Editörler : supporters.

deha_cınar
Aday Memur
17 Ocak 2009 14:50

saçmalamışsın baştan sona kadar :/

24 Ocak 2009 03:05

Aslında bu konuya devam edip fikir yürütmeyi anlamsızca buluyorum ama yinede bu tutarsızca cümleleri okuyunca hayal kırıklığına uğruyorum.Siz değerli arkadaşlarım(aöflü-örgünlü)neden bu anlamsızca söz dalaşını sürekli sürdürüyorsunuz?Sizin kavganız birbirinizle değil yaşamla olmalı.Eğitim sisteminin doğrulunu tartışmak subjektif bir olgudur.Türkiyedeki eğitim sistemi başlı başına yanlış ve son derece tutarsızdır,öncelikle birey hayatının büyük bir kısmını sadece elinde defter tutup,ödev yapmak,kendisine yöneltilen yükümlülkleri yerine getirmek üzere yaşar,ta ki meyveler birazcık olgunlaşmaya başlayınca eğitim adı altında yaşamını şekillendirmeye başlar.Şunu da belirteyim okumak öğrenmek hiçbir zaman bir görev ve zorunluluk arz etmemeli öğrenmek öğrendiğini uygulamak içtenlikle olmalı hani çok koşmuşsunuzdur eve geldiğinizde boğazından geçen bir yudum sudan fevkalade haz alırsınız işte bu hazzı yakalamışsanız siz başarmışsınız siz olmuşsunuz siz artık eğtiminizi tamamlamışsınız demektir.Örgün üniversite mezunu arkadaşlarım siz bukadar yıllarını eğitim adı adı altında bir fakülte bitirip sırf bu noktada itibar statü sahibi olmak ve bunu kendinizde bir hak teşkili olarak görüyorsanız 1.si o yıllar size hiçbirşey kazandırmamış ve hiçbirşey alamamışsınız.2.ciside size kimse zorla okuyun demedi hepiniz hayellerle umutlarla girdiniz o kapılardan şimdi gerçeklerle yüzyüzesiniz kaymakamlık,müfettişlik,hakimlik evet bunlar güzel meslekler ama kendi içlerinde her bakanlık ve birim yılda 10-15 kişilik alımlarda bulunuyor yani deniliyorki biz kendini yetiştirmiş bilgisine muhakemesine güvenen 4 yıllık fakülte mezunları istiyoruz.Demekki aöf'ler olmasa dahi yılda 10000-20000 mezun veren bütün iktisat,maliye,işletme,kamu yönetimi,çeko,ekonomi gibi bölüm mezunlarından sadece bütün uzmanlıkları ele alırsak max.1000 kişi demekki bu 1000 kişinin dışındakiler kamu nazarında çıta dışındalar.Şimdi torpil mevzusuna gelelim bende bir aof mezunuyum kpss ve yazılı yarışma sınavlarına yaklaşık 3,5 sene çalıştım evet sıkıntı çektiğim dönemlerde oldu ama hiçbir zaman kocunmadım anayasa hukuku,ceza hukuku gibi dersleri büyük bir haz alarak okudum ve ilk kez girdiğim kpss sınavından 92 puan aldım Maliye teftiş kurulunun yazılı sınavından 88 aldım ve yazılıda sadece bilgi yada ezberle geç sistemi yok sorular bilgi+muhakeme üzerine yorum artı sentezlemede ön planda sözlü sınavıda bi okadar zor bütün okuduğunuz yılları size üç cümle olarak özetletmenizi söyleseler ne dersiniz?(torpil yok inan bana) evet zorlandığım oldu ama şuan maliye müfettiş muaviniyim bundan gurur duyuyorum bütün bunları size vaktinizi,emeklerinizi boşa harcamayın ve kendinizle gurur duyacağınız meslekleri ifa edin diye yazıyorum lütfen okadar pamuk ipliğine bağlıki herşey kaybetmek gerçekten kolay sizden bir üstadınız ve arkadaşınız olarak rica ediyorum çalışın ve öğrenin ama herşeyden önce severek ve isteyerek bunu yapın.SAYGILARIMLA...

24 Ocak 2009 10:53

şu ana kadar mtk ya aöf li bir vatandaş girmemiştir.DEZENFORMASYON YAPMAYIN LÜTFEN..


_Fenerbahçeli_
Kapalı
24 Ocak 2009 10:55

Açıköğretim Üniversite değil mi? Benim kardeşim okuyı,or kitapları o kadar kaliteli ki. Bence açık öğretim çok kaliteli.


lasonyle
Aday Memur
24 Ocak 2009 13:08

AOF mezunundan daire baskani oluyorsa, memurdan da kontrolor haydi haydi olur.

24 Ocak 2009 13:50

EKONOMİST 84..YAZIŞTIĞIN KONULARDA 2 AY ÖNCE HEDEFİNİN KPSS A VE MALİYE TEFTİŞ KURULU OLDUĞUNU SÖYLEMİŞSİN..SAYGI DUYUYORUM.FAKAT O SÜRE ZARFINDA KURUM SINAV AÇMADI.SEN NE ARA MALİYE TEFTİŞİN SINAVINI KAZANDIN ONU SÖYLERMİSİN :)

SINAV AÇILMADI DAHA :)

MİLLETE AKIL VERECEĞİNE ÖNCE BU SORULARA CEVAP VER İSTERSEN

26 Ocak 2009 02:07

Gördüğüm kadarıyla ben bu düelloyu bitiremiyeceğim,sizler bunu kendi içinizde kan davası haline dönüştürmüşsünüz aof-örgün,sbf-odtü peki devam edin kendinizi tatmin edin kusur bende öyle ki seviyesiz bir polimiğin içine girdim.Bu arada ister inanın ister inanmayın size hiçbirşey ıspatlamak zorunda değilim,inanmama hakkınada sahipsiniz doğrudur aof'lu biri müfettiş olamaz,mülki amir olamaz sizin gibi köhnemiş zihinlere okadar yazdığım yazılardan sonra acıyorum ama siz böyle devam edin bakalım size hangi kapılar açılacak bence siz kurum sınavlarına girmeyin hiç uğraşmayın anladım ki sizde vizyon yok bukadar bu son yazımdı arkamdan döktürün şunu açıkla bu olmaz sen olamassın aofsa kesinlikle olmaz diye sevgili okuyan zihni ve fikri öğrenmede olan kardeşlerim(diğerleri hariç)siz öncelikle inanın yapıcam değin ve bunu yapmadan önce lütfen mustafa belgeselini izleyin.Hepinize Saygılar


hasanaksaz1
Aday Memur
26 Ocak 2009 21:35

Ekonomist maliye84, tartismani yaparken karsi tarafa neden bazı ithamlarda bulunuyorsun bu senin seviyeni gostermiyor mu? Tamamen öznel goruslerle insanları seviyesiz, kohne zihniyetli vb. sıfatlarla tabir etmen hem ayıp hem de kisilik haklarına yapılan bir saldırı neticesi suc. Biz sadece Özellikle Devlet Bakanlıklarında egitim seviyesinin yükselmesi taraftarıyız ve egitim seviyesi yuksek amirlerin olmasını istiyoruz bunu dile getirirken kimseye n hakaret ediyoruz ne de senin gibi sıfatlar yakıstırıyoruz.... Seviye farkı burada belli olmuyor mu?


ankara ui
Kapalı
26 Ocak 2009 21:46

ekonomist 84..ezik olduğun belli


Paşa_01
Kapalı
26 Ocak 2009 22:07

hasanaksaz senin derdin ne aslanım kim kıçına nişadır sürdüde canı yanmış köpek gibi viyaklıyıp duruyosun

allahın dangalağı! şaklaboz!! Burda milletle kapışacağına devlet sınav açıyor git girde kazan beceriksiz herif! Daha aöf lülerin kazandığı sınavları kazanamıyosun sonra bide üniversite bitirdim diye ortalıkta dolaşıyosun ha!

Senin gibi kalitesiz eğitim almış insanlar dolu bu ülkede..O yüzden senin gibi salakların arasında yükselmek çok kolay.

bi bok öğreniyosunuz sanki örgünde! 4 yıl boyunca canın istedimi derse gir iste4medimi girme. günlerini dersten başka her türlü zırultıyla geçir. sınav zamanlarıda 3-5 kalıplaşmış soruyu cevapla sonrada üniversite diploması al. aöflü arkadaslar tek kelime daha yazmayın bu sayfaya. Bırakın onlar ben çok biliyorum davasına devam etsinler bizde sınavlarımızı kazanıp hayatımızı kuralım. Çok bilenler nedense pazarda limon satıyolar

26 Ocak 2009 23:39

aöf li arkadaşlar,resmen dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışıyorsunuz..ayıp ya ,devlete bu sınavlara girmenize müsaade etti diye(bence edilmemeli) dua edeceğinize iibf lere saldırıyorsunuz..

başarı durumunuz maalesef çok düşük, istatistiklerde kpss de en başarısız fakülte aöf..birde bunun üstüne örgünlere çamur atmayın..,bu arada başarılı aöf lilere saygı duyuyorum.ÖZETLE BENCE AÖF KAPATILMALIDIR,BU KADAR KOLAY GİRİLEN,BU KADAR KOLAY BİTİRİLEN BİR FAKÜLTENİN ÜLKEYE KATMA DEĞERİ YOKTUR.


aykut çelik
Daire Başkanı
27 Ocak 2009 11:50

kardeş aöf bitirmek kolay mı?

ne var örgün hocalar konuları hatta soruların söyleyenler bile varmış..ezberle geç...aöf lülerin katma değeri yoksa senin ne katma değerin var bu ülkeye? aylık 500 milyon harcamaktan başka???


GAZİLİ06
Aday Memur
27 Ocak 2009 14:02

aöf mezunlarının üst yöneticilik kadrolarına getirilmesi benide rahatsız ediyor.

ama aöf mezunu olup, benimle aynı sınava girmiş olan ve benden daha iyi puanı alanıda takdir ederim.

illede bir ayrım yapma düşüncesine sahip olsaydım şunu derdim.

---Ankara üniversiteleri(özeller hariç) ve diğerleri---


n.m.t.d.
Memur
27 Ocak 2009 15:32

arkadaşım gercekten yanlış yapmıssın

bu memlekette acıköğretim mezunlarına laf söylemenin en büyük suçlardan biri oldugunu öğrenememişsin daha.

sen sen ol büyük zorluklarla okunan, cok zor sınavlardan gecilerek bitirilen, Türkiye'nin en saygın öğretim kurumu anadolu üniversitesi açıköğretim fakultesine laf atma yoksa yukarıda görüldüğü gibi afaroz edilirsin..

çok alıngandır bu arkadaşlar. ben açıköğretim bitirmek daha zor diyenleri bile gördüm bu forumda.

bilmem anlatabildim mi??


hasanaksaz1
Aday Memur
27 Ocak 2009 23:21

paşa_01 senin hakkında istihbarat calismasi baslattim. Video duzenliyormussun. Ruslarla irtibat halindeysmissin. Dikkatli ol kocum litvanyalarda falan fazla gezme onumuz kıs usutursun hasta olursun sonra.

paşa_01 senin hakkında istihbarat calismasi baslattim. Video duzenliyormussun.

http://www.vidocu.com/videolar/Amator/207376/pasa_01.html


mehmetmetin34
Aday Memur
29 Ocak 2009 20:45

Bizim kurumdaki AOF'LÜ Baskanların izlediği yollar

1) Lise bitirilir

2) Torpil bulunur Devlete kapak atılır memur olunur

3) AOF'e kayıt olunur

4) Üst amirlerin bir dediği iki edilmez her dediklerine ok yag cekilir el etek opulur, yemek verilir.

5) AOF sınavlarına hazırlanılır

6) AOF biter

7) Etrafta kafası basanlara psikolojik baskı ve angarya uygulatılır, sen buralarda harcanıyorsun kardes denir.

8) Dairede adam kalmaz, herkesler bir yerlere kacar, sorular temin edilir, yukselme sınavı ile memurluktan bir ust asamaya gecilir.

9) İyi egitimli Baskan niteliksiz personel ile calısmaya dayanamaz, bir baska yere gecer

10) Genel Mudur yardımcısına sulanılır , dile benden ne dilersen denir

11) Genel Mudure selam cakılır

12) Eski giden baskanın arkasından soylenilir, boyle kotuydu bir halttan anlamıyordu denilir.

13) Adam yoklugunda baskan olunur.

14) Yurt dışlarına gidilir harcırah alınır

15) Bol bol toplantı yapılır, baskalarının yaptıgı isler kendin yapmıscasına ballandıra ballandıra anlatılır.

16) AOF mezunları ovulur, ve el ustunde tutulur, orgun universiteliler assagılanır veya siz harcanıyorsunuz denir.

17) Kuruma egitimi iyi personel ya hic alınmamaya calısılır ya da gecici olarak alınır, surekli personel sirkule ettirilir.

18) Tehlikeli gorulen kisiler bezdirilmeye devam edilir.

19) Memurluktan yukselme sınavlarının acılması desteklenir.

20) Yandaslar el ustunde tutulur.

21) Superman'in gelip daireyi bu gibi daire baskanlarından kurtarması icin sabırla beklenir.

29 Ocak 2009 21:12

açıköğretimliler sadece b grubuna girebilmelidir.a grubuna girmeleri hakkaniyete aykırıdır


Son Sigara
Yasaklı
29 Ocak 2009 23:27

juan san epifanio

niye birader açıköğretimli senin kazanamadığın sınavları A gruplarından kazanıp biyere girdiği zaman zorunamı gidiyo? Zoruna gitmesin boruna gitsin...............Çatla Patla dangalak becerde sende gir

gülüyorum size kesin artık şu tartışmayı. Normal memurken açıköğretim bitirip haybeden başkanlığa yükselmek banada pek normal gelmiyor.

Ama hiç kimse bileğinin hakkıyla A grubu sınavları kazanan ister açıköğretimli ister örgünlü olsun kimseye laf sokamaz burda. Kimse böyle şerefsizlik yapmasın. Bir açıköğretimlinin yeterli liyakatı yoksa zaten o zor sınavları kazanamaz.

juan san epifanio şaşıyorum senin gibi mallara. Olum liyakatınız açıköğretimlilerden yüksekse aynı sınava giriyosunuz meydanı niye bırakıyosunuz onlara o zaman siz kazanın kapın memurlukları.

Senin gibi düşük liyakatlı ve yetersiz eğitime sahip insanlara laf yetiştirmekten bıktım artık hadi ikile şimdi

29 Ocak 2009 23:58

Sadece şunu belirticem bir hesap yapalım kamu sınavları üzerine kpss de uzmanlık,müfettişlik,kaymakamlık vb.. sınavları için minimum 80 isteniyor genelde min.puan 81,82 civarındadır toplam soru adeti Alan içi toplam 200 soru(kamu yönetimi,istatistik,çeko hariç)kpss b-c sınavı soru adeti 120 yani bir öğrencinin yükümlü olduğu soru adeti toplam 320 şimdi hesaba gelelim 100/320=0,3125( bu puanlar gerçekde bakanlıklar içindeki posizyonlar arasında farklılık gösterir ama biz standar puan hesaplamasına gidelim) 0,3125*260=81,25 ve puanı alan 320 de 260 net çıkaran arkadaşımızın aoflü olduğunu varsayalım tamam mı? ve bu arkadaşımızyazılı sınava davet edildi yada girmeye hak kazandı şimdi bazı bakanlıkların sorularını veriyorum;

http://www.mtk.gov.tr/sorular/ekim2008.pdf

http://www.huk.gov.tr/sorular/02_2008/02_2008hukuk.pdf

http://www.huk.gov.tr/sorular/02_2008/02_2008iktisat.pdf

http://www.huk.gov.tr/sorular/02_2008/02_2008muhasebe.pdf

http://www.huk.gov.tr/sorular/02_2008/02_2008maliye.pdf

Lütfen inleyelim linklere tıklayın.

Şimdi aynı aof lü öğrenci bu sınavlardan 100 üzerinden min 70 alması gerek(ama şuan 80 nin altında mülakada alınamıyor.Yani bu aoflü öğrencinin %80 başarı göstermesi gerek ve bu başarıyıda gösterdiğini varsayalım geldik mülakada bunun da min başarı puanı 70 ve aynı aoflü öğrenciye çeşitli iktisat,muhasebe,hukuk,maliye gibi sorular soruluyor aynı zamanda meslekle ilgili sorular ve olay yerinde şöyle bir tahkikat içinde olsaydınız ne gibi bir tutum sergilerdiniz gibi mesleğe layık olup olmadığına dair kanaat getirmek için muhakeme ve emin cevaplar verilmesi isteniyor isteniyor ve diyelim ki aynı aoflü öğrenci bunuda kazandı bütün bu aşamalardan sonra sadece 3yıllık muavinlik dönemine girmeye hak kazanıyorsunuz sadece ve bu 3 yıl içindeki sadece bilgi değil bilgi+uygulama başınızda 2 tane Başmüfettiş 3yıl süre için gözlem altındasınız göreviniz en iyi şekilde yerine getirilmesi isteniyor bu 3 yıllık süre zarfı doldu ve daha bitmedi o iki başmüfettiş Atılyorum A kişisinin 3 yıllık muavinlik döneminde mesleğe dair herhangi bir aksaklık ve başarısızlık gösterilmediğine dair yazılı belgenin onaylanması bunun kurula gitmesi sonra yeterlilk yazılı sınavına girilip yine en az 70 alınması gerek.Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve bir tahlil edin bütün bu aşamaları geçen biri bilgisi olmadan muhakemesi olmadan kişiliği,karekteri olmadan geçebilirmi eğer gerçekden aoflülerden farklıysanız ozaman buyrun ben bütün şartları belirttim siz girin ve siz olun ama eğer bir aoflü bütün bu kısımları başarıyla geçiyorsa onu küçük görmeyin onu yüceltin ve takdir etmesini bilin eğer genede bu yazımın üzerine mantıksızca bir yorum yaparsanız allah size akıl fikir versin diyorum ve bu konuya son noktayı koyuyorum.Saygılarımla....


hasanaksaz1
Aday Memur
27 Şubat 2009 20:40

gcl

Toplam 85 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi