Editörler : crops35
«171819202122232425262728»

toprakci72
Memur
16 Kasım 2007 14:46

tutupda 4 ay sonra yerleştirme yapılacak yerleri şimdiden istemezler artık bürokrasi çabuk işliyor aralıkta başvuru alırlar 2008 ocakta da başlarız inşallah

toprakci72
Memur
16 Kasım 2007 16:29

guncellllll

sscan
Kapalı
16 Kasım 2007 16:35

teşekkürler kaizerr arkadaşım ama siteden giremedim demek 2008 yılında 5000 alım yapacaklar bu iyi bir sayı

karakocali
Kapalı
16 Kasım 2007 18:04

slm arkadaşlar tarım bakanlığına açtığım davayı kazandım

ayarıntı için aşagıdaki dilekçeme bakabilirisiniz

şimdililk zamanım yok

bu durumda arkadaşalrmız varsa bana veya ziraat mühendisleri odasına ulşaıp emsal teşkili ile dava açabilirler

tşkler

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINA

ANKARA

Ali KARAKOÇ Tokat Gaziosmanpaşa Üniversite?mizin Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünden 10.07.2000 Tarihinde mezun oldum.

2004 KPSS sınavına katılarak B grubu Kadroların yerleştirilmesinde esas alınan KPSS3 Puan türünden 75,670 aldım. En son yapılan ve 13.03.2006 tarihinde açıklanan yerleştirmelerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığının alacağı bazı kadrolarda Ziraat Mühendisi ve Tarım Teknolojisi bölümü mezunu olmak şartı aranan tercih kodlarını; ziraat mühendisleri odasına ve üniversitemize sorarak Tarım Teknolojisi ile Tarım Makinalarının aynı haklara sahip olduğu yönünde edindiğim bilgilere dayanarak tercih ettim. Ancak açıklanan yerleştirme sonuçlarında benim puanımdan daha düşük puanlarda yerleştirme yapıldığını gördüm. Bu sebeple sizden isteğim şudur:

Üniversitelerimizden edinilen bilgiye göre Tarım Teknolojisi adı altında Ziraat Fakültesine giren öğrenciler eğitimlerinin son sınıflarında branşlaşarak Tarım makinaları, Tarım Ekonomisi, Toprak, Tarımsal Yapılar ve Sulama gibi bölümler adı altında mezun oluyorlar. Bu durumda Tarım Teknolojisi diye bir ayrı bölüm olmadığı yukarıda belirtilen Tarım makinaları, Tarım Ekonomisi, Toprak, Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümlerinin toplandığı bir üst forum şeklindedir. Dolayısıyla Tarım Teknolojisi bölümü şartı ile yerleştirilecek olan bir ziraat mühendisi kadrosuna Tarım Makinaları, Tarım Ekonomisi, Toprak, Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü mezunlarının yerleştirilmesi uygundur.

Ayrıca ÖSYM nin daha önceki yıllarda yapmış olduğu sınav başvurusu ve yerleştirmelerde Ziraat Fakültelerinin;

Tarım Makinaları ile Tarım Teknolojisi Bölümlerini 3383 olarak aynı kod ile gösterdiğini de biliyoruz.

Tüm bu sebeplerle en son yapılan ve 13.03.2006 tarihinde açıklanan yerleştirmelerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığının alacağı bazı kadrolarda Ziraat Mühendisi ve Tarım Teknolojisi bölümü mezunu olmak şartı aranan tercih kodlarını;

1. {6391785} 2.{6391783} 3.{6391787} 4.{6391757} 5.{6391767} 6.{63917917} 7.{6391789} 8.{6391779} 9.{6391777} 10.{6391763} şeklinde sıralı olarak tercih ettiğim halde aynı kodlara benim puanımdan daha düşük puanla yerleştirilme yapıldığını gördüm. Bu yapılan yerleştirmede hak mağduriyetimin giderilmesini ve puanımın tuttuğu birinci tercihime yerleştirilmeyi istiyorum.

Yukarıdaki isteklerimizin tarafınızdan değerlendirilmesi hususunu bilgilerinize arz ve talep ederim.

14.03.2006

Ali KARAKOÇ Ziraat Mühendisi (33555)

nabibas
Kapalı
16 Kasım 2007 23:07

Ali Karakoc meslektasim. seni tebrik ederim. acaba bu sadece teknolojiyle mi ilgili yoksa tum bolumler "ziraat muhendisi mezunu olmak" sartina uyan yerleri yazabilirmi???

ben T.Ekonomisi mezunuyum ve bizden alim yok gibi bisey...

bilgilendirirsen sevinirim...

gönülarzum
Genel Müdür
17 Kasım 2007 00:37

arkadaşlar

2004 kpss puanı 2008 e kadar uzatıldı.ben hem 2004 e hemd e2006 kpss ye gırmıstım.ve 2006 kpss ıle soleşmelı atandım.eğer alım olursa ben başvuramıyacakmıyım.iki puanımda havuzdan dşüyormu?.yoksa 2004 kpss puanım hala gecerlımı? bılgısı olan varmı. gercekten cok onemlı bır sorun benım için.

devildev
Şef
17 Kasım 2007 00:48

geçen kadrolu alımda da sözleşmeli personelin tercih yapamayacağı söyleniyodu ama tercih yapıp atanan arkadaşlar oldu. klavuzda yazanın dışına çıkma bence.

gönülarzum
Genel Müdür
17 Kasım 2007 00:51

işte bu konularda bilgi alamıyoruzkı...

devildev
Şef
17 Kasım 2007 01:00

yeni tercih olmayabilir. il içinde yeni açılacak çalışma bölgelerinde bile geçmemiz istemiyor.

2. 2007 yılı için Maliye Bakanlığınca vizeli merkez köy/beldelerde değişiklik yapılması veya halen hizmet vermekte olan personelin yeni çalışma bölgelerine kaydırılması söz konusu değildir. Ancak 2007 yılında belirlenen çalışma bölgeleri içerisinde yer alan yerleşim birimleri 2008 yılında yeni oluşturulacak çalışma bölgelerinin içerisine dahil edilebilir.

laviniada
Kapalı
17 Kasım 2007 05:59

Atamalarda puan kaçta kaldı.bilen varmı?67-65 lerden aşağıya düşecek diye tahmin ediyorum.İnşallah bu sefer hepimizin gönlüne göre olur herşey.

zeit
Şef
17 Kasım 2007 10:28

gönülarzum senin tercih yapman gibi bir durumun kalmadı sözleşmeli pozisyonlara tedgemin sitesindeki duyuruya bakarsan açık şekilde ifade var bu yapılacak alımlar sözleşmeli personel alımı , sözlşemeli atanıpta yerini değiştirme alımı değil , sen sadece kadrolu alım olursa oralara başvuru yapabilirsin, senin bulunduğun sağlıklız koşullar senin az da olsa düşünme yetinin zaafına sebeb olmuş , kaç haftadır aynı şeyden bahsediyorsun , senin ve diğer sözleşmeli atanan arkadaşların sözleşmeli alımlarda tekrar tercih yapma hakkı yok. gelelim 2004 2006 puanına senin ataman yapılırken 2004 ve 2006 puanının değerlendirilip en yğkseği senin yerleştirmende kullanıldı, diyelimki 2004 daha yüksek olsaydı o puanla atanacaktık senin 2006 yüksekmiş onunla atanmışsın, yani sen bu puanları sözleşmeli alımlarda kullandığın için tekrar sözleşmeli alımlarda kullanman mümküm olmayacaktır. benden söylemesi , sen ve diğer atanan arkadaşlar tekrar tercih yapıp yer değiştirme gibi amelleri olursa sözleşmeniz yapılmayacak. diyelim ki yapıldı ben ve bir gurup arkaşım bu işin takipçiyiz bütün atanan arkadaşların isimleri ve yerleri var , bunların biri yer değiştirirse bütün yasal hakkımızı kullanıp atanmanızı engellemek için elimizden geleni yapacağız. ve bu hukuk mücadelesine dönüşürse diğer mühendis arkadaşlarımızın bize destek olacağına eminim. saygılar.

enbivet
Kapalı
17 Kasım 2007 10:42

kadrolu alimlara tercih hakki oluyor. Ama sozlesmeli calisanin tekrar sozlesmeliye... olmayabilir. Ama kesin sonuc kilavuzdaki aciklamalarda belirtilir.

devildev
Şef
17 Kasım 2007 10:44

ilk atamalalarda 53 le atanan arkadaş vardı. ama 2 atamada bölümlerin birleşmesiyle puanlar çıktı. 4845 koduylatercih yapacakların puanı 60 ların altına inebilir.

cemile123
Kapalı
17 Kasım 2007 11:01

4831 lilerin en son kaç puanla yerleştiğini bilen varmı

zir21
Aday Memur
17 Kasım 2007 11:15

hayvansal üretim en son bilin miyor kaç ile kapatılmış çünkü bakıyorsun atamada 80 puanlık atam bile tercihte bulunup yerleşmiş bundan dolayı net bir şey yok tam 4 atama oldu ben 67 puanla yerleşemedim en son atamalarda yerleşen hayvansal üretim mezunu en düşük puanı 74 idi ben bu defa da yerleşemeyeceğime de inanıyorum ve bu doğrultuda kpss ye hazırlanıyorum çünkü benim ösym ye güvenim hiç yok yine de siz bir öğrenin 43 puan ile imam yerleşmiş ne beklenir artık

ders çalış
Aday Memur
17 Kasım 2007 13:12

arkadaşlar atanan tercih yapıp çalışamaz diyosunuz ama benim tanıdıklarımdan yer değiştirenler oldu.bence sizlerin bu konuda bir bilğisi yok sözleşmeli atananlar kadroda dahil her zaman tercih yapma hakkına sahip.sizin dediğiniz kadrolu atananlar için geçerli hatta onlar çalışmaya başlarlarsa istifa edince 2 yıl tercih yapamıyorlar.

ders çalış
Aday Memur
17 Kasım 2007 13:15

ayrıca şunuda söyleyeyim yer değiştirme için tercih yapılamaya bilir öyle bir şart gelirse ama atanıpda istifa eden veya hiç çalışmayanlar tercih yapma hakkı vardır.hatta kadrolu atamada bile eğer atnıp çalışmaz isen tekrar tercih hakkın oluyor.

kaizerr
Şef
17 Kasım 2007 13:45

Herkes kendi hesabına nasıl geliyorsa öyle yazıyor,bazı insanların kafası basmıyor hala tercih edip çekirge gibi ordan oraya zıplayabileceklerini sanıyorlar.Arkadaşlar neden anlamıyorsunuz.Sözleşmeliler atama için başvurmuş olabilirler ama hiçbiri yer değiştirmemiştir,varsa örnek verin?Ben size arkadaşımın tipemi kazanmışken targele başvuru yapamadığını ÖSYM nin engel olduğunu söyledim kendim şahit oldum keşke o ekranı kopyalasaydım da inandırsaydım sizleri.Geçen sene ocaktaki alımar yalnız targel diye geçiyor sonrakilerin targel olduğunu kim söylüyor size?5 er onar alım yapılmış sizde ondan bahsediyorsunuz buna başvuran sözleşmeli oldu diye.Saçmalamayı kesinde kılavuzu bekleyin daha ne diyim.

saimbeyli
Memur
17 Kasım 2007 13:54

kaizer benim sınıf arkadaşım ilk targelde kpss puanı ile atandı ikinci targel atamasında kendi memleketine atandı arkadaşlar kesinlikle yanlış ama osym buna izin veriyor bakanlıkta buna izin veriyo ki onla sözleşme imzalıyıp kurumunda çalıştırıyor bence siz laf yetiştirene kadar burda bakanlıkla bu konular hakkında irtibata geçin ki klavuz çıkmadan bunların önune gecsinler

toprakci72
Memur
17 Kasım 2007 14:20

ya zaten başvurabilseler derdi çıkan yazı da diyor ki yer değişikliği bile yoq diyor başvuramadığını bakanlığa attığım bilgi edindirme yazısının cevabın da da söledi bakanlık

Toplam 194186 mesaj
«171819202122232425262728»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi