Editörler : Pangaea

Taskiranosman
Aday Memur
17 Nisan 2026 04:56

Babası kendisini kast sistemindeki üstün üst kattan gören müdür olması engelli çocuğu sağlıklı çocuklar ile birlikte aynı sınıfta olmayı sağlamış olabilir. Emekli polis olarak teşkilatta ki müdürlerin yüzde seksenini anısı ile değilde !!!!!başka bir şekilde andıpı gerçeği var hocam. Bu olayında objektif doğru sade vatandaşa nasıl muamele ediliyorsa o şekilde yürütüleceğinden şüohem var.
Ahmet Kaleli, 1 ay önce

Maraştaki çocuğun hareketleri bana çok tanıdık geldi, sınıftaki zihinsel engellinin özel eğitim sınıfına yollanması bu kadar zor olmamalı, 1 kişi yüzünden 40 çocuğun eğitim hakkı elinden alınmamalı

Geçen hafta forumda rehberlik sistemi eleştirildi, rehberlik öğretmenleri iyi olsa da sınıftaki engelliyi alıp özel eğitim sınıfına koyamadıkça, rehberlik hizmetleri işe yaramaz bir şey olarak kalacak

tdrs
Aday Memur
17 Nisan 2026 09:19

Ben de pompalı ile okula geleceğim diyor.BU YAZIYA İNTİKALEN ÖNLEM ALDINIZ MI?VELİSİ İLE GÖRÜŞME YAPTINIZ MI?

muhalif çocuk, 1 ay önce

Biz eşimle karı koca öğretmen olarak çocuğumu evde eğitirim. Elin terbiye etmediği itine çakalına kurban edemem. Kendimi kurban etmemek için de en kısa zamanda ruhsatlı silah alıp mümkünse geri hizmete çekilirim. Toplumu tek başına düzeltemeyeceğime göre şahsi önlemim bu olur. Geçen sene kaçarak gittiğim meslek lisesinden son sınıf öğrenci şu anki okulumda staj yapıyor. Ben de pompalı ile okula geleceğim diyor. Şaka veya değil fark etmez. Adam bep Li, raporu falan da vardır. Deli meli ayağına ceza yatmayacak plan bize olacak. Böyle it çakal ile uğraşılır mı... Sorsan çocuk.

hsnsylk
Genel Müdür
17 Nisan 2026 09:42

çözüm, proej etknilik syılarını artırmak, gelecek senin "okulumu koruyorum" projesi kapsamında! bir veli bir öğretmen okul kapısında çelik yelekli ve av tüfeğiyle bekçilik yapacaklardır. fotoğraflar il memler tarafından istenir, sayılar istenir, oldu bitti gitti! siz ne sanıyorsunuz valiler kaymakamlar il müdürleri elini taşın altına koyacak mı sanıyorsunuz, öğretmeniz, ben burdaya başlık açtım bizim kadar ezilen meslek yok, her iş yaptırılıyoruz, öncelikle milli törenler okullardan alınsın demiştim, destek yok işte sonuç ortada , İŞİ YİNE BİZE YIKACAKLAR. MEMler sadece planlama yapacak, bakın görün neler olacak ! ezilmeye devam edeceğiz, sustukça görev vermeye devam edecekler.

atahoca
Müsteşar
17 Nisan 2026 11:20

Yazdıklarınız sahanın tecrübesi.

Yürek yazan başlıklarla alakalı konularda da yorumlarınız bekliyoruz.

Orada da yazdıklarınız yorumlara benzer yorumlar mevcut. Hem de can var.

hsnsylk, 1 ay önce

çözüm, proej etknilik syılarını artırmak, gelecek senin "okulumu koruyorum" projesi kapsamında! bir veli bir öğretmen okul kapısında çelik yelekli ve av tüfeğiyle bekçilik yapacaklardır. fotoğraflar il memler tarafından istenir, sayılar istenir, oldu bitti gitti! siz ne sanıyorsunuz valiler kaymakamlar il müdürleri elini taşın altına koyacak mı sanıyorsunuz, öğretmeniz, ben burdaya başlık açtım bizim kadar ezilen meslek yok, her iş yaptırılıyoruz, öncelikle milli törenler okullardan alınsın demiştim, destek yok işte sonuç ortada , İŞİ YİNE BİZE YIKACAKLAR. MEMler sadece planlama yapacak, bakın görün neler olacak ! ezilmeye devam edeceğiz, sustukça görev vermeye devam edecekler.

17 Nisan 2026 11:47

Sadece okulda değil, sadece sınıfta değil, her öğrencinin yanında birde polis oturmalıdır. Her öğrenci polis eşliğinde derse girmelidir, sıralarda bir polis bir öğrenci olacak. Şekilde düzenlenmelidir.

17 Nisan 2026 11:49

Yani her sırada bir öğrenci ile bir polis yanyana derse girmelidir. Sıralarda ganyan oturmalıdır.

uzman-muallim, 1 ay önce

Sadece okulda değil, sadece sınıfta değil, her öğrencinin yanında birde polis oturmalıdır. Her öğrenci polis eşliğinde derse girmelidir, sıralarda bir polis bir öğrenci olacak. Şekilde düzenlenmelidir.

atahoca
Müsteşar
18 Nisan 2026 01:13

Bir yerde boşluk olduğu zaman başka şeyler orayı dolduruyor.

Akıl ve kalp -dış etkilerle bile olsa- arıza verince tamir edilmezse, hastalandığı zaman tedavi edilmeze zarar veriyor.

İnsanlara isteyerek zarar verenler tedip edilmezse yaptıklarının karşılığını görmezse sorunlar katlanarak devam ediyor.

En üst perdeden milletin kanını emenlere, milleti tehdit edenlere "siz kimsiniz" sözünün söylenmesi en azından bu şahıs ve grupların tehditleri için çözüme giden yolda (son maddenin gereğini yapmada) etkisi büyük olacaktır.

atahoca
Müsteşar
19 Nisan 2026 21:46

Siyasi ikbal yerine ülkenin ikbali düşünülmeli...

Yetkisizlere sorumluluk, yetkililere sorumsuzluk anlayışı bırakılmalı.

Koltuk yerine teneşir düşünülmeli.

Asıl ise bir önceki mesajım.

atahoca
Müsteşar
22 Nisan 2026 11:33

Adalet.

Lewo124
Daire Başkanı
22 Nisan 2026 11:56

Sorun; 10 bakan 5 müfredat değişikliği, yıllar içinde itibarsızlaştırılan mesleğimiz, eğitici ve öğretici konumundan bakıcı konuma geçmemiz. çözüm; mesleğin saygınlığının artırılıp, öğrenci merkezli eğitimin bir an önce terkedilmesi, öğretmen otorite ve saygınlığının kanun koyucular tarafından geri kazanılması. En önemlisi yitip giden toplumsal ahlakın, değerlerin yerine konması. yapılır mı çoooookkk zor.

nemrutdağı
Genel Müdür
29 Nisan 2026 11:21

" Ağaç yaş iken eğilir. " Bu atasözü günümüzde herşeyi açıklıyor. Çocuklar , ilkokuldan hangi tür ortaokullara geçeceği ve ne tür öğretim alacağı tespit edilip , yönlendirme ile taranıp , ayıklayıp birçok çeşit ve türdeki ortaokullara geçişi sağlanmalıydı .Çözüm basit ve net . Başkaca hiç bir yerlerde çözüm aramayalım . Günümüzde maalesef tek türdeki ortaokullara tüm öğrencileri doldurduk . Onlara akademik başarı için hadi bakalım test çözüp lise sınavlarına hazırlanın dedik . Gerçekçi olalım .Ortaokullarda sınavla alan liselere 8. sınıfta kaç öğrenci ve veli bilinçli çocuğunun yanında yer alıyor ki . Biz yıllardır kendimizi kandırıyoruz .Yetkililer başını kumdan çıkarsınlar artık .Nesillerimiz 12 yıllık zorunlu öğretim dayatması ve zorunlu öğretim ucubesi ile harcanıyor .Şimdi sonuçlara kafa yorup maalesef pansuman önlemler alıyoruz . Asıl mesele " Sebeplere çözüm bulmak olmalıydı " . Önce bataklığın olduğunu bilip onu kurutmalıyız. Testi kırılmadan önce tedbir alınmalıydı .

Alperen_Denizli
Aday Memur
04 Mayıs 2026 14:04

herkese tablet dağıtarak dokunmatik ekranlı tahtalar dağıtarak eğitimin anca %5lik kısmına hitap edilebilir asıl olan eğitimcinin eğitilmesidir şimdi eğitim ailede başlar vs diyenler doluşacak cevap vermeye konu ailede alınan eğitim değil eğitimcinin verdiği veyaa veremediği eğitimde bi çoğu anlatır geçerim havasında...

ahmetzeki
Şube Müdürü
12 Mayıs 2026 13:42

maalesef her yerde system error veriyor :-)

atahoca
Müsteşar
14 Mayıs 2026 11:01

Hangi başlıkta daha şık durur bulamadım. Buraya yazıyorum. Arkadaşlardan isteyen uygun yerde paylaşabilir. Şehir ve mesleği (eğitimli yalnız) sansürledim. Çünkü bu olayın aslını ilgilendiren husus değil.

"boşanma aşamasındaki eşini ölümle tehdit ettiği öne sürülen kişi, hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen 16 yaşındaki kızının okulunu bastı. ?Hem çocuk katili hem eş katili olacağım? şeklinde tehditler savurduğu iddia edilen şüpheli, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı."

Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi