Editörler : supporters.

morgenthau
Aday Memur
29 Ekim 2007 15:44

guncel


Sirius77
Kapalı
29 Ekim 2007 16:54

güncel

07 Kasım 2007 15:13

arkadaşlar şu an big four içindeki bir firmada vergi depatmanındayım ve ünivde maliye, muhasebe hukuk görmediğimiz için çok zorlanıyorum tabii, ve buraarı direkt pratik isteyen yerler,işler;kitap okumaya ya da abd ırak işgali üzerine düşünmeye,makale yazmaya benzemiyor...


norveçli
Aday Memur
07 Kasım 2007 20:41

Bizim bölümden en fazla bankalara girildi.5 arkadaş Dış İşler'e girdi.Şu anda katip düzeyinde olmaları lazım.Yine bildiğim 2 kişi sınavı çok zor olan SPK'ya girdi.Bu 2 arkadaşın da torpille falan girmediğinden gayet eminim çünkü hem kafası çalışan hem de gerçekten çalışkan ve aizmli insanlardır.Sonuç olarak insan istedikten ve sistemli çalıştıktan sonra tatminkar bir iş bulur bu diplomayla.Ama pek çok arkadaşın değindiği bir noktaya malesef katılmak durumundayım.Herkesin kendi yolunu çizmesi taraftarıyımdır ancak,bugün üniversitede tercih yapacak genç bir arkadaşa ilk tavsiyem bu bölümü asla seçmemesi olur(diplomat olmayı ölümüne kafaya koyanlar hariç)Nedenlerim daha önce izah edilenlerle aynı..


aruna
Kapalı
07 Kasım 2007 21:07

bende uluslararası ilişkileri 2 puanla kaçırdım diye baya bi üzülmüştüm.yazılanlara göre allah korumuş şimdi sbf işletmedeyim.


Sirius77
Kapalı
09 Kasım 2007 09:23

"ikincilik ödülü"ne katılıyorum. Benim hatam akademisyen olsam mı olmasam mı diye düşünerek özelde bu yaşa kadar gelip, devletin değerini ondan sonra anlamak oldu. Artık bundan sonra KPSS'ye odaklanacağım. Artık TÜİK mi olur başka yer mi olur bakacağız.

10 Kasım 2007 15:54

seris77 tüik bildiğim kadarıyla 30 yaş arıyor ancak tam emin değilim istersen kurumun sitesine veya tüizk uzman. yrd. mesaj panosu linkinden sınav ilanına bakabilrisin.orda yazması lazım.umarım istediğin olur.


faceoff
Aday Memur
12 Kasım 2007 17:16

sayıştay denetçiliği


Mulkiye90
Kapalı
06 Şubat 2008 03:28

okul bolum onemli su acidan sana kendini neye layik gormen gerktigi konusunda motivasyon vermesi, okul sana rol modeller sunmali...butun bunlarin yaninda kisi onemli ..burada universiteye girerkenki performans da onemli..tabi kucuk siralama farklari o kadar onemli degil ama ilk 1000 icinde iseniz mesela bolum filan bunlar viz gelir..iktisat muhasebe dedigin ..tas catlasa 6 aydir hepsinin isi..o yuzden bolumleri takmayin..SBF kamulular zamaninda is sinavlari ile ortusme orani yuzde 20 lerde olmasina ragmen maliye teftise hesaba ilk siralarda ..spk ya banlka teftislerine giriste diger bolumlere fark atardi..bu biraz da 'ineklik' seviyesi ile ilgili..basarilar..


aruna
Kapalı
06 Şubat 2008 10:48

bu iktisat bu kadar iyi ise neden iktisatın puanları işletmeden daha düşük.


metintok
Aday Memur
08 Şubat 2008 11:18

gncl


shiver
Aday Memur
09 Şubat 2008 14:33

Merhaba arkadaşlar,

Forumla tanışalı epey oldu ama yazmak bugüne kısmetmiş. Konu ile yapılan yorumları okudum, katılmamak elde değil. Ben de bi dönemlik rötar ile, ocak ayında Dokuz Eylül Uluslararası İlişkilerden mezun oldum.Bölüm dili ingilizceydi zaten, o nedenle İngilizce ile bir problemim yok, ancak gelin gör ki;

İktisatla alakam, 1. sınıfta almış olduğum "İktisada giriş" dersinden ibarettir.

Hukukta ise; Borçlar, ticaret, Ceza, İcra ve İflas ile igili hiçbir bilgim yoktur.

İşletme, Maliye, Muhasebe ve İstatistik'ten bihaberimdir.

Kendi bölümüm bile ilgili bi çok şeyi unuttuğum için 35 doğruyu anca yakalayabileceğimi düşünüyorum.

Velhasıl, kamuya odaklandım ama işimin çok zor olduğunu biliyorum. En mantıklısı bi kaç ders seçip, onlara fazlasıyla kasmak. Diğer türlü hepsinden azar azar yapmak pek bi işe yaramayacağa benziyor.

Zorlu bir final döneminden çıktım, doğru dürüst çalışmaya henüz başlayamadım.Umarım en kısa zamanda bir plan yapıp başlarım.

Herkese çalışmalarında kolaylıklar diliyorum..

Saygılar


uli2009
Aday Memur
13 Şubat 2008 15:30

merhaba herkese

ben kocaeli uluslararası ilişkiler 3. sınıf öğrencisiyim burda yazılanları görünce mezun olmasam mı diye bile düşündüm :(

o kadar kötü mü durumumuz diosunuz :(

geçen yaz içişleri bakanlığında staj olanağım oldu yaptım aslında kamu da çok tercih edilebilecek gibi gelmezdi gözüme ama özel sektörde verilmeyen hakları görünce gene devlete sığınmaktan başka çare yok gibi gördüm

bizim gireceğimiz sınavlar nedir ne yapmamız gerekiyo nasıl bi yol izlemem gerekiyo hiç bişi bilmiyorum :(

tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum..

teşekkür ederim şimdiden..


geçmiş85
Aday Memur
20 Şubat 2008 13:15

merhabalar

tüm yazılanları okudum ve tamamına katılıyorum ne yazıkki..ben de ui'den bu sene mezun olucam bir aksilik olmazsa..iyi de bir ortalamayla mezun olucam ama bu beni hiç mi hiç memnun etmiyor..ne yapacagımı şaşırmış durumdayım..ilk başlarda özel sektör diyordum ama 3 yerde yaptıgım stajdan sonra artık Allah korusun diyorum yoksa ömrüm boyunca mutsuz birisi olarak yaşarım:(dib'in çok zor oldugunun farkındayım hele de bunu düşünmek için benim gibi geç kalmış birisi için çok daha zor.bu zamana kadar kararlı oldugumu sanan ben aslında çok kararsız oldugumu farketiim..bikaç hocam ve arkadaşlarım beni özel sektör dışında akademik kariyer'e ya da stk'ya yönlendirse de ben o yeterliliği kendimde görmüyorum bir de artık korkuyorum sanırım herşeyden..keşke zamanı 4 yıl geriye atma şansım olsa hiç düşünmez öğretmenlik okurdum ve işimi çok da severek yapardım ama artık çok geç...benim durumumda olan tüm arkadaşlarımıza Allah kolaylık versin diyorum..


metintok
Aday Memur
20 Şubat 2008 13:19

gecmiş ağzına sağlık. ahh öğretmenlik :)


ayfilizii
Kapalı
21 Şubat 2008 10:39

Merhaba arkadaşlar bende Ege Uluslar mezunuyum öncelikle özel sektörü tercih etmiştim sonrada hakimlik için çalışmaya başladım ama o da bizdeki şans işte yılan hikayesine döndü ve artık ona da giremiyorum yaşa takılıyorum. Bu bölümü çok ama çok severek okudum gel gör ki şansı insanın hep yaver gitmiyor. bu iş biraz da şans işi özellikle henüz mezun olmamaış ya da yeni mezunlar için birçok şey olabilir umudunuzu kaybetmeyin. Evet bende çok lanet ediyorum okuduğum bölüme ama yapacak bişey yokki bir zamanların en popüler bölümü uçuk puanlarla kazanmıştık il derecesiyle girmiştim ben ne oldu hiç koca bi hiç var elimde ama kpss de bölümler farketmiyo yetrki bir an önce hedef belirleyin ben özel sektörde biraz fazla oyalandım akademnisyenlik istemiştim torpilsiz olmadı onuda kısmet değilmiş bulamadık işte herneyse bende bu yaştan sonra gşrebileceğim sınavlar varsa sizlerin bildiği yazarsanız sevinirim sirius 77 den bi farkım yok benimde ama gerçekten burada uluslar mezunlarını gördüğüme çok sevindim biz bu ülkede zenci gibi kalıyoruz yahu


barocan
Müsteşar
21 Şubat 2008 14:31

OKuduğumuz bölümün kıymetini bilelim dostlar. Bu bölüme haksızlık etmeyelim. Birçok kişi istediği halde giremiyor. Bence Uluslararası ilişkiler hala önemli bir bölüm. Evet iş olanaklarımız dar bunu kabul etmeliyiz. Ama eksik yönlerimizi giderip, şansımızı zorlarsak mutlu olacağımız bir şeyler yapabiliriz.. Yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim.


beth
Şef
22 Şubat 2008 01:46

Herkesın dedığı gıbı bu bolum eskılerın en populer bolumlerınden bıri,iibf'nın gözdesi,herkesin zevkle okudugu bır bolum..okurken nasıl da havalanırdık:)

Ancak okul bıttıgınde;

dıs ıslerı zaten bır hayal(babamın dıplomat olması lazımmıs ama ne yazıkkı degıl)idari hakımlık desen bir arkadasımın dediği gibi yılan hikayesi:)kamu da dıger yerlere gırelım desek ıktısat/muhasebe vb.dersler engel (sadece 1. sınıfta alıyor ve unutuyoruz)

Sonuc olarak uluslararası ilişkiler mezunlarının nereyi tercıh ettıgı degıl, hangı sınavları kazanıp, hangı mulakatları gectıgı ve referansları onemlı maalesef...Allah sonumuzu hayır etsın...


bizahmetahmet
Kapalı
22 Şubat 2008 02:12

aslında lise son talebeleri açısından bu bolumun populerliği tartışılamaz bile..

lakin az kadronun verildiği bir alana eleman yetiştirmek için bir dünya bölüm acıp cok sayıda insan yetiştirildiği zaman sonuclar biraz daha farklı olabiliyor, lise sonda hayal edilenden.


hp7500
Aday Memur
22 Şubat 2008 16:05

kaymakamlık sınavını kazananaların arasında bir çok uluslararası ilişkiler mezunu var

Toplam 72 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi