Editörler : Pangaea

08 Nisan 2026 10:36

Çocuklarda zorbalık

Maalesef okullarda zorbalık yaygın bir biçimde sınıfta gerekli müdahaleyi yapmaya çalışıyoruz, pdr servisi defalarca anlattı velilere kaç kez seminer yaptı, çocuklarla tek tek görüştü biraz ilerleme sağladık ama bazı çocuklarda sıkıntı devam ediyor. İdareler gerçekten durumu idare ediyor lafta. Pdr servisi davranış bozukluğu için yönlendirelim diyor bu sefer de veli ilgilenmiyor, veliye kalsa çocuktur deyip geçiyor.

atahoca
Müsteşar
08 Nisan 2026 10:56

Aile vb. herşey yapıldı madem: Disiplin yönetmeliğini iyice ezber edip orada belirtilen aşamaları ve gerekli her belgeyi hazırlayıp, kurulun işini tam yapmasını sağlayınız. Verilen kararın arkasında durunuz.

Öğrenim kademesi düştükçe ceza vermek zorlaşıyor ama bunlar yapılınca etki artar.

Muhammet.34
Kapalı
08 Nisan 2026 11:02

Hocam ilkokulda disipline dair bir şey uygulanmıyor ki, not da yok zaten. Disiplin kurulu da yok.

atahoca, 1 ay önce

Aile vb. herşey yapıldı madem: Disiplin yönetmeliğini iyice ezber edip orada belirtilen aşamaları ve gerekli her belgeyi hazırlayıp, kurulun işini tam yapmasını sağlayınız. Verilen kararın arkasında durunuz.

Öğrenim kademesi düştükçe ceza vermek zorlaşıyor ama bunlar yapılınca etki artar.

atahoca
Müsteşar
08 Nisan 2026 11:07

"Öğrenim kademesi düştükçe ceza vermek zorlaşıyor" yazdım.

Sizde "Davranış Değerlendirme Kurulu" vardı, galiba. İlkokullardaki uygulamaları bilmiyorum. Şu anda incelersem ciddi vaktimi alır.

Rehberlik Servisi'nin yönlendirmesi konusunda bir yaptırım ya da direkt üst kuruma havale etme şansı yok mu?

Muhammet.34, 1 ay önce

Hocam ilkokulda disipline dair bir şey uygulanmıyor ki, not da yok zaten. Disiplin kurulu da yok.

Muhammet.34
Kapalı
08 Nisan 2026 11:34

Hocam o kurul maalesef çok aktif değil. Aslında pdrnin yaptırımı var ama idarenin de adamın yanında olması lazım.

atahoca, 1 ay önce

"Öğrenim kademesi düştükçe ceza vermek zorlaşıyor" yazdım.

Sizde "Davranış Değerlendirme Kurulu" vardı, galiba. İlkokullardaki uygulamaları bilmiyorum. Şu anda incelersem ciddi vaktimi alır.

Rehberlik Servisi'nin yönlendirmesi konusunda bir yaptırım ya da direkt üst kuruma havale etme şansı yok mu?

atahoca
Müsteşar
08 Nisan 2026 12:30

O zaman aktif hale getireceksiniz.

Ortaokulda çalışırken İlçe Milli Eğitim ve idarenin baskısına rağmen Disiplin Kurulu'ndaki arkadaşların direnişi ve tüm belgeleri hazır etmesiyle en üst seviyede ceza verildiğini gördüm.

Muhammet.34, 1 ay önce

Hocam o kurul maalesef çok aktif değil. Aslında pdrnin yaptırımı var ama idarenin de adamın yanında olması lazım.

atahoca
Müsteşar
08 Nisan 2026 12:31

Not: Öğretmene şiddet meselesi yazdığım hususlarda değerlendirmeye alınmamıştır.

Zeynp060606
Kapalı
08 Nisan 2026 16:14

Zorunlu eğitim olmamalı ortoakul çocukları bile zorunlu geliyoruz diyorlar

berkaydal
Genel Müdür
08 Nisan 2026 18:47

Toplum dalgalı. Çocuk yetiştirmeye dair bilinen çok az. Dengeleyici bir disiplin sistemi olmadıkça kimse çocuk yetiştirmeyi öğrenemez. Çünkü artık öğretmenler korkudan, çekinerek doğru yöntemi söylemek yerine görmezden gelmeyi ya da müdahale etmemeyi tercih ediyor. O yüzden de yanlış davranışlar sürekli pekişerek sürdürülür, aktarılır hâle geliyor.

atahoca
Müsteşar
08 Nisan 2026 19:13

Herhalde evlenirken de insanları bilmem kaç saatlik seminerlere almaları gerekiyor, diyeceğim ama bu sefer de içeriğe güvenemiyorum.

Belki çocuğu nüfusa kaydettirdikten sonra da bu eğitimler tazelenir ama işte içerik...

berkaydal, 1 ay önce

Toplum dalgalı. Çocuk yetiştirmeye dair bilinen çok az. Dengeleyici bir disiplin sistemi olmadıkça kimse çocuk yetiştirmeyi öğrenemez. Çünkü artık öğretmenler korkudan, çekinerek doğru yöntemi söylemek yerine görmezden gelmeyi ya da müdahale etmemeyi tercih ediyor. O yüzden de yanlış davranışlar sürekli pekişerek sürdürülür, aktarılır hâle geliyor.

yldzhmt
Şube Müdürü
08 Nisan 2026 22:06

PDR ciler konfor alanlarindan cikip biraz okulla ilgilenseler zorbaliklarin biraz onunw gecilebilir

Muhammet.34
Kapalı
09 Nisan 2026 00:55

Hocam adam defalarca görüştü, seminer yaptı velileri tek tek çağırdı anlattı elinden geleni yapıyor da veliler az dinlese adamı ne beni ne onu dinliyorlar.

yldzhmt, 1 ay önce

PDR ciler konfor alanlarindan cikip biraz okulla ilgilenseler zorbaliklarin biraz onunw gecilebilir

Güzel Kadın
Yasaklı
09 Nisan 2026 07:38

merak etmeyin; çocuktur deyip geçen velilere bu durum geri dönecektir örn: bağcılardaki yaşanan kız çocuğunun anasının kafasını kesip balkondan atması olayı. Emin olun o öğretmenler de çok çabalamıştır ama velinin dediği olmuştur. onun için yapılacak en akıllıca şey çocuk teröründen öğretmenleri korumaya çalışmaktır: Fatma nur hocanın akıbetine düşmemek için.
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi