Editörler : E.Kayı Han
10 Nisan 2026 07:23

Promosyon İadesi

istifa sonrası promosyon iadesi yapılır mı?

Mavi.Ufuklar
Genel Müdür
10 Nisan 2026 08:17

emeklilik, ölüm gibi durumlarda iade edilmiyor. Promosyon sözleşmesinde istifa halinde iade edileceği yazılı ise banka sizden geri isteyebime hakkına sahip. tamamen sizinle banka arasında kalıyor. Banka durumu tespit ederse isteyebilir. Özel bankalar hiç acımıyor, kamu bankaları biraz daha insaflı davranıyor uygulamada.

zllysrtk
Aday Memur
10 Nisan 2026 08:23

bankaya hatırlatıp sormalı mıyım yoksa tespit edene kadar bekleyeyimmi
Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

emeklilik, ölüm gibi durumlarda iade edilmiyor. Promosyon sözleşmesinde istifa halinde iade edileceği yazılı ise banka sizden geri isteyebime hakkına sahip. tamamen sizinle banka arasında kalıyor. Banka durumu tespit ederse isteyebilir. Özel bankalar hiç acımıyor, kamu bankaları biraz daha insaflı davranıyor uygulamada.

Mavi.Ufuklar
Genel Müdür
10 Nisan 2026 10:10

senin vicdani sorumluluğuna, keyfiyetine kalmış. helal olmadığını düşündüğü için hiç almayan memurlar bile vardır. Buralar tartışmalı konular.

Kamu Denetçiliği Kurumunun görüşü: promosyonların birer "hediye" niteliğinde olduğu, dolayısıyla hediye edilen şeyin geri istenmeyeceği şeklinde. Ben de bu görüşe katılıyorum.

zllysrtk, 1 ay önce

memuraday-y
Daire Başkanı
11 Nisan 2026 19:50

Hangi kadrodan istifa ettiniz acaba?

memuraday-y
Daire Başkanı
11 Nisan 2026 19:51

Bi de eğer sebebi özel değilse neden istifa ettiğinizi öğrenebilir miyim?

zllysrtk, 1 ay önce

zllysrtk
Aday Memur
11 Nisan 2026 20:53

veri hazırlama kadrosundan maalesef mobing'den istifa ettim ama hala düşünüyorum aptallık mı yaptım diye siz olsaydınız katlanır devam eder miydiniz
memuraday-y, 1 ay önce

Bi de eğer sebebi özel değilse neden istifa ettiğinizi öğrenebilir miyim?

12 Nisan 2026 12:28

İstifa edecek kadar gözünüzden çıkan bu mesleği yerinizde olsam bana mobing yapanların midesini bulandırmadan bu işten ayrılmazdım. Git suç duygusunda bulun evine bir iki tane tebligat gitseydi bak sana nasıl geri vites yapardı... Dışarda çöp kovasından fırlayan kediden korkanlar ufak bir yetki sahibi olunca Aslan oluyor. Bu adamların aslanlığıda sizin bir MİYAV demenize bakar... Teşbihim o ki kükremek fazla bile bu tiplere
zllysrtk, 1 ay önce
veri hazırlama kadrosundan maalesef mobing'den istifa ettim ama hala düşünüyorum aptallık mı yaptım diye siz olsaydınız katlanır devam eder miydiniz

zllysrtk
Aday Memur
12 Nisan 2026 13:19

şöyle söyleyeyim mobing yapan kurum başkanının ta kendisi ve en az kendisine bağlı olan akrabası 80-100 tane işçi güvenliğinden temizlikçisinden sekreterine kadar hep aynı memleketten
iyilikiyidir, 1 ay önce
İstifa edecek kadar gözünüzden çıkan bu mesleği yerinizde olsam bana mobing yapanların midesini bulandırmadan bu işten ayrılmazdım. Git suç duygusunda bulun evine bir iki tane tebligat gitseydi bak sana nasıl geri vites yapardı... Dışarda çöp kovasından fırlayan kediden korkanlar ufak bir yetki sahibi olunca Aslan oluyor. Bu adamların aslanlığıda sizin bir MİYAV demenize bakar... Teşbihim o ki kükremek fazla bile bu tiplere

zllysrtk
Aday Memur
12 Nisan 2026 13:22

nasıl kanıtlayacağım
zllysrtk, 1 ay önce
şöyle söyleyeyim mobing yapan kurum başkanının ta kendisi ve en az kendisine bağlı olan akrabası 80-100 tane işçi güvenliğinden temizlikçisinden sekreterine kadar hep aynı memleketten
12 Nisan 2026 13:45

Kurumunuz neresi bilmiyorum ama işe öncelikle Kamu etik kurulana şikayetle başlayın. Hakkınızı savunduğunuzu görmeniz bence sesini kesecektik
zllysrtk, 1 ay önce
nasıl kanıtlayacağım

zllysrtk
Aday Memur
12 Nisan 2026 13:46

tamamda zaten istifa ettim ayrıca mobing davaları kanıtlaması zor ve uzun süre alan dava yıpratıcı en iyisi Allah'a havale etmek
iyilikiyidir, 1 ay önce
Kurumunuz neresi bilmiyorum ama işe öncelikle Kamu etik kurulana şikayetle başlayın. Hakkınızı savunduğunuzu görmeniz bence sesini kesecektik
12 Nisan 2026 13:49

O zman istifa ederken keşke bağlı olduğunuz ist kurum neresi ise yaşadığım mobing den dolayı istifa ediyorum deseydiniz. Resmi bir evrak olurdu. Takibi olurdu, istifayı göze alcak birinide hangi kurum olsa araştırıdı...
zllysrtk, 1 ay önce
tamamda zaten istifa ettim ayrıca mobing davaları kanıtlaması zor ve uzun süre alan dava yıpratıcı en iyisi Allah'a havale etmek
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi