Editörler : F16 Gökçen

flower59
Aday Memur
29 Temmuz 2007 11:42

EKONOMİ / GENEL

"Türkiye'nin en iyi bankası Garanti"

13 Temmuz, 2007 12:07:00 (TSİ)

Tüm Ekonomi/Genel Haberleri

Garanti Bankası, finans dergisi Euromoney'den, Euromoney Mükemmelik Ödülü (The Euromoney Award for Excellence) alarak 8'inci kez Türkiye'nin en iyi bankası seçildi.

Her yıl temmuz ayında son bir yılın bankacılık ve sermaye piyasalarında mükemmellik standartlarını belirleyen kuruluşlara verilen ödüller, İngiltere'nin başkenti Londra'da The Brewery'de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Euromoney yetkililerinin yaptığı değerlendirmede, Garanti'nin, 2006'da elde ettiği etkileyici mali sonuçlar sayesinde diğer Türk bankaları arasından sıyrılarak en tepeye çıktığı, özellikle net karını yüzde 47.5, vergi öncesi karını ise yüzde 39.9 seviyesinde artırmasının Türkiye'nin en iyi bankası seçilmesinin başlıca nedenleri olduğunun vurgulandığı kaydedildi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, dünya finans çevrelerinin her yıl merakla beklediği ödülleri 8'inci kez almaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Özen, "2006 yılında kaliteden ödün vermeksizin gösterdiğimiz büyüme ve hizmet performansımız, sadece müşterilerimiz tarafından değil, Euromoney tarafından da takdirle karşılandı. Her zaman daha iyisi için çalışmayı içeren hizmet anlayışımızdan ve sürdürülebilir büyüme stratejimizden taviz vermeyeceğiz" dedi.


TCG_ATMACA
Yasaklı
29 Temmuz 2007 13:31

garantiyi bankacılık sektöründe yapmıs oldugu yenilikler getirmiş oldugu ilkler ,insana verdiği deger ve önem den dolayı bankacılık sektörünün en önde gelen kurumu olarak addediyorum herkese saygılar.benim için maaşı önemli deiğil önemli olan insana bişiler katması ve bireyinde bunu alıp kendini geliştirmesidir arkadaslar.ben garanti bankası a.ş de bunu görüorum.saygılarımla


coollector
Kapalı
29 Temmuz 2007 16:50

makaya süper yazmışsın tebrikler...


capitality
Aday Memur
29 Temmuz 2007 18:00

euromoıneyde,

global finance den arka arkaya ödül gelio gaantiye. avrupadaki büyük bankalar bile garantinin bu atağını yakından tanımak için uğraşıo, ziyaretler yapıo. euromoney 8 kez üstüste garantiyi "türkiyenin en iyi bankası" ödülü verdi

garanti öyle bir banakdır ki çalışanına değer verir. başka hangi banka uzman yardımcısı ve müfettişine 6 ay eğitim verir. ama garanti eğitimi 6 ay verir


muho
Daire Başkanı
29 Temmuz 2007 22:48

Makaya ağzına sağlık,

Şişirmeyin bu kadar Garantiyi arkadaşlar.. ben yüksek lisans tezimi motivasyon üzerine yazdım. Anladığım kadarıyla garanti motivasyonu çok iyi sağlıyor. yani çalışanlarını en iyi yerde oduklarına ikna etmek konusunda çok başarılı..

Ama bu arkadaşlara, işin dışardan pek de öyle görünmediğini belirtmek isterim. tamam iyi yönleri olabilir ama fazla abartmayın bence. Bazı arkadaşlar garantinin sunduğu hizmetlerden falan bahsetmiiler, bankacılıkta yenilikler sunmak iyidir güzeldir ama bunun en çok bankaya hayrı olur. çalışanlara ise pozitif olarak daha az yansır. Önemli olan bankanın çalışanına verdiği önemdir. 2001 krizinde en çok eleman çıkaran bankaların başında geliyordu garanti. Sadece benim tanıdığım 5- 6 kişi işsiz kaldı garantiden. işler iyi giderken herkes sahip çıkar. kötü günde çalışanın yanında olabiliyor mu bi kurum, ben ona bakarım.


demian
Aday Memur
29 Temmuz 2007 22:57

makayaya katılanlardanım. türkiyenin en iyi bankasını tartışıyorsak bu yoruma açıktır. fakat bu bankalar "büyük"se bunları "büyük" yapan biz banka çalışanlarıyızdır. hangi bankada çalışmak isterseniz derseniz emeğinin karşılığını veren bankada çalışmak isterim derim.


Bayx2
Şube Müdürü
29 Temmuz 2007 23:01

Arkadaşlar siz neyi tartışıyorsunuz anlamadım doğrusu?

Çalışmak istediğiniz bankayı,yoksa Türkiye'nin en iyi bankasını mı?

Bu ikisi farklı şeyler mesela.

Açıkcası en iyi 3 bankadan biri Akbank,ama asla orada çalışmak istemem...


den_niss
Memur
29 Temmuz 2007 23:38

tamam ısrar etmeyin garantiyi seçicem:D))

bu arada,isterseniz mb,eximbank gibi bankaları bu konu dışında tutalım..ben açıkçası yine de ziraat,halkbankası gibi bankalarda çalışmak isterim şu an ama onlarında yakında ne olacağı belli olmaz.Sonuçta nerde olursak olalım çalışanı ve başarılı olanlar bi yerlere gelebilir..devlete sırtını yaslayıp sabah git akşam 5te çık devri bitti..bnm başka bi sorum war arkadaşlar,fikriniz nedir??finansbankta iyi pozisyon mu yoksa halkbank ziraat gibi bankalarda ASG olarak başlamak mı??oralarda yükselme imkanı nedir*bir de finansbank için ne düşünüyorsunuz..?sonuçta yunanistanın en köklü bankasıyla anlaştı ve çok hızlı bi gelişme gösteri bence??siz nasıl görüosunuz??


ZNK
Şef
29 Temmuz 2007 23:46

Yazmayayım diyorum ama , hadi neyse ....

gecenlerde buyuk bir bankanın ik direktoru hanımefendi söyle buyuruyor bi gazetenin kariyer ekinde: neymiş efendim bankacılık sektorunden baska sektorlere gecen cok oluyormus da ama baska sektorlerden bankacılık sektorune hic geciş olmuyormuş.... vay vay vay , kadıncağızın övündüğü şeye bak.

yani diyorki biz körpecik yeni mezunları daha neyin ne olduğunun bile farkına varmadan kapıp yakalıyoruz.

farkına vardıkları zaman da zaten iş işten geçmiş oluyor ve kacacak delik arıyorlar. Ama iş hayatındaki tecrubeliler , bankaların ne MAL olduklarını bildikleri icin kapıdan içeri adım bile atmıyorlar.

Şimdi sayın arkadaşlarım, eğer hala bu sektöre DÜŞMEDİYSENİZ , bir kez daha düşünün.evet, bankalardan baska nerdeyse hicbiyer tecrübesiz eleman amak istemiyor ama siz gene de başka yerleri zorlayın.gerekirse daha az paraya razı olun.

Her sene bu mayıs-temmuz aylarında bankalar neden bu kadar eleman alıyor sanıyorsunuz? çünkü kapının diğer tarafındaki herkes iş arıyor. bulabilen kurtulup kaçıp gidiyor. yerlerini de , bankaların yaz başı tuzagına düşen , işsiz kalma stresine girmiş siz taze mezunlar alıyorsunuz.Bu kısır döngü böyle sürüp gidiyor.Unutmayın bi sektorde Sirkulasyon ne kadar fazlaysa , orası calışmak için o kadar kötu yerdir. bu konuda perakendecilik(tezgahtarlık) den sonra bankacılık geliyor maalesef.

Eğer biraz kendinize guveniyorsanız, hiç yazık etmeyin.

Dikkat edin mesela , yerlere goklere sıgdıramadıgınız

Garanti , bir cok kişiye istanbul için ST onerir her sene. goreceksiniz eger baska sehirler icin bekliyorsanız ,size kendi şehrinizi degil , istanbulu teklif edecekler.Neden acaba bir düşünün....


osymyeye
Memur
30 Temmuz 2007 00:36

kapitality kardeş boşuna garantini gıççını kaldırma yazdıklarını okumuyorlar


makaya
Aday Memur
30 Temmuz 2007 10:12

SOSYAL SORUMLULUKTA kARLILIKTA HANGİ BANKA EN İYİ?

Öncelikle bankacılık sektöründe çalışmayanlar için bir hatırlatma yapayım. Bankalar rakamlarla oynamayı çok iyi bilirler. Örneğin %1,20 ile en düşük krediyi biz veriyoruz diyenler çıkar. Sizde en ucuz kredinin o bankada olduğunu sanırsınız. Ama bu reklamı yapan özel bankalar, krediyi alırken içine bir komisyon eklerler. Eklenen komisyonla bi bakarsınız, aldığınız kredinin faizi uçmuş gitmiş. Belki anlamazsınız bile.. Bunun gibi hesap oyunları bankacılıkta az çok olağan karşılanır...

HESAP OYUNLARINI EN ÇOK KULLANARAK, tüketiciyi en çok mağdur ederken tabii ki de GARANTİ.

HESAP OYUNU YAPMAYIP, Müşterilerini kandırmıyorsa neden HALK yada ZİRAAT

Reklam ve hesap oyunlarını kullanarak, tüketiciyi yanıltıp en çok kar ederken Tabii ki de GARANTİ

Kullanacağı reklam harcamaları yerine yurdun en ücra ilçesinde halkın hizmetini görüyorlarsa NEDEN HALK yada ZİRAAT

En pahalı kredilerle tabii ki de GARANTİ ve Özel Bankalar

Reel olarak en ucuz kredilerle neden HALK yada ZİRAAT

Müşterilerini en çok icraya veriyorsa,ve en çok sikayet alan banka ise tabiiki de GARANTİ ve özel Bankalar

Daha az müşteri şikayeti varken neden HALK yada ZİRAAT.

Lüks harcamalarla bankaları en lüks olan bunu da müşterileri sömürerek yaptığından tabiiki de GARANTİ ve özel bankalar

Lüks harcamalara kullanılacak kaynağı, müşterilerine daha kaliteli hizmet için harcıyorsa neden HALK yada ZİRAAT

KISACA daha çok sömürürken, müşterilerini daha çok yanıltarak kar ederken, daha çok şikayet alırken Tabii ki de GARANTİ ve ÖZEL BANKALAR

En ücra ilçelere bile, kar yerine hizmet anlayışı içinde hizmet götürüken, kredilerde daha ucuzken, ve müşterisini kandırmazken neden HALK yada ZİRAAT.

------------------------------------------------------

Bu arada PERSONEL AÇISINDAN HANGİ BANKA EN İYİSİ, başlığıyla da bi yazı yazdım ilgilenenler için: http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=319067&page=2

Tekrar söylüyorum BİRİLERİ REKLAM ÇALIŞMASI YAPIYOR, BENCE İNANMAYIN..,

Ayrıca econometrics,osymyeye, isimli arkadaşlara katılıyorum.. coollector a, muho ya, demian a teşekkürler


barisarock1923
Aday Memur
30 Temmuz 2007 15:37

neden mi hemen söyLiyeyim : İŞ BANKASI güven yaraTır......


ibrahim_bjk
Şube Müdürü
31 Temmuz 2007 00:05

ziraat personeli olarak tabiki ziraat. herkes bankasını över ama şu gerçek garanti her ne kadar teknolojiyi kullansada kar ön planda.neymiş personel göz boyama.

makaya arkadaş özetlemiş.madim en iyi banka neder türkiyenin her yerine hizmet götürmüyo. her şey reklem değil. o kadar para harcıyo reklama. ziraatın reklama ihtiyacı yok. yıllardır da yapmaz reklam promosyon.

ben garantiyi de kazandım ama beni 3 ay bekletdi diya ziraatı seçtim. bi bankanın için de olmayınca her şey farklı görünür. çoğu bankadan ziraate geçmek isteyen insanlar var. bu oran bizden özele geçmek isteyenler göre fazla.

uzatmayım makaya çok güzel anlatmış...

burda açılan başlığı bili garantililer reklam alanına çevirmiş ne yapsınlar öyle eğitim aldılar ne varsa reklam alışkanlık olmuş onlarda....


elendur
Aday Memur
31 Temmuz 2007 19:01

Yeni mezunum ve sanırım ZNK nın dediği sürteçten geçiyorum. Etraf bankalardan geçilmiyor, alternatif ise yok gibi. Ailemin durumu, benim maddi durumum kısıtlı, kpss sonucu iyi olsada o riski alabilirmiyim bilmiyorum. (zaten henüz sınavlara çalışmadım. Rüyamda iri yarı banka abiler sesleniyordu gel, gel diye, onumuz hayrola...


keremim57
Kapalı
01 Ağustos 2007 20:22

Özel bankaların hiçbirine güvenmem . bilmem farkettiniz mi? bankada çalışlanların çoğu 30-35 yaşını geçmez . ????????????????


den_niss
Memur
02 Ağustos 2007 22:04

mülakatlara girdikçe,bankaların kişiye nasıl değer verdiklerini gördüm..kesinlikle özel bankalar deil!!bunu halkbank ve finansın mülakatlarına girenler aradaki farkı kesinlikle anlayacaktır..fark çok belliymiş gerçekten..


secluded
Memur
02 Ağustos 2007 22:38

makaya ya bir imzada benden ..


Business
Kapalı
02 Ağustos 2007 23:09

hangı banka yemek parası ve temmettu verıyorsa ve oglen arası calıstırmıyorsa hangı bankanın kurulmasında Atatürk onculuk ettıyse onda calısın bence


corni35
Aday Memur
03 Ağustos 2007 12:23

ZNK çok doğru tespit bence.

Garanti nerdeyse %90ını İstanbula aldı yeni st'lerinin


ZNK
Şef
03 Ağustos 2007 19:11

ben aslında şu garanti başlıgına cok yazı yazmak istiyorum ama , arkadaşlar kazandık diye davul-zurna eşliğinde halay çekiyorlar. şimdi morallerini bozmayayım.umarım bu heyecanları hep baki kalır. bu arada anladıgım kadarıyla garanti başlangıç maaşlarını ciddi derecede yukseltmiş.diğer bankalarla arasında adeta ucurum var. en azından bunun icin garanti bankasını kutlamak istiyorum.

Toplam 155 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi