vatandaşlar da durumu idrak etti ve 2008 den bu yana her seçimde Erdoğan a ve akp ye desteğini verdi vatandaş memnun durumdan.varandaşın bu saatten sonra akp den ve Erdoğan dan isteyeceği şey emeklilik yaşının 72 ye yükseltilmesi olur .Yaşayaabilen için iyi olur .65 ine 8 ay kalan bir abimiz vefat etti geçenlerde öğlen yemekhanedeydik öğleden sonra öldü.bir gün bile emekli maaşı alamadan devletine yük olmadan çekti gitti

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi