Editörler : supporters.

çğdm.34
Aday Memur
15 Ocak 2009 22:29

mrhb benim bir sorum olucaktı bilgilerinizi rica edicem Açıköğretim fakültesi mezunları da örgün eğitim veren üniversitelerden mezun olan arkadaşlar gibi öğretim üyesi kadrolarına başvuruda bulunabiliyor mu acaba?Şimdiden teşekkürler


5.G.
Yasaklı
16 Ocak 2009 12:19

Bence başvurabilir.Açık öğretimin hukuksal hiç bir farkı yoktur.Ama elemelerde sorun yaşayabilirsiniz...


çğdm.34
Aday Memur
16 Ocak 2009 14:56

teşekkür ederim ilginiz için Hukuksal olarak bi fark yoksa diğer acıdanda olucağını pek sanmıyorum Çünkü açıköğretimde okumak örgünden daha zor Her açıköğretimliler bunu söyler :) ama ben örgünden açıköğretime geçtiğimden ötürü biliyorum arasındaki farkı gerçi bunu sadece benim bilmem yeterli olmayabilir Umarım bir sorun yaşamam...


5.G.
Yasaklı
16 Ocak 2009 17:53

Arkadaşlar ben de MYO mülakatına gidiyorum.Yalnız tekrar emin olmak istiyorum.Bu MYO lar kadrolu değil mi ? Sözleşmeli ise kesinlikle gitmeyeceğim o yüzden bir an once ogrenmem lazım.İlanda

Kadro Sayısı 1 Kadro Derecesi 5

Diyordu bu son ilanlardan...


fizik-barkan
Kapalı
16 Ocak 2009 18:07

5G hocam 50/d ler sözleşmeli 33A lar kadrolu ;)

16 Ocak 2009 18:45

ya benim bi sorum olcak bende aöf işletme mezunuyum bu yıl alese gircem bende myo öğretim görevlisi olmak istiyorum.bunun için neler yapmam gerekir.yüksek lisansımı tezlimi yapayım tezsizmi yapayım?bana bu konuda yol gösterirmisiniz?bide bütün üniversiteler dil istiomu ben bu mesleği yapmayı cok istiorum ve bunun için sonunu kadarda ugrasıcam ama ing.çok iyi deil.neler yapabilirim bu konuda bana yardımcı olun.lütttttttttttttfffffffffeeeeeeeeeennnnnnnnn!!!!!


5.G.
Yasaklı
16 Ocak 2009 19:02

@fizik-barkan hocam baktım ben heryere ama ilanlarda bu konuda bişey göremedim.Türünü yazmamışlar.Nasıl öğrenebiliriz ?

http://turkuaz.yok.gov.tr/AkademikDuyuru/?sayfa=detay&i=f3e2df7b5250470a9034208506c6072c


fizik-barkan
Kapalı
16 Ocak 2009 20:02

hocam ben de baktım evet öyle bir şart yazmamış. önce kendi fikrimi söyleyeyim; daha önce öğretim görevliliğinin sözleşmeli veya kadrolu olması gibi bi durum duymadım hiç, tabi ben duymadım diye sözleşmeli kadroların olmayacağı anlamı çıkmıyor. fakat öğretim görevliliği ile araştırma görevliliğinin statüsü pek tabiki farklı. sözleşmeli araştırma görevlileri aslında o üniversite için "burslu öğrenci" gibi görünüyor. bu öğrenci yüksek lisans ve doktorasını bitirene kadar bursunu (mmaşını) alıyor, doktorayı bitirene kadar kadrosunu alamıyorsa maalesef kapının önüne konuyor. fakat myo da öğretim görevlisine bu şekilde baktıklarını sanmıyorum. kadrolu olduğuna inanmakla beraber en iyi bilgiyi ilgili myo u arayarak edinip içinizi de rahatlatmış olursunuz. fakat başvurunun son günüymüş hem haftasonu tatili girdi araya ama pazartesi bence arayıp sorun...

hakkınızda hayırlısı, inşallah kazanırsınız ;)


5.G.
Yasaklı
16 Ocak 2009 20:41

Saol hocam.Ben başvurdum da başka alan benimkisi.Matematikten basvurdum ptsi mülakat var.İzmirden edirneye gidicem kısmetse.O yuzden sordum sözleşmeli ise pek bi anlamı yok cok uzak bi yerde çalışmanın.


fizik-barkan
Kapalı
16 Ocak 2009 20:43

neyse hocam sen git sınavına o zaman. orada şartları da öğrenirsin. hem sözleşmeli bile olsa mülakat tecrübesi olur ;) ama sanmıyorum, kadroludur :)


5.G.
Yasaklı
17 Ocak 2009 01:58

Zaten kime sorsam torpilli vardır diyor.10 saat yol yapacağım inş torpil falan olayı yoktur.Zaten açıklanan listede ne puan var ne bişey.Sadece 4 tane isim...


fizik-barkan
Kapalı
17 Ocak 2009 09:48

hocam valla puanlar yazmıyorsa şüphelenmemek elde değil.. ama hiçbir şey belli olmaz.. sınavda başarılar :)


zokanzi
Aday Memur
17 Ocak 2009 16:14

Şimdi arkadaşlar size kendi edindiğim bilgileri vereyim. Umarım bir sorunuza cevap olur.

Öğretim görevlilerinin her yıl sözleşmesi yenilenir. Ancak bu sözleşme tek taraflı değildir. Yani bir taraf sözleşmeyi uzatmak istemezse uygun gerekçelerle bunu belli etmelidir. Yani öğrenciyle ilişki, rüşvet vs. Yani öğretim görevliliği sağlam gibi görünüyor.

Boşuna bir yere başvurma olayına gelelim. 3 yıldır kendi üniversitemde asistan gibi ücretsiz çalıştıktan sonra, şartlarım tamamlanıp arş. grv. kadrosu açıldığında yüksek lisansı bitirmiş olduğum için başvurum bile kabul edilmedi. Yani enstitü kadrosuna başvuramadım yüksek lisansı bitirip doktoraya başlamadığım için. Ancak başka üniversitelerin ilanlarını da takip ettim tabii ki. 25 saatlik mesafedeki bir üniye arş grv için başvurdum. Mülakatta çok başarılı olmama rağmen 2 kişilik kadroda 3. sırada yer buldum ve elendim. Tahmin edeceğiniz gibi girenler kendi öğrencileriydi. Ancak yılmayıp başka yerlere de sınavlara girdim. En sonunda bir MYO'da öğr. grv. ilanını görüp başvurdum. Mülakata gittim ve tanımadığım 6 kişilik jüri önünde başarılı olarak alındım. İşte insan bazen çok umutlu olduğu bir yerden iyilik beklerken başka bir yerden başka kapılar açılabiliyor. Şu anda biliyorum ki öğretim görevliliği araştırma görevliliğinden daha avantajlı ve daha garanti. Sınava gireceğiniz yere gidip gitmemeye karar vermek kendi elinizde bundan sonra.


Equin
Şef
17 Ocak 2009 20:04

Zokanzi hocam öncelikle hayırlı olsun. Bende perşembe günü sınava gireceğim ve muhtemelen sizin gibi bende tek olucam başvuran olarak. Sormak istediğim şu, almama gibi bir ihtimalleri var mı? Bildiğim kadarı ile mülakat %15 etkiliyor, mülakat puanı 0 bile olsa almak zorundalar mı? Çok teknik sordular demişsiniz acaba hepsini cevapladınız mı? Birde başka nasıl sorular sordular ve ücreti tam öğrenebildiyseniz yazar mısınız. Şimdiden teşekkür ederim..


ebilgin
Şef
29 Ocak 2009 13:49

myo öğretim görevliliğinde kariyer zorunluluğu yoksa yani yüksek lisans ve doktora yapmak mecburiyeti yoksa kazanan emekli olarak çıkıyordur değil mi? ve ayrıca benimde sorduğum herkes myo torpilin çok olduğunu söylüyor bu da beni çok korkutuyor.


elektrik-elektronik
Aday Memur
23 Mart 2009 17:03

öğretim görevlisi alımında 2 yıl şartı çok önemlimi?Deneyim olmazsa olurmu?


ikengineer
Genel Müdür
23 Mart 2009 17:04

yönetmelikte cok acık. veya yüksek lisans mezunu olmanız gerekiyor.


145321453
Aday Memur
24 Mart 2009 14:38

tezsiz yüksek lisans kabul ediliyomu


elektrik-elektronik
Aday Memur
25 Mart 2009 00:25

OKULDA KADRO AÇIĞI VARSA SADECE BENİM BAŞVURUM OLSA BİLE KABUL EDİLMEZMİ 2 YIL DENEYİMİM VAR AMA SİGORTAM YATMADI.


k_u_d
Kapalı
25 Mart 2009 14:29

Eğer iki yıllık iş tecrübenizi başka yoldan kanıtlayamıyorsanız biraz zor, haa belki kadro dışı derslere girersiniz sonrasında kadroya geçiş olur orasını bilemem. Sadece sizin başvurunuz olsa bile almayabiliyorlar.Alsalar da beğenmezlerse seneye bir gıcıklık yapıp atarlar hoş olmaz :)

Toplam 224 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi