Editörler : E.Kayı Han

kül bilge han
Kapalı
30 Ağustos 2007 17:31

imam nikahını bozan şeyler namazı da bozar mı?


..any..
Kapalı
30 Ağustos 2007 17:41

namazın içinde 3 kere boş ol de bakalım dene bi:=)))))))))


emre doğru
Kapalı
30 Ağustos 2007 18:20

Evlilikte taraflar asla boşanma ile ilgili kelimeleri telaffuz etmemeleri lazım.boşanmada şaka,sarhoşluk,kızgınlık mazeret değildir.nikah kıyıldıktan sonra asla buna şüphe getirecek kelimeler kullanılmaması lazım.Ayrıca erkeğin kadını cinsel yönden cezalandırma beraber olmama lüksü de yok.bu konuda seninle şu kadar beraber olmayacağım gibi bir lakırdı ederse kadın belirli bir müddet sonra iddet beklemeye başlar.aman dikkat.


emre doğru
Kapalı
30 Ağustos 2007 18:36

Ayrıca,beraber olunup banyo yapılabilecek kadar tenha olan yerlerde asla bir kadınla yalnız kalmayın,bu da hürmeti musaharayı gerektirir ki bu da apayrı bir dert.


sultanım_dicle
Kapalı
31 Ağustos 2007 02:41

Selamlar arkadaşlar aranıza yeni katıldım.inşallah böyle güzel konularda düşüncelerinizi paylaşıp birbirinizi aydınlatırken beni de alırsınız aranıza.

Açtığınız konu gerçekten çok güzel. günümüzde gençlerin yaşadığı en büyük problemi dile getirmişminiz.benim tez konumda dini nikah,resmi nikah karşılaştırması olduğu için bir iki cümle yazmak istedim.

Bu boşol boşol boşol meselesi oldukça karışık bir mevzu.bunun üç kere söylenmesi ile eşler Bain talak ile ayrılır yani birdaha dönmemek üzre ayrılmıştır ve yeniden evlenebilmeleri için kadının başka bir erkekle evlenip doğal bir sebep sonucu ondan da ayrıldıktan ve iddeti de bittikten sonra ilk koca ya döner şeklinde ki anlayış çok fazla.Ama erkek bir defasında 3 kere değil 13 kerede söylese o boşama bir boşama sayılır.H.Z.Ömerin bu konuda yaşadığı bir olay üzerineEfendimize başvurması ve onun bu boşamayı tek boşama olrak kabul etmesi sonucu bu içtihat gerçekleşmiş ve içinde hanefi alimlerinde bulunduğu bir çok müçtehit kabul etmiştir.

Ayrıca arkadaşlar nişanlı ikenyapılan dini nikah da resmi nikahta sizlerin de belirttiği gibi gençleri özellikle de bayanları faturası çok ağır ödenen sonuçlara götürmektedir.Benim çok yakın bir tanıdğm resmi nikah yaptırmıştı ama düğünden önce bazı ciddi sorunlar yüzünden ayrılmak zorunda kaldı bu sefer erkek terafı inat edince iki yıl sadece o resmi nikah yüzünden mahkemeler de süründü.bunlar gerçekten önemsenecek meseleler ve insanların aydınlatılması gereken konular.

çok uzattım ama Efendimizin bir hadisini de tekrar dile getirmek istiyorum.Efendimiz şöyle buyurmuş:

"iki şey vardır ki bunların şakası da ciddi,ciddisi de ciddi dir:EVLENME VE BOŞAMA.yani bu iki şeyin şakası olmaz arkadaşlar.bir tartışma ile boşamaya kalkışmak yada bazı şeyleri hemen oldu bitti ye getirip nikah kıymak.burda dini nikah,resmi nikah ayrımı gözetmiyorum ben.herşey enine boyuna düşünülmeli ve öyle icraate geçilmelidir.Burada gerçekleştirilen şey Fahr-i Kainatın bir sünneti çünkü...


ahmetalemdar
Genel Müdür
31 Ağustos 2007 12:11

Burada boşanma durumundan daha da önemli olarak, kızların resmi nikah olmadan asla dini nikaha razı olmamaları ve asla kendilerini erkeklerin cinsel istismar için kullanmalarına izin vermemeleri üzerinde konuşmaya ve dikkat çekmeye davet ediyorum.

Kızlar resmi nikah olmadan erkeklerle yok sözlüyüm yok nişanlıyım diyerek dini nikah kıydırmasınlar. Hatta daha da ileri gidip sırf cinselliklerini helal dairede yaşamak için gizlice dini nikah kıydıranları da duyuyoruz. Allahım bu kadar cahillik ancak tahsille mümkün olur.

Nikahtan amaç evliliğin ilan edilmesidir. Gizlenmesi değil. İnsanlar evlilik için hazır olmadıkları halde sırf cinselliğe olan açlıkları yüzünden, günümüz kanunlarında korunmayan dini nikah yaptırıyorlar.

Bak kızım erkek milleti acımaz sana. bugün sana yarın ötekine çok rahat dini nikah kıyar. Ne de olsa o kapıdan girerseniz dörde kadar da yolu var. Böyle daha çok göz yaşı dökersiniz. Ya helal ve doğru yol olan önce resmi nikah sonra dini nikah yolunu seçersiniz ya da kendi seçtiğiniz ve kanun önünde kıza hiçbir hak vermeyen dini nikahla erkeğin arzularına ram olursun.

İyi niyetli olmanız her zaman sizi doğruya eriştirmez. Cehennemin yolları da iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir.

Hadi bugün dini nikah kıydınız, yarında diyelim beraber oldunuz resmisini falan beklemeden. Farzedelim erkek bi kaza geçirdi öldü ya da hayırsız çıktı senden alacağı muradı aldı ve çekti gitti seni de karnındaki ile başbaşa bıraktı. bunun sonuçlarına bir anlık helal zevk için de olsa katlanmaya hazırmısın.

Lütfen kızlara sadece dini nikah kıyarak tuzak kurmayın.

Kızlar siz de uyanın artık.

Peygamberimizin sözü kulaklarınıza küpe olsun: "Gençler, evlenmeye gücü yetenleriniz evlensin, yetmeyenleriniz ise oruç tutsun, Oruç şehveti önler"

Umarım ders alırız.


ahmetalemdar
Genel Müdür
31 Ağustos 2007 12:16

Sayın "emre doğru" ve "sultanım dicle" benden daha güzel ve kapsamlı yazmışlar. ellerine yüreklerine sağlık, teşekkür ediyorum kendilerine. Asıl problemimiz bu.


Koş Hüda-ya
Yasaklı
31 Ağustos 2007 17:16

ahmet bu konuda sana yürekten katılıyorum.

artık hellede bu dönemde ilk önce resmi nikah kıyılmalıdır.

biz sadece bu konunun fıkhi boyutunu yazmaya çalıştık.

ama görüşlerine katılıyorum.


endofrin
Kapalı
31 Ağustos 2007 17:19

imamın nikahımı??

sindi cocuk 3 kez bos ol derse o imamın nikahı düser mi acaba bi de bu var...

imam kpss ile mi atanmıs o da muhim tabi...


molla21
Kapalı
31 Ağustos 2007 17:26

allah sizi ıslah etsin ne diyeyim.bunu da komik ettiniz ya.allahtan korkun bee.

yoksam siz hanımlarınıza her gün boş ol diyor sunuz


ayhzhr
Kapalı
31 Ağustos 2007 19:07

aynı anda 3 kez boşama,bir talak sayılır dolayısıyla bu arkadaş bir hakkını kullanmıştır.ancak yinede dikkatli olunmalı çünki görüşler farklı.

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi