Editörler : Pangaea

volcanoo
Memur
18 Mart 2008 17:16

kadrolu olanlar özeli dusunmuyor tabii ama sözlesmleı ögretmenlıkle özel okul arasında cok fark yok sanırım.Ben şu anda çakılı kaldım buraya ve kıpırdayamıyrum dag basında hayat standartlarım herseyım degisti.Kendimi cürüyo gibi hissediyrum.Tek tesellim öğretncılerım,tek mutlu oldugum anlar okulda gecırdıgım zamanlar.Bence burdaki stresi yasamakla özel okuldakı stresi yaşamak arasında hiçbir fark yok sadece kategorileri farklı.son bi haftadır gözüm kendı kendıne atıo rahatsız edıcı bi şekiilde doktora gidicem sinirsel diyecek emınım.Tum bunların karsılıgı gelecegını sözlesmelı olarak goremeyen bı ogretmen...2009 da da alınmazsak kadroya ıstıfa edıcem bende özel sektöre gecıcem.


frdd
Memur
18 Mart 2008 17:30

özel okulda angarya işler için çocukları servise bindirmek filan yazmışlardı ama daha angaryalarıda var odun taşımak soba yakmak müdür yetkili çalışmak birleştirilmiş sınıf okutmak gibi bunların hepsini yapanlara özel okuldaki süslü işler koymaz bence.tabi herşeyin dışardan görünüşü kolay ama hayırlısı tabi herkes için.


volcanoo
Memur
18 Mart 2008 17:43

kesınlıkle katılıyrm hergun is kokusuyla dönuyrum eve yenı bişeyler giyinerek gidesim gelmıo artık.Kışın soguktan ayaklarımdan başlayarak donuyorum ...


saf adam
Memur
18 Mart 2008 20:40

volkano kadrolular düşünmüyor, sözleşmeliler özeli düşünüyor diye yazmışsın, bence yanlış düşünüyorsun. Ne mutluki devlette sözleşmelide olsan güvencen var. Kadrolularla aynı statü olacak merak etme, çünkü yanlış bir şey,kadrolu sözleşmeli ayrımcılığı. Madem hakları eşit deniliyor o zaman kadrolu yap değilmi? Neden yapmıyorsun kadrolu o zaman. Biz öğretmenlerimizi kadrolu ve sözleşmeli diye ayırmıyoruz hepimiz öğrencilerimiz için varız.


kagan070
Daire Başkanı
18 Mart 2008 20:49

özel okulda güvence yok tabi..ben hala kararsızım diycem ama henüz çağırmadılar tekrar


trakoonia
Yasaklı
19 Mart 2008 13:22

Özel okul ve dersanede öğretmenini anlatan

tek kelime var;

TEZGAHTAR.

(Devlette aynı zamanda kadrolu olarak 9 yıl, 4 adet kolejde ücretli çalıştım.Eğitim ve öğretim kolejlerde çok ileri.Öğrencilere-sebebi malum-aşırı saygı ve değer verme var.Bir arkadaşım ,bir öğrenciye kızmış ve başka bir veli gelerek şikayette bulunmuştu.Sebebi:öğretmen sınıfta kızdığı için çocuğunun psikolojisi bozulmuş, diye.

Kolejlerin imkanları çok iyi.

Devlet okulundaki öğretmenler kesinlikle tembel.Kolej öğretmenlerinin çalışma gayretleri ve donanımları yanında biz "gecekondu" gibiyiz.Ama sonuçta çok yıprandıkları ve kanlarının son damlasına kadar sömürüldükleri kesin.O yüzden tezgahtar dedim.)


kagan070
Daire Başkanı
19 Mart 2008 13:27

aslında devlet okulunda öğrenim gören öğrencilerinde iyi bir eğitim almaları gerkmiyor mu?bence devlet okulundada özel okuldaymış gibi çalışmaları lazım herkesin


icibicigucu
Daire Başkanı
19 Mart 2008 13:39

özel dersane kaç para maaş veriyorrrrrrr


nirvana978
Şube Müdürü
19 Mart 2008 13:46

özel okullarda günlük kaç saat ders oluyor meb gibi mi 6 saat


sudangazel
Aday Memur
19 Mart 2008 13:51

ankaradan başvuran var mı aranızda arkadaşlar?ya da çalışan, yorumlarınız neler?


kagan070
Daire Başkanı
19 Mart 2008 14:24

drsaneler okullara göre daha az ücret veriyo sanırım.


saf adam
Memur
19 Mart 2008 16:52

trakoonia seni kınıyorum , hiçde devlet okulundakiler tembel değil, herkes görevini layıkıyla yapmaya çalışıyor.


frdd
Memur
19 Mart 2008 18:36

ya aslında devlet okulundaki öğretmen öğretmenlik harici o kadar çok şeyle uğraşıyo ki ondan birazda okullarda verim az.


frdd
Memur
19 Mart 2008 18:38

bu arada beni yazılı sınava çağırdılar sınavın içeriği nedir acaba bilen var mı


bilgeturk
Memur
19 Mart 2008 23:55

trookonia devlet öğretmenleri tembel demiş kesinlikle katılmıyorum devletin öğretmeninin başında çok fazla lüzumsuz iş var dersane öyle değil sadece eğitim sınava hazırlık oysa milli eğitimin amacı sınava hazırlık değil ki öyle olsaydı zaten dersane ve özel okullar olmazdı böylece sizde milli eğitim öğretmenini küçümseyemezdiniz hem öyle müdürler var ki öğretmene sefil memur muamelesi yapıyor hiçe sayıyor sen gel orda ortaya iş çıkar işte hasbelkader müdür ..


blonde_emlly
Kapalı
20 Mart 2008 13:32

hiç tavsiye etmem benid de çağırdılar zamanında 3 kuruşa kanının son damlasına kadar çarpışırcasına çalışıosunuz bütün angarya işleri yüklüyolar üstünüze...öğretmen misiniz amele mi belli diil bide bi çok arkadaşım özelde çalışıp 5 aydır maaşlarını alamıo


frdd
Memur
20 Mart 2008 13:47

ya nasıl bir mantık bu anlamıyorum özel okulun öğretmenini sömürmesi değil el üstünde tutması gerekirki başarı yükselsin ve asıl istedikleri para velilerle gelsin.başarıyla kazanmak varken öğretmeni sömürerek para kazanmak neden?????


alioglu
Aday Memur
20 Mart 2008 16:44

merhabalar bilgisayar bölümü mezunuyum özel yada ücretli ögretmenlik yapmak istiyorum ama 2 yıllk mezunuyum olabilirmmı muracatları nezamn oluyor bilginiz varmı


trakoonia
Yasaklı
20 Mart 2008 18:03

"Devlet okulundaki öğretmenler kesinlikle tembel.Kolej öğretmenlerinin çalışma gayretleri ve donanımları yanında biz "gecekondu" gibiyiz"

Arkadaşlar yukarıdaki ifadelerbana ait.Kolej öğretmenlerine göre kıyaslandığında TEMBEL olduğumuzu söylüyorum.

Ve ısrar ediyorum.

Kolejde olsa idik daha iyi giyinmek zorunda idik.Hadi bakalım 3 aydır boya görmemiş ayakkabılarınızla,kirden bağ yeri parlayan kıravatlarınızla,ütüsüz pantolonunuzla ve iki günlük traşsız yüzünüzle koleje gidin..

Gidersinizde o son gidişiniz olabilir.

devlet okullarına kene gibi yapışmışız,kral gibi yaşıyoruz.

Müdür arkadaşlar nöbet filan dese küseriz,ders teneffüsü çalar 2-3 öğretmen dışında kimse kıpırdamaz,

müfettişler gelmese çoğumuzun dosyaları eksiktir.

...

Kolejlerdeki gibi her hafta toplantı mı yapıyoruz.

Bir veli görüşmesinde öğrenci hakkında klasik"biraz daha gayret istiyorum ondan.Aslında çok akıllı çocuk ama çalışmayı bilmiyo"nun dışında cümle kuracak öğretmen sayısı ne kadar az değil mi?

Budur yani..

Öğrencilerin isimlerini bile doğru düzgün öğrenmeden mezun ediyoruz..


ülküm26
Kapalı
20 Mart 2008 21:55

tavsıye etmem .cunku kendı memlektınde calısabılme sansın oldugu ıcın ozel okula kaptırıp gıdıyosun ve bı dahada atanmam cok zor oluyo..ewet sartlar daha ıyı;;ıstedıgın ılde merkezde calsıyosun..son derece yorucu,yıpratıcı ozel okul...

ayrıca devletten alacagın maası ozel okul sana kapastesı cok genıs deılse asla vermez...

yınede ılla calıscam dıyosan ınternet basvuru yapabılıyosun..sonra zaten onlar senı arayıp cagırıyolar... mulakat yapıyolar..kendı capında sınavlar...ornek ders,deneme suresi bunları da asarsan olur..

allah yardımcımz olsun...

Toplam 75 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi