Editörler : Lanet
«404405406407408409410411412413414415»

esenö
Memur
09 Temmuz 2023 20:25

Zaten herkes yazar, çalışanlara kimse bakmaz. Adamlara kalsa 22 bjn alıyoruz diyecekler :)

memurlukyolunda, 2 yıl önce

DHMİ'ye değmez diye bir şey yok arkadaşlar kesinlikle değer. Eğer evlilik vs için hayatınızda sorun çıkarmıyorsa gidilir. Sizi eksiltmeye çalışıyorlar inanmayın.

Selim Ay
Aday Memur
09 Temmuz 2023 20:47

Birkaç ay önce diğer mühendisliklerin de atsep elektronikçilerin faydalandığı maddi imkanlardan yararlanmasıyla ilgili bazı tartışmalar foruma yansımıştı, sanırım mahkeme süreci söz konusuydu. Bununla ilgili bir gelişme var mı acaba?

babadort
Aday Memur
12 Temmuz 2023 09:25

Arkadaşlar,şehir efsanelerinden kurtulun artık.Son zamlarla memur 23680, mühendis 30700 civarı alacak.Kim anlatıyor size bu masalları?

Umut0621
Genel Müdür
14 Temmuz 2023 08:48

Eğer dhmi çalışanları seyyanen zam almadıysa diğer memurlar ile ve kamu işçileri ile olan maaş farkları yavaş yavaş kapanıyor demektir. Bugün üst kademelerde çalışana kamu işçileri dhmi memurlarından çok daha fazla alır. Örneğin teiaşta çalışan zamsız bir kamu işçisi haziranda 78.000 tl maaş aldı. Dhmide var mı haziranda 78 bin alan? Bu işçi kardeşimiz, 15 temmuzda 108 bin alacak. Ya da askerde bir subay tazminatlarla şuan 80-120 arası rahat alıyor. Önümüzdeki dönemlerde, seyyanen şeklinde zamlar verilirse böyle kurumlarında bir önemi kalmayacaktır diye düşünüyorum. Çok para kazanmak için özep sektör çok önemli. Örneğin kuaför işleten ve sadece 45 bin tl elektrik faturası ödeyen kişiler tanıyorum. 10-15 tane asgari ücretli çalıştıran ve kendisi ay da 1 milyondan fazla kazanan esnaflar kalabalıklaştı. Bir berber bile en az 30-40 kazanıyor. Paranın bir değeri kalmadı. Kamuda üst kademe yöneticiler biraz iyi durumda ama özel sektörde bir kafe açsam ben de günde en az 50 bin tl kazanırım. Ay da 1.500.000 tl yapar. 3-4 kişi çalıştırıp asgari ücret versem diğer masraflar çıksa yine bana baya para kalır. Yani kamuda bir memur zengin olamaz. Zenginse (maseratili polis gibi) karanlık işler çeviriyordur, yolsuzluk yapıyordur.

babadort
Aday Memur
14 Temmuz 2023 08:54

Sen ne anlatıyon amcaoğlu... Senin bahsettiğin 78 bin liranın ortalama 60 bin lirası haziranda işçiye ödenen maaş farkı.

Umut0621, 2 yıl önce
Eğer dhmi çalışanları seyyanen zam almadıysa diğer memurlar ile ve kamu işçileri ile olan maaş farkları yavaş yavaş kapanıyor demektir. Bugün üst kademelerde çalışana kamu işçileri dhmi memurlarından çok daha fazla alır. Örneğin teiaşta çalışan zamsız bir kamu işçisi haziranda 78.000 tl maaş aldı. Dhmide var mı haziranda 78 bin alan? Bu işçi kardeşimiz, 15 temmuzda 108 bin alacak. Ya da askerde bir subay tazminatlarla şuan 80-120 arası rahat alıyor. Önümüzdeki dönemlerde, seyyanen şeklinde zamlar verilirse böyle kurumlarında bir önemi kalmayacaktır diye düşünüyorum. Çok para kazanmak için özep sektör çok önemli. Örneğin kuaför işleten ve sadece 45 bin tl elektrik faturası ödeyen kişiler tanıyorum. 10-15 tane asgari ücretli çalıştıran ve kendisi ay da 1 milyondan fazla kazanan esnaflar kalabalıklaştı. Bir berber bile en az 30-40 kazanıyor. Paranın bir değeri kalmadı. Kamuda üst kademe yöneticiler biraz iyi durumda ama özel sektörde bir kafe açsam ben de günde en az 50 bin tl kazanırım. Ay da 1.500.000 tl yapar. 3-4 kişi çalıştırıp asgari ücret versem diğer masraflar çıksa yine bana baya para kalır. Yani kamuda bir memur zengin olamaz. Zenginse (maseratili polis gibi) karanlık işler çeviriyordur, yolsuzluk yapıyordur.

birtutamumut
Şube Müdürü
14 Temmuz 2023 14:55

Yalan söyleme. Teiaşta işçiler şu anda yaklaşık 45 bin alıyorlar. Sahaya çıkanlar çok daha fazla alıyor. Masa başı bilgisayar başında oturan işçi teknisyen 45 alıyorsa sahadaki elaman niye o rakamları alamasın ?

babadort, 2 yıl önce

Sen ne anlatıyon amcaoğlu... Senin bahsettiğin 78 bin liranın ortalama 60 bin lirası haziranda işçiye ödenen maaş farkı.

Umut0621
Genel Müdür
14 Temmuz 2023 19:05

Baba işçinin düz maaşı 78 bin. Maaş farkı dahil değil. Genel müdürden fazla maaşı var. Memurlarnette haber oldu bu
babadort, 2 yıl önce

arctica
Aday Memur
14 Temmuz 2023 20:13

Pilot kadar maaş alıyor işçiler he. Bugünleri de gördük

Umut0621, 2 yıl önce
Baba işçinin düz maaşı 78 bin. Maaş farkı dahil değil. Genel müdürden fazla maaşı var. Memurlarnette haber oldu bu

elektronik49
Şube Müdürü
15 Temmuz 2023 14:28

Elektronik teknikeri almaya devam edecek mi.Benim seneye ziraat mühendisliği bitiyor.mezun olursam y

elektronik49
Şube Müdürü
15 Temmuz 2023 14:30

Seneye haziranda ziraat mühendisliği bitecek.mezun olursam elektronik önlisans diplomam gecersizmi olur.kpss sansimi deneyip elektronik teknikeri olarak dhmi ye geçmek istiyorum

arctica
Aday Memur
15 Temmuz 2023 16:09

Lisans mezunu olunca önlisans kpss ye giremezsiniz diye biliyorum. Böyle bir niyetiniz varsa okulu uzatıp DHMİ yi kazanıp öyle mezun olmanızı tavsiye ederim.

elektronik49, 2 yıl önce

Seneye haziranda ziraat mühendisliği bitecek.mezun olursam elektronik önlisans diplomam gecersizmi olur.kpss sansimi deneyip elektronik teknikeri olarak dhmi ye geçmek istiyorum

erkankeskinerhan
Aday Memur
15 Temmuz 2023 22:22

Aynen

arctica, 2 yıl önce

Lisans mezunu olunca önlisans kpss ye giremezsiniz diye biliyorum. Böyle bir niyetiniz varsa okulu uzatıp DHMİ yi kazanıp öyle mezun olmanızı tavsiye ederim.

17 Temmuz 2023 19:48

Arşiv soruşturması yaklaşık ne kadar sürüyor bilen var mı acaba 2 ayı geçer mi süre liste için

Secretgift
Şef
17 Temmuz 2023 20:09

Ocakta atanıp hala çağrılmayan var hocam. Orası muamma.
Ardagg, 2 yıl önce

Arşiv soruşturması yaklaşık ne kadar sürüyor bilen var mı acaba 2 ayı geçer mi süre liste için

reuenthal
Aday Memur
17 Temmuz 2023 21:06

Kim

Secretgift, 2 yıl önce

konyamey
Memur
17 Temmuz 2023 21:17

Neden bu kadar uzun sürdü hocam
Secretgift, 2 yıl önce

Secretgift
Şef
17 Temmuz 2023 21:22

Dhmi ne zaman çağırır başlığında görmüştüm.
reuenthal, 2 yıl önce

Kim

Makinamh
Aday Memur
20 Ağustos 2023 19:00

Merhaba. Hali hazırda bir bakanlıkta mühendis olarak çalışıyorum. 2023/1 atamasında Dhmi ye mühendis olarak atandım.

Vergi hesabı kitlerde farklı yapılıyor diye duydum. Mesela bizde maaşın vergiye esas kısmı net maaşın neredeyse yarısı kadar. Bu tutardan da asgari ücreti çıkarıp kalanından hangi dilimdeysek o oranda vergi kesiliyor. Dhmi de gelir vergisi nasıl hesaplanıyor?

mehmetkurnaz
Şube Müdürü
20 Ağustos 2023 23:50

brüt maaşın aylık matrahın olacak
Makinamh, 2 yıl önce

Merhaba. Hali hazırda bir bakanlıkta mühendis olarak çalışıyorum. 2023/1 atamasında Dhmi ye mühendis olarak atandım.

Vergi hesabı kitlerde farklı yapılıyor diye duydum. Mesela bizde maaşın vergiye esas kısmı net maaşın neredeyse yarısı kadar. Bu tutardan da asgari ücreti çıkarıp kalanından hangi dilimdeysek o oranda vergi kesiliyor. Dhmi de gelir vergisi nasıl hesaplanıyor?

RoamingRuffian
Aday Memur
30 Ağustos 2023 15:09

Merhaba Arkadaşlar iyi günler 2023/1 Merkezi Atamasıyla DHMİ ye Bilgisayar Teknikeri olarak atandım. Bilgisayar Teknikerleri Limanlarda tam olarak ne iş yaparlar sorumlulukları nelerdir?

Toplam 9866 mesaj
«404405406407408409410411412413414415»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi