Editörler : F16 Gökçen


Kapalı
09 Haziran 2007 16:19

İşe Alım Süreçlerinde Kişilik Envanteri Testleri

Arkadaşlar benim bildiğim bankalar, teftiş sınavları dahil kişilik envanteri sınavlarında, sosyal yönü ağır basan adayları tercih ederler.

işte sosyal misiniz, yalnız kalmayı mı tercih edersiniz? arkadaşlarınızla akşam parti yapmayımı tercih edersiniz yoksa yalnız takılmayımı tercih edersiniz? birlikte gezmeyimi yoksa yalnız başına evde kitap okumayı seçersiniz gibi... sorular geliyor.

Bugüne kadar hep sosyal olduğumu gösteren seçenekleri seçmeye ve tutarlı olmaya çalıştım. Ama geçenlerde üst düzey bir bankacı şöyle dedi: genel yetenek ve kültür soruları önemli değil, önemli olan bu sınavda kişiliğinizi ölçmektir ve müfettiş yardımcılığı pozisyonu için tek başına olmak önemlidir. sosyal olmayan karakterlerin teftiş sınavlarında daha başarılı olacağını söyledi çünkü müfettişler genelde yalnız takılırlar ve gezdiği şehirlerde yalnız çalışmaktadırlar.

İşte burada kafam iyice karıştı... Kişilik envanterini nasıl doldurmak gerekiyor, sizin görüşleriniz neler..?


martıjunior
Kapalı
09 Haziran 2007 16:26

bence gerçek cevapklarını ver yanıltmaya çalışma


coollector
Kapalı
09 Haziran 2007 16:33

bencede gerçekleri işaretleyip yanıltmamak en iyisi, bende şu ana kadar hep böyle yaptım ama yalnız takılanları çağırmaları ilginç...


combivent
Memur
09 Haziran 2007 17:12

Bu kişilik envanterleri tırıvırı arkadaşlar, İşbankası Uzman Yardımcılığında kişilik envanterinde kendini matematiğe yatkın, rakamlarla arası iyi, satış yapamayan birisi olarak gösterdim(ki gerçekten de öyleyimdir), bana Kurumsal Şube'de Pazarlama teklif ettiler. :)

Aynı kişilik envanterini Philip Morris'in Merchandiser pozisyonu için yaptım, aynı şekilde seçtim cevapları, satış yapabilecek birisi değilim dedim. Yine aranıp mülakata davet edildim. Pozisyona adam uyduruluyor bu ülkede, adama göre pozisyon yok. İnsan kaynakları kısmına girip mülakatlarda insanları köşeye sıkıştırmak en iyisi galiba, eğleniriz en azından yaptığımız işte. :)


Bayx2
Şube Müdürü
11 Haziran 2007 00:16

Arkadaşlar ben bu kişilik envanterlerine oldum olası inanmadım.İki ayrı kişilik envanterinde,her ikisinin sorularında da dürüst davrandım.Yeniliğe açık olma puanım birinde çok yüksek bölgesinde,diğerinde ise düşük bölgesinde çıktı.

Bu kadar çelişki olur mu?Birde ikiside kabul gören testlerden.

Zaten bir kişiyi rahatlıkla en fazla 2 mülakat sonrasında(eğer mülakat konusunda biraz tecrübesi varsa) sosyal mi değil mi tanırsın...


ozgurozgur
Memur
11 Haziran 2007 01:31

nefret ettiğim test.mülakata niye çağiriyonuz o zaman dimi.daha yüz yüze gelmeden ;resmimiz var,sınav sonucumuz var, kişilik testimiz de var: ne kaldı geriye.mülakatta pişti mi oynayacaz.dimi? o da olur birgün ve ben işte o firmada hiç düşünmeden çalişirim.


papatyaaa80
Memur
11 Haziran 2007 11:06

arkadaşlar günaydın

bu kişilik envanteriyle ilgili internet adresi verebilecek olan varmı??


papatyaaa80
Memur
11 Haziran 2007 21:07

cevap yokmuuu...


ozgurozgur
Memur
11 Haziran 2007 21:38

ben de yok.

kişilik envanteri ile ilgili araştırma falan yapma bence.

ben gecen sene yaptım.en cok istediğim ve yazılı sınavlarında başarılı olduğum bi firma da kişilik envanteri yüzünden elendim.bu konudan uzak dur bana sorarsan.

kendi içinden geldiği gibi cevapla karşına çıkınca da:)

sadece bi tavsiye:)


papatyaaa80
Memur
11 Haziran 2007 22:44

peki dinleyim bari seni:))


blackdaisy
Genel Müdür
11 Haziran 2007 22:57

Ben bu söylediklerine tamamen uyuyorum. kişilik envanterinde de lider çıktım hatta. ama mülakatta göreve istekli davranmadım. ondan elendim heralde.

birde, okulda hocalarınız ajan muamelersi yapıp hakkınızda bir sürü not almış olabilirler. yani birkaç mülakata gittim, derse gidip gitmediğim gibi bir çok bilgiden haberdarlardı.

artık hocanız iyi günündeyse iyi, tersten kalktıysa kötü yazılar yazmıştır.

Bu tarz sınırlamalara karşıtım. Örneğin bir dersin hocası beni hiç sevmezdi, bende onu sevmezdim ama o dersle ilgili uluslararası bir yarışmayı o çok sevdiği benim grubum kazandı. aynı kürsüden bir hocanın saçma salak bir sunumu ve finaller yüzünden iyi derece alamadık ama


blackdaisy
Genel Müdür
11 Haziran 2007 23:31

biraz üstü kapalı açıklama oldu. biraz daha açayım, bu hocaya sorsanız benim o derse uygun olmadığımı söyler ama o dersle alakalı bir yarışmayı ben kazandım, yüksek not verdiği öğrencileri değil :)) çünkü kişisel duygularla değil objektif yöntemlerle analiz yapıldı.

İnsan Kaynakları önemlidir, bunda da en başarılı kişi Betül Mardin'dir. Biraz feyz alınması lazım...


coollector
Kapalı
12 Haziran 2007 15:08

önemli olan sınavda içinden geldiği gibi kendi kişisel özelliklerini işaretlemek sanırım, sonrası mülakatta da bu özelliklere sahip olduğunu birebir davranış ve sözlerle kanıtlamak. yoksa kendine uygun olmayan seçenekleri seçtiğimizde kısa süreli davranış ve karakter bozukluğu çıkabilir sanırım :)


afyongs
Aday Memur
04 Temmuz 2008 20:22

arkadaşlar kişilik envanteri soruları ile ilgili detaylı bilgisi olan var mı?


imagination23
Şube Müdürü
04 Temmuz 2008 21:41

Tutarlılığını, sosyal-asosyal olup olmadığını ve de dürüstlüğünü ölçer. Bir soru 50 soru sonra tekrar karşına çıkar ama hatırlayamazsan daha önce verdiğin cevabı işte sana tutarsızlık:)


no-speech
Kapalı
06 Temmuz 2008 20:20

slm daha bugun girdim dorusu 20dakkada hepsini cevplamak ölüm

ben kendi dorularım doğrultusunda cvp verdim.tutarlı olması çok önemliymiş ve mülakatta uyması gerekliymiş.

örnek soru: çevrenizdeki kişilere göre arkadaş sayınız onların arkadaş sayısından daha azdır.

doru_yanlış


refiye_avci
Memur
26 Ekim 2009 00:43

kariyer.nette var...


onlinetestci
Aday Memur
10 Temmuz 2016 18:52

özellikle büyük şirketler işe alımlarda artık kağıt-kalem testi veya online test uyguluyor. bu tür bir teste girmeden önce alıştırma yapmakta fayda var. internette ücretsiz testler bulunuyor. örneğin

yetenek testi için: https://www.quizcv.com/tr/p9/genel-yetenek-akil-yurutme-testi-sinavi-ise-alim-ik

ingilizce testi için: https://www.quizcv.com/tr/p8/ingilizce-seviye-tespit-testi-sinavi-ik-ise-alim

sayfalardaki kırmızı butonlara tıklayarak ücretsiz testleri alabilirsiniz.


Whois Powerful
Yasaklı
27 Temmuz 2016 16:50

kazananlara sormak lazım nasıl cevaplamışlar

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi