Editörler : supporters.
29 Nisan 2008 20:54

Bursaspor

adı aşk bu eziyetin ...

+1963

29 Nisan 2008 20:55

::::::::::))))

29 Nisan 2008 20:59

Teknik Kadro?nun görevleri,

1) Öncelikle, ilk maçı düşünerek, sene sonunda sağ salim ligi bitirmek,

2) Gelecek sezon için, gerekli araştırmaları yapmak, ara transferdeki başarısızlığı unutturmak.

Yönetim Kurulunun görevleri,

1) Bir an önce stad konusunda Sn Hikmet Şahin?le görüşüp, gerekirse kapısında yatıp, her öğlen onunla yemek yemek ve stadın yerini belirlemek.

Bu konuda karar verecek sadece 2 grup vardır; stadı kullanacak olan Bursaspor olduğuna göre, Bursasporluları temsilen Yönetim Kurulumuz ve yapımına en büyük katkıyı yapacak, şehrin geleceğini planlayan belediyemiz ve Başkanımız Sayın Hikmet Şahin.

İhtiyacınız olan güç, bu mevkilere seçilirken aldığınız oylarda ve size verilen 3 ila 5 senelik sürelerdedir. Bu konuda tüm şehrin aynı fikirde olmasını kesinlikle beklemeyiniz. İdo iskelesinde, Merinos projesinde, Acemler kavşağında, Hal binasında, Bat-çıklar da, karar mekanizmasını nasıl çalışırdıysanız, sizlerden aynısını beklemekteyiz.

2) Belirlenen yere yapılacak stadın kapasitesini ve modelini tespit etmek,

3) İnşaatın en kısa süre içinde yapılmasını sağlamak,

4) Stadın yeni yeri neresi olursa olsun, 01 Mart 2008?de çıkan kanuna göre, kaynak bulup eski stadın yerini keşif bedelinin % 10 bedeli ile satın alıp tapuyu; Bursaspor?un üstüne geçirtmek

Şimdi Bursaspor yönetimi, Kardeşim borç ödemekten bunlara sıra mı geliyor diyecektir.

Ama kaynak veya proje yaratmazsanız ve bu projeleri hızla uygulamaz veya uygulayamazsanız, biz bu borçları nasıl öderiz diye şehir olarak daha çooook düşünürüz.

Lemi Keskin

[email protected]

29 Nisan 2008 21:06

Ayna, Söyle Bana!

Bülent Sabırlı

Bir ?ayna? bilin Adana?daki Jimnastik maçını. Öncesiyle, sahasıyla, tribünüyle, sonrasıyla; futbola, lige, basına ve Bursa?ya tutulan bir ayna? Aynaların dili yoktur ama yansıttıkları öyle değişmez, sabit ve hilesizdir ki, o dilsiz halleriyle bile hep doğruları konuşurlar.

Bu maç Adana ve Adana özelinde benzer profiller gösteren tüm şehirler için bir aynadır. Şehrinin takımlarının neden gözlerden ırak kaldığını, görebilen gözlerin içine sokan bir ayna? Kendisinden kilometrelerce uzak bir şehrin, bir ilçenin, bir semtin takımına, kendi toprağından beslenmeyen bir takıma, muhtemeldir ki kendi şehrinin değerinden fazla sarılmanın bir aynasıdır bu maç. İstesen bir yürüyüş mesafesinde maçını seyredemezsin, şehrinin sokaklarında gezerken sevdiğin kulüpten birine rast gelemezsin bile. Sen kendini ne kadar kandırırsan kandır senin sinenden kopmuş değildir ve sen kendi değerlerin yerine bunlara sarılmaya kalkarsın. Kalkarsın ya, kendi şehrinin takımlarını da diplere oturtursun öyle.

Bu maç ulusal medyanın ikiyüzlülüğüne tutulmuş bir aynadır da. Onların bir yüzündeki gözleri hiçbir şeyi görmez. Bursa?da açılan ?ruhunuz yeter? pankartını görmez. Onun yarattığı infiali görmez. Bursa?da ucuz şovmenlik yapıp da on kişinin etrafına yüzlerce polis dizerek oturan başkanları görmez. Jimnastik-Bursa gerginliğinin başından bu yana siyahlı beyazlı gözdeleri Bursa?ya iki kez gelmiştir ve en ufak olay çıkmadan, kimsenin burnu kanamadan dönmüşlerdir ama dedim ya, o yüzleri bunu da görmez. Ama bir de gören yüzleri vardır. ?İnadına Teksas? pankartını herkesten keskin gözlerle görür bu yüzleri. Ya da önceki maçta yapılana karşılık verip misafir tribününde toplanan, bayrak açan yöneticilerimizi bizden başka gözlerle görürler. El bebek gül bebek besledikleri gözdelerinin işine gelen her şeyi görürler o yüzleriyle. Ama aynalarda yalan yoktur. Karşına geçtiklerinde iki yüzleri de görünüverir böyle.

Bu maç sahada gönlümüzün renklerini taşıyanların da aynasıdır. Yıllar yılı şaşmaz, eksilmez, inadına bir sevda ile desteklenen takımın sahadaki gücünü gösterirken de yalan söylemez aynalar. İstediğimiz kadar peşinden gidelim, yere göğe sığdıramadığımız sevdamızla itelim ama takımın gücü bu kadar olunca kurduğumuz hayaller çoban kulübelerinde görülen padişah rüyalarından ötelere varmıyor maalesef. Kadronda, Mehmet Gerçeksi?nin tabiriyle, ?Bursaspor futbolcusu? sayısı bir elin parmaklarını aşmıyorsa eğer, bu maç yönetime de görmesi gerekenleri görsün diye tutulan kocaman bir ayna olup çıkıverir.

Bu maç aynı zamanda yeşil-beyaz sevdanın da bir aynası? İnadına sürdürülen, başarıyla değil kentlilik gururuyla beslenen, kimi yöneticisini de, kilometreleri aşıp takımına omuz vereni de divane eden bir sevdanın aynası.

Şimdi ayna ayna, bak kendine ve söyle bana! Var mı bundan daha fazla gurur duyulacak bir sevda bu dünyada?

Bülent SABIRLI

[email protected]

29 Nisan 2008 21:37

Kaybedecek Daha Ne Kaldı?

Ahmet Özen

Tarih 25 Mart 2. başkanımız Osman çelik öyle bir açıklama yapıyor ki gündeme bomba gibi düşüyor. Başbakandan yeni stadyumun Özlüce tesislerine yapılmasını isteyeceklerini açıklıyor. Buraya kadar olan kısmı anlaşılır, tartışılır.

Bundan sonra öyle bir açıklama yapıyor ki sayın Çelik hepimiz haberi okuyunca buz kesiyoruz. Stat Özlüce?ye yapılırsa tesisler yıkılacak Vakıfköy?e geri döneceğiz. Anlayan varsa beri gelsin...

Öğleden sonra koyduğumuz ana haber bomba gibi Bursa?nın gündemine düştü.

25 Mart gece Saat 24 sularında açıklama yapan Evsel Yılmaz ?Stadyum konusundaki açıklama ve değerlendirmeler açıklama yapanın kendi görüş ve değerlendimesinden ibarettir. Yönetim Kurulumuz bu konuyu görüşmemiştir.? Diyerek jet hızıyla yalanlıyor.

Ardından 27 Martta basın sözcümüz Çavuşoğlu, "2. Başkanımız Osman Çelik kendi görüşlerini belirtmiştir. Yönetim kurulu olarak böyle bir şeyi biz hiç tartışmadık.? Diyerek oda konuyu yalanlıyor.

Forum alanında taraftarlar ihale Osman Çelik?e kaldı. Yine benzer açıklamalar yaptı derken Cuma günü Burak Uçar?ın hazırlayıp sunduğu stadyum özel programına katılan Sayın İbrahim Yazıcı öyle bir açıklama yapıyor ki şaşkına dönüyoruz.

Çok değil 1 gün önce yönetim kurulu olarak böyle bir şeyi görüşmedik diyen sayın Yazıcı, bir gün sonra her ne ?hikmetse? çark ediyor.

Önce benim şahsi kanaatim yeni stadyumun Özlüce?de olması diyor. Çok değil 1 gün evvel yapılan açıklamaları şahsi(!) kanaati de olsa yalanlıyor.

Ardından Yönetim kurulu olarak bir dosya hazırladıklarını belirten başkan bunu başbakana ileteceklerini söylüyor.

Resmen dalga geçer gibi açıklamalar yapılıyor. Hani planınız yoktu böyle bir düşünce ve çalışma içerisinde değildiniz? Bu dosya hangi ara hazırlandı? Camianın gözünün içine bakarak 24 saat içinde tam tersi açıklamalar sizlere yakışıyor mu? Yönetim kurulu olarak hiç tartışmadık derken hiç tartışmadan mı bu dosya hazırlandı? Bu mu şeffaf Bursaspor yönetimi?

Bursaspor taraftarı olarak ben, stadyumun Özlüce?ye yapılıp yapılmamasını sorgulamıyorum. O ayrı bir konu. Ben 48 saat içinde birbirini tutmayan açıklamalar silsilesini sorguluyorum.

Robert Bosh; ?İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.? Diyor. Sizler bizim güvenimizi kaybettiniz. Yaptığınız açıklamalarla attığınız adımlarla her geçen gün de kaybetmeye devam ediyorsunuz. Kulübün paralarını ara transferde ne idüğü belirsiz futbolculara harcayarak heba ettiniz. Kaybedecek daha ne kaldı?

Ahmet Özen

[email protected]

30 Nisan 2008 22:17

başkan açıkladı: samet üç yıl daha takımın başındaymış,,,,,

allah sonumuzu hayretsin artık....

02 Mayıs 2008 01:05

vega ve tum kalıyor,diğer tüm yabancılar gidiyor....yerlerinede 4 tane brezilyalı alınacak....

bu sefer de patlamaz inşallah yabancılar elimizde....

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
03 Mayıs 2008 01:00

kayseri maçının 63.dk. sında stadı terkediyoruz ve kombinelieride sahaya atıyoruz.....

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
05 Mayıs 2008 21:35

yeter samet git artık......

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
05 Mayıs 2008 22:57

başkan yazıcı samete destek vermeye devam ederse o da gidecek büyük ihtimal.....

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
06 Mayıs 2008 23:16

stad projeside yattı,bakalım daha ne kadar çekicez bu çileyi...

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
07 Mayıs 2008 21:12

"Bursa'nın hedefi kümede kalmak değil"

Bursaspor Müzesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın da katıldığı bir törenle açıldı. Doğan, "Bursapor'un hedefi kümede kalmak değil, şampiyonluğu yakalamak olmalı" dedi!

Bursapor'un Özlüce Tesisleri'ndeki törende gazeteci İsmail Kemankaş, müze hakkında bilgi verdi. Müze için Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, gazeteci Raif Kaplan, Bursapor Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, Bursaspor yöneticisi Muzaffer Ulaşlı ve kendisinin yer aldığı bir kurul oluşturduklarını belirten Kemankaş, yoğun bir çalışmanın ardından müzeyi oluşturduklarını anlattı.

TFF Başkanı Hasan Doğan da açılışta yaptığı konuşmada, önemli bir tarihe sahip olan Bursa'nın futbol alanında da yeni bir tarihi güzelliğe imza attığını söyledi.

Bir futbol kulübünün başarılı olması için sadece iyi futbol takımının yetmediğini dile getiren Doğan, başarıda 'camianın birlik içinde olması, kulübün iyi yönetilmesi, altyapının kuvvetli, tesislerin de modern olması' gerektiğini, bunların hepsinin yarıştaki etkili faktörler arasında yer aldığını vurguladı.

''Bursa'da memnuniyetle görüyorum ki değerli bir başkan ve yönetim kurulu var, tesisler süper, şehrin futbola ilgisi ve desteği çok fazla'' diyen Doğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin birçok yerinde seyirci sıkıntısı yaşanıyor, ama bu sorun Bursa'da yok. Bursasporlu taraftarlar kulüplerine sahip çıkıyor. Bursaspor'un çıtayı biraz daha yukarı çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Bursapor'un hedefi kümede kalmak değil, şampiyonluğu yakalamak olmalı. Şampiyonluğun yakalanması için Bursa'nın altyapısı yeterli, mali gücü var. Bir eksiklik var; Bursa'da birlik ve beraberlik daha fazla olması gerekiyor. Eğer bunu sağlarsanız başarılar gelecek.''

-STAT SORUNU-

Doğan, Bursaspor'un stat problemi bulunduğunu, kulübün ve şehrin stadı yapacak güce ve imkana sahip olduğunu, ancak bunu koordine edip hayata geçirme konusunda sıkıntı yaşadığını ifade ederek, ''Stat gelirleri, kulübü daha yukarılara taşıyacak gelirlerin başında geliyor. Biz Bursaspor'un layık olduğu bir stada kavuşmasını istiyoruz. Gereken desteği yapmaya hazırız, ama önce Bursaspor camiası birlik olmalı'' diye konuştu.

Bursaspor yöneticisi Hüseyin Şahin de müze ve kulüp tarihçesiyle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Konuşmaların ardından müzenin kurulmasında emeği geçenlere Bursaspor forması ve flaması hediye edildi. Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez'e, hediyesini Hasan Doğan verdi.

Daha sonra, müzenin açılış kurdelesini, Hasan Doğan, Bursapor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Divan Kurulu Başkanı Kadri Şankaya, eski başkanlar ve Bursaspor kurucu üyeleri birlikte kesti.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Hasan Doğan'a arkasında adının yazılı olduğu 16 numaralı Bursaspor forması hediye ederek, ''Şu anda tarihi bir ana tanıklık ediyorsunuz. Şimdi federasyon başkanımızı resmen Bursasporlu yaptık. Kendisine bu formayı hediye ediyoruz. Törenimize katıldığı için teşekkür ediyoruz'' dedi.

Açılış törenine, Hasan Doğan'ın yanı sıra TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu, Bursaspor'un eski başkanlarından Levent Kızıl, TFF Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, Bursaspor'un eski başkanları, yöneticiler ve eski futbolcular ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Ajansspor.com (um)

Tarih: 5/7/2008

gfb_özgür
Aday Memur
07 Mayıs 2008 21:19

Bursasporun ne kupaları var

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
07 Mayıs 2008 21:20

bitane türkiye kupası elle tutulur....

gfb_özgür
Aday Memur
07 Mayıs 2008 21:23

sizde beşiktaş gibi mi diyorsunuz

bizim büyüklüğümüz ne kupa büyüklüğü neden başka bişeye benzer?

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
07 Mayıs 2008 21:26

yoo öyle bişi demiyorum....büyüklük kupayla olsaydı tüm fb liler gs yi kendinden büyük görürlerdi dimi...

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
09 Mayıs 2008 22:48

koray avcı geliyomuş,halbuki bizim orda bekir ozanımız var....akıllanmıcak bu yönetim,hala doymuş topçuları transfer etmeye çalışıyolar...

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
12 Mayıs 2008 22:57

giydiğiniz çubuklu forma,

nasip olmaz öyle her kula,

ercüment gibi,mususi gibi.

layık olun bu taraftara.

14 Mayıs 2008 21:41

darko kovaçeviç geliyomuş....adam imzalamadan store'lara forma koymayı akıl ederler inşallah.........

suppourters
Müsteşar Yardımcısı
15 Mayıs 2008 20:48

bulgar kaleci geliyor....todorov.....1.98lik....inşallah yerden gelen toplar,kaleci yatana kadar girmez içeri:)))

pinare
Kapalı
15 Mayıs 2008 20:56

eni ne kadarmış:DD

Toplam 6542 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi