Kelle paça yapmak özellikle erkekler açısından sorun... Daha önce açmış olduğum bir başlıkta görüleceği üzere günümüz kadınları bu tür yöresel yemeklerin yapımında fazla maharetli değil.
Bugün bir paça yapayım dedim... İnternette dahi kelle paça tarifini bulamadım. Varolanlar bile ya ayak paça üzerine kurulmuş ya pişmemiş kellenin nasıl yapılacağını anlatıyor. Üstelik oldukçada karışık...
Bu nedenle erkek arkadaşlar için kelle paça tarifi yapmanın yararlı olacağını düşünüyorum.
Öncelikle Ulus haline gidilmeli ve sadece bir adet pişmiş kelle alınmalı....Daha sonra eve gelinmeli. Bir tencereye dibini dolduracak kadar yağ konulmalıdır. Yağ biraz kızdırıldıktan sonra iki kaşık un ilava edilmeli ve karışıtırılmalıdır. Bunlar iyice karıştırıldıktan sonra yeteri miktarda su, tuz, pulbiber konulmalıdır. Bir adet soğan ikiye bölünerek buna katılmalıdır.
Su kaynadıktan sonra alınan kelle suya konulmalıdır. Su ve kelle yaklaşık yarım saat daha pişirilmelidir.
Bundan sonra ayrı bir tavada yağ, salça ve bir kepçe paça suyundan oluşan bir karışım hazırlanmalıdır. Ayrıca ayrı bir tasta sarımsak dövülmelidir.
Pişirmiş olduğumuz sudaki kelleyi sudan alalım ve soğuk suda hafifçe yıkayalım. Sonra da etleri ve dili kemiklerinden ayıralım.
Paçamız hazırdır.
Önce bir tasa biraz et, dil veya var ise beyinden koyalım. Paça suyu ilava edelim. Yarım kaşık salça sosu ve istenilen miktarda sarımsak koyalım.
Artık lokantıcılarıların yaptığının aynısı bir paça hazırdır. Afiyet olsun.
Kelle paça yapmak özellikle erkekler açısından sorun... Daha önce açmış olduğum bir başlıkta görüleceği üzere günümüz kadınları bu tür yöresel yemeklerin yapımında fazla maharetli değil.
Bugün bir paça yapayım dedim... İnternette dahi kelle paça tarifini bulamadım. Varolanlar bile ya ayak paça üzerine kurulmuş ya pişmemiş kellenin nasıl yapılacağını anlatıyor. Üstelik oldukçada karışık...
Bu nedenle erkek arkadaşlar için kelle paça tarifi yapmanın yararlı olacağını düşünüyorum.
Öncelikle Ulus haline gidilmeli ve sadece bir adet pişmiş kelle alınmalı....Daha sonra eve gelinmeli. Bir tencereye dibini dolduracak kadar yağ konulmalıdır. Yağ biraz kızdırıldıktan sonra iki kaşık un ilava edilmeli ve karışıtırılmalıdır. Bunlar iyice karıştırıldıktan sonra yeteri miktarda su, tuz, pulbiber konulmalıdır. Bir adet soğan ikiye bölünerek buna katılmalıdır.
Su kaynadıktan sonra alınan kelle suya konulmalıdır. Su ve kelle yaklaşık yarım saat daha pişirilmelidir.
Bundan sonra ayrı bir tavada yağ, salça ve bir kepçe paça suyundan oluşan bir karışım hazırlanmalıdır. Ayrıca ayrı bir tasta sarımsak dövülmelidir.
Pişirmiş olduğumuz sudaki kelleyi sudan alalım ve soğuk suda hafifçe yıkayalım. Sonra da etleri ve dili kemiklerinden ayıralım.
Paçamız hazırdır.
Önce bir tasa biraz et, dil veya var ise beyinden koyalım. Paça suyu ilava edelim. Yarım kaşık salça sosu ve istenilen miktarda sarımsak koyalım.
Artık lokantıcılarıların yaptığının aynısı bir paça hazırdır. Afiyet olsun.