Editörler : F16 Gökçen

booze
Aday Memur
31 Temmuz 2007 10:29

ben ded halk bankası için pazarlama için çağrıldım. bu işin görev tanımını bilen var mı? gişe falan değil değil mi?bir de maaşlar hakkında daa net bişi yok.

pazarlama ile operasyon arasındaki fark ne ki?


emrahanil55
Aday Memur
31 Temmuz 2007 17:17

arkadaşlar benim bir tanıdığım var proje ve mali tahlil uzman yardımcısı aldığı maaşlar 1300 ytl brüt...3

ayda bir ikramiye var tam maaş...yabancı dil tazminatı var...ellerine geçen yaklaşık ayda 1250 gibi bişey...ayrıca mülakatı kazananlar istanbul ankara izmir adana ve hatırlayamadığım 5 ilden birinde 5 yıldızlı bir otelde eğitime tabi tutuluyorlar...benden bu kadar


maliiibf
Aday Memur
31 Temmuz 2007 19:06

eğer maaşlar gerçekten 500-600 civarında ise ben imkanı yok çalışmam orda , ogrenci iken vodafone da part time çalıştığım halde ben 600 milyon alıyordum. bu maasla kim ne yapabilir.. umarım bu maasları yazan arkadaslar sallamıyodur


ruyamgun
Şef
31 Temmuz 2007 21:44

hangi şubeye kaç kişi alıcaklar diye merak edenler varsa adresi

http://ilan.memurlar.net/common/documents/961/sliste.pdf


abrekcankat
Memur
01 Ağustos 2007 09:06

arkadaşların dediği gibi uzman yardımcısı için maaş ikramiyelerle birlikte 1250 ye geliyor.şube için 100 lira yemek yardımı.bide yabancı dilden c eklersek ortalama 1500 gibi bi meblağ.açıkçası rakam iyi gibi dursada beni hayal kırıklığına uğrattı.


economist25
Kapalı
01 Ağustos 2007 09:18

bence de rakam az.bankacılıkda çalışma şartlarının daha zor olduğunu da hesaba katarsak baya az yani.hem bi de tazminat olayı da var.kazanıp başka yere geçmez zor yani.ben baya bi karamsarlığa kapıldım halkbankda uzmanlığa..


ozersus
Aday Memur
01 Ağustos 2007 18:08

selam arkadaşlar bugün halkbankası mersin şubesine uğradım operasyon ve servis görevlilerinin aldığı maaş 850 ytl ve bu maaş içinde yemek ücreti dahil yılda 4 defa ikramiye veriliyormuş çalışma süresi arttıkça maaşlarda artıyor dedi ordaki görevli ben gümrük kazandım ama gitme konusuda kararsızdım şu durumda gitmekten başka çare yok gibi


keremim57
Kapalı
01 Ağustos 2007 20:26

halk bankası daha yüksek maaş öder


altamhan
Memur
01 Ağustos 2007 20:43

En az 800 900 maaş alırsınız dendi bize ama ben maaştan çok işi seviyorum:)Banka her zaman güzeldir bana göre...


ekonomist_66
Memur
01 Ağustos 2007 21:21

Danıştay 13. Dairesi, Halk Bankası A.Ş hisselerinin yüzde 25'ine kadar olan kısmının halka arz suretiyle özelleştirilmesine ve halka arz işleminin 2007 yılı sonuna kadar tamamlanmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının yürütmesinin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı, Halk Bankası A.Ş'nin sermayesinde bulunan Hazine'ye ait hisselerin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, Halkbank hisselerinin yüzde 25'ine kadar olan kısmının halka arz suretiyle özelleştirilmesine ve halka arz işleminin 2007 yılı sonuna kadar tamamlanmasına ilişkin ÖYK kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açmıştı.

Danıştay 13. Dairesi, söz konusu ÖYK kararının, yürütmesinin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetti.

Dairenin kararında, ÖYK'nın, ''Halk Bankası A.Ş'nin özelleştirme stratejisini, içinde bulunulan dönemde sermaye piyasalarındaki elverişli şartlar dikkate alınarak halka arz'' olarak belirlediği kaydedildi.

Kararda, 4603 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun'a göre, bankaların etkin, verimli ve özerk bir şekilde çalışmalarının sağlanması amacıyla yeniden yapılandırılmalarına ilişkin işlemlerin tamamlanmasının ardından bankaların hisse satış işlemlerinin 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde sonuçlandırılacağı vurgulandı.

4603 sayılı Kanun ile 4046 sayılı Kanun'un ilgili maddeleri birlikte değerlendirildiğinde yeniden yapılandırma işlemleri tamamlanan Halk Bankası A.Ş'nin sermayesinde bulunan Hazine'ye ait hisselerin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına yönelik ÖYK kararında hukuka aykırılık bulunmadığı belirtildi.

Kararda, davacı ATO'nun, ''kalıcı bir ekonomik kalkınma, sosyal denge ve tarımsal barışın korunması için uygun koşullarla esnaf, sanatkar ve küçük meslek sahiplerine kredi verilmesi amacıyla kurulan Halk Bankası'nın özelleştirilmesine ilişkin kararın Bankanın kuruluş amacı gözetilmeden tesis edildiği'' yönündeki iddialarını da irdelendi.

5570 sayılı Kamu Sermayeli Bankalar Tarafından Yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullandırılmasına Dair Kanun ile tarımsal üretimin, esnaf ve sanatkarların desteklenmesi amacıyla faiz destekli kredi kullandırılması uygulamalarına bankaların sermayelerindeki kamu payının yüzde 50'nin altına düşmesi halinde de devam edebilmesine olanak sağlandığı anımsatılan kararda, Bakanlar Kurulunun da ''Halk Bankası'ndaki kamu hisseleri yüzde 50'nin altına düşse dahi kredi kullandırılması işlemine Halk Bankası aracılığı ile devam edilmesi'' yönünde karar aldığı kaydedildi. Kararda, bunlar karşısında, bu iddianın kabulüne olanak görülmediği belirtildi.


coollector
Kapalı
03 Ağustos 2007 17:29

arkadaşlar benim tahminim, banka halka arzedildiği için servis görevlilerinin eline geçecek net maaş 700 YTL civarı. diğer özel bankalarda ya bunun gibi ya da bundan düşük veriyorlar. ziraatle kıyaslamaya da hiç gerek yok artık. ziraat hala devlet bankası. bu arada bugün konustuğum bi halkbank görevlisi maaşların en düşük 1000 YTL olduğunu söyledi. kendi bankası olduğu için mi söyledi bilmiyorum ama şiddetle tavsiye ettiğini söyledi, ortamın diğer bankalara göre çok iyi olduğundan bahsetti.

arkadaşlar birde bankada çıkış saatleri nedir?


eskjoker
Daire Başkanı
03 Ağustos 2007 18:27

bankanın belli çıkış saati olmaz ne zaman işler biterse o zaman çıkılır..


maliiibf
Aday Memur
03 Ağustos 2007 20:41

ya arkadaslar neden ziraat bankası ile kıyaslamayacakmışız? herkes halkbankı tamamen özel bir banka gibi konuşuyor ! sonucta orda işe başlayanlar 4857 sayılı hükme tabi devlet memuru olmuyormu?


eskjoker
Daire Başkanı
03 Ağustos 2007 20:51

tabi ki ziraat ile kıyaslanabilir..İki kurum çalışanı da aynı statüye tabi kamu memuru..Niye kıyaslanmasın..Bu işin tahmini falan da olmaz..En kötü gidersin il'inde ki halk bankası şubesine anlatırsın durumu sorarsın ne kadar maaş alıyorsunuz diye..


maliiibf
Aday Memur
03 Ağustos 2007 21:19

bende aynen ötle yaptım eskjoker direk kaç lira alıyosunuz tayin olabiliyomusnuz dedim cevaplar şöyle ; maaşlar öyle 500-600 kadar düşük degil yeni girenler üni. mezunu olacak keseinlikle 800 den az degildir ama net bir rakam veremem dedi :) tayin konusundada eger iyi bir dayın varsa heryere gidersin dedi :)


ruyamgun
Şef
07 Ağustos 2007 15:51

arkadaşlar bu maaşlar konusunda beş aşağı beş yukarı hepimiz tahmini rakamları belirttik.tekrar yazıyorumki

gişede başlayan operasyonda yani 800 ile 1000 arası

pazarlamada başlayan 900 ile 1100 arası maaş alıyor.(kıdeme göre).bankada çalışan birinden öğrendim.


humming
Aday Memur
07 Ağustos 2007 21:29

oeki arkadaşlar halkbank müfettiş yardımcılarının ne kadar maaş aldığı konusunda bi bilginiz var mı acaba.şimdiden teşekkürler


buse06
Memur
07 Ağustos 2007 23:03

arkadaşlar halkbank çalışanıyım lütfen bi sakin olun maaşlar dediğiniz rakamlar değil ayrıca şubeler 11 e kadar açık değil:)evet bankacıysan devlet bankasındada olsanız erken çıkamazsınız en erken 6 olur bu bir ikincisi devlet memuru zihniyeti kesinlikle söz konusu değildir kasa tutmazsa hiç bir şube personeli nedeni bulunana kadar çıkamaz çıkış saatleri genellikle ay sonlarında sarkar bu tabi şubenin ne kadar yoğun bi şube olduğuyla alakalıdır şubelerin çıkış saatleri birbirinden farklıdır.ortalama 7 çıkış saatidir istisnai bi durum yoksa.Maaşlar ise servis görevlileri için 1200ytl civarında oluyor aylık 2 ay tek 3. ay çift maaş alırsınız.ikramiye alınan aylarda yemek parası ikramiyenin içine dahil değildir net maaş artısı yapılır,servis imkanı hemen hemen her şubede mevcut bu olanak şube içi personel talebine bağlı.eğerki böyle bi ihtiyaç yoksa ki böyle şubeler var servisten yararlanamazsınız,bunun haricinde dil tazminatı var 150-225-300 brüt rakamlar.bu rakamların yüzde 70i maaşınıza net olarak geçer,uzman maaşları konusunda bende tam bilgili değilim bende uzmanlık için giricem ama onunda ikramiyelerle 1500ytl civarında olacağını düşünüyorum


buse06
Memur
07 Ağustos 2007 23:11

arkadaşlar dediğim rakamlar şu an şubelerde servis görevlisi olarak çalışanların maaşlarıdır ama bu insanların yıl anlamında tecrübeleri olduğunu da düşünürsek belki 1200ytl daha az bi rakama inebilir,ama çok fark etceğini düşünmüyorum,bunun haricinde bir de yeni gelen prim sistemi var bu da ortalama 3ayda bir maaşınızda yaklaşık 210-220 civarı bir artış alacağınız anlamına geliyor,temmuzda maaşlara yüzde 8 oranında zam yapıldı bu da maaşları biraz daha yukarı çekti,bence bunlardan ziyade kazanabilmeyi düşünün arkadaşlar gerisi halloluo zaten ayrıca servis görevlisi pozisyonu operasyon içinde pazarlama içinde oldukça güzel ve zevkli tabi operasyon biraz daha kasıcı olur biraz daha saç baş yoldurur ama:)olay bankacılığı sevmek,eğer çabuk sinirlenirim,yalan söyleyemem:),fazla mesai yapamam,risk alamam,rahat çalışmak istiyorum diyorsanız bu işten hele hele operasyondan şimdiden vazgeçin derim tabi bu söylediklerim özellikle şubeler için geçerli genel müdürlük rahat eder şubeler gibi çalışmazlar onların işi 5de biter arkadaşlar en geç 6 olur


hato
Aday Memur
07 Ağustos 2007 23:12

buse arkadaşım performans ücreti diye de bişey varmış, kaç ayda bir yatıyo bu konuda da bir bilgin varmı, birde harcırah falan varmış, neye göre nasıl veriliyor acaba

Toplam 74 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi