Editörler : Pangaea
«5678910111213141516»

suskungece
Aday Memur
24 Ocak 2008 19:22

gözlüklü öğrencilerimden birisi gözlüğü başına takti bana şöyle dedi:

_ nasıl öğretmenim, turizme benzedim değil mi?


KIZIL_KARANFİL
Kapalı
24 Ocak 2008 19:25

yazılı sorusu: insan ve hayvanı ayıran 3 özellik yaıznız...öğrenci yamzış: hayvanlar gülemez, konuşamaz, halay çekemez... iyide halay olayına niye girdi anlamadım:D


sibelçomü
Kapalı
24 Ocak 2008 23:16

KONUMUZ RENKLERDİ.ARA RENKLERDEN TURUNCUNUN NASIL OLUŞTUĞUNU ÖĞRETMİŞTİM Bİ ÖNCEKİ HAFTA.SORDUM ÇOCUKLARA KIRMIZI RENK İLE SARI RENK BİRLEŞTİRİLİNCE NE OLUR DİYE!NE DESE BEĞENİRSİNİZZ.GALATASARAY ÖĞRETMENİİM DEDİ:d


sınıf58
Genel Müdür
24 Ocak 2008 23:54

birleştirlmiş sınıf okutuyorum 2. sonıflara problem yazdım tahtaya neyse baktım yapamıyolar biraz acıklayım dedim şöle böle anlattım

erkek öğrendinin biri yanındakine

ne diyo la bu adam)))


eluşşşş
Şube Müdürü
25 Ocak 2008 23:52

güncelll

26 Ocak 2008 00:13

bu gün karne günüydü benim sınıfımdan bir ögercim cagla okul birincisi oldu törende hediyesini verdim ona çok heyecanlıydı canım benim ya sonra bu gün geziye gittik nere mi ilk MEHMET AKİF ERSOYUN MEZARINA SONRA DA Rahmi koç müzesine güzeldi gezdik sonra çok duygulu anlar yasadık otobüste giderken bir ögrenci istiklal marsını okuyordu ama çok çoskuyla okudu agladı okurken duygu dolu bir andı acıkcası o an ...

26 Ocak 2008 00:38

ben burda bana yapılanları anlatayım bir roman olur ama içinde pek iyi insanlar olmayacak malesef çünkü çok kötü insanlar gördüm burda bana kötülügü dokunmus...burda ne insanalr varmıs oysaki... neyse ya Allah büyük öder herkes günü gelince yaptını tek tek nasıl olsa önemli olan bu Rabbim adeletlidir


ayça44
Kapalı
26 Ocak 2008 21:00

bunu okuldaki din kült öğrt anlattı öldükten sonra toplanılacak meydanın adını sormuş cevap:er meydanı


tr.tr
Aday Memur
26 Ocak 2008 22:13

ben anasınıfı ögretmeniyim mevsimlerden sonbaharı anlatıyodum çocuklara çam ağacının yapraklarını dökmediğini söyledim bir öğrencimden anında cevap:demekki çam ağacı yapraklarından memnunmuş.......


egitimciburhan35
Şube Müdürü
26 Ocak 2008 22:22

arkadaşlar bilenler bilir bu hikayeyi bir siteden alıntı yaptım umarım beğenirsiniz ben çok duygulandım sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim....

Okulun ilk gününde 5 nci sınıfın önünde dururken, öğretmen çocuklara bir yalan söyledi. Çoğu öğretmen gibi, öğrencilerine baktı ve hepsini ayni derecede sevdiğini söyledi. Ancak, bu imkânsız idi, çünkü ön sırada, oturduğu yerde bir yana kaykılmış, ismi Teddy Stoddard olan küçük bir oğlan vardı.

Bayan Thompson bir yıl önce Teddy´yi izlemişti ve diğer çocuklarla iyi oynamadığını, elbiselerinin kirli olduğunu ve sürekli olarak kirli dolaştığını gözlemişti. İlave olarak, Teddy tatsız olabiliyordu.

Bu öyle bir noktaya geldi ki, Bayan Thompson onun kâğıtlarını büyük kırmızı bir kalemle işaretlemekten, kalın çarpılar (X) yapmaktan ve kâğıdının üstüne büyük "F" (en düşük derece) koymaktan zevk alır oldu.

Bayan Thompson´un okulunda, her çocuğun geçmiş kayıtlarını incelemesi gerekiyordu ve Teddy´nin kayıtlarını en sona bıraktı. Ancak, onun hayatini gzden geçirdiğinde, bir sürpriz ile karsılaştı.

Teddy´nin birinci sınıf öğretmeni söyle yazmıştı,

"Teddy gülmeye hazır parlak bir çocuk. Ödevlerini derli toplu ve temiz yapıyor ve çok terbiyeli. Onun etrafta olması çok eğlenceli."

İkinci sınıf öğretmeni söyle yazmıştı,

"Teddy mükemmel bir örgenci, sınıf arkadaşları tarafından çok seviliyor, ama annesinin ölümcül bir hastalığı olduğu için sıkıntı içinde ve evdeki yasamı mücadele içinde geçiyor."

Üçüncü sınıf öğretmeni söyle yazmıştı,

"Teddy´nin annesinin ölümü onun için çok zor oldu. Teddy elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, ama babası ona ilgi göstermiyor ve eğer bazı adımlar atılmazsa evdeki yasamı yakında onu etkileyecek."

Teddy´nin dördüncü sınıf öğretmeni söyle Yazmıştı, "Teddy içine kapanık ve okulda derslere çok fazla ilgi göstermiyor. Çok fazla arkadaşı yok ve bazen sınıfta uyuyor."

Şimdiye kadar, Bayan Thompson problemi kavradı ve kendinden utandı.

Öğrencileri ona güzel kurdelelerle ve parlak kâğıtlarla sarılmış Noel hediyeleri getirdiğinde bile çok kötü hissetti, Teddy´nin ki hariç. Teddy´nin hediyesi bir marketten aldığı kalın, kahverengi ambalaj kâğıdı ile beceriksizce sarılmıştı, Bayan Thompson onu diğer hediyelerin ortasında açmaktan acı duydu.

Bayan Thompson paketten taslarından bazıları düşmüş yapma elmas taslı bir bilezik ve çeyreği dolu olan bir parfüm şişesi çıkarınca çocuklardan bazıları gülmeye başladı. Ama o bileziğin ne kadar güzel olduğunu haykırdığında çocukların gülmesini engelledi, bileziği taktı ve parfümü bileklerine sürdü.

Teddy Stoddard o gün okuldan sonra öğretmenine şunu söylemek için kaldı,

"Bayan Thompson, bugün aynı annem gibi kokuyordunuz".

Çocuklar gittikten sonra, Bayan Thompson en az bir saat ağladı. O günden sonra, okuma, yazma ve aritmetik öğretmeyi bıraktı. Bunun yerine, çocukları eğitmeye başladı.

Bayan Thompson Teddy?m özel dikkat gösterdi. Onunla çalışırken, zihni canlanmaya başlıyor görünüyordu. Onu daha fazla teşvik ettikçe, daha hızlı karşılık veriyordu.

Yılın sonuna kadar, Teddy sınıftaki en zeki çocuklardan biri oldu ve tüm çocukları ayni derecede sevdiği yalanına rağmen, Teddy onun gözdelerinden biri idi. Bir sene sonra, Bayan Thompson kapısının altında Teddy´den bir not buldu, ona hala tüm yaşamında sahip olduğu en iyi öğretmen olduğunu söylüyordu.

Altı yıl sonra Teddy´den bir not daha aldı. Liseyi bitirdiğini, sınıfında üçüncü olduğunu ve onun hala hayatındaki en iyi öğretmen olduğunu yazmıştı.

Bundan dört yıl sonra, bazı zamanlar zor geçmesine rağmen okulda kaldığını, sebatla çalışmaya devam ettiğini ve yakında kolejden en yüksek derece ile mezun olacağını yazan başka bir mektup aldı.

Yine Bayan Thompson´un tüm yaşamındaki en iyi ve ne favori öğretmen olduğunu yazmıştı. Sonra dört yıl daha geçti ve başka bir mektup geldi.

Bu kez fakülte diplomasini aldıktan sonra, biraz daha ilerlemeye karar verdiğini açıklıyordu. Mektup onun hala karsılaştığı en iyi ve en favori öğretmen olduğunu açıklıyordu. Ama simdi ismi biraz daha uzundu.

Mektup söyle imzalanmıştı, Theodore F. Stoddard, MD. (tip doktoru).

Öykü burada bitmiyor. Görüyorsunuz, ortaya çıkan başka bir mektup var. Teddy bir kızla tanıştığını ve onunla evleneceğini söylüyordu. Babasının birkaç hafta önce vefat ettiğini açıklıyordu Ve evlenme töreninde Bayan Thompson´un damadın annesine ayrılan yere oturup oturamayacağını soruyordu.

Şüphesiz Bayan Thompson bunu kabul etti. Ve tahmin edin ne oldu? Tasları düşmüş olan o bileziği takti. Dahası, Teddy´nin annesinin süründüğü parfümden sürdü.

Birbirlerini kucakladılar ve Dr. Stoddard, Bayan Thompson´un kulağına şöyle fısıldadı, "Bana inandığınız için teşekkür ederim Bayan Thompson. Bana önemli olduğumu hissettirdiğiniz ve bir fark yaratabileceğimi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim" Bayan Thompson, gözlerinde yaslarla fısıldadı, söyle dedi, "Teddy, yanlış şeylere sahiptin. Bir fark yaratabileceğimi bana öğreten sensin. Seninle tanışıncaya dek, nasıl öğreteceğimi bilmiyordum".

( Teddy Stoddard, Deş Moines´teki Stoddard Kanser Binası olan Iowa Methodist´te doktordur.)


anti-kpss
Genel Müdür
26 Ocak 2008 22:22

çarpım tablosunu okutuyorum mustafa diye bi öğretmcem war.. 5-6 tane söyledi.. bir yerde takıldı. neydi lan dedi :)))))))

sınıfta çok ses oluyo diye çocukların yerini iki kez değiştirdim.. turan diye öğrencim yanında kine ne dese iyi mi ?

bu da deli mi ne la :(((((((((


denizgul
Aday Memur
26 Ocak 2008 23:38

bende başıma gelenleri anlatıyım

bi gün ortak bi kitaptan ders işliycez üçer üçer oturttum çocukları bir kişi açıkta kaldı dediki bi grup "öğretmenim bizm yanımıza gelsin biz sığırız" tabi ben koptum

yine bi gün hangi meslekleri seçmek istediklerinden konuşuyoruz dediki çocuk öğretmen olmak istiyorum ne öğretmeni dedim erkek öğretmen dedi:)


oyaaa
Şef
27 Ocak 2008 00:03

birinci sınıf ogretmenıyım dun ılk karnelerını dagıttım ama karnesını alan saskın saskın bakıyor bır suru yazı ve sayı var bu ne ya der gıbı bır tanesı tuttu ' ogretmenım benım karnem kac sımdı ' :DD cok guldum ya.


E85TeO
Memur
27 Ocak 2008 00:08

ÖĞRENCİLERİME,BÜYÜYÜNCE NE OLMAK İSTEDİKLERİNİ SORDUM! ÖĞRETMEN - POLİS - AVUKAT - BİLİM ADAMI V.S. GİBİ CEVAPLAR GELDİ TEMBEL ÖĞRENCİLERİMDEN. SINIFIN EN ÇALIŞKAN ÖĞRENCİSİNE SORDUĞUMDA İSE O "BEN ÇÖPÇÜ OLACAĞIM" DEDİ. NEDEN ÇÖPÇÜ OLMAK İSTİYORSUN? DEYİNCE EĞER BU TEMBELLER POLİS - ÖĞRETMEN OLACAKSA BEN ÇÖPÇÜ OLURUM DAHA İYİ DEDİ :_)) BAK SENNNNN BU ÇOCUK KENDİNİ AŞMIŞ HAKKETEN DEDİM VAY BEEE


midyemidye
Daire Başkanı
27 Ocak 2008 01:35

bende koyde ogretmenlık yaptım tenefuslerde ogrencıler bahceye ınek, esek getırıp uzerıne bınıp tur atarlardı.döyü(onlar oyle dıyolardı, bı orumcek cesıdı ama kocamandı)cıkarmaca oynarlardı kedı kopek yılan ne ararsan vardı anlıcanız hayvanat bahcesı gıbıydı ve tabıkı kırkayak ve akrep ıııı tamda ogretmen masasının altından cıkmıslardı nasıl korkmustum ama tam bı maceraydı

27 Ocak 2008 01:40

bence de asmıs hemde baya asmıs aferin o cocuga ama genelde bütün çocukalar ögretmen olmak ister hehhehehe

gecen gün yolda yürüken bir ögrenci bana iyi günler dedi dedim sen beni nerden tanıyosun bir ögrenci dedi ünüm yayılmıs yaw....

hatta bizim okuldaki ögrenciler bana hangi bölümden bu bransı secebiliriz diye soruyolar bende söylüyorum ögrenciler yakında teknoloji ögretmeni olcakalar baya oluyo staja gititm okulda bir kac ögrenci vardı birine dedim aramızda bir konusma gecti ben dedim nasılsın ona oda dedi iyi siz nasılsınız bransımı sordu bana bende söyledim sonra digeri dedi rahat bırak hocayı bende dedim yok konusalım sonra bende teknoloji tasarımcı olcam güldüm :))) heheheheh

27 Ocak 2008 01:43

gecen bir ögrenci beni gördü yolda bana iyi günler dedi bende iyi günler dedim ama sen hangi okuldasın baska okuldanmıs beni nerden tanıyosun dedim oda bir ögrenci söyledi peki dedim kendine iyi bak sonra ayrıldık ünüm baska okullara da yayılmıs:))))

hatta teknoloji tasarımı sececekler bile var benim sayemde hehehhehehe

27 Ocak 2008 02:07

neyse ben çıkamedı sanmıs tekrar yazdım ama çıkmıs neyse digerinde kısaltmstım

27 Ocak 2008 02:11

kendime masallah diyeyimde nazar degmesin bide tüküreyim hehehehhehehe


ylmzhc
Şube Müdürü
27 Ocak 2008 17:47

buda benden olsun...

bir gün okulun bahçesinde arkadaşımla dolaşırken öğrencilerden birisine kürek getirmesini söyledik çocuk gitti arkasını döndü öğretmenim kürek mi dedi bizde evet hadi çabuk dedik çocuk gitti ve geldi elinde ise sürahi vardı :)))

o an benim bittiğim andı işte

Toplam 2007 mesaj
«5678910111213141516»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi