Editörler : oto-danisman-expert

hakancan66
Aday Memur
12 Şubat 2009 11:30

neden mi tercih edilmiyor. çünkü biz millet olarak genelde arabayı bir ihtiyaç uğruna kullanmaktan ziyade ondan zevk almaya bakan insanlarız. araba sürmek çoğumuzda (bende olduğu gibi) bir tutkudur. vites atmıyorsan sen arabamı sürüyosun derler mesela. hakikaten de yledir bence. bir de sanki düz vites araca biz hükmediyoruzda, otomatik vitesli araç bize dediğini yaptırtıyormuş gibi bir his oluşuyor bende.


avukat04
Memur
12 Şubat 2009 11:49

bu arada easytronic şanzıman türü hem otomatik hemde manuel kullanım imkanı getiriyor.manuelci arkadaşlara duyurulur:)almanlar sizide düşünmüş.


kulvarpdr
Şef
12 Şubat 2009 12:11

otomtiği ilk kullandığımda a ne de güzelmiş dedim. 2dk sonra ama araba sürme zevki vermiyor ki dedim. şimdi bir araba almayı düşünüyorum hanıma ilk tercih otomatik tabii. manuel 21000 den otomatik 25000 den başlıyor. ya bekleyeceğim, ya da 2.el tabiii. forum için tşk. çok yardımcı oldu


fatihcoşkun
Memur
12 Şubat 2009 12:13

bence zevk meselesi ama eski model güçlü arabaların çoğu düz vites,otomatik insanı uyutuyor ve basitlik sağlıyor ve evet şanzıman sorun oldumu cep yakıyor

manueli tercih ederim


zt_leon
Aday Memur
12 Şubat 2009 12:24

Ben vites attığım zaman elimi hafiften sallanması gerekir.Ayrıca araba beni değil ben arabayı sürmek isterim.Gerektiğinde 2. viteste 6000 devire cıkabilmeliyim otamatik viteste bu işler çok zor.Şöförlük debriyaja basıp ara gazı verip vites atmaktan geçer gara yiğenlerim :)))))


kğzarslan
Aday Memur
12 Şubat 2009 12:34

arkadaşlar otomotik vitesinde avantajları var tabi özellikle yeni çıkanlar tam hatırlamıyorum ama cvt sistemi kullanıyor buda yakıt tüketiminde ve eskiye oranla bazı dez avantajları ortadan kaldırıyor tabi.otomotik ve manuel vites arasındaki farkı ençok uzun yolda anlarsınız devir olarak sollama yaparken iyi sürücüyseniz manuel vitesli arabayla istediğiniz manevrayı yaparsınız ama otomotik viteste bu farkı azda olsa görürüsünüz tam istediğinizi yapamassınız ama artık yeni çıkan otomotik şanzumanlar bence eskiye oranla daha çok satılacak.


estante
Daire Başkanı
12 Şubat 2009 12:47

bir otomotivci olarak şunları belirtebilirim

Mekanik vites kutularının çok yaygın olmalarının başlıca nedenleri. güvenilir ve yüksek verimli olmalırıdır. ancak bunların daha fazla gelişmelerini önleyen ve yapılarından kaynaklanana bazı yetersizlikleri bulunmaktadır.

orneğin vites değiştirrme esnasında motordan tekerlere olan güç artışı kesilmekte ve taşıtın hareketi yavaşlıyarak ivme dinamiği zayıflamaktadaır. vites seçimi ve seçim anı sürücünün deneyimine bağlı oldugundan, taşıt tasarımının en avantajlı biçimde gerçekleşmesi mümkun olmamaktadır mekanik vites kutularında kullanılan sürtünmeli kavramalarda ise balata aşıntısı yüksek olmakta sık sık ayar ve onarım gerektirmektedir

otamatik vites kutularının ise olumsuzlukları verimlerinin düşük kutle ve boyutlarının fazla oluşudur ve daha fazla yakıt tüketirler pahalı sistemlerdir bakımları zordur

avantajları ise düzgün ve sesiz çalışmaları ve taşıt daha iyi frenlenir yüksek hızlarda ise mekanıklere göre daha avantajlıdır


ismailhakkı1
Aday Memur
12 Şubat 2009 12:58

otomatik vites kullanmadan yorum yapan arkadaşlar birincisi hiç yağ kaçırmaz,ikincisi araç sollarken kontrol yine sizde çünkü tam gaz yaptığınızda araç rokete geçer,üçüncüsü doğru her usta anlamaz servise gitmeniz gerekir ki garantili yaptırabilesiniz,dördüncüsü o rahatlığı yaşamayana bunlar anlatılamaz,beşincisi bunu ilk kumandalı tv ler çıktığında çabuk bozulur diyenlere benziyorsunuz,altıncısı fazla yakmaz çünkü motor devrini otomatik ayarlar istesenizde fazla yaktıramazsınız,yedincisi çabuk bozulmaz yeterki hareket halinde vitesi siz elinizle düşürmeyin.


Mavi_Adam
Kapalı
12 Şubat 2009 13:08

Opel vectra otomatik vites kullanıyorum. Gayet memnunum. Öyle arıza falan yok normal vitesliye oranla. Neden tercih edilmiyor dersek biraz sürüş keyfi düşüyor gibi ama uzun yolda çok rahat oluyor bunun yanında.


BLOODMN
Şef
12 Şubat 2009 13:29

Bence herkesin zevkine göre değişir.

Bayan olsaydım, arabayı kaldırırken istop ettirecekmiyim diye korksaydım, veya rampada yavaşlayıp durunca arabayı geri kaçıracakmıyım diye korksaydım tabiki otomatik vites tercih ederdim. Eğer SL55 AMG, BMW M5 VE BMWX5 alacak kadar param oslaydı SL55 AMG'nin triptronik şanzumanından çok zevk alırdım. Ama diğerleri düz vites olurdu.

Ancak bunlara param yetmiyorsa BENCE; kesinlikle düz vites alırdım. Çünkü arabanın ne zaman vites değiştireceğine ben karar vermek isterim. Bunu otomatik viteste de yaparım ama %100 değil.

Örneğin otomatik viteste yeni kalktınız, birinci viteste normal hızlandınız, önünüzde tümsek var, ayağınızı gazdan çekince (araç ekonomi seviyesinde vites değiştirme moduna gireceğini düşünerek)araba ikinci vitese geçip öne doğru atılır ve hızlanır. Ancak düz viteste bulun olma ihtimali sıfırdır.V.s. V.s.

Hem ara gazı vermek çok zevklidir. Mercedesin gene AMG yapımı modelinde otomatik vites olan araba vites geçişlerinde kendi kendine ara gazı verecek şekilde ayarlanmış ve böylece hem kullanım zevki arttırılmış, hem de motor devrindeki kayıplar ortadan kaldırılmıştır.

Yani bence düz vites


tayfun0020
Memur
12 Şubat 2009 13:34

merhaba arkadaslar.babam galerici o yuzden yazmak ıstedım.

öncelıkle otomatık vıtes arabalar pıyasada tutulmaz.aynı modelın aynı temızlıktekı arabasının duz vıtesı otomatıge gore daha pahalıdır.galerıcıler alırken de ona gore fıyat verırler.(bu yazdıklarım orta sınıf arabalar ıcın gecerlı arkadaslar gelıp de bana 2008 mercedes 220cdı otomatık sanzuman ucuza gıtmıyor,atma ulan demeyın:D).

yakıt sarfıyatı manuel sanzımana gore bıraz fazladır.(ama cok cok fazla deıldır,2kat falan yazan arkadaslar gordum.)

bı problem cıkartırsa tamırı daha masraflıdır duz vıteslı arabalar gore.

bunlar da kısısel goruslerım:

ARABANIN ZEVKI VITES DEGISTIRMEKTIR..:D

mesela tek gıdıs tek geliş bı yolda sollama yaptınız dıyelım.ve karsınıza hıc beklemedıgınız araba cıktı.sız de sollamanın ortalarındasınız.duz vıtes de vites düşürüp bı sekılde kurtulursunuz..fakat otm vıtes de turbolama yoksa seve seve yavaslayıp sollamayı yapamayacaksınız.

ama şu da bı gercek..otm vıtes arabanın rahat ve kolaylıgı cok guzel hele de trafıgı yogun olan sehırlerde...

saygılar


avukat04
Memur
12 Şubat 2009 13:36

2009 model astra 1.6 twinport tiptronic vites araç ağırlık 1200kg.şehiriçi ort. 7.8 litre yaktı.böyle bi teknoloji varmı ?das auto


niliiim
Aday Memur
12 Şubat 2009 14:02

ya arkadaşlar, otomatik vites iyi bir araba kaç para civarında küçük arabalar için ödeme koşulları falan bilen varsa bilgi verebilirmi


avukat04
Memur
12 Şubat 2009 14:36

hyundai getz,mazda 2,citroen c1 otomatik 21-24 bin arası küçük sınıf araçlar fiyatlar yükselmiyor kriz nedeniyle.


lakersss
Memur
12 Şubat 2009 14:46

otomatik vites fazla yakar ama çokta değildir hem artık dizel otomatikler var..sıfır alırken 1000 2000 arası fazla bi para ödersiniz satarken 2. elde çok değerli değildir heleki sedan modeller..hatchbackse değerlidir..spor araba kullananlar otomatiğe yanaşmaz, performansı gücü hissetmek ister..vites geçiş süresi manuele göre uzundur..şehiriçi kullanımda otomatik daha iyidir..ama yakın bi zamanda manuel araba kalmaz


tayfun0020
Memur
12 Şubat 2009 14:58

almayı dusnuyorsan bekle bıraz daha.sıfır we ıkıncı eller otv ındırımınden dolayı 4-5 mılyr dusecek.


pls_pndk
Aday Memur
12 Şubat 2009 14:59

bence otomatik vites trafiği yoğun olan şehirlerde çok avantajlı özellikle istanbul trafiği.manuel arabalarda yoğun trafik olan yerlerde baskı balatayı erken bitirirsin heleki debriyajı fazla kullanmayı bilmiyorsan...


avukat04
Memur
12 Şubat 2009 15:06

ötv indirimi olup olmayacağı net değil.hiçbir indirim olmayabilir.


niliiim
Aday Memur
12 Şubat 2009 15:15

bankadan 20 bin kredi çeksem geri ödemesi ne kadar olur?? vadesi ve olur acep?? varmı bilen


tayfun0020
Memur
12 Şubat 2009 15:28

kesın olmasa bile olabılr dıyerek bence bı kac ay beklemekte fayda var.gıder alırsın bı kac ay sonra duser 4 mılyr o zaman uzulursun.

Toplam 194 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi