Editörler : "eskiyara"Pangaea

Vanngölü
Müsteşar
20 Eylül 2007 20:51

Değerli 8181

Belki ilk bakıldığında sizin dediğiniz gibi olabilir ancak birçok kişinin ilgilendiği olaylarda gidişat hiç istemediğiniz yöne kayabilir bu tür olaylarla karşılaştığımız için bunları yazıyorum.siz velilere bir şey söylersiniz o sözler kulaktan kulağa değişir hiç sizin dediğiniz gibi düşündüğünüz gibi gelişmez.

okul içi meseleleri sadece muhataplarıyla çözmelisiniz. Bir öğretim günü içinde öğretmen ile ilgili kaç defa sözlü bazende yazılı şikayet geldiğini biliyormusunuz yöneticilerin her zaman ilkesi öğretmen haklıdır felsefesidir.Aksi taktirde işin içinden çıkamayız.Velilrimiz için öğretmenin bulunması yada bulunmaması önemli değldir veiler aman biz böyle yaparsak öğretmen gider demez düşünmez.

Merkezlerde çok sayıda bekleyen öğretmen mevcut velilerimiz bunu biliyorlar ücretli öğretmen sözleşmeli öğretmen kadrolu veya ders tamamlayan öğretmen ayrımını zorluk çekmeden yapabiliyorlar. Veliler kim çalışıyor kim çalışmıyor onun ayrımınıda çok iyi yapabiliyorlar.

sn.8181 Ben sizi yanlış anladımsa velilerde yanlış anlarlar hiç tereddütünüz olmasın.

Herşeye rağmen öğretmen öğretmeni korumalıdır.


edalis
Aday Memur
20 Eylül 2007 21:19

geçen yıl bir yazı geldi okula sınıflara yardımcı abla vs alınmasının velilere maddi külfet getirceğinden dolayısıyla okulöncesinin yaygınlaştırılmasına engel olacağından kesinlikle sınıfta duracak bir yardımcı personel alınmamasından söz ediyordu.

Bizim velilerin genel durumu iyi ve "hocam parası neyse verelim bir bakıcı tutun çocuklarımıza" diyolar. ama sigortasız çalıştıramıyoruz korkudan.çocukların teker teker özbakımlarını karşılayamıyoruz. yorgunluktan evde okul hazırlığını da tam yapamıyoruz. tam gün 25 çocuk tek başınayım!

nasıl bir yönetmelikse kendi içinde "tezat"

varlık içinde yokluk çekiyoruz yani...


yumurcak
Müsteşar Yardımcısı
20 Eylül 2007 21:56

hocam,okuldaki her çalışana sigorta yapacak olsak ; ay sonunda hesabın içinden çıkamayız.geçen yıl (ki bahsettiğiniz yazı geldikten sonraydı) bölge müfettişleri okul öncesi öğretmenleri ile yaptıkları değerlendirme toplantısında bu konuyu açan öğretmen arkadaşlara ; "1 sınıfta 20 öğrenci olduğunu kabul edin.toplantılarda ikne edip her veliden 5'er YTL alsanız bir yardımcı abla tutabilirsiniz,anasınıfı öğrencisi ile özbakım işini tek başınıza halledemezsiniz" dedi.

açık söylemek gerekirse zaten bu konumda ihtiyaçlı olan insanlar çalışıyor.şikayet bu tip durumlarda içerden gelmez çünkü sigortasının yatıralamayacağını bildiği için işinden olacak diye korkar.ansınıflarında ve bağısız anaokullarında çalışan bu yardımcılar artık bu işin bir parçası ve gerçeği oldular.bunu kabul etmek gerek.yaradana sığınıp çalıştırıyoruz işte.... yapacak başka birşey yok!


yumurcak
Müsteşar Yardımcısı
20 Eylül 2007 22:00

bu arada vanngölü hocamın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. bir laf vardır ; "kol kırılı yen içinde kalır" diye...

her şikayette öğretmenin tepesine binecek olsak yüz yüze bakamayacak hale geliriz.velilere sonuna kadar (yapabildiğimiz ölçüde) öğretmenimizi savunuyoruz ama bazen de çaresiz kalıyoruz... çünkü öyle olaylar oluyor ki... kendi içimizde yapılan hataları istişare ile çözebiliriz ama bazen sağolsun öğretmen arkadaşlar buna fırsat bırakmıyor.bir de içerdeki çekişmeler üzerine eklenince tuzu biberi oluyor!

20 Eylül 2007 23:03

sayın vangölü hocam..

ben okul idaresi öğretmenini korumaz demiyorum...mutlaka korur kollar aynı şekilde öğretmende okulunu korur..

ben de bu konuyu açan arkadaşla benzer bir durum yaşadım hocam..okul müdürüm iki masa sıgacak sınıfı anasınıfı yapmış koskoca boş sınıfıda masa tenisi için kullanılmak üzere ayırmıştı..ben müdüre istegimi dile getirdiğimde red cevabı aldım sorgusuz sualsiz.çalışmalarım imkansız hale gelmişti 28 öğrenciyle..velilerim durumun farkında benimle görüştüler neden sınıf değiştirmiyorsunuz hocam diyerek bende böyle bir teklifte bulundum ama okul idaresi uygun görmedi dedim. velilerim biz görüşelim hocam dediler kabul etmedim ve 1 dönem ben o sınıfta ne çektim ben biliyorum..sonunda veliler dayanamamış ve müdür beyle görüşmüşler. beni çagırdı müdürüm ve bak velilerinde istiyor sınıfı beyenmiyorlarmış dedi.tamam senin sınıfı taşıyalım dedi.

yani ben bu durumla karşılaştım..veli isterse işler daha hızlı çözümleniyor..bu özellikle anasınıfları için geçerli belkide..

öğretmen öğretmeni korumalı tabiki..korursa bu soruların hiç biri kalmaz zaten hocam..saygılarımla..


Vanngölü
Müsteşar
21 Eylül 2007 00:34

8181 ARKADAŞIM

Yazdığın yazı bir hayli ilginç, senin müdürün gibi yönetecileri Allah kimseye nasip etmesin.

Benim eğitim içinde velileri ve öğrencileri ne kadar önemsediğimi herkes bilir.Ancak öğretmen arkadaşım olabilecek doğru bir şey isteyecek onu dinlemeyeceğim aynı şeyi veli istediği için yapacağım

asla

Öğretmenler ve diğer personelde okul aile birliğide yönetimin bir parşasıdır eleştirileri dinlenmelidir.

sizin isteğiniz gayet doğru bir istek. Kötü örnek bizi bağlamasın


sardunya1997
Memur
21 Eylül 2007 01:04

yumurcak ne çok şey biliyorsun sen eğer sigorta yapmassan çalışanı devlet olarak özeller hiç yapmaz yardımcı abla diye bişi yok anaokulunda açda sor bakalım genel müdürlüğe ne cevap verecekler forumlara yorum yapmakla idreci olunmazzz

sigorta yapmayan okul müdürlerinin aldığı cezaları bilmiyorsun galiba 20 öğrenciye bir öğretmen abla teyze anne yokkkk


yumurcak
Müsteşar Yardımcısı
21 Eylül 2007 07:13

sardunya kardeşim,branşın ne bilmiyorum ama eminim senin önünde günde 8 saatini birlikte geçireceğin altına kaçıran, yemeğini kendi yiyemeyen,dikkat toplama süresi 5 dakikayı geçmeyen,2 satte bir "annemi istiyorum" diye ritmik ağlama tutturan 20-25 çocuk yok anlaşılan.

ayrıca ne kadar idareci olduğuma yazdıklarımla karar verebiliyorsan; üslubunla sen de ne kadar öğretmen olduğunu ortaya koyuyorsun zaten!!!!!!!!!!!!!!

genel müdürlüğüe telefon açmama gerek yok ; çünkü seminerlerinde,ziyaretlerinde sık sık yüzyüze görüşme imkanımız oluyor.sorularımıza verdiği cevap ise hafifçe tebessüm etmek oluyor.bunun anlamı kibarca şu: "suküt ikrardan gelir"....

ayrıca biz hak falan da yiyior değiliz.aldığımız 120 YTL ile zaten 3 sigortalı ve asgari ücretli,5 yardımcı abla ; mutfak,donanım,tadilat-tamirat,oyuncak ve eğitim araçlarını temin edebiliyoruz.Matematiğiniz nasıl bilmiyorum ama 5 kişinin daha sigortasına parayı bu hesaptan ayırabiliyorsa-nız bana da iletirseniz memnun olurum.yürek hoplaması risk ile okula gelmeyiz.


sardunya1997
Memur
22 Eylül 2007 00:59

müfettişlerede tebessüm edersen olur


edalis
Aday Memur
22 Eylül 2007 14:53

Sen neçok şey biliyomuşsun ya.. biz bilmiyoduk iyiki hatırlattın..... müfettiş misin yoksa?


sardunya1997
Memur
22 Eylül 2007 18:34

hatırlatmakta fayda var kötü örnek olmayın diyeeeee


biologc
Yasaklı
22 Eylül 2007 18:49

Sınıf senin değilmi öğretmenim.

İçriye almassın istemediğin hiçkimseyi olur biter.Hayret birşey ya .

Hadi bakalım öğretmenin istemediği kimseyi sınıfına hangi güç girdirecek.

Kapat kapını otur hocam.


gamze_07
Kapalı
27 Eylül 2007 19:38

sınıfıma kendı ıstedıgım nıtelıklerde bırısını aldım:)allahtan mudurumuz cok anlayıslı bırı .gecen yılkı sıkıntıların farkında oldugunu soleyerek mudur yardımcımıza bu konuyu bana bırakması gerktıgını soledı...


yumurcak
Müsteşar Yardımcısı
27 Eylül 2007 20:37

sardunya hocamız,maalesef okuduğunu da anlamıyor herhalde. "tebessüm eden ; müfettişler,biz değiliz" . Allah'ın izniyle bulunduğumuz yere gelmek için hiç sizin ithamda bulunduğunuz şekilde "tebessüm etmek" yoluyla GELMEDİK!' (AMA KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ deyimi gözönüne alınırsa,siz bu taktiği sıkça kullanıyor olmalısınız...) bu bir...

ikincisi,yazının başlığı açıldığından beri buraya yazan arkadaşların üslubuna ve seviyesine bir bakın ve ona göre yazın lütfen.

Foruma üye olduğumdan beri düzenli olarak takip ederim ve sınırlı sayıda başlıkta yazım vardır.sebebi de üzgünüm ama bu tip çirkin atışmalarla konudan uzaklaşılıp,işin mahalle kavgasına dönüştürülmesi.

hiç birbirimizi tanımadan,kişisel olarak kim olduğumuzu merak etmeden yada bu konularda kaygıya düşmeden sadece yaşadıklarımızı paylaşıyoruz.bu ortamı bozmak için uğraşanları,üsluplarını bozanları da bu yüzden sindiremiyorum.

sardunya'dan değil ama diğer okuyucu ve yorumcu arkadaşlarda da bu satırları okumak zorunda kaldıkları için beni affetmelerini istiyorum.ama kusura bakmayın arkadaşlar, insan bazı durumlarda cevap vermeden yapamıyor...


ortaçgil
Kapalı
28 Eylül 2007 22:17

Yok yok ne derseniz deyin bakıcıya ihtiyaç varrrrr... bazı tembel "öğretmen" adında gezinen kişilerin yüzünden asıl öğretmenlerin başını yakıyorlar.

Yönetmeliğin değişmesi lazım. her grup için bir yardımcı ablanın yasal olması lazım ve devletin desteği gerekli.

Sayın ÇELİK! "bizim devlet okullarımız bakım yeri değildir" diyordunuz. Öğretmeni bakıcı konumundan çıkarın o zaman... Biz eğitim vermek istiyoruz. Arada özel ihtiyaçlarımızı (WC vb insani ihtiyaçlar!) giderbilimek için bir ablaya sınıfı emanet etmek ve öğle arasında dinlenerek sağlıklı kafayla verilen bir eğitim!

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi