Editörler : Pangaea

The Musketeer
Yasaklı
15 Şubat 2009 17:35

ya bırakın şu adama anlamıyor işte kalın kafalı baykuş.


suraka06
Kapalı
26 Aralık 2009 19:24

ben 2007 temmuz mezunuyum makine mühendisi olarak bitirdim hemen işe girdim ücret tabi düşüktü baktım olmayacak aralıkta tecili bozup askere gittim orda kpss çalışıp onuda hallederim diye düşündüm bu arada yükseğe başvurmuştum devam ettim mmodan tüm belgeleri aldım ingilizcemi ve almancamı geliştirdim solid,catia öğrendim, mayısta geldim kpss ye girdim tabi askerde hiç çalışamadım 78 aldım bu sefer kriz safsataları çıktı 2 ay iş bulamadım sonra bir şantiyeye girdim maaş iyiydi bu sefer ancak şartlar ağır paranı alırsan ne ala vb...ordan başka işe ordan başka yere sonra kaynak mühendisliği prestijli meslek diye düşündüm onu aldım metudan levelleri aldım,yüksek bitti bu arada mba başvurdum 2 yıl da iş deneyimim oldu(kurumsal yerde de çalıştım şantiye,fabrika vb.)halen çalışıyorum özelde,benim durumumdaki arkadaşlar bilir özelde şartlar gerçekten zor kaynakçı arkadaşlardan 1200 e bile çalışan var yani soğudum özelden sabır sabır dediler değişen bi şey yok maaşlar aynı şartlar zor despot bi anlayış var mühendis sayısı çok meslek ayaklar altında kısacası kpss ve memurluk çok mantıklı kamuya yeni atanan bir mühendis 3 yıl deneyimli bir mühendisten yüksek alıyor ve daha rahat ha kriz düzelecek inişin çıkışıda var deniyor ama ne zaman ülkenin refaha kavuştuğu görülmüş her 3 senede bir kriz ortamı alışıla gelmiş zaten işverenler de bunu fırsata dönüştürmüş herkezin kurumsal bir yere girmesi ve rahat çalışma şartlarında olması gerçekten zor her geçen gün mühendis sayısı artıyor ve nitelikli olarak artıyor bu da bulunulan konumunun kalıcı olmasını zorlaştırıyor her ne kadar kendinizi yenileseniz de rekabet ortamını gün geçtikçe arttırıyor ha yurtdışı dendi evt burs kazandım profesyonel sporcuyum ama aile durumundan ayrılamadım sonuç olarak öyle istenilen yerde rahat bir iş ortamı yok özelde, biraz da kısmet evt çok iyi maaş alan arkadaşlarım da var ama çıkarılan da metu,itü'lü dahil vb.açıkçası soğudum özelden kpss 2010'a hazırlanıyorum kamuyu düşünüyorum halihazırda babamla da müşavirlik hizmetlerini yürütüyorum o da meslektaşım ve 30 yıllık kurt yani devlete girersem ikisini yüreteceğimi düşünüyorum,kimsenin kişisel tercihlerinden,seçimlerinden ve bulundukları durumlardan kimseyi yadırgamamasını ve aşağılamamasını temenni ediyorum tüm meslektaşlarıma saygılar...


akinay888
Aday Memur
26 Aralık 2009 23:57

bır ınsaat muhendısı olarak aynı durumdayız arkadaslar...heryerde daga tasa muhendıslık acıldı..erdogan amca her unıverste mezunu ıs bulmak zorunda deıl dıyor...4 sene sonra meslegımız tamamen bıttı dıyebılırım...bı ton mezun olacak ve ıs olmayacak....bır suru yerde fakulte act bu hukumet..ne halt yapmaya calıstıklarını anlamıyorum..hatta bı ara teknık egtımlerı bıle muhendıs yapacak dedıler...içine ettı herseyın bu akp...artık gunahımı bıle vermem onlara...


makmüh45
Daire Başkanı
27 Aralık 2009 12:45

Mühendisliğin adında geçiyor sadece mühendislik zaten okulda da tam bir eğitimini almıyoruz.Makine mühendisliği çok geniş iş bulma şansı fazla derdi hocalarımız,evet o kadar geniş ama tecrübeli eleman isteniyor..Biz bi girebilsek işe tecrübelensek o ara 4-5 yıl geçse ondan sonra ne olacak hiç belli değil..Zaten çoğu zaman amir pozisyonundasın idareci,adam idareci olarak her daim adam bulabilir..Arkadan yığınla mühendis geliyor..Öğrenmiştik Ekonomi dersinde fizibilite etüdünü yapın bakalm özelde çalışma saatleri,yükselme,tutunma şansı,geleceğin belirsizliği vs,Devlet babam saolsun bi atanalım da..Gerisi hikaye..Makine mühendisliği okunur mu bu ülkede hala okunur ama direk kpss çalışıp devlete atanmak için hiç yoktan bazı bölümlere göre kazanmak daha kolay..


erkanengineer
Kapalı
27 Aralık 2009 15:35

2003 mezunu makina mühendisiyim

mezun olduğumda idealist biri olarak özel sektörü tercih ettim devlet aklımın ucuna yoktu

5 yıldır mekanik tesisat şantiyelerde sürünüyorum hala

tecrübe dediler bugüne kadar palavraları sıktılar bize

kriz kelimesiyle maaşlar düştü,ödenmedi ve daha bin türlü sorun...

mühendislik bitmiştir benim için, değerini kaybetmiştir

yaş 30 son bir umut kpss ye girmeyi düşünüyorum

herkese başarılar


kermitman
Kapalı
28 Aralık 2009 14:55

ne olursa olsun makina mühendisi oldugum için pişman değilim..tekrar sınava girsem makinayı yazarım..4ever makina..

05 Mayıs 2011 15:40

pişmanım. iş yok piyasada doğru dürüst


Compsognathus
Aday Memur
18 Mayıs 2011 10:14

concon kardeş sen her zaman isyanlardasın.


bakim
Aday Memur
18 Temmuz 2012 17:34

gncell.


bakim
Aday Memur
18 Temmuz 2012 17:50

tekerlek seni burayada bekliyom ii oliyi. stres topum benim..


nicko2008
Kapalı
18 Temmuz 2012 18:00

devlette de istisnalar hariç evrak işiyle uğraşıyorsun. devlet de iyi değil ki... tutunabilirsen özel daha iyi bence. ama tutunmak zor inkar etmiyorum.

artık mühendisler işsiz kalacak. çok mezun var iş yok. arz talep dengesi bozuldu. şimdiki aklım olsa tıp okurdum sevmesemde


iiypa
Aday Memur
19 Temmuz 2012 11:21

Ben şimdiye kadar çoğunlukla şantiyelerde makine mühendisi olarak çalıştım. Birinde proje Çinlilerindi, diğerinde, İtalyanların, bir diğerinde Hollandalıların...eee hani bizimkiler??Yoklar...Neden ? Çünkü bizler mühendisliği kağıt üstünde gördük. 4 yıllık okul boyunca 2 yada 3 defa labaratuara indik, ondada asistanlar cihazları kullandı biz izledik. böyle olunca şantiyelerde, projelerde bizimkiler işin hamallığını yapıyor, tabi bu hamallığıda 3 kuruş paraya biz mühendislere yaptırıyorlar...

Ortalık mühendis kaynıyor, ve bu mühendisler okulda doğru düzgün mühendislik eğitimi almadan piyasaya çıkıyor. Nerdeyse her okulda makine mühendisliği var, ikinci öğretimleride oluyor çoğunun. Ne etti her üniversitede yılda 150 -200 makine mühendisi. Piyasaya hiç bi halt bilmeden çıkınca az paraya, işçinin , ustabaşının her türlü saygısızlığına, terbiyesizliğine katlanarak çalışmak zorunda kalıyoruz. Patronlar desen zaten işi yürüten usta diye düşünüyor ve mühendisi sadece görüntü olsun diye çalıştırıyor. Kurumsal bi şirkete gireyim desen zaten tanıdık olmadan seni işe almıyolar. Adamlarda hastalık olmuş, işe alacakları kişinin ismini bi tanıdıklarından duyacaklar illa. Başka türlü hiç şansınız yok.

KPSS diye umutlandık, o işide batırdılar. Kopyaydı, bilmemneydi derken tanıdığın yada soru satın alacak paran olmadan devlete giremiyorsun. Yani hakkınla, çalışarak,helal bir şekilde devletten ekmek yiyemiyorsun.

Ya söyleyin ne olur...Bu işin sonu nereye gidiyor??? Ne olucak halimiz???


bakim
Aday Memur
20 Temmuz 2012 13:51

tekerlek niye yoksun nerde sızdın kaldın.

20 Temmuz 2012 15:14

mühendsilik varmıydı ki acaba bitmiştir diyebilmek için


kthya43
Şef
21 Temmuz 2012 01:51

arkadaşım polis oldu 2200 tl alıyor

diğeri astsubay oldu 2300 tl alıyor

diğeri bir markete kasiyer olarak girdi 1200 tl ile başladı

össde puan çıkarıp mühendislik tercih etmenin hiç bir mantığı yok arkadaşlar

yazık günah bize-öss de fark atıp posta koyduğumuz adamlar şimdi bize kıskıs güler oldular-biz yanmayalım da kimler yansın !!!


mecmuamma
Daire Başkanı
21 Temmuz 2012 09:42

bildiğimiz alay konusuyuz. yüzdelik dilimle %6 civarının tercih edebildiği bölüm %40 lara çıkmış. yani sınava giren herkesin girebileceği bölümler olmuş. zaten aldığımız para arttıkça yükümlülüğümüz fedakarlığımızda artar olmuş. katlanarak da devam ediyoruz.


makineciMuh
Kapalı
21 Temmuz 2012 09:53

@tekniker

"bak oğlum git. "


eutectic26
Aday Memur
23 Temmuz 2012 07:16

sektörde bu işin kaymağını yiyenler odtü, itü, boğaziçi mezunlarıdır.ardından yıldız, marmara, istanbul vs diye toplam en çok 10 tane okul sayılabilir. kurumsal şirketlerde çalışabilmek için ya torpilin olmalı yada bu ilk 3 okuldan mezun olmalısın. çok nadir olarak geri kalanları alırlar. bu 10 tane okulun dışından olan adamları almazlar. dolayısıyla geri kalan arkadaşların işi çok zor. patron zihniyeti olan aile şirketi tarzı yerlerde adamın burnunda getirirler. köylü kurnazlığı, şark kafası diye tabir edebileceğimiz şekilde cebinden 3 kuruş para gitmesin diye çalışma ortamında, kalitede her türlü leşliğe izin verebilecek patronlar mevcuttur. buna rağmen üretimin 2 katına çıkmasını beklerler. ceplerinden para çıkmadan bu durumları mühendisin düzeltmesini isterler böyle bişeyde pek tabi çok zordur. üç kuruş maaş verip haftanın her günü akşamlara kadar çalıştırırlar.

mağazalarda en kalifiyesi aöf mezunu adamlar 1000 lira alırken, o kadar yıl emek verip okumuş mühendise 700 lira teklif etmeye utanmayan patronlar da mevcuttur. bunun gibi bisürü şey. yazarken moralim bozuldu yaw.


iiypa
Aday Memur
23 Temmuz 2012 14:53

ilanları bu şekilde vermeleri kanunlara uygun mu? yani ayrımcılığa filan girmiyor mu?


bakim
Aday Memur
23 Temmuz 2012 19:07

kthya43 arkadaş güzel özetlemiş olayı tebrik ederim..

Toplam 214 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi