ankarada şuanda şubesi bulunan bu aracıkurumla ilgili tüm bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim;uluslararası bir şirket olduğu söylenen teletrader in hsbc le bağlantılı çalıştığı söyleniyor;bu ve bunun gibi konularda yardım almak istiyorum.bilginize..
biz arkadaşımla yni cinnah caddesindeki bürolarına gittik.1 hafta eğitim sonra 1 ay sertifika için gidiosunuz ama bu 1 aylık durum paralı.400 milyon weriosunuz.eğer olmazsa beğenmezlerse şuting.paranıda geri alamıosun.böyle işte :)
arkadaşım ben gayet ciidiye alarak gitmiştim görüşmeye ocak ayı falandı galiba.çok güler yüzlü karşılıolar,önce bi tanıma falan ama formalite oldunu sonradan düşündünüzde anlıosunuz zaten.ve direk sizi eğitimde görmek isteriz deyip bitiriyolar görüşmeyi.görüşmeye şirketin ortağı alexandr ve bi bayan giriyo.ve eğitimlerin parasından falan bahsetmiyolar.ben araştırıp öğrenmiştim ki öle bi ay bedavadan eğitim falan vercek bi kurum deil ki bu işlerle uğraşan tanıdıklarımdan kimse bilmiyor şirketi.neyse yani danışmanlık şirketi sonuçta ve forex falan hikaye ki şöle birşey var hazineye falan eğitime gittiklerini söylediler ki bu eğitimi uzmanlara veriyolar yani deneyimsiz birinin bu işi yapması yetenek.tabi piyasaylada alakalı.işi biras araştırısan daha iyi anlarsın.ben bu kadar biliyorum.bende çok heveslenmiştim ama hep şişme ilanlar .ama dersenki vaktim var eğitim alırım ki çok işine yarar bu alalnı düşünüyosan
arkadaşlar ben 1 hafta kurslarına gittim. şirkette sadece 3 kişi 1 de sekreter var. 3 kişi sadece eğitmen bide kapıyı açan bi sekreter var. ayrıca eleman falan aradıklarıda yok. 1 hafta sonunda diyolar ki bu aldığınız temel eğitimdi uzmanlık için 400 ytl lik kursumuz var oraya bekliyoruz diyolar. bi program üzerinden işlem yapıyosunuz eğer başarılı olursanız 1 ay sonra gelin diyolar. fakat öle rastgele başarılı olunacak bi program değil. bence gidipte zamanınızı öldürmeyin. eleman aradıkları yok.
anladığım kadarıyla iyi aman gir iyi deneyim olur diyen yok biraz hikaye gibi geliyor insana size katılıyorum ne yazıkki daha fazla bilginiz ve bildikleriniz varsa bana özelden mesajda atabilirsiniz ,şuan eğitimdeyiz ve tereddütlerim var o yüzden tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum:))
kimseee yokmuuuuu???
beni de eğitime çağırdılar son anda vazgeçmiştim:)Bu yazılanları okuyunca mutlu oldum doğrusu bişey kaybetmemişim anlaşılan
sizi eğitime bekliyoruz diyince bu kadar mı yani demiştim:))
arkadaşlar bu aracı kurumlar hakkında daha derin bilgisi olan var mı? özellikle teletrade firmasını test etmiş arkadaşlar tecrubelerini paylaşırsa boşuna yollara düşmeye gerek kalmayacak.teşekkürler.
arkadaşlar bu teletrade firmasını şöyle anlatayım size: amaç, yabancı yatırımcıların paralarını yönetmek. uluslararası piyasadaki açıklamaları-gelişmeleri takip ederek ve bazı göstergelerle teknik analiz yaparak hangi kurun yükselme ya da düşme eğiliminde olduğunu belirliyorsunuz,, ona göre al/sat emri veriyorsunuz. eğitim ise şöyle: 5 günlük ücret ödemeyeceğiniz teorik eğitim kısmı var. katılmanızda fayda var, zaten günde 1 saat. sonrasındaki 3-4 haftalık süreçte sanal bir parayı yönettiğiniz bir hesabınız oluyor. sanal parayı yönetirken ordakilerden yardım almak amacıyla ister ofise gider gelirsiniz ama 400 ytl verirsiniz,, ya da evinizde para vermeden internetten indirdiğiniz programla yaparsınız. bu 5 günlük eğitimden sonra öğrendiklerinizi burda güzelce uyguluyorsunuz. sonra bu paket beğenilirse yani belli bir oranda kar elde etrmişseniz işe alınıyorsunuz. 400 ytl de hesabınıza tekrar aktarılıyor. yok işi almazsanız da söylediklerine göre yurtdışından spk lisansına denk bir sertifika geliyormuş sizin adınıza. bu arada işin en can alıcı kısmı bu iş home office!!!! ben kendi adıma evde disiplinli çalışamam, ofis ortamı gerekir bana!!!
Arkadaşlar aynen diğer üyelerinde yazdığı gibi bir olayla karşılaşıyorsunuz.Başta gördüğünüz ilgi,güler yüz sizde bu işin cazipliğini de arttırıyor.Sizi 5 günülük teorik eğitimden sonra pratik eğitime alacaklarını söylüyorlar ancak pratik eğitimin paralı(400 ytl) olduğunu 5.günün son dakikasında açıklıyorlar.Bu zaten bu şirkete duyacağınız güvenin yok olmasına neden oluyor.eleman alımı için belli değil diyorlar!!bu mümkün mü?işe alınırsanız paranızı iade edeceklerini söylüyorlar.kaç kişiyi alıyorlar,belli değil.20 kişilik bir sınıfın hepsi pratik eğitime katılsa 400*20=8000ytl,1 kişi işe alınsa 8000-400=7600 ytl ceplerine kalıyor!Bence bu firma direkt bunun üstünden geçiniyor!Keşke bende oraya gitmeden önce burada yazılanları okumuş olsaydım,o zaman bu kadar hayal kırıklığına uğramazdım.Gerçekten bir trader olmak istiyorsanız,400 ytl yi veririm çünkü bu benim idealim diyorsanız,tamam.ama çalıştıracağı elemanın eğitim parasını bile ondan talep eden bir firmada çalışmak ne derece güvenilir,yorumu size kalmış.
ya arkadaşlar bu eğitime katılan da, katılmayıp sadece görüşme yapan da yanlış şeyler söylüyor burada. 1 hafta teorik eğitim ücretsiz, ardından alınan 3 hafta pratik eğitim ise 400 ytl. fakat işe alınmak ya da alınmamak söz konusu değil. adamlar orada çalıştıracak bir trader aramıyorlar zaten. foırex piyasası gelişen bir piyasa. bu şirketlerde forex piyasasının olmazsa olmazları. yani bu piyasada işlem yapmak isteyen biri illaki türkiye de 2-3 aracı kurumdan birinde bir hesap açtırmak zorunda. ben görüşmede 1 saat kadar kaldım ve herşey açıkça konuşuldu. ben dedimki eğer bizi işe almıycaksanız amacınız nedir? adam şöyle cevap verdi. bizim amacımız sabit çalışmanın gerek olmadığı bu piyasada işlem yapacak kişilere eğitim verip işlem yaptırtmak. buradan kazancımız ise saddece ve sadece yapılan işlemlerden kaynaklanan kur farkını kazanamak. tek kazançları kur farkı. 400 ytl yi herkese (yani forex te işlem yapacağım diyen herkese) geri veriolar. sende çıkıp orda işlem yapmaya başlıyosun. eğer hep zarar edersen zaten o dörtyüz ytl birkaç başarısız al-sat tan sonra spread farkları nedeniyle eriyor. adamların tek amacı bu. eğerki bekledikleri gibi başarılı bir trader olduysan zaten sen gidip bak bana paranı ver teletrdae e yatırayım, forex piyasasından sana %20 kazandırayım diyorsun eşine dostuna. tabi ama karına ortak olurum diyorsun. ve böylece adamlara müşteri topluyorsun yeni hesaplar açılıyor falan felan.
burası online bir döviz bürosu ve sen her dolardan euraya, eurodan yene geçişinde bir spread farkı ödüyorsun. adam bunu kazanıyor sen ise paritelerdeki olumlu farkla kar ediyorsun. bence mantıklı bi iş, fakat bana şu sınavlar öncesi yapılan eğitim teklifini ben ocak ayından sonraya erteledim. eğer kurum sınavlarına katılmayacak olanlar var ise onlar için mantıklı iş bence. ayrıca burada uygulanan anliz teknikleri ile imkb de hisse senedi işlemlerinde uygulanan analiz teknikleri tamamen aynı. o nedenle borsalarla ilgili uzmanlaşma yolun açık burada. bence zamanı olanlar hiçbirşey kaybetmezler giderek. 400 lira muhabbeti var bide. ya zaten geri vercekler ne telaşlanıyonuzki?
bankalar sınav başına 50 lira alıyoken adamlar biray eğitim verip 400 lira isteyince çok mu geldi yani? üstelik geri vercez diolarken.
Garipsiniz arkadaşlar yaaa!!
eğitim iyi güsel hoş da, yenibiriş.com dan insanları çağırıyolar.. herkes iş görüşmesine gittiğini sanıyor.
forex işi her yiğidin harcı değildir, zaten internette ve televizyonlarda görülen yoğun reklamlar bu işten nasıl para kazanıldığına örnektir. 1 kişi para kazanıyorsa, 10 kişi kaybediyor..
kendinize güveniyor, tecrübeniz bilginiz varsa zaten bunlarıın para tuzağı eğitimlerine gitmenize gerek kalmicaktr.
teletrade trader ları bile başka aracı kurumlarda hesap açı işlem yapan insanlardır.. gerçek bir kariyer arıyorsanız, ve cebinizden para taşmıyorsa boşverin derim
bu işten nası para kazanıldığından bahsederken okuyanlar çelişki gibi gelebilir:
1kişi kazanıyorsa 10 kişi kaybediyor, yatırımcı yada trader olarak
fakat teletrade, hedefonline gibi birçok aracı kurumun heryerde reklamı var, aracı kurumlar komisyondan spread'ten hep kazanıyor..
unutmayın; KASA HERZAMAN KAZANIR:D
arkadaşlar bende bu şirkete gittim ve mülakata girdim.Ben gittim bi 20 dakka konuştuk çok beğendiklerini söledi fakat ufak bi sorun varmış oda bi aylık bedeli 400 ytl olan bi kursmuş :)) yani iş falan hikaye amaç kursa müşteri bulmak..Ama amacınız dünyada kimsenin hiçbir zaman net olarak emin olamadığı ve iyi tahminler yapamadığı döviz piyasasını tanımaksa ve para çoksa gidin 1 ay takılın..
Yani bu şirket sonuçta yenibiriş.com dan eleman istiyoruz diye işe çağırdıklarını ve eğer eğitimleri geçerseniz işe alınacağınızı söylüyorlar.Ama asıl eğitimin paralı olduğundan bahsetmiyorlar.Kesinlikle güveni kaybettiren ve verdikleri eğitimle para kazanan bir firma.Evet kur farklarından para kazanıyorlar ama bu onların işinin bir ayrıntısı.Hesap açan kişiden para almıyorlar,tüm forex piyasası ve danışmanlık şirketleri bu şekilde çalışıyor zaten.Bu şirketin bir ayrıcalığı yok yani bu konuda.400 ytl yi de eğer seni işe alırlarsa geri vereceklerini söylüyorlar zaten.
Arkadaşlar ben yrn seminerine başlıyorum...
olumlu olumsuz yazan her şeye rağmen bi gidip görmek istiyorum... aranızda yrn seminere başlıcak olan var mı acaba???? :)
Bence arkadaşlar burda yazılanlar konusunda çok çelişki var.Yani giden ve gitmeyen herkes olumlum olumsuz ifadeler kullanmış.Mesela 'bende çok heveslenmiştim ama hep şişme ilanlar.ama dersenki vaktim var eğitim alırım ki çok işine yarar bu alalnı düşünüyosan'bu arkadaşın başta yazdıkları sonda yazdıklarını tutmmuyor.Eğer bir şirket kendi adına eleman arıyorsa tabiki böyle bir yol izlemesi gerekecektir.Yani bende katıldım eğitimlerine okulda öğrendiklerimin ne anlam ifade ettiğini gördüm ...en azından piyasa hakkında görüşlerimi ortaya koyabiliyorum...yani bir arkadaşta 'Ama amacınız dünyada kimsenin hiçbir zaman net olarak emin olamadığı ve iyi tahminler yapamadığı döviz piyasasını tanımaksa ve para çoksa gidin 1 ay takılın'demiş yani hani bu işi yapıpta para kazanmayan bir arkadaşım olmassa gerçekten böyle düşüneceğim...yani dünyada bu işi sadece bireyler yapmıyorki bankalarda bu işi yapıyor.bu yazıları okuyanda sanki bu işin öyle ayak takımın yaptığı birşey sanacak...Bir arkadaşım demişki bu zor bir iş..evet gerçekten zor bir iş..ama adamlar diyorki sizi bu piyasada görelim ondan sonra gelin konuşalım...benimle eğitim alan bir arkadaşımın sanal hesabı gerçketn çok iidi..önce maraton hesap açtılar yani az bi parayla gerçek hesab ve 1 ay sonrada 5000 usd ile hesap açtılar...arkadaşım halinden çok memnun yani..bende öyle olmak istiyorum açıkcası...onlarında zaten kendine bu konuda güvenemeyen insanlarla işi yok.Bu yüzden bana dedilerki 1 hafta bizi ve işi tanı sonra istersesn sanall hesabı sen oluştur yok ben bu işi daha ayrıntıları ile öğrenmek istiyorum dersende gel biz sana yardımcı olalım bizimle çalışmasnda bu bilgiler işine herzaman yarayacaktır...Ama sadece masa başı iş isteyen insanlara göre değil..sabah 8 akşam 17.00 çalışıpta öyle kalmak isteyen insanlarr boşuna bakmasınlar bence anladığım kadarıyla...riski seven sürekli araştırmak isteyen insanlar için geçerli bir iş...yani arkadşlar neden para tuzağı diyor anlamıyorum...yani kim eğitim parası istemiyorki...bunu yazan insanlar hiçbir bankanın sınavına girmmemişler yada hiçbir bankada çalışmamışlar galiba....neyse benden bu kadar yani lütfen olaya biraz sağ duyulu yaklaşın...
Arkadasım fx trade etmek oyle senin sandıgın kadar kolay birsey degil.1 aylık egitimde alsan 1yıllık egitimde alsan 24saat trade de yapsan eninde sonunda koydugun parayı kaybedersin.Ayrıca bole ne oldugu belli olmayan sirketlerde de hicbir zaman portfoy adına trade yapılmaz yapamazlarda zaten.Hem parana hem zamanına hem harcadıgın emege yazık olur.Piyasanın icinden biri olarak sana bu tavsiyeleri verebilirim.Diger dedigin konuya gelirsek tabikide bankalarda bu isi yapıyor hatta bazı buyuk firmalarda bu isi yapıyor.Mesela Usd/Try buy yada sell yapabiliyorlar bu piyasa duruma gore.Ancak aynı sekilde reverse pozisyon acarak kendilerini hedge ediyorlar.Bu piyasa sadece buy yada sell yapan yani acık pozisyon bırakarak batan bankalar var.Senin bu dedigin fx tradeini Waren Buffet bile hedgesiz yapamıyor da Turkiyedeki bu firmada calısanlar mı yapacak pehh....
aaalev
ben oraya gittiğide mülakatı yapan kişi bugüne kadar benim gibi donanımlı biriyle mülakata girmediğini beğenisini dile getirerek açıklamıştı yani orex piyasası hakkında zaten yeterince bilgim vardı..
Banka sınavlarına girmemişmi demişsin
Garanti bankası MT/ST sınavını geçip tüm mülakatlardan güzel bi şekilde geçip iş teklifimi aldım ama nedense onlarda 6 ay eğitim yaptırmasına rağmen üstüne bayağı güzel bir maaş veriyorlar..
Yani sen zaten inanmak istediğine inanmışsın ama nöyle uluorta eleştirmeden önce bana özelden mesaj atıp neden böyle düşündüğümü sorabilirdin..
Forex piyasası öyle sanal hesapla oynandığı gibi rahat hareket edilecek bir piyasa değildir sadece bunu bilmeni istiyorum.
Hatta internetten araştırırsan birçok bankanın genel müdürünün yıl sonu döviz kurlarıyla ilgili çok zıt fikirler barındırdığını görebilirsin..
Ayrıca benim takıldığım nokta,bu kişiler mülakatta hiçbir şekilde verdikleri eğitimin ücretli olduğunu belirtmiyorlar.Bu yanlış bir kere.
Ayrıca direkt olarak maddi durumu kısıtlı olan insanları eliyorlar.Ama bu ülkede çok zeki,bu işe kafası çok çalışan fakat parası olmayan insanlar da olabilir.
Bence senin derdin teletrade ile alakalı değil forex piyasasıının kendisiyle ilgili warren buffet ın bile hedgesiz bu işi yapamadığını dillendirmişşin, tabiki insanların riskten korunma yöntemleri farklılık gösterir.Piyasayı öğrenmek ile ileri düzey hedgin yöntemlerini uygulumak konusunda yıllara yayılan tecrübe farkları vardır.Lütfen yani sizi duyanda bu piyasada kimse kazanmıyor zannedecek.10 insandan biri kazanıyor ise eğer bunun tek bir sebebi var ..bilgisizlilk..daha önce MT sınavlarına girdim yani işlerin nasıl yürüdüğünüde çok ii biliyorum..Gerçekten şunu söylemek istiyorum amacınız eğer sabah akşam çalışmak ise gdiin bu piyasalarla uğraşmayın..ama tavsiyem biraz kendinizi aşın yani..insanlar kendilerini biyere bağlayıp orda öyle kalmayı ne çok seviyor...bu hayat bana göre değil o yüzden görüşlerimi yazdım...Allah aşkına ya gerçekten biraz kendinizi aşın..diğer bankalar hakkında yazınları görmek içinde bir çok site var oralara bakın..eğitime aldıkları insanlardan, insanlar işi sevmeyipte çıktıkları zaman pozisyona göre değişen ve 6000 TL ye varan ücretler isteyen maa (en fazla 1500)(tabi benim bildiğim verdiğide hepsini toplasan 1 ay bile etmeyen eğitimler) kurumlardan mı bahsediyor arkadaşlar...pehhh...