Editörler : gubaz"eskiyara"
«293031323334353637383940»
08 Temmuz 2009 10:35

HASAN-31
Genel Müdür

Diplomalar hala belirsiz...

08 Temmuz 2009 13:01

çeşmeli
Memur

Şu an itibariyle OYS notları girilebiliyor....

08 Temmuz 2009 14:42

fiz-5140
Şef

ara sınıfların ortalama yükseltme notları girilebiliyorken sorumluluk notları girilemiyor.sorumluluk notlarını girebilen varmı?

08 Temmuz 2009 14:51

çeşmeli
Memur

flz-5140,ben sorumlulukları girdim.Öğrencinin sorumluluklarını girebilmeniz için önceki yıllarda aldığı dersler bölümüne girerek hiçbir işlem yapmadan kaydet yaparsanız sorununuz giderilmiş olur.Ben ancak o şekilde girebildim.

08 Temmuz 2009 14:59

fiz-5140
Şef

ÇEŞMELİ DEDİĞİN GİBİ TEKRARDAN KAYIT YAPMAK GEREKİYOR TEŞEKKÜRLER

08 Temmuz 2009 15:01

çeşmeli
Memur

Diploma işlemleri aktif

08 Temmuz 2009 16:50

hsoydan08
Daire Başkanı

Diploma işlemleri aktifte;

1- Diploma numarası verilirken okul baz alınır, e-okul sınıfı baz almış

2- Sorumluluk ve Ortalama yükseltme sınavı sonucu mezun olanlarıda aynı listede veriyor. Diploma tarihleri ve numaralrında kargaşaya yol açacak endişesi oluştu bende

08 Temmuz 2009 21:06

HASAN-31
Genel Müdür

e-okulda diploma bölümü açılmış,görülen o ki hata yapmamak gerekiyor.

Öğrencinin hangi ilköğretim okulunu bitirdiği çoğu zaman geldiği ilköğretimde öğrenci sisteme aktarılmadığı için görünmüyor.

Oyüzden öğrencinin dosyasına bakıp tek tek işleyeceğiz vya da kontrol edeceğiz.

Aynı sorun tasdikname verirken de var.

Öğrencinin geldiği okul 8ilköğretim okulu) tasdiknameye yansımıyor.

Öğrencinin hazırlık okuyup okumadığı v.s gibi bölümler sistemden otomatik olarak tasdiknameye yansımıyor.

Elle girelim desek ne sistemde o bilgileri girmek için yer var ne de tasdikname belgesinde düzenleme yapma yetkisi.

Tasdikname çıktısı olarak alacağımız belgede tarih,sayı, gelmediği günler v.s kısımlarını düzenleyebiliyoruz.

Öğrencinin en önemli bilgilerinden olan bitirdiği ilköğretim okulu, hazırlık okumadı vs. kısımlarını elden giremiyoruz.

Hatta öğrenciye sınıf tekrarı bilgisini ve tekrar ettiği eğitim öğretim dönemini giriyoruz ama girdiğimiz bu bilgi dahi tasdiknamede görünmüyor, o kısım boş çıkıyor, elden bilgi girmemize de sistem müsade etmiyor.

Ayrıca eskiden tasdikname verilirken tasdiknamenin yanında öğrenim belgesi veriliyordu. Bu belgede öğrenci hangi sınıfta hangi dersi almış, ortalaması kaç gelmiş, hangi dersi zayıfmış v.s hepsi belli oluyordu.

Bu belgeyi e-okuldan nasıl nerden vereceğiz.

Yoksa e-okulla birlikte bu belgede kalktı mı?

08 Temmuz 2009 23:48

hsoydan08
Daire Başkanı

Diploma nımaraları sınıf bazında vermek hata değilmi arkadaşlar, okul bazında vermek gerekmiyormu ? Ayrıca sorumluluk sınavı sonucu mezun olanların diploma tarihleri ve diploma numaraları farklı bir listede çıkmalı

09 Temmuz 2009 01:13

metin karesi
Aday Memur

UYARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NOT HESAPLAMA VE SINIF GEÇME İŞLEMLERİNDE HATA VAR!!!!!

ÖRNEK:

9. SINIF DÖNEM SONU KARNESİNDE 3 ZAYIF İLE SORUMLU GEÇEN ÖĞRENCİYE OYS SINAVLARI SONUNDA SINIF TEKRARI YAZIYOR.

10. SINIFTA DÖNEM SONU KARNESİNDE 4 ZAYIFI OLAN VE OYS SINAVI SONUNDA 1 DERSTEN GEÇEN ÖĞRENCİYE ORTALAMASI DÜŞTÜĞÜ HALDE 3 DERSTEN(1 dersi geçti göstererek) SORUMLU GEÇTİ YAZIYOR

09 Temmuz 2009 08:30

hsoydan08
Daire Başkanı

11. Sınıflarda Dil ve Anlatım dersini ortalama ile geçiriyor,ama en önemlisi diploma işlemleri hatalı

09 Temmuz 2009 11:31

durca
Başbakan Müsteşarı

diploma numarası nasıl verılecek acaba

kaldıkları yerdenmı yoksa sıfırdanmı baslıyacak numara???

09 Temmuz 2009 11:47

çeşmeli
Memur

Daha önce mezun vermiş olanlar için mevcut numaradan devam edilmesi gerekir.Biz ilk mezunlarımızı vereceğimizden 1 numaradan başlattım,diğer sınıfada kaldığım yerden devam ettim.Şimdilik ciddi bir sorunla karşılaşmadım.OYS ve Sorumluluk sınavına girenlerin diploma tarihlerini değiştiriyorum o kadar.Tek sorunum mezun olunan ilköğretim okulunun girişlerini 10 dakikada yetiştirebilmek

09 Temmuz 2009 12:30

çeşmeli
Memur

Diploma basımı aşamasına geldik ama bu nasıl olacak.Elimizdeki yazıcı A4 formatından büyüğünü almıyor.Milli Eğitimden aldığımız diplomalar yazıcıya uygun değil.Elde yazmanın dışında çözüm bulanlar...tavsiyelere ihtiyaç var

09 Temmuz 2009 13:55

zxcv77
Kapalı

Diplomları bastım nasıl yaptığımı söyleyeyim belki fikir verir. Diplomanın üst kısmını 1 mm beyez kısım kalacak şekilde cetvel ve maket bıçağı yardımı ile kestim. (hp yazacı için tabi)

Diploma bilgisini e okuldan worde aktardım ayarları bu şekilde yaptım zaten bilgiler hatalı yabancı dili küçük harfle yazması gibi öğretim yılını 4,00 yapması gibi ( DÖRT YIL) olacak neyse ben hallettim darısı başınıza saygılar...

09 Temmuz 2009 15:21

durca
Başbakan Müsteşarı

teşekküürler bilgiler için

peki bir şube düzgün çıktı b şubesine geçtiğimizde boş gösterdi böyle sorunla karşılaşan varmı acaba?

09 Temmuz 2009 19:43

HASAN-31
Genel Müdür

e-okulda diploma vermek ne kadar zormuş.

İlköğretim okullarının isimlerini girene kadar süre doluyor, bir daha başa dönüyorsunuz.

Çok zor....

09 Temmuz 2009 20:51

Mersum
Aday Memur

e okulda gerçekten diploma zor. Ben diplomaları çıkardım. Ancak OYS ve sorumluluk sınav sonuçlarını bekliyoruz. Sınıf geçme defterleri de henüz verilmedi.

10 Temmuz 2009 09:04

HASAN-31
Genel Müdür

Hocam e-okulun diplomaları ve ortalama yükselltme puanlarını yanlış hesapladığı iddia ediliyor siz nasıl diplomayı çıkardınız?

10 Temmuz 2009 09:24

zxcv77
Kapalı

Evet oys sonuçlarını girişinde bazı öğrencileri ortalama ile geçiriyor bazılarını aynı ortalamaya sahip olmasına rağmen sorumluluğunu devam ettiriyor. Sanırım "ilerki" bir tarihte bunu da çözerler.

Diploma puanlarında hata olmadığı için çıkardık ösym gönderilerilen punlar yansıyor. Dediğim gibi hp için sola 1500 yapıp worde aktarırsanız çok rahat düzenleniyor hem rengi de koyu yapınca orjinal bir görüntü elde ediliyor.

Saygılar.

Toplam 2548 mesaj
«293031323334353637383940»