Editörler : F16 Gökçen
«789101112131415161718»

mahyen
Aday Memur
28 Eylül 2007 15:58

bir bilene soralım;

arkadaşlar diyelim ki kamu bankasında çalışıyorsunuz ve bu bankada A.Ş. statüsünde,staj başlatma sınavına girdiniz ve kazandınız.bankada çalıştığınız süreler 2 yıllık staj süresine dahil ediliyor mu,yani bankada hem çalışmak hemde satj yapmak mümkün mü?


smmm_m
Memur
28 Eylül 2007 18:07

Smmm kariyer meslektir, zevkli meslektir ve küçümsenecek meslek değildir, hepsine eyvallah.

Ancak, emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bu, iki gönül bir olunca samanlık seyran olur demek gibi bişey. O iki insan inek mi ki samanlık seyran olsun!!!

Duyuyorum, okuyorum yok büro açıp 10 15 bin ytl kazanırlarmış, yok denetim yapar, danışmanlık yaparlarmış geçin efendim bunları, bırakın bu hülyaları, gerçekçi olun çok üzülürsünüz sonra.

Bundan önceki mesajımda, Selam ben ukela yazmamın sebebi bu idi.


smmm_m
Memur
28 Eylül 2007 18:15

Daha öncede yazdım, yineliyorum: Çalışacak düzgün bir yer(Smmm ya da Ymm bürosu) bulursanız ve orada size işi öğretme iradesi!!! olursa, iki yıl sonra belgenizi alınca(ki bu 2 yıl 3 yılı rahat bulur bitirme sınavını ilk hakkınızda veremezsiniz) KURUMSAL şirketlere yapacağınız iş başvurularında size avantaj sağlar. Stajı yapmanın size bu faydası olur.

Bu yazdığım %95 için geçerlidir, yani GENEL GEÇERLİ bi kuraldır. Ha %5'i daha iyi paralar kazanır o ayrı bi mesele. Yüzde beşlik ististayı bu meslekte şöyle para kazanılır, böyle danışmanlık yapılır diyerek, GENEL GEÇERLİ bi kural haline getirmeyin.

Zira karar verme aşamasındaki insanlar sizin yazdıklarınız okuyor.

İyi günler, iyi çalışmalar.

Serebest Muhasebeci Mali Müşavir Abuzer Mizan Sever


atmosferko
Memur
28 Eylül 2007 23:32

ah mahyen keşke dediğin gibi olsa ben staj başlatmayı 2006 haziranda kazandım ama halen açtırmadım ve 2008 ağustos son gün...o sınavdan sonra kendimi yüksek lisan ve kpss rüzgarına verdim bakalım şimdi maliyenin uzmanlıklarına girecz inş ama ne oradaki görev süresi ne mali tahlil bölümü ne iç kontrol bölümündeki çalışma stajdan sayılmıyor SADECE kamu bankalarının teftiş bölümü,vergi denetmenliği,hesap,gekont,maliye teftiş ve sayıştay denetçiliğinde çalışırsan stajını 8 sene bekletmeden açtırıp çalışırkende sajını yapmış olursun yok ben 8 sene devlette bu pozisyonlarda çalışırım diyosan zaten 8 sene sonra direk smmmm oluyosun


alpi_magi
Aday Memur
29 Eylül 2007 10:36

Sayın SayMüd;

Bildiğim kadarı ile Maliye Müfettişliği veya Hesap Uzmanlığı veya Vergi Denetmenliği, Gelirler Kontrolörlüğü, Sayıştay Denetçiliği gibi görevlerde çalışanların bu görevlerde çalıştıkları süreler SMMM' nin "iki yıllık staj" süresinden sayılıyor ve smmm sınavına girebiliyorlar.Merak ettiğim bu görevlrde çalışır iken SMMM belgesini alan bir kişi kendi adına büro açabilirmi yani bu görevlerden birini aktif larak yapan biri sahip olduğu SMMM belgesinden herhangi bir maddi kazanç sağlayabilirmi?

Teşekkürler.


alpi_magi
Aday Memur
29 Eylül 2007 10:40

Sayın topcu655 , Zeynep hanım ve konu hakkında bilgi sahibi olan diğer arkadaşlar;

Aynı soruyu sayın SayMüd' de sordum ama sizin bigilerinizdende faydalanmak istedim.

Bildiğim kadarı ile Maliye Müfettişliği veya Hesap Uzmanlığı veya Vergi Denetmenliği, Gelirler Kontrolörlüğü, Sayıştay Denetçiliği gibi görevlerde çalışanların bu görevlerde çalıştıkları süreler SMMM' nin "iki yıllık staj" süresinden sayılıyor ve smmm sınavına girebiliyorlar.Merak ettiğim bu görevlrde çalışır iken SMMM belgesini alan bir kişi kendi adına büro açabilirmi yani bu görevlerden birini aktif larak yapan biri sahip olduğu SMMM belgesinden herhangi bir maddi kazanç sağlayabilirmi?

Teşekkürler.


SayMüd
Yasaklı
29 Eylül 2007 11:25

Sayın ALPİ;

Kamu çalışanları, Devletten sağladıkları ücret dışında, hiç bir yer veya kaynakta ticari ve mesleki faaliyette bulunamaz ve menfaat temin edemezler. Konusu yasak ve suçtur. Bunu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kesin ve açıkca belirtmiştir.

Bu cümleden olarak; Hesap Uzmanları, Maliye Müfettişleri, Sayıştay Denetçileri, Gelirler Kontrolörleri veya Vergi Denetmenleri, SMMM ruhsatı edinmiş olsalar bile, bu ruhsata dayanarak özel sektörde serbest meslek faaliyetini asla icra edemezler. Aksi takdirde, ağır bir suç işlemiş olurlar.. Bu, şimdiye kadar ne görülmüş ve ne de duyulmuş olay değildir..

Meslek veya memuriyet adabıyla bağdaşmadığı gibi, adaylık süresi sonunda edilen yemine de, tümüyle ters düşer..

Saygılar sunarım.


alpi_magi
Aday Memur
29 Eylül 2007 13:00

cevabın için teşekkürler SayMüd bu meslek mensuplarının bu konuda bir istisnası vardır belki diye sordum bu soruyu teşekkürler


ela82
Aday Memur
29 Eylül 2007 16:26

bu bölümü hep açtım kapadılar valla çok sevindim yaaa:)))bende dosya açsammı açmasammı diye kararsızım...sınavı kazanan bin pişman azanmayan bin pişman benim için para önemli değil ama sınav ağırmı kolay mı?


romeoz
Aday Memur
29 Eylül 2007 19:56

www.muhasebeburosu.com


smmm_m
Memur
30 Eylül 2007 21:52

Alpi-magi arkadaşım.

Vegi incelemesi ile iştigal edenler( Hesap uzmanları, Gelirler Kontrolörleri, Vergi Denetmenleri vd) Mükelleflerin özel işlerini yapamazlar.

Bunun yaptırımı Türk Ceza Kanunu'na göre hapis cezasıdır.

Hapis cezası alınır.

Meslekten atılır.


alpi_magi
Aday Memur
01 Ekim 2007 09:15

Arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı hepinize teşekkür ederim o zaman bu görevlerde çalışan biri SMMM belgesini alıp ne yapabilirki bu kişilere kendi görevlerinde çalıştıkları süreler sıtaj süresi sayılıp bu belgeyi almaları sağlanıyor alıp ne yapacak adam bu sizede saçma gelmedimi biraz.

Teşekkürler.....


ela82
Aday Memur
02 Ekim 2007 20:40

ya arkadaşlar aralıkta dosya açtıracam muhasebe olarak kursa gidecem ama hukukları evde çalışıyım diyorum ağır bi sınavmı ve hangi kaynaklardan çalışıyrosunzu bilgi verirseniz sevinirim...


ilsev
Şube Müdürü
02 Ekim 2007 22:49

Aralıkta açtıracağınız dosya ile nisanda sınava girersiniz.

Sınavın ağırlığı kişiye ve çalışma koşullarına göre değişir ama önemsenmesi gereken bir sınav diyebilirim.

Kaynak olarak ta;

1-Odanın hazırladığı cd bi set var

2-Gazi üniversitesi hocalarının hazırladığı çok detaya inmeyen bi kitap

3- İslam Çankaya'nın 2 ciltlik hazırlık kitabı

4- Murat ilkumutun hazırladığı bir kitap

bunlardan tercih edebilirsiniz. Hukuk için bunlar yeterli ama vaktim var nasılsa çalışırım derseniz Gökçe yayınlarının bir kitabı var ondan bakabilirsiniz.

ÖZellikle de Muhasebe, finansal analiz, maliyet muhasebesi, muhasebe denetimi ve iktisata ağırlık verin, sonuçta sınavda çıkan soruları daha fazla..

Şimdiden kolay gelsin


ela82
Aday Memur
03 Ekim 2007 10:41

muratın sadece smmm ait bi kitabımı var yoksa kpss hukuk varonumu diyorsunuz???bende murat hukuktan çalışıyım diyorum bakalım...bayramdan sonra başlıcam bakalımhakkıma hayırlısı olsun muhasebedende kursa gitmeyi düşünüyorum adem hoca iyi diyorlar sizde hangi kurstan muhasebe alıyım...bide sınavın ağırlığı ne çıkmış soruları filan piyasade bulabilrimiyim herkes zor diyor baraj 60tüm derslerdenmi 60almak lazım yoksa yapılan netlermi toplanıyor?


savran1905
Memur
03 Ekim 2007 18:27

Ela bana göre kesinlikle kursa gitmene gerek yok.Eğerki oturup ders çalışacak vaktin varsa bu sınavı rahatlıkla kazanırsın.Ama hazır değilsen bence kasımda girme mart ayını bekle.Sınav çok zor değil ama bu demek değil ki 1-2ay çalışarak kazanırım.eğer marttakine girersen kendini sıkmadan rahat rahat kazanırsın.Birde www.aof.edu.tr adresinde eğitim portalı bölümünden Açıköğretimde okuyan bi yakınınızın TC kimlik nosuyla giriş yapıp oradaki ders videolarını indirebilirsiniz.Bu videolarda çok yaralı oluyor.Her dersten her konuda var.Kolay gelsin


savran1905
Memur
03 Ekim 2007 18:30

Değerli arkadaşlarım bu sınavı kazanmakla hiç bişey bitmeyecek.Bu işin çıraklığı çok uzun sürüyor.iki gün sonra Staj bitti hemen sınavıda kazandın büronu açtın,herşey güzel ama bi mükellef tel açıp birşey sorduğunda ona cevap veremez onu tatmin edemezsen 1yıl içinde karnını doyuramaz hale gelirsin.Bunuda gözönüne alın bence


ilsev
Şube Müdürü
04 Ekim 2007 00:53

ela82,

murat ilkumutun smmm staja başlama hazırlık için tek bir kitabı var konu anlatımlı, testli. Murat hukuktan çalışıp vakit kaybetme, sınavda hukuk soru sayısı fazla değil.

Sadece muhasebe için ders alacaksan odanın kursuna yazıl,

şuan da bütün derslerin kurs ücreti 500 YTL civarında ve şöyle de bir avantajın olur:

2 aylık kurs süresi stajından 3 olarak düşüyor. Murat ilkumuta göre daha uygun. Zaten odanın muhasebe derslerine de Adem Hoca (Gazi Üni. Adem Altay ondan bahsediyorsan) giriyor. Anlatımı gerçekten güzel.

bu başlık altında yazılanları bir kez daha okursan sorularının cevaplarını bulabilirsin.

Not durumuna da kısaca değinmek gerekirse ;

Genel Kültür&Yetenekten 20 soru (5 türkçe,5 inkılap,10 mat)

Alan derslerinden de 100 soru. Başarı için not ortalamasının 60 olması gerekiyor. GK-GY 12 net, Alandan da 72 net yaparsan başarırsın. GK_GY daha az yapar alandan yuksek yaparsan o da olur, önemli olan 60 ortalama.

Sınav çok zor değil diyenler nasıl bir tecrube yaşadı bilmiyorum ama ZOR bir sınav ve sıkı tutulması gereken bir sınav.

04 Ekim 2007 08:48

arkadaşlar bu sınavlardan geçmiş bir arkadaş olarak size yardımcı olum murat ilk umut tek kalın kitap yeter ama biraz daha bazaen yararlanamak istiyorsanız islam çankaya 2 cilt onu da alın bence yararı olur o kadar zor değil yani dersaneye o kadar para ver meyi n ben 70 18 yapmıştım ilk girişimde kazanmıştım belirleyici çan eğrisi olduğu için genel yetenek genel kültür ikatisat maliye genelde yapılmayanlar bunlar diğer tarafı yaparsınız çalışırsanız herkese başarılar soormak istediğiniz birşey olursa yazın bana


ilsev
Şube Müdürü
06 Ekim 2007 13:09

ilk girişte kazanmak herkesin hedefi ama önemli olan başarabilmek. Sıkı tutulmadan çalışılırsa da faydasız

Çok çalışmak lazım çooook..

Toplam 1928 mesaj
«789101112131415161718»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi