Editörler : ayşegül bgm
«456789101112131415»

bacillariophyta
Aday Memur
30 Ekim 2008 10:11

merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bende bu sayfaya hastanede internet kısıtlı olduğu için giremiyordum.Ünvan değişikliği sınavı mağdurlarındanım. Umarım sınav yapılır ama hadi yapıyoruz deseler bile tarih önceden belirlenmediği için içimde hiç ders çalışma şevki yok, 1 ay içinde de yetişmesi mümkün değil. Bilemiyorum ben acayip stres yaptım, umarım sınav tarihi bir an önce belirlenirde çalışmak için konsantre olabiliriz. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah

30 Ekim 2008 12:52

Forumdaki son sayfaya bakıyorum yazanların çoğu 3-5 kişi ve aynı kişiler nerdesiniz arkadaşlar böyle yaparsanız duyarsız kalırsanız bu sınav olmaz arkadaşlar..............?


sudenuray
Şef
30 Ekim 2008 14:32

Arkadaşlar görevde yükselme yönetmeliği değişiyormuş.İyi artık Bakanlık sınavı hiç yapmaz şimdi yönetmelik değişecek diye.Diğer yönetmeliği 6 yılda çıkarmıştı.Bunu da 6 yıl sonra çıkarur olur biter.


musty05
Genel Müdür
30 Ekim 2008 14:58

27 Ekim'de Türk Sağlık-Sen Yetkilileri ile Bakanlığımız Yetkilileri ( Müsteşar ve Genel Müdür düzeyinde Bürokratlar )görüşme yaptılar.

Görüşmelerde; Bakanlığımızca Ünvan Değişikliği Sınavının yapılacağı fakat sınav takvimi konusunun netlik kazanmadığı sonucu ortaya çıkmıştır. Ayrıca Muhammed Bey, yapılması muhtemel Ünvan Değişikliği Sınavı'nda açılacak olan kadro sayılarının üst düzeyde tutulması için Türk Sağlık-Sen olarak çalışmalarını ve Bakanlığımız Yetkilileri ile görüşmelerini sürdüreceklerini söyledi.

Ayrıca Ünvan Değişikliği Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması neticesinde 70 puan barajını aşan personellere ek kadro açılması konusu görüşülüp değerlendirilmiş, fakat Bakanlığımızca Ünvan Değişikliği Yönetmeliği'nde herhangi bir değişiklik yapılmasının düşünülmediği sonucu ortaya çıkmıştır.

Bu görüşmenin detayları hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim, Türk Sağlık-Sen Yöneticisi Muhammed Bey'in bugün programı oldukça yoğundu, uzun uzun bu konunun detaylarını konuşamadık, ama genel hatlarıyla görüşmeden çıkan sonuçlar:

- Ünvan Değişikliği sınavı yapılacak, ama tarihi belli değil...

- Türk Sağlık-Sen tarafından açılacak kadro sayılarının arttırılması yönünde çalışmalara devam edilecek...

- Ünvan Değişikliği Yönetmeliği'nin değişmesi söz konusu değil...

Görüşmenin detayları ilerleyen günlerde Türk Sağlık-Sen'in web sayfasından yayınlanacaktır, bilgilerinize...


sylar657
Aday Memur
30 Ekim 2008 16:19

70 puan barajını aşan personellere ek kadro açılması için Ünvan Değişikliği Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması varmı ? yokmu? anlayamadım sudenuray senin kaynağın neresi?


musty05
Genel Müdür
30 Ekim 2008 16:29

09/09/2006 tarih ve 26284 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin

19. MADDESİNDE ? (1) Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında başarılı sayılabilmek için sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak şarttır. Ancak, ilan edilen boş kadro sayısını aşmamak kaydıyla en yüksek puan alandan başlamak suretiyle atama yapılır. Başarı notunun aynı olması halinde, ataması yapılacak personel, bu Yönetmeliğin EK-1 Değerlendirme Formundaki puanlama esas alınarak tespit edilir.

(2) Puanların eşitliği halinde ise, sırasına göre hizmet süresi fazla ve son sicil notu yüksek olan personel tercih edilir. Sınavda başarılı olup da ataması yapılamayanlar bir sonraki sınav tarihine kadar başarı sırasına göre, ilan edilmiş bulunan kadrolarda boşalma olması halinde, boşalan kadrolara atanırlar... denilmektedir.

Yönetmeliğin sadece 19. maddesinden 'İlan edilen boş kadro sayısını aşmamak ' ibaresini kaldırılıp yeni yönetmeliğin hazırlanacağı konusunda duyumlar almıştım. Bu yönetmelik değişimi olsaydı yeni sınava gerek kalmadan 70 puanı geçen sağlık perseoneli Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ve diğer ilgili birimlerin ihtiyaç talebine binaen atanabilecekti. Fakat Yönetmelik değişimi ile ilgili bir çalışma yapılmadığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım...


sudenuray
Şef
30 Ekim 2008 16:35

Memurlar netten haberlerden bak.Orda yazıyor.70 puan alanların ek kadro almalarıyla ilgili birşey yok ama şey var istifa ölüm gibi boşalmalarda diğer sınava kadar dolduracaklarmış.


sulerh
Memur
30 Ekim 2008 20:33

güncel:(


sylar657
Aday Memur
30 Ekim 2008 20:44

işimiz atananlardan birinin istifasına kaldıysa yandık. bence yönetmeliğin bu kısmı hangi akla ve mantığa uygun anlamadım. Boş kadro var sende kadro almayı hakediyorsun ama vermiyorlar, nedenmiş yönetmeliğe aykırı ben çok fazla anlamam hukuktan ama kazanılmış hakkımız olmuyormu? ( hem de onların yaptığı sınavla kazanılmış hak)


musty05
Genel Müdür
31 Ekim 2008 08:25

Yönetmeliğe göre başarılı olmak için öncelikle 70 puan barajını geçmek gerekiyor. Sonra sınavdan önce ilan edilen kadro sayısının içerisine girmek gerekiyor, örneğin 10 kadro ilan edildiyse 70 puanını aşan ilk 10 kişiye kadro veriliyor. Bu 10 kişi eğer kadro hakkından vazgeçerse, istifa ederse, ölüm durumu olursa, vb. nedenlerden dolayı kadro boşalırsa o boşalan kadro 70 puanı aşan 11. kişi tarafından doldurulur. Yönetmeliğe göre kesinlikle kadro sayısı 11 olamaz, 10'u geçemez. Eğer yönetmelik değişseydi ne olacaktı? 70 puanı aşan personel başarılı sayılacak, aldığı puan bir sonraki sınava kadar geçerli olacak, Bakanlık ihtiyaç duyarsa ek kadro açabilecek, ek kadrolar bu 70 puanı aşan personeller tarafından doldurulacaktı, fakat mevcut Yönetmelik ilan edilen kadro sayısının üzerine çıkılmasını engelliyor...


bacillariophyta
Aday Memur
31 Ekim 2008 10:46

Arkadaşlar tüm bu yazılanlardan anlaşıldı kadarıyla sınav kesin yapılacak gibi görünüyor. Umarım tarih hemen belli olur.


musty05
Genel Müdür
31 Ekim 2008 10:51

30 Şubat 2009 :)


musty05
Genel Müdür
31 Ekim 2008 10:54

Sınav yapılacakmış ama tarihi belli değilmiş, inşallah en kısa zamanda tarihi açıklanır ve meraklı bekleyiş sona erer...


sulerh
Memur
31 Ekim 2008 10:56

musty05 komiksin vesselam:))


sulerh
Memur
31 Ekim 2008 11:09

öys sınav sistemi değiştiğinden bu yana meslek liselerinden kimya bölümü(veya diğer bölümleri,kendi bölümlerine zaten sınavsız dereceleri etkiliyor) kazanan olmamıştır,sanmıyorum.(başarıdan ziyade meslek liseleri katkı payından dolayı.)geçen yıl 83-84 kişi kimyagerlik için başvurdu.44 kişilik kadro açıldı.geriye bi okadar kişi kaldı.bence başvurmayan 3-5 kişidir.yani bu bölümde sınavlar bizim için yapılıyor.topu topu bu kadarken neden bilmem tekrar tekrar sınav yapma ihtiyacı duyuyorlar, sıralama ile alsınlar,diye düşünüyorum.eğer biz mezun olmayı haketmişsek kadroyu da hak etmişiz demektir.hadi bizim sayımız az diye böyle söyledim,sayısı çok olan branşlar için ise,o zaman o kadar kontenjan koymasınlar üniversitelere.offf,offf...

inşallah sınav tarihi açıklanır da kazanırız da,yeni ünvanlarımızı alırız.


musty05
Genel Müdür
31 Ekim 2008 13:35

Eğer o kadar bekleyen varsa üniversitelerde o bölümlere kontenjan açılmasın diyorsun, haklısın da, her ile üniversite açılıyor, yakında üniversitesi olmayan il kalmayacak, buna ne diyeceksin? Bi ara Sağlık Meslek Lisesi furyası vardı, önceden Türkiye'de belli başlı illerdeydi, sonra nerdeyse Sağlık Meslek Lisesi olmayan ilçe kalmadı, sonra ne oldu, Sağlık Meslek Lisesi mezunları yıllarca kadro almayı bekledi, halen de bekleyenler var...

657 Devlet Memurları Kanunu'nun 71. maddesi aynen şu şekildedir:

BİR SINIFTAN BAŞKA BİR SINIFA GEÇME:

Madde 71 - (Değişik madde: 30/05/1974 - KHK/12; Aynen kabul: 15/05/1975 - 1897/1 md.)

(Değişik fıkra: 29/11/1984 - KHK 243/12 md.) Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu Kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır. Bu durumda sınıfları değişenlerin eski sınıflarının derecesinde elde ettikleri kademelerde geçirdikleri süreler yeni sınıflardaki derecelerinde dikkate alınır.

Kurumlar, memurlarını meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle atayabilirler.

Eski sınıflarında, görev alacakları yeni sınıfa göre memurluğa daha yüksek bir derece ve kademeden başlamış olup da sınıf değiştirenlerin yeni görevlerindeki ilk ilerleme süreleri eski sınıflarında kazandıkları derece ve kademelere tekabül eden süre kadar uzatılır ve bu süre tamamlanıncaya kadar kendilerine sınıf değiştirmeleri sırasında bulundukları derecede kademe ilerlemesi verilmez.

Yani bu maddeye göre Kurumlar memurlarının ünvanlarını herhangi bir sınava tabi tutmaksızın değiştirebilir, Kanunun bu maddesinden ben bunu anladım, sizce de öyle değil mi?

Sınav yapılıyorsa da yıllarca Üniversite eğitimini tamamlamak için maddi ve manevi emek harcamış Personellerin bu emekleri gözardı edilmeden Ünvan değiştirmeleri sağlanarak emeklerinin karşılığı verilmeli, mağdur edilmemeli diye düşünüyorum... Eğer şu anda ünvan değişikliği neticesinde kadro almayı bekleyen Sağlık personeli sayısı fazlaysa, yıllardır sınav açılmaması veya sınavsız şekilde de olsa Ünvan değiştirenlerin sayısının azlığıdır. Rutin şekilde her yıl ünvan değişikliği sınavı yapılıp ünvan değiştirmeyi bekleyen personellerin sayısı azaltılsaydı, şu anda sınavlar formalite olacaktı, sınava giren personel ünvanını değiştirip kadrosunu alacaktı.

Ayrıca 70 puan barajının koyulması da bizim için dezavantaj, örneğin 10 kadro açılacaksa 70 puan barajı olmaksızın en yüksek puanı alan ilk 10 kişi kadrosunu almalı bana göre, oysaki barajı aşan personel sayısının az olduğu ve kadroların boş kaldığı branşların olduğunu biliyorum, örneğin geçen sene kimyagerler de bu durum oldu değil mi?

Bu konu aslında (yani ünvan değişikliği konusu)sadece çok kısıtlı bir grubun gündeminde, kimse aslında bizim sorunumuzun büyüklüğünü kavramış değil, kimse bizi dikkate almıyor, kendi çalıştığım kurumda bile yeri geliyor destek göremiyorum, ama bizler emek harcadık, Sağlıkla ilgili lisans ve önlisans programlarından mezun olduk, ( Çevre Mühendisliği, Kimyager, Biyolog, Laborant vb.) biz bölümleri hobi olsun diye okumadık, mesleğimizde yükselmek için okuduk, bu emeklerimizin karşılığını maddi ve manevi olarak almak istiyoruz...


musty05
Genel Müdür
31 Ekim 2008 13:46

.............

"bu sitede en çok ağlayanlar nedense sağlıkçılar.O kadar boşta bekleyen sağlıkçı var ki..İşinize gelmiyorsa bırakın işi boştakiler çalışır sizin statünüzde.Ağlamaya gerek yok biraz da şükredin yani."

Yukarıda yazanlar başka bir forumdan alıntıdır...

Bu yazanlara burada cevap vermek istiyorum:

Bizim ünvan değişikliği neticesinde kadro almak için mücadele etmemizi ağlamak olarak yorumladığı için o forumu yazan şahsı çok yadırgıyorum. Çok argo konuşmuş, seviyesi düşük konuşmuş, işinize gelmiyorsa bırakın gidin demiş, bizim kalmamız veya gitmemiz o şahsa kalmış bişey değil, biz gittiğimizde onun gelme garantisi varmıymış? Halinize şükredin diyor, şükretmediğimizi nerden biliyorsun, sen müneccimmisin, içimizi okuyorsun? Bir amaca ulaşmak için çaba sarfediyoruz, uğraşmayalımmı, mücadele etmeyelimmi?

O şahıs kadro almayı beklediği için morali bozulmuş olabilir, kızmış olabilir, ama bize kızmaması gerekir, bize sitem etmemesi gerekir, sitem edecekse başka yerler etsin, meslektaşlarına etmesin, ben de 6 yıl Sağlık personeli olabilmek için bekledim, 1995 mezunuyum, 2001'de atamam yapıldı, ama hiçbir meslektaşıma böyle hitap etmedim.

Empati önemlidir, ben şahsen onu anlıyorum ama onun da bizi anlaması gerekir, biz de bir mücadelenin içindeyiz...


sulerh
Memur
31 Ekim 2008 14:05

o meslektaşımız bizim geçebilmemiz için dua etsin de,boşalan kadroya onlar geçsin.biz kimsenin hakkını gasbetmiyoruz,kendisi gibi emek verdik çalışıyoruz,inşallah kendisi de atanır.farklı bir bölüm daha okuduk,oraya geçmeye çalışıyoruz.bir nevi oda değiştirmek bizimkisi,biz zaten evin içindeyiz.evin içine almak da bizim irademizle değil.sağlık ve maliye bakanlığına bağlı.


musty05
Genel Müdür
31 Ekim 2008 14:09

Sen bu konuda söylenecek herşeyi söyledin, hem de çok güzel örnekler vererek, ağzına sağlık yani...


sulerh
Memur
31 Ekim 2008 21:37

güncel.

Toplam 614 mesaj
«456789101112131415»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi